G: Hyvää leipää?

  • Viestiketjun aloittaja "Ritva"
  • Ensimmäinen viesti
"aapeli"
Meidän mökin lähellä olevasta kesäleipomosta ostettu kauraleipä. Se on jotain käsittämättömän hyvää. Eteenkin kun se on vielä usein lämmintä kun sen saa käteensä. Eipä tosin taida sinua auttaa ;)
 
kolmen lapsen kotiäiti
tätä ei varmaan tarkoitettu, mutta kuitenkin....
5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 til suollaa
2 tl sokeria
50 g sulatettua voita
10 dl sämpyläjauhoja

Helppoa ja hyvää!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja kolmen lapsen kotiäiti;28421151:
tätä ei varmaan tarkoitettu, mutta kuitenkin....
5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 til suollaa
2 tl sokeria
50 g sulatettua voita
10 dl sämpyläjauhoja

Helppoa ja hyvää!
Laita sokerin tilalle hunajaa ja sämpyläjauhojen tilalle vehnäjauhoja.
 
Dabuli
Täällä jo mainittujen Ullan Pakarin kaurajuntan ja ruiskaakon sekä Rostenin Crusta-leivän ja
Salosen Granon lisäksi nostaisin esille etenkin Vilmunen & Vilmunen leipomon ruisreikäleivän sekä vaalean patongin! Aivan superhyviä molemmat! Reikäleipä maistuu aidolta, aavistuksen palaneelta ja säilyy todella pitkään kun siirtää paperipussista hieman raollaan olevaan muovipussiin. Lisäksi kiitosta saavat uusi tosi tumma Reissumies sekä monet Salosen leivät, eritoten legendaarisen hyvän ruisreikäleivän. Myös Uotilan minikokoinen ruisvuoka on todella hyvä valinta pitkän säilymisajan vuoksi, etenkin yhden hengen talouksiin. Ainoastaan harmittelen sitä ettei tavallista ruislimppua juuri tunnu enää löytyvän oikein mistään kaupoista :eek:
 

Yhteistyössä