Ei kellään, tai vaikka jonkun naapurilla, sattuisi olemaan juustolaa?

vierailija
Kurkistapa tänne. Osaan tehdä itsekin, mutta siihen tarvi olla omat eläimet. Tuolla on sekä lehmiä että kuttuja... ja Maldonsuolaa vain, tarkista se tekijältä. Karkea merisuola käy myös, mutta ei pansuola eikä syanidi tavallisessa suolassa, E536.
 
vierailija
Kiitos tästä! Jänää, tää onkin sienestä tehty, tavallisessa marketissa myytävä on eläinperäistä.

Tällä voisi siis tehdä vege-juustoa vaikka mantelimaidosta.
No en kyllä sienestä tehtyä halua käyttää missään...

Mutta mantelijjauhoa meillä laitetaan päivittäin luomukermaviiliin. Tein hyvää viiliä siitä aikoinaan. mutta maitona pitää olla se rasvaisempi luomutäysmaito. Tuli just sellaista kun pitkin:)
Voithan kokeilla justoa siitä viilistä sitten:)
Jos ei tule juustoa, vispa pannariksi ja siihen sopii mantelijauho, se Sallisen 800g:n pussissa tulee ajanmyötä halvimmaksi... Eikä tarvi kypsentää.
 
vierailija
Eläinperäinen on jotain vasikan vatsalaukusta, tai muun eläimen vatsasta tehtyä. :sick:
No niinhän ne on ollut kauan aikaa, mut pääasia on saada se valkuainen hyytymään ja kyllä se onnistuu esim kermaviililläkin, Taitaa vaan olla halvempaa tehdaskäytössä se mahaneste?
Vegaanit eivät aina tiedä, mitä haittoja soijasta on. Onhan siitä paljonkin, mutta et sen myötä tulee a on tullut maahan salmonella, rehuissa... Ja papujen lektiinit on oma haittansa ja sit vielä se syöpää aiheuttava glyfosaatti... Ymmärrät kyllä:)
 
vierailija
No niinhän ne on ollut kauan aikaa, mut pääasia on saada se valkuainen hyytymään ja kyllä se onnistuu esim kermaviililläkin, Taitaa vaan olla halvempaa tehdaskäytössä se mahaneste?
Vegaanit eivät aina tiedä, mitä haittoja soijasta on. Onhan siitä paljonkin, mutta et sen myötä tulee a on tullut maahan salmonella, rehuissa... Ja papujen lektiinit on oma haittansa ja sit vielä se syöpää aiheuttava glyfosaatti... Ymmärrät kyllä:)
Tiedätkö Suomessa jopa yhden tapauksen, jossa salmonellan alkuperäksi on epäilty soijaa? Vuoden 2009 keissi? Enpä tuomitsisi soijaa tämän takia.

Sori ap, vähän ot.
 
vierailija
Tiedätkö Suomessa jopa yhden tapauksen, jossa salmonellan alkuperäksi on epäilty soijaa? Vuoden 2009 keissi? Enpä tuomitsisi soijaa tämän takia. Sori ap, vähän ot.

Ei ole OT yhtään, ei. Mulla kun oli myrkkykaalin takia mahavaivaa, ei kirurgi etsinyt salmonellaa. Tuskinpa sitä muiltakaan etsitään enää. On tämä systeemi niin ovelasti rakennettu. Katsos, salmonellaepidemia kanoilla / possuilla / EVIRALLA työllisti kamalan kauan valtavan porukan. Tuskinpa niistä kukaan valitti mitään;-)
Lue tästä virallista tietoa soijasta.
Ja salmonellasoijasta ja Rehuraisiosta, kun se nyt sälyttää kustannukset maanviljelijöille. Terveystalon hallituksessa sama tyyppi, kuin myös Turun yliopiston johtoportaassa. Täytys sen verran tietää...
 
vierailija
Ei ole OT yhtään, ei. Mulla kun oli myrkkykaalin takia mahavaivaa, ei kirurgi etsinyt salmonellaa. Tuskinpa sitä muiltakaan etsitään enää. On tämä systeemi niin ovelasti rakennettu. Katsos, salmonellaepidemia kanoilla / possuilla / EVIRALLA työllisti kamalan kauan valtavan porukan. Tuskinpa niistä kukaan valitti mitään;-)
Lue tästä virallista tietoa soijasta.
Ja salmonellasoijasta ja Rehuraisiosta, kun se nyt sälyttää kustannukset maanviljelijöille. Terveystalon hallituksessa sama tyyppi, kuin myös Turun yliopiston johtoportaassa. Täytys sen verran tietää...
Huvittavaa sinänsä että puhuit siitä, että vegaanit ei aina tiedä mitä haittoja soijasta on. Mihinköhän Suomessa kuluu soijaa eniten: vegaanien ruuaksi, vaiko lihansyöjien ravinnon (eli tuotantoeläinten) ruuaksi? Veikkaan jälkimmäistä.

Tämä soija on aiheena kyllä hyvin mielenkiintoinen. Ja se selkeästi jakaa ihmiset kahtia.
 
bioinsinööri
Sori, kun en tarkentanut syytä siihen sienijuttuun. Onhan mulla yks opettava kertomus tallessa, kun ei aina jaksa uudelleen kertoa...
Eläinperäisyys ei haittaa mitään, jos ne ovat luomusta peräisin; olisihan maailma ihan toisenlainen, jos kaikki syötävä ja myös tuotettu olisi luomua:)
Tuossa linkissä ei ollut mitään kamalaa. Joku asioista täysin pihalla oleva yrittää vain lietsoa täysin turhaa pelkoa muihin kaltaisiinsa.
 
vierailija
Huvittavaa sinänsä että puhuit siitä, että vegaanit ei aina tiedä mitä haittoja soijasta on. Mihinköhän Suomessa kuluu soijaa eniten: vegaanien ruuaksi, vaiko lihansyöjien ravinnon (eli tuotantoeläinten) ruuaksi? Veikkaan jälkimmäistä.

Tämä soija on aiheena kyllä hyvin mielenkiintoinen. Ja se selkeästi jakaa ihmiset kahtia.
Tuskinpa tuo ihmisiä halkaisee, mutta mielipiteitä jakaa kahtaalleen, vastakkaisiin suuntiin:rolleyes:
 
r0s
Tuskinpa tuo ihmisiä halkaisee, mutta mielipiteitä jakaa kahtaalleen, vastakkaisiin suuntiin:rolleyes:

Mä muuten ostin jotain proteiinilientä joka onnistui kookos-kuvallaan harhauttamaan. Ei ollut soijaa mutta herneproteiinia kyllä. Välitön allerginen reaktio ja ekan kulauksen jälkeen siis se kammotusliemi päätyi lavuaariin. Toivottavasti ei aiheuta jätevedenoughdistamolle tukoksia. :sick:
 
vierailija
Mä muuten ostin jotain proteiinilientä joka onnistui kookos-kuvallaan harhauttamaan. Ei ollut soijaa mutta herneproteiinia kyllä. Välitön allerginen reaktio ja ekan kulauksen jälkeen siis se kammotusliemi päätyi lavuaariin. Toivottavasti ei aiheuta jätevedenoughdistamolle tukoksia. :sick:
Hui, hernekeitoista muuten ei tule mahavaivaa, jos ostaa sitä pirkan luomuhernekeittoa. Täytyy ostaa iso purkki, että saa luomulihaakin - siinä pienemmässä ei ole. Oliko siinä muutakin kuin kookosta ja hernettä?
 

Yhteistyössä