Kiire!! Voiko salmonella tarttua ihmisestä toiseen?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja huolestunut äiti, 08.04.2009.

  1. Lapsen päivähoidossa ohjaaja sairastunut salmonellaan, ja nyt kuulema kuitenkin töihin menossa :(
     
    #1
  2. Nellah

    Nellah Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.07.2008
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    0
    huonosta hygieniasta voi. tämän takia ei saa työskennellä elintarvikkeiden kanssa jos on sairastunut salmonellaan.
     
    #2
  3. ap

    ap Vieras

    Tämä hoitaja ei kuulema saa ruokiin koskea. Uskallanko kuitenkin viedä lapsen hoitoon?
     
    #3
  4. Just nii

    Just nii Vieras


    Vie mukulas hoitoon ja mene rauhallisin mielin töihin

     
    #4
  5. Nellah

    Nellah Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.07.2008
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Salmonellan tarttuvuudesta

    Salmonella on bakteeritauti, joka tarttuu ruuan välityksellä. Se ei tartu pisaroista. Verrattuna moniin muihin
    samalla tavalla tarttuviin tauteihin salmonellan tarttuvuus on huono. Salmonellan tarttuminen edellyttää, että bakteeria sisältävä elintarvike on riittävän kauan huoneenlämmössä (muutama tunti), jotta bakteerit pääsisivät lisääntymään riittävästi aiheuttaakseen tartunnan. Tartuttava annos on 1000-10.000.000 bakteeria. Esimerkiksi shigellan ja EHEC:n osalta tartuttava annos on 10-100 bakteeria. Nämä bakteerit voivat tarttua myös pisaratartuntana.
    On vielä korostettava, että salmonellankantajalla on salmonellaa vain suolistossaan - ei esimerkiksi suussaan tai ihollaan. Käytännössä ainoa tartuntareitti käy WC:n kautta. Kun käsienpesu jää vaillinaiseksi, bakteereita jää käsiin. Jos tämän jälkeen valmistaa likaisilla käsillään jotain kylmää ruokaa (majoneesi, salaatti, kermakakku jne.), on tartunnan mahdollisuus olemassa.

    http://www.health.fi/tartuntatautiliitto/salmonel.html#Salmonellan%20tarttuvuudesta
     
    #5
  6. ap

    ap Vieras

    Luin saman linkin jo itsekin, mutta kiitos :)
     
    #6

Jaa tämä sivu