Mihin käyttäisin Mascarpone-juuston?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Kyy, 27.04.2009.

  1. Kyy

    Kyy Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    7 397
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ostin elämäni ensimmäistä kertaa sitä kun olin niin monessa herkullisen kuuloisessa reseptissä nähnyt sen ainesosana. Nyt en kuitenkaan onnistu löytämään niitä reseptejä eikä mieleen tule mitään mihin tuon juuston käyttäisin. Ehdotuksia?
     
    #1
  2. tähtiyö

    tähtiyö Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    26.12.2007
    Viestejä:
    2 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites olisi tiramisu
    http://www.kinuskikissa.fi/?p=2512
     
    #2
  3. Taa

    Taa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2008
    Viestejä:
    6 174
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitähän pääasiassa käytetään jälkiruuissa. Sekota kerman kanssa vaahdoksi ja syö marjojen kanssa :p
     
    #3
  4. Nipsukka

    Nipsukka Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    6 356
    Saadut tykkäykset:
    0
    TIRAMISU
    (HUOM! tämä pitää väsätä päivää ennen aiottua tarjoilua)

    Tiramisu on yksi maukkaimmista italialaisista jälkiruoista. Juustokakku / torttu maistuu hyvin kahvin tai jälkiruokaviinin kanssa - tahi ihan sellaisenaankin. Tämä resepti on 12:lle annokselle..

    Näitä tarvitset:


    Pohja

    4 huoneenlämpöistä munaa (iloisen kanan vähintäinkin)
    1,5 dl hienoa sokeria
    1 dl vehnäjauhoja
    3/4 dl perunajauhoja
    1 tl leivinjauhoja

    Kostutus

    1,5 dl vahvaa kylmää kahvia
    (0,5 dl kahvilikööriä)

    Täyte
    250 gr valutettua maitorahkaa (1 prk)
    4 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista (edelleen niitä iloisen kanan)
    2 dl tomusokeria
    0,5dl konjakkia tai mantelilikööriä (amarettoa)
    200 gr mascarpone -tuorejuustoa (myös muu maustamaton tuorejuusto, esim Hovi käy)

    Päälle
    Kaakaojauhetta

    Ja hommiin:


    Ennenkuin alat tekemään pohjan taikinaa, laita maitorahka esim. kahvinsuodattimeen valumaan - tarkoituksena on saada rahkasta ylimääräinen neste mahdollisimman hyvin pois. Valumiseen menee hyvinkin tunti, pari ellei enemmänkin. Joten aikaa tämän tortun tekemiseen menee..

    Pohjan tekeminen

    Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
    Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan.
    Levitä taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle.
    Paista uunissa 225 asteessa 5 - 7 minuutin ajan. Ole tarkkana paiston kanssa, taikina saattaa palaa hyvinkin nopeasti pinnalta karrelle..

    Kumoa kypsä pohja leivinpaperille jolle olet ripotellut vanilijasokeria ja irrota paistopaperi. Helpoimmin kumoat paistetun pohjan ottamalla pellistä ja leivinpaperin kulmista yhtaikaisesti kiinni paistinlapuilla - itsesi puoleisesta reunasta - nosta pelti pystyyn ja käännä koko lätty sokeroidun leivinpaperin päälle.. (toivottavasti sait selkoa näistä seikkaperäisistä selosteista).

    Täytteen tekeminen

    Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja alkoholi kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.
    Vatkaa vaahdon joukkoon valutettu rahka ja tuorejuusto.

    Tortun kokoaminen

    Leikkaa torttupohja kahteen yhtäsuureen osaan, laita toinen puolikas mielellään suhteellisen korkeareunaiseen vuokaan. Kostuta pohja kylmällä vahvalla kahvilla pullasudin avulla. Levitä kostutetun pohjan päälle täytettä reilusti - älä pihtaa, mutta muista kuitenkin että päällekin jää täytettä.. Laita täytteen päälle toinen torttupohja, kostuta se vastaavalla tavalla kuin alempikin. Lisää loput täytteet ja levitä tasaiseksi kerrokseksi esim. muovisen nuolijan avulla. Täyte leviää lämpimänä suhteellisen hyvin - siksi korkeareunainen vuoka. Huomaat kyllä jos teet tätä torttua..

    Laita valmiiksi koottu torttu jääkaappiin ja anna sen mehustua seuraavaan päivään. Ripottele valmiin tortun päälle juuri ennen tarjoilua runsaasti kaakaojauhoa (esim. siivilän läpi).

    TIRAMISU
    2,5 dl vahvaa kahvia
    0,5 dl likööriä, brandya, rommia tai jotain vastaavaa
    20 savoiardi- tai Wilhelmiina-keksiä
    4 valkuaista
    4 keltuaista
    1 dl sokeria
    500 g Mascarpone- tai Hovi-juustoa
    päälle: Van Houten -kaakaota
    Dippaa keksit kahvin ja valitsemasi alkoholijuoman sekoitukseen, ja lado kerros niitä vuoan pohjan peitoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, lisää juusto vatkaten ja valkuaisvaahto varovaisesti nostellen. Peitä keksikerros puolella mössöstä. Dippaa loput keksit, lado ne mössön päälle ja peitä lopulla mössöstä. Pane jääkaappiin yöksi. Siivilöi ennen tarjoilua päälle Van Houten -kaakaota.

    TIRAMISU
    200 g Tiramisu-keksejä (kissankieliä)
    250 g Mascarpone-juustoa
    3 kananmunaa
    2 dl sokeria
    2 tl aitoa vaniljasokeria
    1,5 dl appelsiinimehua
    2 dl vahvaa kahvia
    0,5 dl sitruslikööriä tai Amarettoa
    kaakaojauhetta koristeluun

    1. Erottele munat ja vaahdota munankeltuaiset ja sokeri.
    2. Lisää Mascarpone-juusto pienissä erissä.
    3. Vaahdota valkuaiset ja lisää varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.
    4. Sekoita jäähtyneeseen kahviin appelsiinimehu ja likööri.
    5. Kostuta keksit liemessä pienissä erissä ja lado juustomassan kanssa kerroksittain 2 l:n vuokaan.
    6. Juustomassa jää päällimmäiseksi kerrokseksi.
    7. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta.
    8. Anna tiramisun vetäytyä seuraavaan päivään.
     
    #4
  5. Kyy

    Kyy Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    7 397
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tää vois olla hyvä ja helppo vaihtoehto! :p Ei tarttis alkaa leipoon sen kummemmin mitään kun just viikonlopuksi leivoin ja unohdin käyttää tuon juuston.
     
    #5
  6. auryn

    auryn Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    11 713
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiramisun lisäks mä oon käyttäny sitä siiderikanan kastikkeeseen. Ohjetta mulla ei tosin ole, mutta ajattelin mainita että ihan ruokaankin kelpaa :p
     
    #6
  7. leipuri

    leipuri Vieras

    Googleta baileys juustokakun resepti. Aivan ihanaaaaaaa ja siihen menee tota muistaakseni koko purkki!
     
    #7
  8. pk

    pk Vieras

    Raparperitiramisu:
    http://www.maku.fi/makuaskeleet/teemat/article159033-1.html

     
    #8
  9. pk

    pk Vieras

    Tomaatti-mascarpone keitto:
    http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=845
     
    #9
  10. sos

    sos Vieras

    1l mansikoita tai mustikoita
    1dl sokeria
    2dl maitoa
    2prk mascarpone juustoa
    1prk vaniliakastiketta,voi olla myös kermaa yksi purkki.
    500g jäätelöä

    ensiksi sekoitat jäätelön ja sokerin ja maidon tehosekottimella tai vatkaimella sitten lisäää mascarpone juusto sekaan ja myös kerma, mutta jos laitat vaniliakastiketta niin silloin älä sekoita sitä maidon ja sokerin sekaann.kun kaikki on sekotettu niin laitat aineet sopivaan purkkiinn ja laita mansikat päälle sitten voit laitta vaniliakastikkeen mansikoiden päälle ja myös itse olen mastanut tätä suurta herkkua ja lisäsin siihen mysliä päälle vaniliakastikkeen kera. pippuriakin kokelin mutta sitä en suosittelle kauheasti,jos et pidä tulisesta niin älä todellakaan laita pippuria.lopuksi nauti se ulkona sateisella ilmalla jotta sAde loppuisi kun maistat suurta herkkua sade loppuu.kokeilin sitä itse ja se toimi suurenmoisesti alkoipas aurinkokin paistamaan täydeltä taivaalta kokeile ...KOKEILE IHMEESSÄ.!
     
    #10
  11. missu:D

    missu:D Vieras

    nuo ei kyllä passannu yhtään yhteen ,tein ja muutin vähäsen ohjetta..
     
    #11
  12. susanna

    susanna Vieras

    min käytin vähemmän joitakin aineita esim:jäätelöä 200g ja sit myös mascarpone juustoa laitoin puol purkkii enkä enmpää.ja maidon vaihdoin maustamattomaan jugurttiin.
     
    #12
  13. anniiina

    anniiina Vieras

    hyvä oli tarvitsin aika ison purkin.
     
    #13
  14. leipuri

    leipuri Vieras

     
    #14
  15. sinisussu..

    sinisussu.. Vieras

    oli kyllä hyvän makusta ja helppo tehdä minusta tämä on hyuvä resepti kerroppas tämän nimi että saann tulostaa tämän netistä ja sieltä löytyy varmaan se oikea resepti mää oon sinisussu lähetä siiis mulle tän reseptin ohje.=/sähköpostiin suomi@hotmail.com
     
    #15
  16. kaardemumma

    kaardemumma Vieras

    oli kyllä hyvä resepti mutta laitoin vaan enemmän jätskiii...niin se oli parempi
     
    #16
  17. sokker

    sokker Vieras

     
    #17
  18. Toffeekoira

    Toffeekoira Vieras

    jep, jep! kokeile!

     
    #18
  19. anu

    anu Vieras

     
    #19
  20. Pikkutumma

    Pikkutumma Vieras

    Heippa! Onko todella niin, että Marscacapone soveltuu vain ällöön makeaan tiramisuun? Ei käy meijän huushollille ollenkaan:X Eikö olisi antaa mitään muita vinkkejä tämän tuotteen käyttöön, paitsi lusikalla suuhun, namnamnam? Ihanaa syystalvea teille kaikille:)
     
    #20
  21. ruusutarha

    ruusutarha Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2014
    Viestejä:
    991
    Saadut tykkäykset:
    0
    #21
  22. "..."

    "..." Vieras

    Tekisin pinaatti-mascarpone -pastaa. :)
     
    #22
  23. omnomm

    omnomm Vieras

    Itse vatkasin sen sulan suklaan kanssa ja pursotin suklaamuffinssien päälle. Nam!
     
    #23

Jaa tämä sivu