Mitkä olivatkaan hyviä raudan lähteitä ravinnossa?

  • Viestiketjun aloittaja pätkii
  • Ensimmäinen viesti
sitruuna
Alkuperäinen kirjoittaja Finttu:
maksa (jos ei oo raskaana) punainen paprika ja pinaatti ainakin.
Punaisessa paprikassa ei ole erityisen paljon rautaa. En tajua miksi ihmiset luulevat, että punaisissa vihanneksissa olisi paljon rautaa! Moni väittää, että punajuuressa on paljon rautaa, no ei ole.

Punainen väri ilmeisesti yhdistyy ihmisten mielessä vereen ja rautaan. Kannattaa tarkistaa Finelin sivuilta miten asia oikeasti on. Esim. persiljassa on huomattavasti enemmän rautaa kuin paprikassa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja sitruuna:
Alkuperäinen kirjoittaja Finttu:
maksa (jos ei oo raskaana) punainen paprika ja pinaatti ainakin.
Punaisessa paprikassa ei ole erityisen paljon rautaa. En tajua miksi ihmiset luulevat, että punaisissa vihanneksissa olisi paljon rautaa! Moni väittää, että punajuuressa on paljon rautaa, no ei ole.

Punainen väri ilmeisesti yhdistyy ihmisten mielessä vereen ja rautaan. Kannattaa tarkistaa Finelin sivuilta miten asia oikeasti on. Esim. persiljassa on huomattavasti enemmän rautaa kuin paprikassa.
joo, mutta sitä persiljaa sais syödä suhteellisen paljon!!
 

Yhteistyössä