Helppo leipäohje?

  • Viestiketjun aloittaja uusavuton
  • Ensimmäinen viesti
ouska
5dl kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää vettä/maitoa/niiden sekoitusta
1 tl suolaa
1-2 tl sokrua (auttaa kohoamisessa)
jauhoja lisäät vähitellen vaivauksen aikana (lisää jauhojen joukkoon kuivahiivapussi ennen kun pistät sinne nesteeseen)arviolta sanoisin n. 7 dl, varma merkki sopivuudesta on se että taikina on sellaista että sse ei enää tartu kulhon seinämiin. Mutta ei enempää, ellet halua tinttapullaa... :)
0,5 dl rypsiöljyä (oliivikin käy, tulee vaan eri maku) tai sitten n. 100g margariinia/voita (rasvan voi lisätä hieman ennen kun on laittanu kaiken ajuhon niin on helpompi vaivata joukkoon.

Sitten kohotat vedottomassa paikassa 30-60 min ja leipaset leipäset. Paista 200 asteessa niin että ovat kullanruskeita. Aika riippuu leivän koosta. yli 10 min jokatapauksessa, ehkä jopa 30 min jos iso leipä.

Toivottavasti onnistut! :)

 

Yhteistyössä