Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Aihe vapaa
Mihin käyttäisin Mascarpone-juuston?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Nipsukka, post: 15587483, member: 262"]</p><p>TIRAMISU</p><p>(HUOM! tämä pitää väsätä päivää ennen aiottua tarjoilua)</p><p></p><p>Tiramisu on yksi maukkaimmista italialaisista jälkiruoista. Juustokakku / torttu maistuu hyvin kahvin tai jälkiruokaviinin kanssa - tahi ihan sellaisenaankin. Tämä resepti on 12:lle annokselle..</p><p></p><p>Näitä tarvitset:</p><p></p><p></p><p>Pohja</p><p></p><p>4 huoneenlämpöistä munaa (iloisen kanan vähintäinkin)</p><p>1,5 dl hienoa sokeria</p><p>1 dl vehnäjauhoja</p><p>3/4 dl perunajauhoja</p><p>1 tl leivinjauhoja</p><p></p><p>Kostutus</p><p></p><p>1,5 dl vahvaa kylmää kahvia</p><p>(0,5 dl kahvilikööriä)</p><p></p><p>Täyte</p><p>250 gr valutettua maitorahkaa (1 prk)</p><p>4 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista (edelleen niitä iloisen kanan)</p><p>2 dl tomusokeria</p><p>0,5dl konjakkia tai mantelilikööriä (amarettoa)</p><p>200 gr mascarpone -tuorejuustoa (myös muu maustamaton tuorejuusto, esim Hovi käy)</p><p></p><p>Päälle</p><p>Kaakaojauhetta</p><p></p><p>Ja hommiin:</p><p></p><p></p><p>Ennenkuin alat tekemään pohjan taikinaa, laita maitorahka esim. kahvinsuodattimeen valumaan - tarkoituksena on saada rahkasta ylimääräinen neste mahdollisimman hyvin pois. Valumiseen menee hyvinkin tunti, pari ellei enemmänkin. Joten aikaa tämän tortun tekemiseen menee..</p><p></p><p>Pohjan tekeminen</p><p></p><p>Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi.</p><p>Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan.</p><p>Levitä taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle.</p><p>Paista uunissa 225 asteessa 5 - 7 minuutin ajan. Ole tarkkana paiston kanssa, taikina saattaa palaa hyvinkin nopeasti pinnalta karrelle..</p><p></p><p>Kumoa kypsä pohja leivinpaperille jolle olet ripotellut vanilijasokeria ja irrota paistopaperi. Helpoimmin kumoat paistetun pohjan ottamalla pellistä ja leivinpaperin kulmista yhtaikaisesti kiinni paistinlapuilla - itsesi puoleisesta reunasta - nosta pelti pystyyn ja käännä koko lätty sokeroidun leivinpaperin päälle.. (toivottavasti sait selkoa näistä seikkaperäisistä selosteista).</p><p></p><p>Täytteen tekeminen</p><p></p><p>Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja alkoholi kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.</p><p>Vatkaa vaahdon joukkoon valutettu rahka ja tuorejuusto.</p><p></p><p>Tortun kokoaminen</p><p></p><p>Leikkaa torttupohja kahteen yhtäsuureen osaan, laita toinen puolikas mielellään suhteellisen korkeareunaiseen vuokaan. Kostuta pohja kylmällä vahvalla kahvilla pullasudin avulla. Levitä kostutetun pohjan päälle täytettä reilusti - älä pihtaa, mutta muista kuitenkin että päällekin jää täytettä.. Laita täytteen päälle toinen torttupohja, kostuta se vastaavalla tavalla kuin alempikin. Lisää loput täytteet ja levitä tasaiseksi kerrokseksi esim. muovisen nuolijan avulla. Täyte leviää lämpimänä suhteellisen hyvin - siksi korkeareunainen vuoka. Huomaat kyllä jos teet tätä torttua..</p><p></p><p>Laita valmiiksi koottu torttu jääkaappiin ja anna sen mehustua seuraavaan päivään. Ripottele valmiin tortun päälle juuri ennen tarjoilua runsaasti kaakaojauhoa (esim. siivilän läpi).</p><p></p><p>TIRAMISU</p><p>2,5 dl vahvaa kahvia</p><p>0,5 dl likööriä, brandya, rommia tai jotain vastaavaa</p><p>20 savoiardi- tai Wilhelmiina-keksiä</p><p>4 valkuaista</p><p>4 keltuaista</p><p>1 dl sokeria</p><p>500 g Mascarpone- tai Hovi-juustoa</p><p>päälle: Van Houten -kaakaota</p><p>Dippaa keksit kahvin ja valitsemasi alkoholijuoman sekoitukseen, ja lado kerros niitä vuoan pohjan peitoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, lisää juusto vatkaten ja valkuaisvaahto varovaisesti nostellen. Peitä keksikerros puolella mössöstä. Dippaa loput keksit, lado ne mössön päälle ja peitä lopulla mössöstä. Pane jääkaappiin yöksi. Siivilöi ennen tarjoilua päälle Van Houten -kaakaota.</p><p></p><p>TIRAMISU</p><p>200 g Tiramisu-keksejä (kissankieliä)</p><p>250 g Mascarpone-juustoa</p><p>3 kananmunaa</p><p>2 dl sokeria</p><p>2 tl aitoa vaniljasokeria</p><p>1,5 dl appelsiinimehua</p><p>2 dl vahvaa kahvia</p><p>0,5 dl sitruslikööriä tai Amarettoa</p><p>kaakaojauhetta koristeluun</p><p></p><p>1. Erottele munat ja vaahdota munankeltuaiset ja sokeri.</p><p>2. Lisää Mascarpone-juusto pienissä erissä.</p><p>3. Vaahdota valkuaiset ja lisää varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.</p><p>4. Sekoita jäähtyneeseen kahviin appelsiinimehu ja likööri.</p><p>5. Kostuta keksit liemessä pienissä erissä ja lado juustomassan kanssa kerroksittain 2 l:n vuokaan.</p><p>6. Juustomassa jää päällimmäiseksi kerrokseksi.</p><p>7. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta.</p><p>8. Anna tiramisun vetäytyä seuraavaan päivään.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Nipsukka, post: 15587483, member: 262"] TIRAMISU (HUOM! tämä pitää väsätä päivää ennen aiottua tarjoilua) Tiramisu on yksi maukkaimmista italialaisista jälkiruoista. Juustokakku / torttu maistuu hyvin kahvin tai jälkiruokaviinin kanssa - tahi ihan sellaisenaankin. Tämä resepti on 12:lle annokselle.. Näitä tarvitset: Pohja 4 huoneenlämpöistä munaa (iloisen kanan vähintäinkin) 1,5 dl hienoa sokeria 1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhoja Kostutus 1,5 dl vahvaa kylmää kahvia (0,5 dl kahvilikööriä) Täyte 250 gr valutettua maitorahkaa (1 prk) 4 huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista (edelleen niitä iloisen kanan) 2 dl tomusokeria 0,5dl konjakkia tai mantelilikööriä (amarettoa) 200 gr mascarpone -tuorejuustoa (myös muu maustamaton tuorejuusto, esim Hovi käy) Päälle Kaakaojauhetta Ja hommiin: Ennenkuin alat tekemään pohjan taikinaa, laita maitorahka esim. kahvinsuodattimeen valumaan - tarkoituksena on saada rahkasta ylimääräinen neste mahdollisimman hyvin pois. Valumiseen menee hyvinkin tunti, pari ellei enemmänkin. Joten aikaa tämän tortun tekemiseen menee.. Pohjan tekeminen Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon sekaan. Levitä taikina korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa 5 - 7 minuutin ajan. Ole tarkkana paiston kanssa, taikina saattaa palaa hyvinkin nopeasti pinnalta karrelle.. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille jolle olet ripotellut vanilijasokeria ja irrota paistopaperi. Helpoimmin kumoat paistetun pohjan ottamalla pellistä ja leivinpaperin kulmista yhtaikaisesti kiinni paistinlapuilla - itsesi puoleisesta reunasta - nosta pelti pystyyn ja käännä koko lätty sokeroidun leivinpaperin päälle.. (toivottavasti sait selkoa näistä seikkaperäisistä selosteista). Täytteen tekeminen Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja alkoholi kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon valutettu rahka ja tuorejuusto. Tortun kokoaminen Leikkaa torttupohja kahteen yhtäsuureen osaan, laita toinen puolikas mielellään suhteellisen korkeareunaiseen vuokaan. Kostuta pohja kylmällä vahvalla kahvilla pullasudin avulla. Levitä kostutetun pohjan päälle täytettä reilusti - älä pihtaa, mutta muista kuitenkin että päällekin jää täytettä.. Laita täytteen päälle toinen torttupohja, kostuta se vastaavalla tavalla kuin alempikin. Lisää loput täytteet ja levitä tasaiseksi kerrokseksi esim. muovisen nuolijan avulla. Täyte leviää lämpimänä suhteellisen hyvin - siksi korkeareunainen vuoka. Huomaat kyllä jos teet tätä torttua.. Laita valmiiksi koottu torttu jääkaappiin ja anna sen mehustua seuraavaan päivään. Ripottele valmiin tortun päälle juuri ennen tarjoilua runsaasti kaakaojauhoa (esim. siivilän läpi). TIRAMISU 2,5 dl vahvaa kahvia 0,5 dl likööriä, brandya, rommia tai jotain vastaavaa 20 savoiardi- tai Wilhelmiina-keksiä 4 valkuaista 4 keltuaista 1 dl sokeria 500 g Mascarpone- tai Hovi-juustoa päälle: Van Houten -kaakaota Dippaa keksit kahvin ja valitsemasi alkoholijuoman sekoitukseen, ja lado kerros niitä vuoan pohjan peitoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, lisää juusto vatkaten ja valkuaisvaahto varovaisesti nostellen. Peitä keksikerros puolella mössöstä. Dippaa loput keksit, lado ne mössön päälle ja peitä lopulla mössöstä. Pane jääkaappiin yöksi. Siivilöi ennen tarjoilua päälle Van Houten -kaakaota. TIRAMISU 200 g Tiramisu-keksejä (kissankieliä) 250 g Mascarpone-juustoa 3 kananmunaa 2 dl sokeria 2 tl aitoa vaniljasokeria 1,5 dl appelsiinimehua 2 dl vahvaa kahvia 0,5 dl sitruslikööriä tai Amarettoa kaakaojauhetta koristeluun 1. Erottele munat ja vaahdota munankeltuaiset ja sokeri. 2. Lisää Mascarpone-juusto pienissä erissä. 3. Vaahdota valkuaiset ja lisää varovasti nostellen tuorejuustoseokseen. 4. Sekoita jäähtyneeseen kahviin appelsiinimehu ja likööri. 5. Kostuta keksit liemessä pienissä erissä ja lado juustomassan kanssa kerroksittain 2 l:n vuokaan. 6. Juustomassa jää päällimmäiseksi kerrokseksi. 7. Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta. 8. Anna tiramisun vetäytyä seuraavaan päivään. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Vesihiisi sihisi hississä"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Vanhempi mies hoitoon
Tänään 05:20
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Onko kaikki miehet vähän homoja?
Eilen 23:43
vierailija
10 Viestiä
Aihe vapaa
3.
SOTEen yhä vähemmin rahaa kun taas SOTE-johtajien kultaisiin kädenpuristuksiin enemmän
Eilen 21:11
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Kommentti: Thatcheriin verrattu Riikka Purra ihmetteli, miksei ”Rautarouva” kelpaa feministeille esikuvaksi – siihen on aivan selkeä syy
Eilen 21:06
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Onkohan tällaisessa tilanteessa mitään toivoa saada töitä?
Eilen 20:32
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Mitä hyötyä pataruuissa on laakerinlehdestä?
Eilen 19:23
Echo
24 Viestiä
Aihe vapaa
7.
RITKEMINEN! PUOLA ALOITTAA SODAN VENÄJÄN KANSSA
Eilen 18:12
vierailija
13 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Jeesus tulee
Eilen 16:32
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Naiset, jos lastenne isä on muslimi, niin varautukaa tähän vauvaan tai varhaisteiniin kohdistuvaan rikokseen
Started by vierailija
Maanantai klo 12:27
Luettu: 6K
Aihe vapaa
2.
Mikä on sun ikä ja verenpaine?
Started by vierailija
Maanantai klo 21:37
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Nykyisellä syntyvyydellä suomalaisia on 90 vuoden kuluttua enää vain yksi (1) miljoona
Started by vierailija
Maanantai klo 08:39
Luettu: 842
Aihe vapaa
4.
Eikö rahat riitä? Ota vinkki heti käyttöön.
Started by vierailija
Keskiviikko klo 15:03
Luettu: 700
Aihe vapaa
5.
Minne täältä hävisi se joku mies?
Started by vierailija
Tiistai klo 11:32
Luettu: 610
Aihe vapaa
6.
Ay-mafia taas niin mielensä pahoitti totuudesta
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:05
Luettu: 574
Aihe vapaa
7.
Älykäs ja upean kova putlerin vastustaja, ulkoministerimme Valtsu-Ellu hakkaa pian maailmansuosioansioillaan jopa Marinin Sannan. Upeeta 👍
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:47
Luettu: 551
Aihe vapaa
8.
"Ammattiosaston kassa tyhjänä – SDP:n kansanedustajan Paula Werningin puolison epäillään kavaltaneen rahat"
Started by vierailija
Keskiviikko klo 23:12
Luettu: 464
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
2 min sitten
Aihe vapaa
2.
SOTEen yhä vähemmin rahaa kun taas SOTE-johtajien kultaisiin kädenpuristuksiin enemmän
Latest: vierailija
30 min sitten
Aihe vapaa
3.
Marraskuiset 2024
Latest: Hanne_
38 min sitten
Lapsen saaminen
4.
Vanhempi mies hoitoon
Latest: vierailija
Tänään 05:20
Aihe vapaa
5.
Onko kaikki miehet vähän homoja?
Latest: vierailija
Tänään 04:35
Aihe vapaa
6.
Ovatko saamelaiset Suomen alkuperäiskansa?
Latest: vierailija
Tänään 04:23
Aihe vapaa
7.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
Tänään 04:10
Aihe vapaa
8.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
Tänään 02:45
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Aihe vapaa
Mihin käyttäisin Mascarpone-juuston?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu