kysytääs: mikset tee itse terveelistä levitettä voista ja esim oliiviöljystä?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Jonna", 14.11.2011.

  1. "Jonna"

    "Jonna" Vieras

    kaikkihan tietää ettei noi margariinit ole hyviä. Liian käsiteltyjä eikä peittoa voin tai öljyn makua.
     
    #1
  2. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Siksi, kun kaupasta ei saa voita. Oli pakko siirtyä oivariiniin.
     
    #2
  3. pops

    pops Vieras

    koska aion käyttää vielä tuon viimeisen rasian loppuun ja tehdä sitten eräästä lehdestä nappaamani levite-ohjeen. :) ap,jos teet itse,osaatko sanoa säilyvyydestä,kuinka usein teet uuden levitteen kaappiin?
     
    #3
  4. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Millainen ohje se on?

    Itse oon tehnyt yleensä kerrallaan margaariinirasiallisen. Viimeksi tein suoraan kaksi. Tuskin se ehtii miksikään mennä, kun meillä ainakin menee rasiallinen reilussa viikossa. Mut nyt tosin, kun kohtuuhintaista voita ei ole tarjolla, niin on pakko pistää oivariinia leivälle.
     
    #4
  5. HDL

    HDL Vieras

    Anopin tekemä sekoitus on yksinkertaisesti pahaa. Ei huvita itse alkaa sekoittelemaan.
     
    #5
  6. "Jonna"

    "Jonna" Vieras

    kyllä se jääkaapissa säilyy parikin viikkoa. Ylikin.
     
    #6
  7. Anatolia

    Anatolia Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2010
    Viestejä:
    32 545
    Saadut tykkäykset:
    0
    En jaksa.
     
    #7
  8. "Jonna"

    "Jonna" Vieras

    niin ja meillä menee noin viikossa rasia
     
    #8
  9. Sapfo

    Sapfo Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    16.04.2009
    Viestejä:
    3 397
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rahkaa, philadelphia tuorejuustoa ja vaikka piparjuurta raastettuna. Se on hyvää!
     
    #9
  10. Huspati Huta

    Huspati Huta Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    28 141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teenkin, olen tehnyt toissakeväästä asti. Teen kerrallaan kahden viikon satsin.
     
    #10
  11. "Jonna"

    "Jonna" Vieras

    tai pihvien ja lihan maustamiseen voita ja öljyä+ valkosipulia :) Nams!
     
    #11
  12. Anatolia

    Anatolia Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2010
    Viestejä:
    32 545
    Saadut tykkäykset:
    0
    [QUOTE="Jonna";25027053]tai pihvien ja lihan maustamiseen voita ja öljyä+ valkosipulia :) Nams![/QUOTE]
    Käytän :) (ja esim. chiliä myös). Tai mies on meillä se lihamestari lähinnä. Marinoimaton liha on parasta. Tai siis, marinoidaan me itse joskus mutta niitä valmiiksi marinoituja ei juuri tule ostettua.
     
    #12
  13. "vieras"

    "vieras" Vieras

    En halua, koska pelkkä öljy tai avokado on parempaa.
     
    #13
  14. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Ostan suoraan Oivariinia, koska olen laiska ja syön vain vähän leipää ja syön muutoinkin terveellisesti ja Oivariini ei sisällä mitään sellaista, että se olisi erityisen vaarallista.
     
    #14
  15. "aloittelija"

    "aloittelija" Vieras

    Mistä teet ja miten?
     
    #15
  16. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    En ole kokenut tarpeelliseksi. Kahden hengen taloudessa, jossa toinen ei käytä levitettä lainkaan ja toinen syö hyvin harvoin leipää, ei ole ollut vielä tarvetta tehdä itse.
     
    #16
  17. Mummeliisa

    Mummeliisa Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2010
    Viestejä:
    32 671
    Saadut tykkäykset:
    52
    Siksi, koska minusta tulisi oitis leski ja lapsista puoliorpoja jos moista meillä leivälä tai ruanlaitossa käytettäisiin.
     
    #17
  18. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Miksi?
     
    #18
  19. no ehkä

    no ehkä Vieras

    siksi, koska kaupasta saa sitä (dellariini) valmiina :)
     
    #19
  20. Mummeliisa

    Mummeliisa Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.08.2010
    Viestejä:
    32 671
    Saadut tykkäykset:
    52
    [QUOTE="vieras";25027161]Miksi?[/QUOTE]

    Allerginen maitoproteiinille.
     
    #20
  21. "Jonna"

    "Jonna" Vieras

    peruslevitettä voi tehdä sen verran kuin käyttää. Ja se säilyy pitkäänkin, eihän siinä ole muuta kuin öljyä ja voita ja jos haluaa niin suolaa
    Ne voi sekoittaa hieman voin pehmennettyä vaikkapa tehosekoittimella.

    Suhde, puolet voita, puolet oliiviöljyä + ripaus suolaa jos tykkää.

    tai netistä poimittu ohje:

    itsetehdyn margariinin resepti
    100g keitettyä ja jäähdytettyä vettä
    100g voita
    100g kylmäpuristettua rypsiöljyä

    Kaikki aineet kulhoon ja sitten reilusti sauvasekoittimella sekaisin. Tulos on pehmeä ja helposti levittyvä terveellinen "margariini". Bonuksena sen voi maustaa miten itse haluaa, esim. hieman valkosipulia toimii aivan loistavasti.
     
    #21
  22. Huspati Huta

    Huspati Huta Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    28 141
    Saadut tykkäykset:
    0
    [QUOTE="aloittelija";25027115]Mistä teet ja miten?[/QUOTE]Suolatonta voita ja hyvää mahdollisimman vähän vihreäsävyistä oliiviöljyä, kesällä vähemmän öljyä, talvella enemmän, sillä mitä enemmän öljyä, sitä nopeammin seos pehmenee huoneenlämmössä. Mikserillä sekaisin ja rasioihin jääkaappiin jähmettymään.
     
    #22
  23. Huspati Huta

    Huspati Huta Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2006
    Viestejä:
    28 141
    Saadut tykkäykset:
    0
    [QUOTE="Jonna";25027456]peruslevitettä voi tehdä sen verran kuin käyttää. Ja se säilyy pitkäänkin, eihän siinä ole muuta kuin öljyä ja voita ja jos haluaa niin suolaa
    Ne voi sekoittaa hieman voin pehmennettyä vaikkapa tehosekoittimella.

    Suhde, puolet voita, puolet oliiviöljyä + ripaus suolaa jos tykkää.

    tai netistä poimittu ohje:

    itsetehdyn margariinin resepti
    100g keitettyä ja jäähdytettyä vettä
    100g voita
    100g kylmäpuristettua rypsiöljyä

    Kaikki aineet kulhoon ja sitten reilusti sauvasekoittimella sekaisin. Tulos on pehmeä ja helposti levittyvä terveellinen "margariini". Bonuksena sen voi maustaa miten itse haluaa, esim. hieman valkosipulia toimii aivan loistavasti.[/QUOTE]Minä en laita vettä mukaan, jolloin seos sopii hyvin paistamiseenkin, ei räisky pannulla.
     
    #23
  24. emmy83

    emmy83 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.10.2008
    Viestejä:
    3 182
    Saadut tykkäykset:
    0
    en tee sen takia että olen laiska ja kun olen sitä tehnyt niin se on jäänyt aivan liian kovaksi eikä maistu yhtä hyvälle kuin flora
     
    #24
  25. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Siinä tapauksessa et oo pistänyt tarpeeksi öljyä! Itse en millään voi pistää puolet öljyä ja puolet voita, kun seoksesta tulisi liian juoksevaa, joten voita menee aina enemmän.

    Ja Flora :x
     
    #25

Jaa tämä sivu