:wave: Näitä kysellään kuitenkin lähiaikoina useita kertoja
JÄÄSUKLAA
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.
:xmas:
RUSINASUKLAAKOLMIOT
100 g kaakaosuklaata
25 g kookosrasvaa
1 dl rusinoita
1 dl hasselpähkinöitärouhetta
1. Pane taloussuklaapalat ja kookosrasva kuumuutta kestävään kulhoon.
2. Pane kulho vesikattilaan ja kuumenna sitä niin kauan, että suklaa ja rasva sulavat.
3. Ota kulho pois kattilasta ja lisää suklaan ja kookosrasvan joukkoon rusinat ja pähkinärouhe sekoittaen.
4. Kaada suklaamassa voipaperille ja anna kohmettua kylmässä.
5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
:xmas:
MARMELADIT
30 g agar-agaria (apteekista)
1 l vettä
1 kg sokeria
3 dl omena- tai aprikoosisosetta
2 tl viinihappoa
1. Liota agar-agar yön ajan vedessä.
2. Sulata se samassa vedessä keittämällä.
3. Lisää sokeri ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan.
4. Anna liemen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon.
5. Halutessasi voit lisätä osaan seoksesta esimerkiksi punaista karamelliväriä.
6. Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrokseksi hyytymään.
7. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan.
8. Sokeroi makeiset ja aseta ne kauniisti tarjolle.
:xmas:
NEKUT
(n. 60 kpl)
1½ rkl voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1½ dl kuohukermaa
50 g hienonnettuja manteleita
1. Sekoita kaikki muut aineet paitsi mantelit paksupohjaisessa kattilassa.
2. Keitä ilman kantta kuumalla liedellä.
3. Kun pisara seosta kylmään veteen pudotettuna kovettuu, on massa valmista.
4. Sekoita siihen mantelit ja kaada seos pieniin makeisvuokiin tai voipaperitötteröihin.
:xmas:
PAAHTOKINUSKIKARAMELLIT
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 tl voita
1. Sulata sokeri paistinpannulla ja anna sen ruskistua vaalean ruskeaksi.
2. Kaada kerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Hämmennä liedellä, kunnes seos alkaa irrota reunoista.
4. Lisää voi.
5. Kaada seos voidellulle vadille ja jaa neliöihin ennen jähmettymistä.
:xmas:
Tummat
SUKLAAKARAMELLIT
(n. 60 kpl)
3-4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaisella tulella koko ajan hämmentäen noin 45 minuuttia.
2. Tee jähmettymiskoe tiputtamalla seosta lusikalla kylmään veteen. Jos se jähmettyy hyvin, on karamelliseos valmista, muutoin jatka keittämistä.
3. Kaada seos matalaan, öljyttyyn astiaan ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa paloiksi ja kierrä ne sellofaanipalojen sisälle.
:xmas:
SUKLAAPÄHKINÄT
(n. 50 kpl)
1 ½ dl kaakaojauhetta
6 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl vaniliinisokeria
n. 200 g pähkinöitä
1. Taita paksusta alumiinifoliosta 18*18 cm:n kokoinen vuoka ja pane se sileälle alustalle.
2. Sekoita kaakao, sokeri, suola, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa.
3. Keitä sitä noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Kun pisara tai pari kylmään pudotettuna hyytyy kiinteäksi ja sormissa pyöritellen jää palloksi, on seos valmis.
4. Kaada seos laakeaan kulhoon ja mausta vaniliinisokerilla.
5. Vatkaa se sakeaksi ja kuohkeaksi.
6. Kaada karamellimassa alumiinivuokaan ja anna jähmettyä puoliksi.
7. Paina siihen koristeeksi pähkinänpuolikkaita.
8. Leikkaa levy täysin jäähtyneenä nelikulmioiksi.
9. Kääri makeiset folioihin tai värikkäisiin papereihin. Silloin ne eivät tartu toisiinsa.
JÄÄSUKLAA
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa.
2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.
:xmas:
RUSINASUKLAAKOLMIOT
100 g kaakaosuklaata
25 g kookosrasvaa
1 dl rusinoita
1 dl hasselpähkinöitärouhetta
1. Pane taloussuklaapalat ja kookosrasva kuumuutta kestävään kulhoon.
2. Pane kulho vesikattilaan ja kuumenna sitä niin kauan, että suklaa ja rasva sulavat.
3. Ota kulho pois kattilasta ja lisää suklaan ja kookosrasvan joukkoon rusinat ja pähkinärouhe sekoittaen.
4. Kaada suklaamassa voipaperille ja anna kohmettua kylmässä.
5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
:xmas:
MARMELADIT
30 g agar-agaria (apteekista)
1 l vettä
1 kg sokeria
3 dl omena- tai aprikoosisosetta
2 tl viinihappoa
1. Liota agar-agar yön ajan vedessä.
2. Sulata se samassa vedessä keittämällä.
3. Lisää sokeri ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan.
4. Anna liemen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon.
5. Halutessasi voit lisätä osaan seoksesta esimerkiksi punaista karamelliväriä.
6. Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrokseksi hyytymään.
7. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan.
8. Sokeroi makeiset ja aseta ne kauniisti tarjolle.
:xmas:
NEKUT
(n. 60 kpl)
1½ rkl voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1½ dl kuohukermaa
50 g hienonnettuja manteleita
1. Sekoita kaikki muut aineet paitsi mantelit paksupohjaisessa kattilassa.
2. Keitä ilman kantta kuumalla liedellä.
3. Kun pisara seosta kylmään veteen pudotettuna kovettuu, on massa valmista.
4. Sekoita siihen mantelit ja kaada seos pieniin makeisvuokiin tai voipaperitötteröihin.
:xmas:
PAAHTOKINUSKIKARAMELLIT
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 tl voita
1. Sulata sokeri paistinpannulla ja anna sen ruskistua vaalean ruskeaksi.
2. Kaada kerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Hämmennä liedellä, kunnes seos alkaa irrota reunoista.
4. Lisää voi.
5. Kaada seos voidellulle vadille ja jaa neliöihin ennen jähmettymistä.
:xmas:
Tummat
SUKLAAKARAMELLIT
(n. 60 kpl)
3-4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaisella tulella koko ajan hämmentäen noin 45 minuuttia.
2. Tee jähmettymiskoe tiputtamalla seosta lusikalla kylmään veteen. Jos se jähmettyy hyvin, on karamelliseos valmista, muutoin jatka keittämistä.
3. Kaada seos matalaan, öljyttyyn astiaan ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa paloiksi ja kierrä ne sellofaanipalojen sisälle.
:xmas:
SUKLAAPÄHKINÄT
(n. 50 kpl)
1 ½ dl kaakaojauhetta
6 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl vaniliinisokeria
n. 200 g pähkinöitä
1. Taita paksusta alumiinifoliosta 18*18 cm:n kokoinen vuoka ja pane se sileälle alustalle.
2. Sekoita kaakao, sokeri, suola, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa.
3. Keitä sitä noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Kun pisara tai pari kylmään pudotettuna hyytyy kiinteäksi ja sormissa pyöritellen jää palloksi, on seos valmis.
4. Kaada seos laakeaan kulhoon ja mausta vaniliinisokerilla.
5. Vatkaa se sakeaksi ja kuohkeaksi.
6. Kaada karamellimassa alumiinivuokaan ja anna jähmettyä puoliksi.
7. Paina siihen koristeeksi pähkinänpuolikkaita.
8. Leikkaa levy täysin jäähtyneenä nelikulmioiksi.
9. Kääri makeiset folioihin tai värikkäisiin papereihin. Silloin ne eivät tartu toisiinsa.