Hapenpuute synnytyksessä...

  • Viestiketjun aloittaja kysymys
  • Ensimmäinen viesti
kysymys
minkälainen hapenpuute synnytyksessä aiheuttaa lapselle mahdollisesti myöhemmällä iällä ongelmia? siksi kyselen koska poikani kärsi synnytyksessä jonkinasteiseta hapenpuutteesta, hän oli ihan sininen ja vietiin kiireesti happea saamaan, napanuora oli kerran kaulanympäri ja apgarin pisteet 5-7-8. tiedän että kätilöt olisivat kertoneet jos jotain huolta olisi mutta on vaan jäänyt vaivaamaan asia :/
 
.
Meillä tutun pojalla oli todella suurta hapenpuutetta, apgarit paljon teidän lasta huonommat. Vauvaiällä ok, mutta itkuinen, sitten 1-vuotiaasta näki, ettei ottanut kontaktia muihin lapsiin, eikä oppinut puhumaan kuin yli 3-vuotiaana. Aika erikoinen lapsi edelleen, melkein 5v, leikkii yksin paljon ja puhuu tosi vähän "vieraille". Motoriikka on suht kunnossa.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Meillä tutun pojalla oli todella suurta hapenpuutetta, apgarit paljon teidän lasta huonommat. Vauvaiällä ok, mutta itkuinen, sitten 1-vuotiaasta näki, ettei ottanut kontaktia muihin lapsiin, eikä oppinut puhumaan kuin yli 3-vuotiaana. Aika erikoinen lapsi edelleen, melkein 5v, leikkii yksin paljon ja puhuu tosi vähän "vieraille". Motoriikka on suht kunnossa.
joutuiko lapsi teho-osatolle tai tehtiinkö hänelle jotain tutkimuksia sairaalassa? minun pojaltani otettiin paljon verikokeita mutta sitä en tiedä mitä kokeita...en tajunnut kysyä eikä minulle kerrottu...
 
vieras äiti
Meillä oli vielä alhaisemmat pisteet kuin alkuperäisen lapsella. Synnytys pitkä ja vaikea, ja vauva sininen ja veltto. Joutui muutamaksi päiväksi keskolaan, vaikkei keskonen ollutkaan. Poika palautui nopeasti normaaliksi ja on nyt jo 10 kk ja kehittyy hienosti. Lähti 7 kk konttaamaan ja nousi jaloilleen tukea vasten. Puhua pälättää omaa kieltään ja on tosi iloinen ja kiinnostunut toisista lapsista. :) Kaikki mennyt siis erinomaisesti, ja poika on alusti asti ollut ihan tavallisessa neuvolaseurannassa. Vaikea alku on enää kaukainen muisto.
 
Musta ei kuulosta ap pahalta.
MOnet kärsii pahastakin asfyksiasta ja toipuu siitä hyvin.

Pyydä sairaalasta teidän paperit ja lue ne jos rauhoittaa mieltä.

Meillä tyttö sai 7-9-9 ja hällä napanuora kahdesti ympäri,toisen kerran kaulan ympäri ja toisen kerran kainalon kautta.
Kätilöt katkaisi heti napanuoran kun pää oli ulkona.

Mut tyttö oli tovin happikaapissa,saturaatio oli kokoajan ok.Eli ei tarvittu sen isompia toimia.

Ja tyttö normaali 3,5 vee nyt.
 
ei välttämättä
Voi aiheuttaa raivokohtauksia yms häiriökäytöstä. Siis ei välttämättä. Tulee vaan aina tämä mieleen kun luin aikanaan Nancy kirjan ja siinä äiti kertoo asiasta.
 
AnniHelenaHarmaana
Noita on tosi vaikea ennustaa. Otettiinko ap:n lapsesta napaverinäyte syntyessä. Sen ph-arvo kertoo paremmin hapenpuutteen tasosta ja kestosta kuin apgar-pisteet. Nopeasti korjautuva apgar on hyvä merkki.

Meillä poika syntyi hätäsektiolla kun sydänäänet laskivat eivätkä korjautuneet ponnistusvaiheessa. Sai syntyessään 6 apgaria, korjasi nopeasti 8:aan ja ph oli 6,94. Hapenpuute oli lyhytaikainen ja sillä on hyvä ennuste mutta eihän sitä koskaan tiedä. Nyt 4 kk vanha eikä mitään epänormaalia ole ilmennyt.
 
Meillä ei varsinaisesti hapenpuutteesta ainakaan puhuttu kun esikoinen syntyi, mutta 2 kertaa oli napanuora kaulanympäri ja happea tais kans saada vähän avuksi synnyttyään. Syntyi pistein 6-8 ja lastenlääkäri tarkisti hänet mutta virkosi niin nopeaa ja pisteet nousi ettei aiheuttanut jatkotoimenpiteitä. Meinasivat nimittäin ensin et joutuis lastenosastolle mut pääsi vierihoitoon kuitenkin.
Nyt tää 6 pisteen poika on pian 3-vuotias ja on ollut tosi hyvin jopa hieman edellä kehitystä, tai siis ei edellä vaan osannut ikäisekseen paljon. Esim 1,5v puhui jo 3 sanaisia lauseita ja motorisesti on myös hyvin kehittynyt.

Toivotaan että teilläkin pienin pistein syntynyt kehittyy normaalisti! Niin taitaa suurin osa lapsista kasvaa vaikka olisikin elämän alku vähän raskas ollutkin! Ja niinku joku jo sanoi niin pyydä nähdä sairaalan paperit ja puhu neuvolassa niin ei jää sinua turhaan vaivaamaan tuollainen.
 

Yhteistyössä