Hyviä joululeivoksia ja jälkiruokia...

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Vieras, 16.12.2009.

  1. Vieras

    Vieras Vieras

    Vinkkejä ja ohjeita kiitos!
     
    #1
  2. no

    no Vieras

    jälkiruokana vois olla luumurahkaa.tai jotain piparihyydykakkua,ohjeita ei ole.
     
    #2
  3. IlmanNikkiä

    IlmanNikkiä Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.08.2009
    Viestejä:
    2 218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mie mietin sitä glögijuustokakkua, pitää vielä etsiä muitakin. Lapsuudenkodissani oli aina hedelmäsalaatti jälkiruokana.
     
    #3
  4. iris

    iris Vieras

    Meillä ollut usein luumujäädyke
     
    #4
  5. Koivunkäpy

    Koivunkäpy Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    14 247
    Saadut tykkäykset:
    0
    taatelikakku on ihan ehdoton meillä.
    tänävuonna ajattelin kokeilla myös jotan jäädykettäkin..
     
    #5
  6. pampula

    pampula Vieras

    karpalo, puolukka tms. jäädyke esim. kuuman kinuski kastikkeen kera.. Nam..
     
    #6
  7. Leipomaan

    Leipomaan Vieras

    Meillä on jälkiruokapöydässä ainakin nämä

    - porkkanakakkua
    - brownieseja
    - joulutorttuja: erilaisia
    - pipareita
    - kaneliässiä ja inkivääripikkuleipiä
    - juustokakku
    ja tietysti konvehteja.
     
    #7
  8. vieras

    vieras Vieras

    meillä usein jokin jäädyke. Puolukka, karpalo tai lakka. Tuo piparijäädykekkin voivi olla hyvää :)
     
    #8
  9. IlmanNikkiä

    IlmanNikkiä Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.08.2009
    Viestejä:
    2 218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta siis nämähän kuuluvat kahvipöytään, joka meillä on eri aikaan tarjolla kuin jälkiruoka :D Jälkiruoka on se, mikä tarjotaan miltei heti ruoan jälkeen ;)

    Kuulostaa kyllä hyvältä, meillä on ollut perinteisesti myös kookospikkuleipiä kaneliässien rinnalla.
     
    #9
  10. vieras

    vieras Vieras

    Tätä voisi kokeilla


    Valkosuklaa-vadelmajäädyke
    8 annosta
    r_valkosuklaa-vadelmajaadyke_tv_1009.jpg
    1 l vaniljajäätelöä
    250 g pakastevadelmia
    2 rkl sokeria
    1 dl kuohukermaa
    200 g valkosuklaata
    Nosta vadelmat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja vadelmat hieman pehmenevät. Ota vadelmat pois kattilasta. Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen vadelmat. Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen (noin 1, 5 l) kakkuvuoka kelmulla. Aseta pohjalle suklaa-vadelmaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö. Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla. Pakasta yön yli. Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla.
    Teksti: Katri Schröder
    Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
    © SOK viestintä ja julkaisut 10.09
    Ravintoainelaskuri

    Voit laskea ravintoainelaskurilla ruokaohjeen ravintoainesisällön.

    Voit syöttää laskuriin myös oman ruokaohjeesi, ja lähettää sen halutessasi Ruokamaailman toimitukseen.

    Siirry ravintoainelaskuuriin
     
    #10
  11. vieras

    vieras Vieras

    Miten noi mahtuu vielä vatsaan jouluruoan jälkeen???
     
    #11
  12. Leipomaan

    Leipomaan Vieras

    Niin ne on tavat erilaisia :) Meillä kahvipöytä on heti ruoan jälkeen :) :) Meillä nimittäin syödään kauan ja hartaasti ja istuskellaan pitkät tovit. Väliä jää eri ruokien väliin, joten kauheaa ähkyä ei tarvitse tulla, jos ei halua välttämättä ahtaa liikaa...
     
    #12
  13. Leipomaan

    Leipomaan Vieras

    Miksi ahtaa itseään liian täyteen? Pitää osata syödä sopivasti?
    Ja meillä on aina jouluna paljon porukkaa syömässä samaan aikaan, joten tarjoilua on myös oltava riittävästi ja eri makuihin ja mieltymyksiin sopien.
     
    #13

Jaa tämä sivu