Asuntokauppa-asiaa! Kilpailevat tarjoukset, ehtona oman asunnon myynti

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Eli meillä on tilanne, että ollaan tehty tarjous omakotitalosta, jonka myyjät hylkäsivät->tekivät vastatarjouksen->me hyväksyttiin tämä. Nimet vedettiin paperiin, ehtona on, että saadaan oma asunto myytyä.

Parin viikon päästä tuli toinen ostajaehdokas, joka teki korkeamman tarjouksen kuin tämä meidän hyväksymä vastatarjous->myyjät hyväksyivät tämänkin, mutta tälläkin ostajalla ehtona oman asunnon myynti.

Miten se sitten käytännössä menee, jos me saadaan ensin asunto myytyä, niin eikö myyjä ole velvollinen myymään asunnon meille, kun kerran hinnasta on sovittu ja nimet on paperilla? Myyjällä ei hirveää kiirettä ole asuntoa myydä, joten sen puoleseta voisivat jäädä "odottelemaan" että korkeamman tarjouksen tehnyt ostaja saa asunnon myytyä.

Entä jos on niin huono tuuri, että molemmat saa asuntonsa samoihin aikoihin myytyä, niin onko etuasemassa silloin se, jolla on aikaisemmin hyväksytty ostotarjous vai se sitten vasta kumpi ehtii ensin hoitamaan kaikki paperisotkut?

Tuli omalta kiinteistönvälittäjältä sen verran ympäripyöreitä vastauksia näihin etten oikein päässyt varmaan käsitykseen...
 
menee niin
[QUOTE="mä";25656530]Mulla on se kuva että hyväksyttyjä tarjouksia ei voi olla kuin yksi . Olenkohan ihan väärässä :( mutta näin muistelen.[/QUOTE]

Periaatteessa ei voisi olla,mutta tätä tapahtuu paljon että otetaan ueampi ja sille ei voi mitään. Sitten kun on kaupanvahvistajan nimi alla niin sitten ei le enään mahdollisuutta perus kauppaa tai muuttaa sopimusta muuta kuin korvaamalla. Välittäjäthän tätä ei monestikkaan myönnä varsinkaan ne ketkä sitä tekevät. Esim opkk tekee useinkin tällee
 
"Outoa"
Noilla toisilla teidän jälkeenne tarjouksen tehneillä ei ole mitään oikeutta tuohon taloon.

Talokaupassa tarjouksia tulee ja myyjä niitä sitten kattoo, että mikä on paras ja hyväksyy sen jonka haluaa. Ja se hyväksytty on sitten voimassa. Ei sitä voi mennä jokaista tarjousta hyväksymään.
Jos tuossa kaupassa on kiinteistövälittäjä mukana niin se on epäpätevä tai yrittää nyt petkuttaa teitä.

Jos myyjä oli niin omalaatuinen, että meni hyväksymään tuosta vain tarjouksen, odottamatta muita tarjouksia, niin sitten saa kärsiä nahoissaan.

Tuo talo on teidän, eli siis teille tulossa.

Yleensä noissa sopimuksissa on sopimusrikkomuksesta määrätty sakkorangaistus, jos myyjä tai ostaja haluaakin perua tämän allekirjoitettuaan hyväksytyn tarjouksen.
Vaikuttaa siltä, että teillä ei ole tällaista pykälääkään siinä.

Ota kipakka puhelu kiinteistövälittäjälle ja jos ei auta niin kuluttajaasiamiehelle
 
"juups"
Onko noin. Siis ihan paskaa oikeesti! Meillä suunnitteilla samanlainen sopimus joka ei siis mahdollisesti pädekään. Mitä merkitystä sopimuksilla siis ylipäätään on. Jos myydäänkin meidän koti eikä joku kikkailija sit sopimuksista huolimatta myykään meille?
Hyvä kun tällainenkin tuli esille. Kiinteistövälitysfirmat on muuten silkkaa paskaa ja rahastusta. Jos ne tietää vaikka homekämpästä niin sitä surutta myydään erittäin hyväkuntoisena. Kunhan saadaan rahat välistä.
 
"aloittaja"
Ilmeisesti hyväksyttyjä tarjouksia voi olla useampia, eihän myyjä voi jälkikäteen enää hylätä meidän tekemää tarjousta? Tai siis tässä tapauksessa omaansa, johon me suostuttiin.

Kuulostaa vaan oudolta, että pitääkö meidän siinä vaiheessa jäädä sitten itsekin odottelemaan, että saako se toinen ostajaehdokas asuntonsa myytyä vai ei, jos kerran myyjä haluaisikin jäädä toista ostajaa odottamaan? Jos sitten kävisikin niin, ettei tämä toinen saisi pitkään aikaan asuntoa myytyä, niin mehän oltaisiin ihan pattitilanteessa.
 
"aloittaja"
[QUOTE="Outoa";25656589]Yleensä noissa sopimuksissa on sopimusrikkomuksesta määrätty sakkorangaistus, jos myyjä tai ostaja haluaakin perua tämän allekirjoitettuaan hyväksytyn tarjouksen.
Vaikuttaa siltä, että teillä ei ole tällaista pykälääkään siinä.

Ota kipakka puhelu kiinteistövälittäjälle ja jos ei auta niin kuluttajaasiamiehelle[/QUOTE]

On meillä mutta siihen ei ole merkattu sitä prosenttimäärää, ja tuohon oman asunnon myynti ehtona-kohtaan on vielä lisätty että 30.5.2012 mennessä.
 
menee niin
Hei oikeasti minulla on tästä kokemus ja tästä sasiasta tapellutki ja siskoni perhe myös. Ihan on kuule väliitäjän moraalista kyse nyt ja ohjeistuksesta. Oikeasti se menee niin, vaikka olisikin tuo kohta sopimuksessa,että ilman korvausta ei sopimusta voi muuttaa niin myyjä sen loppupelisssä päättää kelle myy ja jos ei tuota kaupanvahvistajan allekirjoitusa ole niiin silloin ei ostajaehdokkaat voi tehdä mitään.
En yhtään ihmettele miksi ei välittäjä sano sulle kunnolla suoraan mitään
 
"mimmi"
Onko teillä sopimuksessa mitän mainitaa siitä että saako ottaa muita tarjouksia. Usein jos on tuollainen tilanne niin myyjä voi sopimukseen laittaa maininnan että saa ottaa muita ns. saman arvoisen tai paremman tarjouksen vastaan mikäli muita ehtoja ei ole.
 
"vieras"
[QUOTE="niin";25656676]ja niinhän se menee että myyjä saa itse päättää kenelle myy loppujen lopuski[/QUOTE]

Joo ennen sopimuksen tekoa. Älä nyt väitä että sopimuksilla ei ole mitään merkitystä ja ne voidaan perua tuosta vaan? Eihän se nyt noin mene.
 
  • Tykkää
Reactions: Wandii
"aloittaja"
[QUOTE="mimmi";25656661]Onko teillä sopimuksessa mitän mainitaa siitä että saako ottaa muita tarjouksia. Usein jos on tuollainen tilanne niin myyjä voi sopimukseen laittaa maininnan että saa ottaa muita ns. saman arvoisen tai paremman tarjouksen vastaan mikäli muita ehtoja ei ole.[/QUOTE]

Ei ole mainittu tuosta mitään. Tää tarjouslomake on tällainen "Ostotarjous/esisopimus".
 
"aloittaja"
[QUOTE="vieras";25656690]Joo ennen sopimuksen tekoa. Älä nyt väitä että sopimuksilla ei ole mitään merkitystä ja ne voidaan perua tuosta vaan? Eihän se nyt noin mene.[/QUOTE]

Niinpä, luulisi että sitoisi tuon nimen paperiin vetäminen myyjää yhtälailla kuin ostajaakin.
 
[QUOTE="aloittaja";25656643]On meillä mutta siihen ei ole merkattu sitä prosenttimäärää, ja tuohon oman asunnon myynti ehtona-kohtaan on vielä lisätty että 30.5.2012 mennessä.[/QUOTE]

Hetkinen. Siis jos näin on, niin myyjä on velvollinen asunnon teille myymään, jos saatte tuohon mennessä asunnon kaupattua. Jos ei myy, niin se on ihan selkeästi rikottu sopimus ja sopimussakko tai muu korvaus ehdottomasti.
IHan sama mitä välittäjät selittää. He yrittää kiskoa asunnosta mahdollisimman paljon myyjän ja itsensä eduksi eivätkä aja ostajan asiaa pätkääkään. Eli niihin on ihan turha luottaa. Yhteys oikeusaputoimistoon!!!
 
"hmm"
OP-Kiinteistökeskuksessa ehdollinen ostotarjous toteutetaan yleensä siten, ettei asunnon myynti lakkaa. Asuntoa ei siis varata tarjoajalle. Jos myyjä saa toisen tarjouksen esimerkiksi käteisostajalta, hänellä on oikeus myydä asuntonsa toiselle. Jos taas ehdollisen tarjouksen tehnyt saa oman asuntonsa myytyä, hänellä on oikeus ostaa asunto tarjoamaansa hintaan.

Oulun OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Timo Jormakka pitää ongelmallisena tilanteita, joissa asuntoa varataan ehdolliselle ostajalle.

"On mielestäni kohtuutonta, jos asunnon myyntiaikaa menee hukkaan parikin kuukautta sen takia, että ostaja yrittää myydä omaa asuntoaan ylihintaan."

Mikä välitys firma on teillä kyseessä?
 
menee niin
[QUOTE="vieras";25656690]Joo ennen sopimuksen tekoa. Älä nyt väitä että sopimuksilla ei ole mitään merkitystä ja ne voidaan perua tuosta vaan? Eihän se nyt noin mene.[/QUOTE]

Niin alitettavaa kuin seonkin niin sillä sopimuksella ei ole mitään voimaa ennen kuin se kauppa on tehty eli tämä kaupanvahvistaja(lakimies) on se allekirjoittanut ja se tapahtuu kaupantekotilaisuudessa ei aijemmin jos ei joku halua olla aivan varma,että se asunto hänelle tulee.
 
"vieras"
Niin alitettavaa kuin seonkin niin sillä sopimuksella ei ole mitään voimaa ennen kuin se kauppa on tehty eli tämä kaupanvahvistaja(lakimies) on se allekirjoittanut ja se tapahtuu kaupantekotilaisuudessa ei aijemmin jos ei joku halua olla aivan varma,että se asunto hänelle tulee.
Tämä siis kaikille tiedoksi. Eli kaikki nuo kirjatut ehdot vahvistetaan ja se sopimus pitää puolin ja toisin.
 
menee niin
Niin alitettavaa kuin seonkin niin sillä sopimuksella ei ole mitään voimaa ennen kuin se kauppa on tehty eli tämä kaupanvahvistaja(lakimies) on se allekirjoittanut ja se tapahtuu kaupantekotilaisuudessa ei aijemmin jos ei joku halua olla aivan varma,että se asunto hänelle tulee.
Sen verran muutosta edelliseen viestiini,että ei tarvitse olla sii lakimies,mutta aika usin tuntuu olevan pankin oma lakimies kaupanvahvistajana.
 
"aloittaja"
Niin tässä sopimuksessa lukee että "mikäli myyjä kieltäytyy tekemästä hyväksymänsä tarjouksen mukaista kauppaa, myyjä sitoutuu maksamaan ostotarjouksen tekijälle vastaavan sopimussakon edellyttäen, että tarjous on tehty ja hyväksytty maakaaren 2 luvun 1§ edellyttämässä muodossa" Eli velvoittaako tämä just sitä kaupanvahvistajan todistusta? Sellaista meillä ei ole eikä meille sellaista tarjottukkaan :O

Koti-Ikkuna on välitysfirmana. Meidän kämppä on ollut pari viikkoa nyt myynnissä ja ostajaehdokkaita on tullut joten mitään kuukausia ei LUULISI menevän hukkaan, että kauppa saataisiin toteutettua. Ja samassa firmassa on asunto myynnissä kuin mistä ollaan tätä okt:ta ostamassa
 
menee niin
[QUOTE="aloittaja";25656793]Niin tässä sopimuksessa lukee että "mikäli myyjä kieltäytyy tekemästä hyväksymänsä tarjouksen mukaista kauppaa, myyjä sitoutuu maksamaan ostotarjouksen tekijälle vastaavan sopimussakon edellyttäen, että tarjous on tehty ja hyväksytty maakaaren 2 luvun 1§ edellyttämässä muodossa" Eli velvoittaako tämä just sitä kaupanvahvistajan todistusta? Sellaista meillä ei ole eikä meille sellaista tarjottukkaan :O

Koti-Ikkuna on välitysfirmana. Meidän kämppä on ollut pari viikkoa nyt myynnissä ja ostajaehdokkaita on tullut joten mitään kuukausia ei LUULISI menevän hukkaan, että kauppa saataisiin toteutettua. Ja samassa firmassa on asunto myynnissä kuin mistä ollaan tätä okt:ta ostamassa[/QUOTE]

Kaikissa sopimuksissa on tuohon tyyliin ilmoitettu asia ja usein miten se pitää paikkansa jos on reilu välittäjä. Mutta juoksupoikahan se välittäjäkin vain on, myyjä määrää. Kaupanvahvistaja on aina ulkopuolinen henkilä kellä kaupanvahvistajan luvat. Ja silloin kuin kirjallinen sopimus tehsään niin ei siellä ole kaupanvahvistajaa mukana jos ei ole ostaja halunnut sitä itse sinne tuoda ja maksaa.
 

Yhteistyössä