joku hyvä ruskea kastike tai miten teet ite ruskean kastikkeen

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja kastike, 23.09.2008.

  1. kastike

    kastike Vieras

    mitä mausteita laitatte

    mä en osaa edes ruskeaa kastiketta tehdä aina yhtä kamalan makuista

    eli nyt mehukkaan ruskeakastike ohjeet tähän =)
     
    #1
  2. mutzi81

    mutzi81 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    6 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voita ja jauhoja. Ne ruskistetaan hyvin ja sit joukkoon vettä. Sinne lihaliemikuutio, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, vähän ketsuppia, mustapippuria ja valkopippuria(jauheena). Sit ehkä suolaa. Ja lopuksi loraus kermaa.
     
    #2
  3. Mulla suht sama resepti kuin Mutzi81:llä. Valkopippuria en käytä. Yleensä laitan mustapippurin sijaan sellaista yrttipippurimausteseosta. Mä heitän mukaan vielä hippusen sokeria. Sopii ruskeaan kastikkeeseen.
     
    #3
  4. Huhujuttu

    Huhujuttu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    1 788
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sit jos paistaa esim lihoja eka niin tekee kylmän suurusteen, eli jauhot kylmään veteen (esim desiin) ja ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikeliemen joukkoon, tulee vähärasvaisempaa. :)

    Mut se maistuvuus tulee mun mielestä niistä kasvannaisista mitä sä sinne mukaan viskaat, esim. tomaatti, porkkanat, suolakurkut, paprikat, valmiit pakastesekoitukset ja tiety yrteistä. :)
     
    #4
  5. kastike

    kastike Vieras

    Kuten edellä, mutta veden ja mausteiden tilalle: paistinliemi (siis jos paistat lihaa, niin siihen liemeen, missä olet sen paistanut). Joukkoon vaan suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Lisäksi hiukan soijaa ja kermaa.
     
    #5
  6. eli paljonko voita/ jauhoja/vettä

    me ollaan 5 henkinen perhe mustapippuritko kokonaisiana
    eli laitatte kaikkia mausteita samaan soosiin
     
    #6
  7. Huhujuttu

    Huhujuttu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    1 788
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu kuinka tönkköä kastiketta haluaa, noin 3 rkl jauhoja/0,5 l nestettä. :)
     
    #7
  8. mutzi81

    mutzi81 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    6 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä laitan kaikki mausteet jauhettuna. ja kaikkia mausteita heitän samaan soosiin!:) Minä laitan aika paljon voita ja noin 4rkl jauhoja, riittää siitä ehkä kahdeksi päiväksi. Sillai sit voita että ei ole liian "kuivaa" se jauho/voi seos.
     
    #8
  9. ap

    ap Vieras

    ongin rässä tietoa kun pitäs vähän ajan päästä lhtee koittamaan hyvänmakuista kastiketta =) ettei aina olis sellasta mautonta soosia =) vaikka lihalientä/suolaa kyllä oon käyttäny

    mutta nyt tarvii kiiruusti uutta makua
     
    #9
  10. Huhujuttu

    Huhujuttu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    1 788
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, jauho-voimössön pitää näyttää kosteahkolle ja "turvota" siinä ruskistuessaan, liaan kuiva mömmö ei niin tee. :)
     
    #10
  11. miukuliina

    miukuliina Vieras

    Kaadan kuivaan kattilaan "summissa" vehnäjauhoja, paahdan ne sopivan väriseksi ja kaadan vettä joukkoon "sopivasti". Eli vähän kerrallaan ja tarpeen mukaan lisään, kunnes on sopivan paksua soosia. Mausteeksi suolaa tai lihaliemikuutio, pippurisekoitusta, ketsuppia, paprikajauhetta, välillä hernemaissipaprikapussi tai edellisen päivän makaronin tai riisin rippeet...
     
    #11

Jaa tämä sivu