Kuinka ryöppäys tapahtuu

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 09.09.2009.

  1. vieras

    vieras Vieras

    Sain siskolta karvarouskuja. Mutta mitä mä nyt teen niille et saan ne pakkaseen? En osaa ees ryöpätä. Kuin se tehään?
     
    #1
  2. möllö

    möllö Vieras

    Itse liotin karvarouskuja tunnin kylmässä runsaassa vedessä, sitten nostin kattilaan, jossa kylmää vettä. Vesi kiehumaan, ja saa kiehua noin 10-15 min. Sen jälkeen sienet nopeasti kylmään veteen, jotta jäähtyvät, vettä voi tarvittaessa vaihtaa jos lämpenee sienten lämmöstä. Sen jälkeen pilkoin pieniksi palasiksi ja laitoin minigrip-pusseihin annoskoossa. Aikaa vievää hommaa, mutta sieniherkut talvella korvannee vaivan :)
     
    #2
  3. rousku

    rousku Vieras

    Karvarouskuille riittää kun niitä keittää n. 5 min. Sitten huuhtelu, purkkiin ja pakkaseen. Tai etikkaliemeen pikkelsiksi, siitä on helppo tehdä sienisalaattia talvella
     
    #3
  4. rousku jatkaa

    rousku jatkaa Vieras

    niin vielä ettäpilkon ne sinne kattilaan suoraan, enkä vasta keittämisen jälkeen
     
    #4
  5. ap

    ap Vieras

    miksi pitää liottaa, likoomassa kyllä on mutta miksi?
     
    #5
  6. poppaliina

    poppaliina Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    7 510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota noin, onkohan tuo 5 min. liian lyhyt aika kun mielestäni olen lukenut että karvarouskua pitäisi keittää 10-15 min.
    Itse keittelin tuon verran ja vaihdoin veden kerran ja sitten uusi kiehautus.
     
    #6
  7. Selvittäjä

    Selvittäjä Vieras

    Eviran (elintarviketurvallisuusvirasto) sivuilta voitte kaikki käydä tarkistamassa oikeat ohjeet useiden sienten ryöppäyksestä. Karvarousku 10 minuuttia keittämistä, huuhtelu ja säilöntä.
     
    #7
  8. persereikä

    persereikä Vieras

    Ryöppäys on ihan perseestä ja sienet haisee paskalle!
     
    #8
  9. kikkelimies

    kikkelimies Vieras

    Älkää dissatko tattei.
     
    #9

Jaa tämä sivu