Jauhelihan säilyvyys/käyttö?!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ostin eilen lauantaina kaupassa eilen jauhettua ja pakattua jauhelihaa. Viimeiseksi käyttöpäiväksi oli merkitty seuraava päivä eli tämä sunnuntai. Unohdin sitten tehdä tuosta ruoan.

Ja mikä normaalia on, kun ei suojakaasuun pakattu jauheliha, nyt illalla oli jo pientä tummentumaa. Paistoin nyt lihamurekkeeksi.

Kun se viimeinen käyttöpäivä oli merkitty täksi päiväksi niin onko se ruoaksi valmistettuna siis syömäkelvotonta huomenna? Eli jos/kun nyt en syö niin nyt pitäisi pakastaakokö?

Vai voiko vielä huomenna jääkaapista syödä (voi, kaikkea voi vain kuolla on pakko, onko siis normaalin ohjeen mukaista) tai huomenna jääkaapista pakastaa, vai ainostaan tänään? Tarkoittaako tällaisessa yhteydessä viimenen käyttöpäivä viimeistä käyttöpäivää vai voisiko tarkoittaa viimeistä ruoaksivalmistamispäivää?
 
vierailija
Tummentuma johtuu hapettumisesta ja on ihan ok (valmispakkauksissa suojakaasu estää tämän), ei siis merkitse pilaantumista.

Viimeinen käyttöpäivä on sen raa'an jauhelihan viimeinen käyttöpäivä. Nyt ruuaksi paistettuna se säilyy 4 päivää kylmässä.
 

Yhteistyössä