Keraaminen paistinpannu, onko tosiaan näin huono vai valmistusvirhe?

  • Viestiketjun aloittaja "vierailija"
  • Ensimmäinen viesti
"hessu"
ostin tuollaisen valko vihreän ihmepannun muuten ok ,mutta huomasin paistaessa että ko pannu kosketti levyyn vain ulkoreunasta pohja oli keskeltä 3 mm sisäänpäin otin yhteyttä maahantuojaan josta kerrottiin että varmaan valmistusvirhe ja että saisin uuden tilalle,ja niin myös kävi m inulle tuli uusi pannu ,sama juttu soitin taas ja lupasivat hoitaa asian kuntoon ,totesivat että ei se saa olla sellainen. Tänään tuli
taas uusi ,ja miten ollakaan aivan sama vika ,joten en voi suositella ainakaan energiataloudelliseksi !!!!
 
3Dad
Meikä kokkaa kastikkeet yms litkut teflon pannulla. Tefaleita ei ole menny pilalle yhtään (nyt kaksi käytössä) mutta kovanaamat hilseilee tai alkaa palamaan munakas kiinni muutamassa kuukaudessa. No siirryin noihin tefaleihin, niin ei ole tarvinnut ostella pannuja. Vanhempi ehkä 7v ja nuorempi 3v. Pihvit ja muut kuumasta tykkäävät (letut - nam) teen valuraudalla. Kaikki pannut pesen kuten valuautapannun - käsin, kuumalla vedellä, ilman pesuainetta, kuivaus liinalla. Teflonpannuja en rasvapolta... Kiitos ketjun kirjoittajille keraamisten pannujen haukuista. Luen ne sisustuselementtien sarjaan vastedes.
 
vierailija
vierailija
Tefalin harmaat keraamiset on ihan huippuja. Pinta todella sileä, mikään ei tartu ja helppo puhdistaa, puoli vuotta ollut pikkupannu lähes päivittäin käytössä eikä mitään kulumisen merkkejä, nyt ostin myös isomman.
 
vierailija
Mä oon miettinyt samaa! Tekis mieli kokeilla mut en uskalla, maksavat kuitenki sen satasen ja jos on ihan paskaa niin kaduttaa. Ja mietin onkohan ne varmasti turvallisia, ettei niistä irtoa mitään ruokaan.

Tyttö 4v aina joskus aamuisin on kattellu tv-shopia lastenohjelmia odotellessa ja yrittänyt kuukauden verran jo meille mainostaa niitä pannuja ku se niin kovaa tahtois ne pannut joihin ei muovikaan tartu :D
Mistä tiedät ettei muista astioistasi "irtoa mitään ruokaan"? Monista keramiikka-astioista ja jopa lasista irtoaa mm. lyijyä, kattiloista kromia ja alumiinia...

Tärkein ruokaturvallisuutta vaarantava tekijä on kuitenkin - ei valmistus vaan - säilytys, ja huono hygienia. Unohdat soppasi huoneenlämpöön jäähtymään ja kas! Siinä itää ruokamyrkytysmikrobi.
 
ketjun ap
Heh, pakko osallistua keskusteluun vielä kun näin tämän ketjun täällä pyörivän...

Sain vaihdettua obh:n pannun, toki samanlaiseen kuin ensimmäinenkin. Myyjä tosin murisi että käyttäjästä nämä tällaiset viat yleensä johtuvat. Olin jo mielessäni samalla kannalla kuin myyjä kunnes muutaman viikon käytön jälkeen huomasin että uusi pannu keikkuu hellalla, pohja siis oli mennyt kieroksi. Samalla ruoka alkoi tarttua pannuun kiinni. En enää toisen pannun kanssa kehdannut mennä vinkumaan ostopaikkaan joten ostin Ikeasta uuden teflonpannun. Ja sillä olen paistellut ilman ongelmia siitä lähtien.

Ikean paistinpannua käytän samanlailla kuin kaikkia edellisiäkin, eli hetken aikaa annan lämmetä ennen kuin laitan ruuan siihen. Yleensä lirautan tipan juoksevaa margariinia pannulle ja kun se alkaa kuplia, lisään ruuan. En suostu uskomaan että ruoka pitäisi laittaa kylmälle pannulle jotta pannu kestäisi kuumennuksen. Tai ainakin obh:n edeltäjä ja tämä nykyinen on toiminut ihan hyvin tällä systeemillä. Tefalissa taisi olla jokin thermospot, jonka piti muuttua punaiseksi ennen kuin ruuan sai laittaa pannuun. No eihän nämä mikään tietysti ikuisia ole, mutta obh:n tuotteet saa kyllä mun puolesta jäädä kaupan hyllyyn :)
 
vierailija
Ok, kiitos kommentistasi. Tämä pannu on kans sininen... Mua niin ärsyttää kun oon just noita teflonpannuja aina varonut hysteerisenä ja pitänyt hyvin ja silti ne on viimeistään viiden vuoden välein vaihdettava. Ja nyt ostin tän keraamisen kun sen pitäisi kestää korkeita lämpötiloja ynnä muuta paremmin ja aattelin että jos se samalla hoidolla menis vähän pidempään... Taidan palauttaa tämän ja ostan tilalle halvimman teflonpannun mitä löydän ja vaihdan niitä sitten vaikka vuoden välein :(

Mietin vaan että eroaako toi keraaminen pinnoite mitenkään teflonista? Vai onko tää joku mainoskikka että se olis jotenkin kestävämpi? Ihan samanlaiset hoito-ohjeet on ainakin molemmilla pannuilla.
 
vierailija
OBh Nordican pannut EI OLE teflonpannuja vaan niissä on (tai oli) keraaminen pinnote, joka vaatii paistamiseen paljon rasvaa/öljyä. Pienet reijät pinnotteessa ei kuulu asiaan, johtuu tod.näk. siitä että valmistus vaiheessa pinnotteen alle on jäänyt ilmakuplia.
Terveisin: Sinisiä (ja monia muitakin) pannuja paljon myynyt :)
 
vierailija
Noita keraamisia pinnotteitahan pannuissa on moneen lähtöön.
Hinta haitarikin 0n halpahalleissa 10€ <-->20€
Sitten markettien pannut ja padat niistä ylöspäin useisiin kymppeihin.;)

Onko kokemuksia näistä Twins.com myymistä Cerafit pannuista.
Kyllähän ainaskin toosan mainoksissa hehkutetaan maasta taivaisiin.:D:p

Onhan noita laatueroja paljonkin,eikä aina kalliskaan ostos ole osoittautunut
parhaaksi.:(

Cerafit Fusion paistinpannusarja | TVINS Suomi
 
vierailija
Joku Prismasta ostettu italialainen http://www.lumenflon.com/:n Ceralon-pinnoitteinen "Natural Induction" pannu ollut jo vuosia, ei enää uudenveroinen, mutta vieläkin täysin käyttökelpoinen.

Sitten tyhmä kysymys: voiko paistinpannua käyttää uunissa? :unsure: Lähinnä niiden bakeliitti(?)kahvojen kestävyys arveluttaa.
 
vierailija
Keraamisia pinnoitteita on erilaisia. Meillä on tonnen seiss diamod joka on pysyny hyvänä mutta siinä on tosi paksu pohja niin se ei niin helposti ylikuumene. Hackmannin matadorista vain huonoa sanottavaa. Myös scanpan-merkkinen meillä on ja se toimi aikansa hyvin mutta ylikuumenemisen seurauksena ilmeisesti tarttuu nyt keskiosan aika tehokkaasti kiinni.
Noita swiss diamondeja oli hulluilla päivillä ja sen vuoksi raaskin istaa kun alle satasella sai ison haudutuspannun, aika järkyn hintasiahan nuo on.
swiss diamond EI ole keraaminen pannu. Kyllä siinä ihan teflonia on.
 
vierailija
Siis mitä ihmettä te teette niille pannuille ku saatte ne hajalle? Jos kuukaudessa hajoaa pannu ku pannu niin se vika on käyttäjässä eikä tuotteessa.

Meillon 3 vuotta vanha tefal ja 1.5 vuotta vanha Ikean pannu käytössä. Kumpikin on vielä moitteettomassa kunnossa vaikka paistan lähes päivittäin jotain ja pesen välillä koneessa. Paistaessa käytän aina rasvaa, voita tai öljyä.

Kaapissa olis vanha valutautapannu jonka ottaisin mielelläni käyttöön mutta onko kokemusta jollain kestääkö keraaminen liesi sitä?
Teflon pannun idea on juuri se että EI tarvitse käyttää rasvaa eikä öljyä. Ruoka on pahaa kun siihen imeytyy ylimääräistä rasvaa. Enkä todellakaan halua rasvan roiskivan. Kun esim. pihviä pitää kuumentaa erittäin kuumalla.
 
vierailija
Ostin pari viikkoa sitten Obh nordica-merkkisen keraamisen paistinpannun. Olen käyttänyt sitä ehkä noin viisi kertaa ja nyt puhdistaessani huomasin siinä pieniä pistemäisiä "reikiä" jotka tuntuvat karheilta sormia vasten. Kun teflonpannuuni tuli vastaavia jälkiä päättelin että sen päivät ovat tulleet täyteen ja kävin ostamassa tämän uuden pannun. Harmittaa ihan vietävästi.

Mielestäni en ole kuumentanut liikaa, annan toki lämmetä hetken ennen kun laitan siihen mitään paistumaan, mutta en laita levyä koskaan täysille. Oonko nyt kuitenkin mokannut jotenkin sen käytössä vai voiko olla kyse valmistusvirheestä. Saakohan tuon vielä vaihdettua. Ja jos saa niin uskaltaako enää ottaa samanlaista tilalle?
 
vierailija
Kun hommaa hiiliteräksien tai valurautaiset (molemmat löytyy), ei tartte tässä säikeessä roikkua...
Ostin Saimaa kattilan, jossa keraaminen pinnoite. Ohjeessa sanotaan että käsinpesu ja pinnan öljyäminen. Voi hitto sanonko!
 
vierailija
Ostettiin tänään star cuisinen keraaminen paistinpannu. Ei olla vielä kokeiltu sitä, mutta onko täällä ketään joka olisi kyseistä pannua kokeillut? Hyvät ja huonot puolet?
Mikä on ylikuumentumisen raja, mistä tietää että pannu rupeaa ylikuumenemaan?
Nyt on tietty varmaan siullakin omakohtaista käyttökokemusta mutta ihe ostin tuommosen Star Cuisinen muutama vuos takaperin, tarkemmin sanottuna kaks. Liekkö sitten käyttäny sitä väärin vaikka olevinaan hyvin pitäny, en raaputellu terävällä enkä kaatanu kylmää vettä kuumalle pannulle, mutta kyllä siihen alkaa kaikki nyt tarttumaan kiinni.
Saimaa Designin pannun ostin puolisen vuotta sitten, tiputin lattialle saman päivänä joten kahva vähän heiluu, mutta muuten on kyllä ajanut asiansa toistaiseksi hyvin.
Seuraavana meinasin ostaa tuommosen Fiskarsin Hard Facen, kahotaas miten sille käy.
 
vierailija
Marinoidut lihat tarttuu pannuun, kun niissä on kaikenlaisia happoja. Suolaa ei saa laittaa ennen paistamista, vaan vasta sitten, kun aletaan hauduttamaan ruokaa. Suolaksi Maldon, kun voikai se paakkuuntumisenestoaine muissa suoloissa pilata pinnan, syanidia kun on! Kertapesu tiskikoneessa pilaa myös pannun, samoista syistä.

Toisaalta lihoissa, missä on fosfaatti - sehän on oikeesti pesuainetta:sick:
---en ole koskaan sellaista paistanut. Mahtaako se tarttua kiinni? Suolaton voi on ainoa oikea paistorasva, mieluiten luomuna, niin ei ole muitakaan happoja - kaikkia ei tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa;)

Kieroon vääntyneet ovat ihan hyviä käytössä kaasuliedellä, anna sellaiselle, jolla sellainen on(y)
 
vierailija
Ostos tv:n pannut on prrseestä. Ei menny kauaa ku jokainen kolmesta pannusta poltti ruuan kiinni. Ja harmittaa suunnattomasti!! Naarmuuntui, värjäytyi ja paloi kiinni. Kansia olen käyttänyt kun sattui sopimaan muutamaan kattilaan.

Älkää ostako!!
 

Yhteistyössä