Mitä eroa ranskankermoilla, smetanalla, ruokakermalla, kuohukermalla jne. ruoanvalmistuksessa?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja kokkaa, 11.02.2011.

  1. kokkaa

    kokkaa Vieras

    Siinäpä se =) jos joku fiksumpi osaa sanoa, kun itse käytän kaikkia noista, riippuen siitä, mitä ohjeessa neuvotaan. Mutta onko niillä eroa?
     
    #1
  2. "bella"

    "bella" Vieras

    Ranskankerma ja smetana on hapankermoja. Smetanassa ei ole lisäaineita toisin kuin ranskankermassa. Smetana on myös rasvaisempi.

    Ruokakerma ja kuohukerma ovat normikermoja. Kuohukermassa ei ole lisäaineita toisin kuin ruokakermassa. Kuohukerma on myös rasvaisempi.
     
    #2
  3. paistaja

    paistaja Vieras

    Jep. Ranskankerma ei ole aivan niin rasvapitoista kuin smetana, mutta se on hieman happamampaa. Kuohukerma on ns. oikeata kermaa, jota voi käyttää mihin tahansa. Ruokakerma ei ole kermaa, vaan hieman tavallista rasvaisempaa maitoa joka on sakeutettu keinotekoisesti.
     
    #3
  4. "bella"

    "bella" Vieras

    Kyllä ruokakerma nimellä myytävissä tuotteissa on myös kermaa. Toisin kuin "Ruoka" tai "Kevyt ruoka" tms. nimillä myytävissä.
     
    #4
  5. kokkaa

    kokkaa Vieras

    Kiitos vastauksista, mutta ei tällaiselle peruskokille silti selvinnyt mitä kannattaisi käyttää :D ruokakermoja välttelen yleensä, sillä niissä tuntuu olevan kaikkea muuta kuin kermaa. ja silloin harvoin ku ruoanvalmistuksessa käytämme edellä mainittuja tuotteita, niin en välitä rasvoista tai kaloreista. hmm.. ensimmäisen kerran tulin ajatelleeksi että smetana&rkerma olisivat happamia...
     
    #5
  6. paistaja

    paistaja Vieras

    Valion sivuilta:

    "Ranskankerma eli crème fraîche on hapatettua kermaa, jota on perinteisesti käytetty ruoanvalmistuksessa etenkin Ranskassa. Crème fraîche on rakenteeltaan sakeahko ja maultaan kirpeän hapan.

    Valio crème fraîche 28 % HYLA® ja Valio Laktoositon kevyt crème fraîche 12 % sopivat käytettäväksi ruoanvalmistukseen monin eri tavoin. Keittoihin crème fraîche antaa pehmeän, täyteläisen maun. Crème fraîche kestää hyvin kuumennusta ja sopii kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin, uuniruokiin ja leivontaan.

    Valio crème fraîchet antavat ruoanvalmistukseen lisää makua ja mehevyyttä."

    "Smetana on vanha venäläiseen ruokakulttuuriin liittyvä maitovalmiste. Valio smetana on hapatettua kermaa, jonka rasvapitoisuus on 42 %. Maultaan se on täyteläinen, aromikas ja raikkaan hapahko.

    Smetana on käyttötavoiltaan monipuolinen. Se kestää hyvin kuumennuksen, joten se sopii erityisen hyvin pitkää kumennusta vaativiin pata- ja uuniruokiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Riista- ja kalaruoille smetana antaa täyteläisen maun. Sellaisenaan smetana maistuu blinien, mädin ja uuniperunoiden kera tai kalan kastikkeena. Smetanaa voi myös vaahdottaa kevyesti. Smetanaa voi pakastaa lyhytaikaisesti. Muista myös vähälaktoosinen HYLA® vaihtehto."

    Itse suosittelen käyttämään yleensä kuohukermaa, voita ja muita täysrasvaisia maitotuotteita ruoanvalmistuksessa. Suomessa maidon rasvaprosentti on 0-3%. Oikeasti maidossa, jota myydään monissa muissa maissa kuin Suomessa, on rasvaa yli 4% ja se on paljon terveellisempää kuin Suomessa myytävä prosessoitu litku.
     
    #6
  7. SitäSaaMitäTilaa

    SitäSaaMitäTilaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2005
    Viestejä:
    5 053
    Saadut tykkäykset:
    0
    Smetana on hapatettua kermaa, Ranskankerma taas on rasvattomasta maidosta ja kermasta hapatettua.
    Ranskankerma kestää huonosti kuumennusta, joten se tulisi lisätä ruokaan valmistuksen loppupuolella, smetanan maku taas "paranee" haudutettaessa pitkään.
    Smetana sopiikin paremmin keittoihin ja varsinkin haudutettaviin pataruokiin, kuin taas ranskankerma sopii kastikkeisiin ja sitä käytetään leivonnassa monipuolisesti.
     
    #7

Jaa tämä sivu