Munakokkeli (hotelliaamiaisen tapaan)

  • Viestiketjun aloittaja Vieras
  • Ensimmäinen viesti
"Täti"
Paras kokkeli tulee vesihauteessa uunissa ja paras munakas pannulla.

Kokkeli on kevyttä, ilmavaa ja voi olla tarjoiltaessa ehyt paksu tytinälevy. Munakas on munakas, ja munakkaaseen voi laittaa vaikka ohuita sipuli- ja tomaattirenkaita.

Kokkeli syödään haarukalla (oikeassa kädessä) ja jos munakkaassa on tykötarpeita kuten lihaa tai tomaatteja, saa käyttää veistä. Vaikka ranskalaiset kuulemma puistattelevat, jos näkevät, että joku syö munaruokaa veitsellä halkoen.
 
vierailija
Maitoallergisen äitinä en oikein ymmärrä miksi munakokkeliin pitää laittaa maitoa (varsinkaan juuri seisovassa pöydässä, tuossa ScanEgg-jutussakin näkyy olevan maitoa). Minä laitan vain hiukan vettä sekaan ja lopuksi suolaa. Teen kokkelin paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Pitää ehdottomasti kaataa ajoissa pannulta pois, liian kuiva munakokkeli on pahaa.
 
Just yritin etsiä reseptiä, millä tulee munakokkeli hotellien tapaan.
Siihen tuli muutama muna, maitoa ja hiukan jotain mausteita. Seos lätkäistään vuokaan ja laitetaan uuniin n. tunniksi. En enää löydä sitä reseptiä. :unsure:
 

Yhteistyössä