Diagnoosi: epävarma (keliakia)

  • Viestiketjun aloittaja turhauttaa
  • Ensimmäinen viesti
turhauttaa
Mitähän tästäkin nyt sitten pitäisi ajatella, kun ei saanutkaan lääkärissä sitä selkeätä kyllä/ei vastausta ongelmaansa

Keliakiasta siis kysymys. ja siitä, että onko minulla se vai ei.

verikoe oli selkeästi positiivinen, mutta sitten taas koepala olikin negatiivinen ja kuulemma molempien tulosten pitäisi olla luotettavia.

ja nyt sitten tuli vielä lähete ihotautipolille keliakiatutkimuksiin. ja vaikka minulla onkin jonkin verran ihottumaa kyynärpäissä (mihin keliakian aiheuttama ihottuma usein tulee), niin se ei oireiltaan sovi lainkaan keliakiaan (keliakiaihottuma -ainakin lukemani perusteella- aiheuttaa rakkoja ja kutisee tolkuttomasti, mitä oireita minulla ei ole). Kysyin asiasta ja lääkärin mielestä se voi ehkä olla keliakiaa

Että saa sitten nähdä, että josko siitä ihotestistä tulisi vihdoin ja viimein jokin selkeä vastaus.
 
Mulla on tullut joskus tällaisia tapauksia vastaan. Yleensä näissä on lopulta todettu keliakia. Menetelmät ovat toki pääosin luotettavia, mutta esimerkiksi koepalassa ei välttämättä näy diagnoosiin vaadittava suolen nukkatuho, jos tilanne ei ole vielä "riittävän" paha. Toki koepalakin on saatava oikeasta kohdasta. Ethän ollut gluteenittomalla ruokavaliolla ennen koepalan ottoa?
 
  • Tykkää
Reactions: Hilpuri Tilli
vierailija
Mulla on tullut joskus tällaisia tapauksia vastaan. Yleensä näissä on lopulta todettu keliakia. Menetelmät ovat toki pääosin luotettavia, mutta esimerkiksi koepalassa ei välttämättä näy diagnoosiin vaadittava suolen nukkatuho, jos tilanne ei ole vielä "riittävän" paha. Toki koepalakin on saatava oikeasta kohdasta. Ethän ollut gluteenittomalla ruokavaliolla ennen koepalan ottoa?
No jo on hirvittävää silpomista, kun koepala pitää napsia, vaikka siinä kotimaisessa viljassa on monen monta muuta vikaa - siis jääminä - ja kun meillä se viljan kuivatus on niin kallista, sallitaan homeisen viljan syöttäminen. Kyllä evira on siitä tiedottanut aikoinaan lehdessään. Vaikka en eviran joukkoihin kuulukaan, tilasin lehden itselleni. Muuten olisin jäänyt autuaan tietämättömäksi monestakin asiasta. Nykyään vilja tuleentuu glyfosaatin avulla, mutta ei sitä kukaan valvo, onko käytetty vai ei, sanottiin Spotlight- ohjelmassa - tai ainakin niin siitä saattoi päätellä.
 
No jo on hirvittävää silpomista, kun koepala pitää napsia, vaikka siinä kotimaisessa viljassa on monen monta muuta vikaa - siis jääminä - ja kun meillä se viljan kuivatus on niin kallista, sallitaan homeisen viljan syöttäminen. Kyllä evira on siitä tiedottanut aikoinaan lehdessään. Vaikka en eviran joukkoihin kuulukaan, tilasin lehden itselleni. Muuten olisin jäänyt autuaan tietämättömäksi monestakin asiasta. Nykyään vilja tuleentuu glyfosaatin avulla, mutta ei sitä kukaan valvo, onko käytetty vai ei, sanottiin Spotlight- ohjelmassa - tai ainakin niin siitä saattoi päätellä.
Kyllä nämä diagnooseihin tarvittavat koepalat ovat jotain muuta kuin silpomista. Esimerkiksi suolesta otettava koepala on pieni hippunen limakalvoa. Monien sairauksien oikea diagnosointi on elintärkeää. Sen sijaan näitä trendikkäitä viljakeskusteluja käydään näköjään ihan mutu-tuntumalla.
 
vierailija
Kyllä nämä diagnooseihin tarvittavat koepalat ovat jotain muuta kuin silpomista. Esimerkiksi suolesta otettava koepala on pieni hippunen limakalvoa. Monien sairauksien oikea diagnosointi on elintärkeää. Sen sijaan näitä trendikkäitä viljakeskusteluja käydään näköjään ihan mutu-tuntumalla.
Ei nyt ihan niinkään. Kaikilta on otettu koepala, mutta otettiinko keliakian takia ensin, en tiedä. Hyvin monella se pieni reikä on tulehtunut ja aina vaan uudelleen napsitaan palasia - vaikka ---?
 
Ei nyt ihan niinkään. Kaikilta on otettu koepala, mutta otettiinko keliakian takia ensin, en tiedä. Hyvin monella se pieni reikä on tulehtunut ja aina vaan uudelleen napsitaan palasia - vaikka ---?
Mitä sä nyt höpötät? Tuossa keskustelussa puhutaan tulehduksellisista suolistosairauksista, kuten Crohnin tauti ja colitis ulcerosa. Nämä "reiät" johtuvat suoliston tulehduksesta, eivät koepalan otosta. Nuo tapaukset eivät liity keliakiaan. Nyt opettelemaan luetun ymmärtämistä ja sitten voit hankkia tietoa muualta kuin netin keskustelupalstoilta.
 
vierailija
Mitä sä nyt höpötät? Tuossa keskustelussa puhutaan tulehduksellisista suolistosairauksista, kuten Crohnin tauti ja colitis ulcerosa. Nämä "reiät" johtuvat suoliston tulehduksesta, eivät koepalan otosta.
Onhan usein vaiva jäänyt lääkekuurin jälkeen, esimerkiksi kefalosporiinit aiheuttavat crohnin tautia. Mutta moni oireilee muuntogeenisistä aineksista, mikä on ihan luonnollista - reaktio on ihan luonnollinen, kun elimistön täytyykin hylkiä sellaista, mitä se ei tunnista - keinolla millä hyvänsä!
Gastrolabilla on hyviä kuvia vaivasta, tässä crohn.
 
vierailija
Ajatella, että vaikka ihmisten suolisto menee sököksi, ei viljelyssä aseteta kyseenalaiseksi niitä kaikkia aineita, mitä on käytetty vasta jonkin aikaa! Korrenvahvistajia, rikkaruohontorjunta-aineita yms. Varmasti ei löydy montakaan lääkäriä, oka olisi määrännyt ennen diagnoosia ihmisen luomuviljalle - siis onhan siinäkin gluteenia, mutta ei niitä myrkkyjäämiä kuitenkaan, joita ei elimistön tarvitsisikaan sietää!
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/keliakia.htm
Tuossa on hyvä historiikki - nimenomaan kotimainen vilja altistaa - siis suomalaiset käytännöt ei muutu silti:confused::mad:
 
Onhan usein vaiva jäänyt lääkekuurin jälkeen, esimerkiksi kefalosporiinit aiheuttavat crohnin tautia. Mutta moni oireilee muuntogeenisistä aineksista, mikä on ihan luonnollista - reaktio on ihan luonnollinen, kun elimistön täytyykin hylkiä sellaista, mitä se ei tunnista - keinolla millä hyvänsä!
Gastrolabilla on hyviä kuvia vaivasta, tässä crohn.
No mihinkäs tämä lääkeasia nyt liittyy? Joissakin tutkimuksissa on todettu, että etenkin lapsilla toistuvat kefalosporiinikuurit saattavat edistää Crohnin taudin syntyä tai sitten infektioherkät tarvitsevat enemmän toistuvia antibioottihoitoja. Ja kyllä, kuvissa näkyy Chronin taudin muutoksia, mutta miten se liittyy tähän alkuperäiseen keliakia-asiaan. Nyt mennään jo niin paljon alkuperäisen asian vierestä, että parempi lopettaa keskustelu tässä ketjussa.
 
vierailija
No mihinkäs tämä lääkeasia nyt liittyy? Joissakin tutkimuksissa on todettu, että etenkin lapsilla toistuvat kefalosporiinikuurit saattavat edistää Crohnin taudin syntyä tai sitten infektioherkät tarvitsevat enemmän toistuvia antibioottihoitoja. Ja kyllä, kuvissa näkyy Chronin taudin muutoksia, mutta miten se liittyy tähän alkuperäiseen keliakia-asiaan. Nyt mennään jo niin paljon alkuperäisen asian vierestä, että parempi lopettaa keskustelu tässä ketjussa.
Lääkkeissäkin on maissia ja monta muutakin asiaa, mitkä on tehty maissista, joka on muuntogeenistä! Maltodekstriiniä esimerkiksi monet syyttää jälkeenpäin, ettei olisi kannattanut syödä yhtään...

Mutta ihmiselle on käynyt tässä systeemissä samalla tavalla, kuin sille toukalle, katso!
Moni ei siedä Valion maitoja, koska niiden d-vitamiinivalmisteessa on maissiöljy... Eikä siihenkään kukaan puutu!
 
Ajatella, että vaikka ihmisten suolisto menee sököksi, ei viljelyssä aseteta kyseenalaiseksi niitä kaikkia aineita, mitä on käytetty vasta jonkin aikaa! Korrenvahvistajia, rikkaruohontorjunta-aineita yms. Varmasti ei löydy montakaan lääkäriä, oka olisi määrännyt ennen diagnoosia ihmisen luomuviljalle - siis onhan siinäkin gluteenia, mutta ei niitä myrkkyjäämiä kuitenkaan, joita ei elimistön tarvitsisikaan sietää!
http://www.saunalahti.fi/arnoldus/keliakia.htm
Tuossa on hyvä historiikki - nimenomaan kotimainen vilja altistaa - siis suomalaiset käytännöt ei muutu silti:confused::mad:
Keliakiassa ongelmana on gluteeni ja sen ainesosat. Totta kai kotimaiset viljat siis aiheuttavat keliakiapotilaalle oireita, koska Suomessa ei pahemmin kasva luontaisesti gluteenitonta viljaa. Se, mitä kukin suustaan alas laittaa, on jokaisen oma valinta. Jos haluat syödä luomua, anna mennä! Jos toiset eivät välitä luomusta, ei sen takia kannata kaikkia käytäntöjä muuttaa. Eiköhän tässäkin asiassa tarjonta vastaa kysyntään. Mikäli luotettavat tutkimukset osoittavat viljelyssä käytettävien aineiden vaarallisuuden, aivan varmasti siihen puututaan. Turha on nyt kuitenkaan levitellä mitään salaliittoteorioita. Ja kuten itsekin totesit, luomuvilja ei ole gluteenitonta, joten se ei ole ratkaisu keliakiaongelmaan.
 
vierailija
Ei nämä mitään salaliittoa ole, vaan asioita, jotka eivät kiinnosta/ ihmiset eivät tiedä. Systeemi on rakentunut niin, että aina tehdään joku takaportti, esimerkiksi tämä:

"Muuntogeenisiltä elintarvikkeilta edellytetään pakkausmerkintöjä. Merkintä löytyy elintarvikkeiden ainesosaluettelosta ko. ainesosan nimen yhteydestä. Merkintöjä ei edellytetä, jos muuntogeenisen aineksen esiintyminen on vähäistä ja tahatonta. Tällaiseksi rajaksi on asetettu 0,9 prosenttia kyseisestä ainesosasta."-mmm-

Apteekkivalmisteissa esimerkiksi on maltodekstriiniä ja varsinkin niissä Bayerin tuotteissa, koska se aikoo ostaa Monsanton.
Syngenta ja Novartis on samaa firmaa ---ei tietenkään ne poista valmisteita markkinoilta!
 
vierailija
vierailija
  • Tykkää
Reactions: Huppis
vierailija
No mihinkäs tämä lääkeasia nyt liittyy? Joissakin tutkimuksissa on todettu, että etenkin lapsilla toistuvat kefalosporiinikuurit saattavat edistää Crohnin taudin syntyä tai sitten infektioherkät tarvitsevat enemmän toistuvia antibioottihoitoja. Ja kyllä, kuvissa näkyy Chronin taudin muutoksia, mutta miten se liittyy tähän alkuperäiseen keliakia-asiaan.
Infektioherkkyydestä ei ole kysymys silloin, kun se maissi itse tuottaa sen myrkyn, joka aiemmin piti peltoon ruiskuttaa tai käyttää peitattuja siemeniä!
Luepa tuo:
http://blogit.claymountain.com/ike/index.php?/archives/457-Lisaeae-maidosta-ja-maissista.html
 
vierailija
----Sen sijaan näitä trendikkäitä viljakeskusteluja käydään näköjään ihan mutu-tuntumalla.
Ei sentään. Lue kirja Biotekniikan riskit:

"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista. Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon. Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista. Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä. Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa. Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui. Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todetiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia". kirjoittivat Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi
---miksi leipurit käyttäisivät muuta?
 
vierailija
Mitähän tästäkin nyt sitten pitäisi ajatella, kun ei saanutkaan lääkärissä sitä selkeätä kyllä/ei vastausta ongelmaansa

---ja nyt sitten tuli vielä lähete ihotautipolille keliakiatutkimuksiin. ja vaikka minulla onkin jonkin verran ihottumaa kyynärpäissä (mihin keliakian aiheuttama ihottuma usein tulee), niin se ei oireiltaan sovi lainkaan keliakiaan (keliakiaihottuma -ainakin lukemani perusteella- aiheuttaa rakkoja ja kutisee tolkuttomasti, mitä oireita minulla ei ole). Kysyin asiasta ja lääkärin mielestä se voi ehkä olla keliakiaa.
Onhan diagnostiikkakin tosiaan businessta, mutta eikö sun olis tarkoitus saada itsesi kuntoon? Minkälaista ruokaa syöt?
Jos käytät maitoa, vaihda se luomutäysmaitoon, ---siksi:)
 
vierailija
Ei nyt ihan niinkään. Kaikilta on otettu koepala, mutta otettiinko keliakian takia ensin, en tiedä. Hyvin monella se pieni reikä on tulehtunut ja aina vaan uudelleen napsitaan palasia - vaikka ---?
Ja moni on käyttänyt jotain valmistetta, missä on soluja rikkovaa ainetta eikä sitä koskaan ole tarkoitettu nieltäväksi! Ne aiheuttavat aftoja, joka on yksi kriteereistä crohn- diagnoosissa. Sen kun kerran saa, ei sitä poiskaan saa papereista - vai saako? Uudelleen silvottavaksi täytys mennä?
 
keljuakia
Tervehdys.
Lähtisin tuolla verikokeella jo siitä että keliakia on. Omalääkärini mukaan tuo verikoe on noin 90% oikeassa. Keliakiaverikokeella määritellään nimenomaan keliakiavasta-aineen määrää veressä, eikä testi sisällä mitään yleisallergisoivaa testiä tms.. Onko sinulle tehty joskus geenimääritys keliakia geenin varalta ? Tämä on mahdollista vain yksityisellä, mutta kertoo onko sinun mahdollista sairastua keliakiaan.
Ja tuota koepalaa ei kulma nykyään edes oteta, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Koepala on aikoinaan otettu, jotta on Kelasta saatu keliakiaan ateriatukea/korvausta n. 22e / aikuinen hlö.
Lyhennettynä keliakiassa kyseessähän on siis elimistön tapa puollustautua kivikauden bakteeria vastaan, mutta "likinäköinen" puolustusjärjestelmä erehtyy näkemään gluteiinin rakenteessa samoja piirteitä kuin muinaisen bakteerin. Ja tuo kivikauden tapa oli lykätä kaikki ulos mahd.nop.
 

Yhteistyössä