Mitä eroa on kuohu ja vispikermalla?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Kysymys, 28.10.2010.

  1. Kysymys

    Kysymys Vieras

    En ole mikään leipuri :D Ja kumpi käy paremmin kakun päälle ja väliin?
     
    #1
  2. "kerma"

    "kerma" Vieras

    mä olen aina ihmetellyt samaa.....
     
    #2
  3. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Samaa mäkin kyselisin. Jos en väärin muista, niin molemmissa lukee ruotsiksi vispgrädde.
     
    #3
  4. Vispissä on vaahdotettuna tiiviimpi ja kestävämpi vaahto. Kakkukuorrutus onnituu paremmin esim kesällä jolloin kuohu taas helposti valuu/sulaa. Onhan niissä selvä makuerokin. Ja en ole nyt ihan varma, mut en muistaakseni ole nähnyt muita kuin iskukuumennettuja vispikerma tetroja, voin olla tosin väärässä.
     
    #4
  5. i

    i Vieras

    vispikermalla on ainakin parempi pursotella kakun reunoille
     
    #5
  6. SussuMum

    SussuMum Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    18.08.2010
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    eroa on merkki. kumpaakin voi laittaa kakun päälle ja väliin.
     
    #6
  7. kesäkurpitsa

    kesäkurpitsa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.04.2009
    Viestejä:
    1 502
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vispikerma ei käy ruuanlaittoon. Kakkuun käy kumpikin.

    Muoks. tai siis vispikerma käy ruokaan, jos sen lisää valmiiseen ruokaa, keittämistä se ei kestä.
     
    #7
  8. kärmaa

    kärmaa Vieras

    Kuohukerma on puhdasta kermaa, ei lisättyjä aineita. Vispikermaan on lisätty stabilointiaineeksi karrageeniä, jonka avulla pursotuksista tulee tasaisempia ja kauniimpia. Vispikerma ei tuon karrageenin takia kestä ruoanlaittoa ja keittämistä niin hyvin kuin kuohukerma.

    mä preferoin kuohukermaa sen puhtauden takia, vaan pintapursotuksiin käytän vispiä.
     
    #8
  9. Kysymys

    Kysymys Vieras

    No, voinko heittää molemmat samaan kulhoon ja vispata ne samaan aikaan? Kumpaakin on se 2dl :D
     
    #9
  10. PinkLily

    PinkLily Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    25.04.2010
    Viestejä:
    10 168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musta vispikerma vispaantuu helpommin ja on tukevarakenteisempi. Mut kuohu kerma on parempaa :D
     
    #10
  11. Molempia voi laittaa, mutta vispi kestää pursotuksen paremmpi ja siitä tulee tosiaan kestävämpi vaahto ja valkoisempi. Vatkaus on hankalamapaa, kestää kauemmin kuin kuohun, mutta i´hankala saada voiksi niin kuin kuohun.
    Itse käytän vispiä aina kakkua tehdessä koska toisaan se ppursotus on helpompaa eikä se sula pussiin ja varsinkin silloin jos käytää jotain väriainetta siinä.
     
    #11
  12. Kysymys

    Kysymys Vieras

    Hmmm.. Tai jos laitan kuohukerman kakun väliin ja laitan sekaan kaakaojauhoa, että siitä tulee ruskeaa? Sitten teen vispikerman erikseen ja sen kakun päälle ja reunoihin?
     
    #12
  13. ohis

    ohis Vieras

    Kiitos! Aina oppii uutta.
     
    #13
  14. Kysymys

    Kysymys Vieras

    ^Niinpä, mutta osaisko joku vastata onko ehdotukseni hyvä? :)
     
    #14
  15. Kysymys

    Kysymys Vieras

  16. vastaus

    vastaus Vieras

    Jos ne eri tahdissa vaahtoutuu, ni et varmaankaan voi vatkata niitä yhtä aikaa, vai mitä??
     
    #16
  17. Kysymys

    Kysymys Vieras

    Tähän hain vastausta :D Oikeestaan siihen, että voinko laittaa kuohukerman sekaan kaakaojauhoa, että saan värin muuttumaan? Ja sitä kakun väliin?
     
    #17
  18. vastaus

    vastaus Vieras

    Tietenkin voit!
     
    #18
  19. "höpönassu"

    "höpönassu" Vieras

    Eli kuohukerma on ihan sitä itteensä. Vispikermassa näyttää siis olevan tota karrageenia. Karrageeni on punalevästä eristettyä ainesosaa jolla on hyytelöityvä ominaisuus. Tämä laimea hyytelö-osa siis pitää vispikermaa paremmin muodossaan. Karrageeniä voisi ajatella eräänlaisena kasvisliivatteena. Karrageenia on hyvin monissa ruoka-aineseoksissa. Karrageenin elintarvikelisäainekoodi on E407.
     
    #19
  20. "höpönassu"

    "höpönassu" Vieras

    Karrageenistä käytetään purkin kyljessä nimikettä stabilointianetta. Se siis tekee kermavaahdosta stabiilin.
     
    #20
  21. M32

    M32 Vieras

    Karrageeni on hyvää tavaraa ja oivallinen stabiloija esimerkiksi kotitekoisessa jäätelössä. Italialaista matojäätelöä eli gelatoa ei oikein saa aikaiseksi ilman sitä tai jotakin muuta vastaavaa.
     
    #21
  22. Lispetti

    Lispetti Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    16.09.2012
    Viestejä:
    21 998
    Saadut tykkäykset:
    6
    Erilainen koostis vaahtovaiheessa.

    Vispikerma ei mun mielestä löysty niin helposti, on vähän kiinteämmän oloista.
    Mutta kuoharissa maku on mun mielestä parempi.
     
    #22
  23. Strösselit ja kaikki!

    Rekisteröitynyt:
    20.07.2013
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä oon kerran käyttänyt uuniruokaan ku ei muuta ollu, enkä huomannu mitään ihmeellistä.
     
    #23
  24. "tytteli"

    "tytteli" Vieras

    Hei, kuohukerma on ollut perinteisesti VAIN KERMAA. Nyt ainakin Valio on lisännyt karrageenia kermoihinsa ja Arlakin joihinkin pakkauskokoihinsa. Eli kerma pilattu. Karrageeni ei ole hyvä aine ihmiselle. Maitokolmion kermasta ei vielä ainakaan löytynyt karrageeniä.....toivottavasti eivät mene mukaan tuohon. Meijeri kun ostaa itselleen lisää myyntipäiviä ko.myrkyllä........katsokaahan päiväyksiä, kummasti ovat pidentyneet.
     
    #24

Jaa tämä sivu