Mykoplasman aiheuttama keuhkokuume, kellään kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja Non compos mentis
  • Ensimmäinen viesti
Non compos mentis
Tätä nyt astmakontrollissa lääkäri epäili tolla lapsella olevan. Viikko menee verikokeen vastausten saamisessa, röntgenkuvat varmaan nopeammin saavat katsottua. : /
 
"Joo"
Jos saan kuokkia samaan ketjuun.... Eli miehelläni epäillään mykoplasman aiheuttamaa keuhkokuumetta myös, pieni kuumeilu jatkunut 3vkoa ja kuvissa pientä muutosta, mutta ei vielä lääkityksen paikka. Ensin koittavat löytää syyn. Epäilynä siis mykoplasma. Joten kokemuksia minäkin kaipaan.

Anteeksi kuokkiminen...
 
Non compos mentis
[QUOTE="Joo";23050129]Jos saan kuokkia samaan ketjuun.... Eli miehelläni epäillään mykoplasman aiheuttamaa keuhkokuumetta myös, pieni kuumeilu jatkunut 3vkoa ja kuvissa pientä muutosta, mutta ei vielä lääkityksen paikka. Ensin koittavat löytää syyn. Epäilynä siis mykoplasma. Joten kokemuksia minäkin kaipaan.

Anteeksi kuokkiminen...[/QUOTE]

Saa kuokkia. Meillä oireena on, ettei spirometriassa bronkodilataatio paranna tuloksia. Astmakriteerit kuitenkin täyttyvät. Ottivat sarjan kokeita ja lekuri keskustelee kuulemma immeisen kanssa, joka tietää eniten lasten astmasta Suomessa. Ottivat huomioon jopa sen, että ei-kaukaasialainen isä saattaa merkitä erikokoisia keuhkotilavuuksia.

Vastauksia odotellessa...
 
"mie"
mykoplasman toteaminen kestää kauan. siihen tarvitaan kaksois verikoe eli verikoe uusitaan viikon kuluuttua ensimmäisestä. Minulla todettiin mykoplasma keuhkoissa muutama kk sitten. keuhkokuumeeksi asti ei mennyt oli vaan järkyttävä yskä ala keuhkoissa. Nyt on jo yskä poissa mutta ihan limaa kertyy edelleen keuhkoihin jota välillä joutuu rykimään ja varsinkin aamuisin.
joka tapauksessa minulle silloin sanottiin että paraneminen kokonaan voi viedä jopa puoli vuotta.
 
Mykoplasman aiheuttamasta keuhkokuumeesta täysin parantuntuminen tosiaan voi viedä tuon puolikin vuotta. Verikokeiden vastauksessa voi mennä viikosta kahteen ja yleensä puolen vuoden kuluttua kontroloidaan keuhkokuva ja tietenkin otetaan myös nuo verikokeet. Mykoplasma ei sinänsä ole muuta bakteeria kummoisempi, kuin että siihen ei tehoa kuin yhdenlaiset antibiootit. Usein lääkärit ei "tajua" etsiä mykoplasmaa vaan hoitavat tulehduksen toisensa jälkeen antibiooteilla ja mykoplasma jää ns. kytemään ja taas aiheuttaa uuden tulehduksen.
 
"vieras"
Mykoplasman aiheuttamasta keuhkokuumeesta täysin parantuntuminen tosiaan voi viedä tuon puolikin vuotta. Verikokeiden vastauksessa voi mennä viikosta kahteen ja yleensä puolen vuoden kuluttua kontroloidaan keuhkokuva ja tietenkin otetaan myös nuo verikokeet. Mykoplasma ei sinänsä ole muuta bakteeria kummoisempi, kuin että siihen ei tehoa kuin yhdenlaiset antibiootit. Usein lääkärit ei "tajua" etsiä mykoplasmaa vaan hoitavat tulehduksen toisensa jälkeen antibiooteilla ja mykoplasma jää ns. kytemään ja taas aiheuttaa uuden tulehduksen.
On se siinä mielessä kummoisempi, että siltä puuttuu soluseinä eikä se ole ihan oikea bakteeri. Mutta kuitenkin, paraneminen tosiaan voi kestää kauan.
 
Mä sairastin joulukuussa mykoplasman aiheuttaman keuhkokuumeen ja sain antibiootin siihen mutta siltikin se kauhea yskä ja limaisuus jatkui melkein 4vkoa, se oli aivan hirveää, joka kerta yskänpuuskan tullessa yskin niin kauan että oksensin sisuskalut tyhjäksi. Edelleen limaisuus vaivaa välillä joten on sitkeä tauti. Paranemista lapsukaiselle.
 
"hei"
Kaverin lapsella oli. Yski lähinnä yöllä ja aamulla. Kesti monta kuukautta mutta parani sitten itsestään. Lääkäri oli sanonut jotain sellaista että ei enää kannata antibioottikuuria aloittaa. Olis kuulemma pitänyt jo aiemmin aloittaa lääkitys.
 
Meillä oli tämä...
Minulla on kokemusta myös. Meillä oli aikamoinen kierre perheessä huhtikuussa 2009. Ensin sairastui keskimmäinen lapsi, 14 v. Päällä paha astmakohtaus ja keuhkokuume, joka sitten osoittautui Mykoplasman aiheuttamaksi. Sairaalassa meni 3 vk!!! Oli välillä huonossa kunnossa, kun ei eka kuuri tehonnut ja sitten vasta alkoi toipua kun sai Mykoplasmaan tehoavan (ei siis ensin tienneet, että on sen aiheuttama). Sitten samainen Mykoplasma iski minuun, äitiin. Minä selvisin sentään kotihoidossa, diagnoosina keuhkokuume myös. Minusta 4 pv päästä sairastui vanhin tyttömme, tuolloin 16 v ja hänellä myös keuhkokuume, selvisi kotihoidolla myös. Nuorimmainen, tuolloin 2 v, sai suoraan antibiootit kun oli kauhea yskä ja lämpöä, häneltä ei otettu keuhkokuvaa, koska röngten oli ehtinyt lähteä jo kotiin, joten tapaus jäi vähän epäselväksi, oliko sitä vai ei. 4 vk vei itsellänikin, ennen kuin alkoi tuntua, että ehkä tästä kuitenkin selviää. Kaiken huipuksi tämä keskimmäinen lapsi, joka aloitti tämän keuhkokuumerumban, sairastui tasan vuoden päästäeli 2009 huhtikuussa uudelleen Mykoplasman aiheuttamaan keuhkokuumeeseen ja taas astmakohtaus päällä. Tuolloin osattiin heti antaa oikea antibiootti ja selvisi vähemmällä eli reilun viikon sairaalahoidolla. Mykoplasma on siis TARTTUVA, eli se voi kiertää perheessä kaikki.....Eikä välttämättä löydy kuuntelulöydöksellä lainkaan, kuten minulla.
 
jo riittää sairastelu
Mulla todettiin mykoplasman aiheuttama keuhkokuume pari viikkoa sitten. Oireet oli rajut: kova kuumehorkka ja hengenahdistus. Olin eka suonensisäisessä antibioottihoidossa sairaalassa ja sit 10pv:n kuuri kotona. Muutoksia keuhkokuvissa, joista mykoplasma todettiin (samoin verikokeissa näkyi). Nyt mietinkin kauankohan tämä paraneminen oikein vie.. Kuuri loppui jo ja edelleen tuntuu keuhkoissa pahalta, tulee jopa mieleen jäiköhän sinne jotain kytemään: lämpötilanvaihdokset ottaa henkeen ja selinmakuulla edelleen kumma olo. Tosin kuume loppui kuurin alettua vaikuttaa.
 
100µg
Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
D-vitamiinia 50-125µg / vrk
Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
Omega-3 rasvahappoja

D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

Miksi Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l.

Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
Aamutohtori: Aamutohtorin aiheena d-vitamiini | Tv | Areena | yle.fi

D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
Aamiainen ruohikolla: D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle

Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
Studio55.fi - Katsomo - Ohjelmat - Studio55.fi Lähipiiri voimavarana
 

Yhteistyössä