Kinuskikastike?

Viestiketju alueella 'Ruokavinkit' , aloittaja naturally, 30.06.2005.

  1. naturally

    naturally Vieras

    Eli miten tehdään?

    Yritin: keitin 2dl kevytkermaa ja 1dl siirappia noin 5min. Lopputulos oli vähän ryynimäinen ja saisi olla vähän paksumpaakin. Mikä meni pieleen?
     
    #1
  2. r u u s a

    r u u s a Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    16 232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...
     
    #2
  3. \

    Anteeksi tyhmä kysymys, siis kuohukermaako vai kahvi-? Kauanko keitän?
     
    #3
  4. naturally

    naturally Vieras

    siis tuo yllä on mun, unohdin kirjautua...
     
    #4
  5. Musta

    Musta Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    \
    Kuohukermaa, kahvikerma ei kestä kunnolla kuumennusta :whistle:
     
    #5
  6. lisäys

    lisäys Vieras

    2 dl kuohukermaa
    1dl sokeria
    1dl fariinisokeria

    keitä noin 15 min, jos haluat paksumpaa niin hieman kauemmin. Lisää lopuksi 1tl voita, jos haluat kiiltoa kastikkeeseen, muuten ei tarvitse. Varmasti onnistuu!! :)
     
    #6
  7. Jaanuska

    Jaanuska Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    29.05.2004
    Viestejä:
    10 348
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppo kinuskikastike

    2 dl maitoa tai kermaa
    2 dl vaaleaa tai tummaa
    sokeria
    nokare voita

    1. Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan.
    2. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
    3. Osan sokerista voi korvata lirauksella siirappia.
    4. Lisää lopuksi voinokare.
    5. Kastikkeen voi maustaa vaniljalla, kanelitangolla, inkiväärillä, suklaalla, kaakaolla, pähkinöillä tai manteleilla.

    Kinuskikastike 1

    2 dl kermaa
    1 1/2 dl fariinisokeria
    2 tl margariinia

    1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
    2. Keitä tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
    3. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon margariini.
    4. Kaada pieneen kastikekannuun ja anna jäähtyä.
    5. Tarjoa jäätelön kanssa.
    6. Kinuskikastikkeella voi myös kuorruttaa kakun.

    Helppo kinuskikastike

    2 dl kuohukermaa
    1 dl sokeria

    1. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes seos sakenee vaaleanruskeaksi kinuskikastikkeeksi.

    Kinuskikastike 2

    4 annosta:
    2 dl kuohukermaa
    1 dl sokeria
    1 dl siirappia
    50 g voita
    ½ tl jauhettua inkivääriä
    ½ tl kanelia
    ½ tl vanilliinisokeria

    10 annosta:
    5 dl kuohukermaa
    2 ½ dl sokeria
    2 ½ dl siirappia
    100 g voita
    1 tl jauhettua inkivääriä
    1 tl kanelia
    1 tl vanilliinisokeria

    1. Kattilassa sekoitetaan kerma, sokeri, siirappi ja puolet voimäärästä.
    2. Kastike keitetään sakeaksi (miedolla lämmöllä).
    3. Kastiketta pitää sekoitella vähän väliä ettei pala pohjaan.
    4. Lisätään loput voista sekä inkivääri, kaneli ja vanilliinisokeri.
    5. Tarjoillaan kuumana.
    6. Lopun kastikkeen voi laittaa jääkaappiin ja myöhemmin lämmittää mikrossa.

    Portteri-kinuskikastike

    100 g porkkanaa
    1 rkl voita
    2½ dl sokeria
    5 dl kuohukermaa
    ½ dl portteria

    1. Kuori ja raasta porkkanat ja kuullota voissa.
    2. Lisää sokeri ja kerma.
    3. Keitä välillä sekoittaen niin kauan, että seos sakenee.
    4. Lisää portteri ja tarjoa lämpimänä.

    Maitosuklaa-kinuskikastike

    100 g sokeria
    2 dl kermaa
    50 g maitosuklaata

    1. Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä.
    2. Lisää kerma.
    3. Keitä hieman kasaan.
    4. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen suklaa pieninä palasina.

     
    #7

Jaa tämä sivu