gluteeniton täytekakku. miten paras?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja äitee, 14.06.2008.

  1. äitee

    äitee Vieras

    Mulla tossa kakkupohjan ohjeessa on 1dl perunajauhoa ja 1,5dl vehnäjauhoa jne.

    JOs korvaan vehnäjauhon semperin gluteenittomalla "hieno jauhoseos", onnistuuko?

    KEllään kokemusta?
     
    #1
  2. Tyyris Tyllerö

    Tyyris Tyllerö Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    5 944
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytekakkupohja pellille

    5 munaa
    1,5 dl sokeria
    2 dl perunajauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl vaniljasokeria

    Munat ja sokerit vatkataan todella kovaksi vaahdoksi. Kun luulet, että vaahto on kovaa, jatka vieläkin vatkaamista! Lisää munaseokseen varovasti sekoittaen perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Levitä seos pellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Puolita levy ja täytä. Jos haluat oikein ison kakun, tee pohjia kaksi. Eräs työkaverini tekee aina tämän pohjan täytekakkuun (vaikkei hänellä ole keliakiaa), koska hän saa joka kerta kakusta paljon kehuja, koska se on niin suussa sulavaa!


    http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm#kakut

    Tuolla on ohjeita. Ite teen aina tuolla yllä mainitulla.
     
    #2
  3. Cinnamon Lee

    Cinnamon Lee Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    4 520
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä tekisin kakun marenkipohjalla. Muuten en osaa auttaa.
     
    #3
  4. alkup.

    alkup. Vieras


    Mulla on jo Ellen Svinhuvudin kakku tulossa, mantelimarenki kerroksilla.

    Ongelman tuottaa se että munia jäikin vain 6kpl. joten en voi leipoa kuin yhden kakkupohjan, toivottavasti ei mee pilalle ;) muuten joudun yöllä ku mies tulee kotiin lähteä 24h bensikselle hakee munia ;)
     
    #4
  5. Mä olen tehnyt kääretorttuohjeella. niin että vaan perunajauhosta.
     
    #5

Jaa tämä sivu