käykääs laittamassa nimenne

vierailija
Suomessa media kannattaa yksimielisesti EU-jäsenyyttä, joten eroamisen kannattajien voitosta ei olisi mitään toivoa vaikka kansanäänestys järjestettäisiinkin.
 
vierailija
Suomi tuskin eroaisi EU:sta vaikka kansanäänestys järjestettäisiin. Pidän myös itse EU: ssa pysymistä parempana vaihtoehtona vaikka systeemistä löytyy puutteita.
 
vierailija
Kyllä ääni laitettu! Suomen pitää ehdottomasti myös erota EU:sta! EU ei ole tuonut mitään hyvää, vain kaikkien hintojen nousua. Luvattiin halvempaa ruokakoria, no ruuan hinta on triplaantunut siitä kun EU:hun liityttyttiin. Vapaa liikkuvuus on tuonut massiivisen maahantunkeutuvien mutiaisten invaasion ja massiivisen määrän rahanmenoa, maahantunkeutumisen kustannuksia ei EU:sta makseta. Kaikki tuet joita EU:sta saadaan ovat nimellisiä, ensin Suomi maksaa EU:lle rahaa jota se sitten palauttaa takaisin jos siellä tehdään ensin päätös siitä, että asia mihin Suomi anoo rahaa on riittävä EU virkailijoiden mielestä. Palautettu raha ei palaudu kokonaan, vaan siitä mitä maksetaan tulee takaisin murto-osa ja lisäksi päätösvalta omien tulojen käyttämistä ei ole Suomella vaan EU:lla
Kuulostaako oikealta?
Jos siis sinä kävisit töissä ja saisit palkkaa mutta naapuri päättäisi mihin saat rahasi käyttää, olisiko oikein? Jos nyt hyvin karkea esimerkki EU:n tukipolitiikasta vedetään.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Perussuomalaisten Tynkkynen puuhaa Suomen eroa EU:sta – kansalaisaloite kerännyt yli 10 000 nimeä

Sebastian Tynkkynen on tehnyt kansalaisaloitteen Suomen EU-jäsenyyden kansalaisäänestyksestä. (KUVA: Vesa Moilanen)
Julkaistu: 26.6. 9:22


Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen haluaisi kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä ensi vuodelle.
Britanniassa kansalaiset äänestivät torstaina haluavansa erota Euroopan unionista. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen laittoi jo maanantaina vireille kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan vastaavanlaista kansanäänestystä Suomeen. Tynkkynen nimesi äänestyksen Brexitin hengessä Fixitiksi.

– Huomasimme, että brittien onnistuttua äänestämään maansa itsenäiseksi EU:sta myös suomalaiset heräsivät unesta: sama voi oikeastikin tapahtua myös meillä, jos se pistetään tapahtumaan, maalailee Tynkkynen tiedotteessaan.

Perjantaina Britannian äänestystulosten tultua julki, myös Tynkkysen aloite kasvatti kiinnostustaan.

– Kuudessa päivässä onnistuttiin keräämään jo yli 10 000 allekirjoitusta, voidaan vain arvailla, kuinka pitkälle yli (vaadittava) 50 000 nimen päästään, sillä aloite vasta aukesi ja keräyspäiviä on vielä 177 jäljellä, Tynkkynen iloitsee tiedotteessa.

Jäsenmaksut hiertävät
Tynkkynen toivoo, että kansanäänestys Suomen EU-jäsenyydestä järjestettäisiin vuonna 2017. Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995.

– EU on muuttunut sellaiseksi elimeksi, jollainen se ei ollut aikanaan. EU on muuttunut liittovaltiomaiseksi elimeksi, joten Suomelle pitää antaa mahdollisuus uudelleen äänestää siitä, että onko tämä tosiaan sellainen yhteistyöelin, jossa halutaan olla, perustelee Tynkkynen Ilta-Sanomille aloitteen perustamista.

Tynkkysen mukaan EU lisää kaaosta Euroopassa, koska EU pakottaa jäsenvaltiot tekemään asioita vastoin niiden omaa tahtoa.

– Esimerkiksi suomalaiset eivät todellakaan pitäneet tukipakettipolitiikasta. Suomen oli taivuttava muiden maiden tahtoon, sanoo Tynkkynen.

Tynkkynen ei pidä ajatuksesta, että Suomi on EU:ssa nettomaksaja, eli maksaa enemmän jäsenyydestään, kuin se saa esimerkiksi tukien muodossa takaisin. Hänen mielestä kansanäänestys on kelpo tapa päättää Suomen EU-jäsenyydestä. Britanniassa Brexit-tuloksen jälkeen on keskusteltu, onko monisyisestä EU-jäsenyydestä järkevää tehdä yksinkertaista kyllä-ei -kansanäänestystä.

– Euroopan unioniin liityttäessä tarvittiin kansan mandaatti, ja silloinkin kun liityttiin, kaikki eivät tienneet millaisesta asiasta on todellisuudessa kyse. Aina on niitä ihmisiä, jotka eivät tule tietämään sitä, mutta se tulee valkenemaan jossain vaiheessa, sanoo Tynkkynen.

Britanniassa kansanäänestystuloksen julkistettua punnan arvo romahti ja Euroopan pörsseissä tapahtui merkittävä pudotus. Tynkkynen arvelee, että tällaiset ”murrosvaiheen ilmiöt” tasoittuisivat Suomessa ajan myötä.

Sebastian Tynkkynen on tehnyt kansalaisaloitteen Suomen EU-jäsenyyden kansalaisäänestyksestä. (KUVA: Jukka Gröndahl HS)

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001208193.html
 

Yhteistyössä