Kuivahiivan käyttö tuorehivan sijasta??

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Peukalokeskelläkämmentä, 22.03.2010.

  1. Voiko sitä käyttää siis vaikkapa viinereiden leivonnassa?
     
    #1
  2. leipuri

    leipuri Vieras

    Kuivahiivaa voi käyttää ihan kaikkeen mihin tuorehiivaakin.
    Muistaa vain,että taikinaan tuleva neste täytyy olla lämpimämpää.
    Työssä huomioin,että kuivahiivalla tulee usein kuohkeampaa kuin tuorehiivalla.
     
    #2
  3. ff

    ff Vieras

    siihen varsinkin just hyvä- kun viinerit leivotaan kylmiin aineisiin. laita vaan loppukohotus hieman lämpimämmässä kun normisti. esim uunissa.
     
    #3
  4. ap

    ap Vieras

    Paljonko kuivahiivaa vastaa yhtä tuorehiivapakettia 50g?
     
    #4
  5. ö

    ö Vieras

    1pss=25g
     
    #5
  6. ff

    ff Vieras

    lue paketista, veikkaan että 2pss/50g palasta
     
    #6
  7. pelottava pontso

    pelottava pontso Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.10.2006
    Viestejä:
    10 493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, kyllä miä käytän kaikessa mihi menis tuorehiivakii. Tuorehiivaa en voi käyttää.
    42 asteinen pitäs nesteen olla että hiiva toimii, ja sekotettuna sit pieneen jauhomäärään se hiiva, ja sit sinne nesteeseen.
     
    #7

Jaa tämä sivu