kaurajauho

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 22.11.2007.

  1. vieras

    vieras Vieras

    Mitä voi tehdä kaurajauhosta? Mielellään ilman muita jauhoja tai sitten pitäis loppu olla gluteenitonta. Miten esim. sämpylät?
     
    #1
  2. Piipi

    Piipi Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    9 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sämpylät onnistuu hyvin ja yleensäkkin leipätuotteet. Mutta jos meinaat sitä keliaakikolle tarjota niin ota selvää että on puhdasta kauraa, ilman että samassa myllyssä on esim jauhettu vehnää. Kontaminaatiovaara on silloin aika suuri, eikä jauho käy keliaakikolle.
     
    #2
  3. vieras

    vieras Vieras

    Meillä ainakin vielä sitä pidetään allergiana ni ei oo niin tarkkaa ja nyt pitäisi testata kauraa ni aattelin et ois iltapalaks tehny sämpylöitä ni ois kaikki voinu syödä sit samaa.
     
    #3
  4. Piipi

    Piipi Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    9 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silloin onnistuu, jos ei ole keliakiadiagnoosia vielä päällä.
     
    #4
  5. Malviina

    Malviina Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    13 572
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä olet löytänyt kaurajauhoa, meidän kaupoissa ei ainakaan ole pelkkää kaurajauhoa, kun olen etsinyt?
     
    #5
  6. vieras

    vieras Vieras

    Tais olla S-market mistä ostin. Ja pakan nyt kaivettuani huomaan että kyseessä on vielä puhdas kaurajauho joka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Provena merkkistä. Oiskos jollain joku super ;) hyvä sämpylöitten ohje ni yllättäis perheen illalla?
     
    #6
  7. pienenhetken

    pienenhetken Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    17 075
    Saadut tykkäykset:
    0
    Porkkanasämpylät
    2 ½ dl vettä
    1 dl perunahiutaleita
    1 dl porkkanaraastetta
    25 g hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
    (1 rkl siirappia)
    ½ tl suolaa
    1 dl perunajauhoja
    2-2 ½ dl luontaisesti gluteenitonta (karkeaa) jauhoseosta
    ½ dl öljyä

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiiva jauhoihin) ja lisää perunahiutaleet sekä porkkanaraaste (ja siirappi).
    Lisää suola, jauhot ja viimeisenä öljy.
    Muotoile taikinasta lusikkaa apuna käyttäen pellille sämpylöitä.
    Anna kohota noin 20 minuuttia
    Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia
     
    #7
  8. vieras

    vieras Vieras

    Ai niin...pienenä lisäyksenä vielä että ohjeessa ei saisi olla kananmunaa eikä maitoa. Maito vielä käy jos voi korvata esim. soijamaidolla. :)
     
    #8
  9. pienenhetken

    pienenhetken Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2005
    Viestejä:
    17 075
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://personal.inet.fi/yhdistys/allergia-ja.astmayhdistys/glutmaidmunsoij_sampyla.html

    ja tossa on muitaki sämpyläohjeita =)
     
    #9
  10. vieras

    vieras Vieras

  11. Piipi

    Piipi Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    9 126
    Saadut tykkäykset:
    0

    Leipäpuolella maidon voi korvata melkein reseptissä kuin reseptissä vedellä.
     
    #11
  12. vieras

    vieras Vieras

    Löytyykö mitään kunnon SÄMPYLÄ ohjetta kaurajauhosta kun löysin vain rieskojen ja teeleipien ohjeita ja jos sämpylä niin ei kaura?
     
    #12
  13. vieras

    vieras Vieras

Jaa tämä sivu