Kotikalja

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ninni, 21.12.2009.

  1. ninni

    ninni Vieras

    Haluaisin tehdä jouluksi kotikaljaa. Onko kokemuksia esim. Tuoppi Kotikaljasta? Kuinka iso homma? Millaisiin pulloihin?
     
    #1
  2. ninni

    ninni Vieras

    Eikö kukaan ole tehnyt??? Jelppiä.....
     
    #2
  3. Turbojurpo

    Turbojurpo Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    16 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutteesta on helpompaa tehdä, mutta maltaista saa ruokaisamman makuista.
     
    #3
  4. Jaanuska

    Jaanuska Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    29.05.2004
    Viestejä:
    10 348
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mies sano tuossa että ohjeiden mukkaan ku tekköö niin onnistuu..
     
    #4
  5. Turbojurpo

    Turbojurpo Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    16 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiivaa ei sitten kannata yliannostella, tai saa hiivaista kaljaa. Sitä tarvitaan todella niin vähän kuin ohjeissa sanotaan. Ja kädenlämpöiseen veteen, ei liian kuumaan.
     
    #5
  6. vieras

    vieras Vieras

    Ei kait sen isompi homma kuin siman tekokaan. meillä tosin mies tekee kun ite en saa simaakaan onnistuun
     
    #6
  7. ap

    ap Vieras

    ja ilmeisesti jouluksi ehdin vielä kaljaa saamaan? jos nyt onnistun.... kiitti neuvoista!
     
    #7
  8. hönö

    hönö Vieras

    No itse ostin mallasjuomauutepaketin tänään ja ohjeissa sanotaan että annetaan ensin käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja sitten pullossa viileässä vuorokausi, että aatonaattoiltana pitäisi olla juomiskelpoista.
    Itsekin ekaa kertaa "pappia kyydissä" :D
     
    #8
  9. Kaljoittelija

    Kaljoittelija Vieras

    Just tein Tuoppi-uutteesta. Viime jouluksi tein ja hyvää oli. Laitoin 3 litraan 2 uutepussia.
     
    #9
  10. Muistakaa, että kalja tehdään eri tavalla riippuen siitä halutaanko nousu- vai laskuhumala.
     
    #10
  11. hönö

    hönö Vieras

    Onkos tuo vuorokauden käyminen ihan ok??
    Ihan sillä kysyn kun en ole koskaan tehnyt ja esim. fariinipussin kyljessä kun on siman teko-ohje, niin siinäkin käsketään pullottaa 1-2 vrk kuluttua, mutta siman pullotan aina 12 tunnin päästä, muuten tulee liian käynyttä....
     
    #11
  12. hönö

    hönö Vieras

    nosto
     
    #12
  13. Herra 49

    Herra 49 Vieras

    Tuoppi-uute on hyvä tuote ja vieläpä Laihian mallatehtaalta eli taattua kotimaista. Pitää vain muistaa tuplata ohjeesta kaikki muu paitsi vesi, niin tulee vahvaa tavaraa. Hiivaa en ihan tosin itse tuplaa, mutta ei sekään niin vaarallista ole. Siis: 6 pussia uutetta 9 litraan kädenlämpöistä vettä, sitten sokeria 12 dl, litku 10 litran kanisteriin ja päälle ripotellaan 4 pussia kuivahiivaa. Anna käydä n. 24 h huoneenlämmössä, sitten viileään kellariin n. 24 h ja sitten vaan nauttimaan.
     
    #13
  14. voltti

    voltti Vieras

    Tärkeintä on triplata sokeri. Lisäksi puolet sokerista voi olla fariinisokeria, tuo tuhdimpaa makua. Myös pitää käydä kunnolla, jotta tulee voltteja kuin pohjalaiseen koulun kotikaljaan.
     
    #14
  15. vieras

    vieras Vieras

    Saako jostain humala-aromeja ?
     
    #15
  16. ip

    ip Vieras

  17. "Tommi"

    "Tommi" Vieras

    ja pällit prosentteja saa,kun laittaa suuremman määrän sokeria,kuin ohjeessa sanotaan.:D
     
    #17
  18. "mamma"

    "mamma" Vieras

    ÄÄK! Joku sanoi tuossa että 12 dl SOKERIA, no EI TOSIAAN !! ohje sanoo että 3:een litraan nestettä 1-2 dl sokeria, niin ite oon pannu jotain 1,2 -2. Ei mitenkään 12 dl, huh! uutepussit tuplaan, mut en muita aineita. Kosak enemmän uutetta niin vahvempi maku, muuten laimeaa.
     
    #18
  19. "jeni"

    "jeni" Vieras

    Olen aina tehn yt ohjeen mukaan , joka on siinä paketin päällä, en lisännyt, enkä vähentänyt mitään, ja aina on mennyt hyvin kurkusta alas, ja kehuttu on, että hyvää on , ei muuta kun ohjeita noudattamaan, ellei sit halua humaltua. Ei kannata, siitä tulee vaan irstas olo !!!!!
     
    #19

Jaa tämä sivu