Helppo kinuskikastike
2 dl maitoa tai kermaa
2 dl vaaleaa tai tummaa
sokeria
nokare voita
1. Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan.
2. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
3. Osan sokerista voi korvata lirauksella siirappia.
4. Lisää lopuksi voinokare.
5. Kastikkeen voi maustaa vaniljalla, kanelitangolla, inkiväärillä, suklaalla, kaakaolla, pähkinöillä tai manteleilla.
Kinuskikastike 1
2 dl kermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl margariinia
1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
2. Keitä tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
3. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon margariini.
4. Kaada pieneen kastikekannuun ja anna jäähtyä.
5. Tarjoa jäätelön kanssa.
6. Kinuskikastikkeella voi myös kuorruttaa kakun.
Helppo kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes seos sakenee vaaleanruskeaksi kinuskikastikkeeksi.
Kinuskikastike 2
4 annosta:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl kanelia
½ tl vanilliinisokeria
10 annosta:
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl siirappia
100 g voita
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1. Kattilassa sekoitetaan kerma, sokeri, siirappi ja puolet voimäärästä.
2. Kastike keitetään sakeaksi (miedolla lämmöllä).
3. Kastiketta pitää sekoitella vähän väliä ettei pala pohjaan.
4. Lisätään loput voista sekä inkivääri, kaneli ja vanilliinisokeri.
5. Tarjoillaan kuumana.
6. Lopun kastikkeen voi laittaa jääkaappiin ja myöhemmin lämmittää mikrossa.
Portteri-kinuskikastike
100 g porkkanaa
1 rkl voita
2½ dl sokeria
5 dl kuohukermaa
½ dl portteria
1. Kuori ja raasta porkkanat ja kuullota voissa.
2. Lisää sokeri ja kerma.
3. Keitä välillä sekoittaen niin kauan, että seos sakenee.
4. Lisää portteri ja tarjoa lämpimänä.
Maitosuklaa-kinuskikastike
100 g sokeria
2 dl kermaa
50 g maitosuklaata
1. Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Lisää kerma.
3. Keitä hieman kasaan.
4. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen suklaa pieninä palasina.