Myrkylle maistuvat viinirypäleet??

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Otsikko vähän karkea, mutta mikä avuksi. Pesen viinirypäleitä kylmällä ja haalealla vedellä melko kauan. Vaikka jynssään yhtä viinirypälettä, en saa pois sitä myrkyn makua. Tietääkö joku mistä puhun, ja onko jollain jotain keinoja sen pahan maun pois saamiseksi? Olen kuullut että ainakin kuuma vesi vahvistaa vaan sitä makua, eikä lähde sillä pois. Kokeiltu on sitäkin.
 
vierailija
Otsikko vähän karkea, mutta mikä avuksi. Pesen viinirypäleitä kylmällä ja haalealla vedellä melko kauan. Vaikka jynssään yhtä viinirypälettä, en saa pois sitä myrkyn makua. Tietääkö joku mistä puhun, ja onko jollain jotain keinoja sen pahan maun pois saamiseksi? Olen kuullut että ainakin kuuma vesi vahvistaa vaan sitä makua, eikä lähde sillä pois. Kokeiltu on sitäkin.
Kotimaisissa ei tarvitse käyttää myrkkyjä, eikä luomuissa ole niitä. Muita ei kannata ottaa vaikka ilman saisi. Käy oskus tuolla maistelemassa:
http://www.sundomwine.fi/
 
vierailija
Heips
Lue tällainen juttu:http://www.safkatutka.fi/2015/05/26/sailytettava-lasten-ulottumattomissa/. Joku ruotsalais tutkimus kirjoitti myös ettei lapsille kannattaisi antaa viinirypäleitä kun niitä on suojattu kaikenmaailman aineilla :alien:
Saahan niitä luomujakin tilattua... Ja kotimaisiakin syksyllä, jos hakee tuottajalta itse:)
Rusinat ovat kuivattuja rypäleitä - se kannattaa muistaa, jos alkaa kurkkua kiristää tai tulee mahavaivoja....
 
vierailija
Meidän Rondo puskee silmua maanrajasta. Metrinen hanki oli päällä koko talven ja eiemmat talvet on ollut kellarissa. Ei varmaan ehdi rypäleitä tehdä, mutta ei mekään mahduta huusholliin, jos noi puskat ovat siellä nurkissa:D
 
vierailija
No onhan niissä myrkkyjä, yks suurimmista saantilähteistä! Kuten myös mandariini. Ja just näitä kahta syötetään lapsille, ehkä vähän huuhtastaan veden alla.

Mä ostan yleensä luomua, mutta jos pitää noita ostaa tavanomaisina niin pesen haalealla miedolla fairyvedellä, ja runsas huuhtelu.
 
vierailija
No onhan niissä myrkkyjä, yks suurimmista saantilähteistä! Kuten myös mandariini. Ja just näitä kahta syötetään lapsille, ehkä vähän huuhtastaan veden alla.

Mä ostan yleensä luomua, mutta jos pitää noita ostaa tavanomaisina niin pesen haalealla miedolla fairyvedellä, ja runsas huuhtelu.
Mandariinikin kasvaa hyvin sisällä mut ei ole kukkineet vieläkään!
 
vierailija


"Yllättävän helppoa viininviljely on, kun vain paneutuu siihen samalla tavalla kuin minkä tahansa muun maataloustuotteen viljelyyn. Meillä on täällä Pohjanmaalla vielä hyvin suotuisat olosuhteet rypäleiden viljelylle, kun esimerkiksi auringonvaloa riittää kolme tuntia pidempään kuin vaikkapa Keski-Euroopassa.

Nelimarkka aloitti viljelyn -70-luvulla yhdestä pinot noir-köynnöksestä, ja nyt lajikkeita on viinitilalla jo useampia valko- ja punaviinistä roséviiniin. Nelimarkka listaa Suomessa kasvatetun viinin ansioihin myös myrkyttömyyden.

– Kasvatuksessa ei tarvitse käyttää minkäänlaisia myrkkyjä, sillä täällä talvi hoitaa tuholaiset pois. Meillä on myös sopiva maa, missä rypäle tykkää kasvaa, ja mäkiä tarpeen mukaan, Nelimarkka listaa."

Hyvin ovat talvehtineet kaikki muutamana vuonna.
 
vierailija
🍇


"Yllättävän helppoa viininviljely on, kun vain paneutuu siihen samalla tavalla kuin minkä tahansa muun maataloustuotteen viljelyyn. Meillä on täällä Pohjanmaalla vielä hyvin suotuisat olosuhteet rypäleiden viljelylle, kun esimerkiksi auringonvaloa riittää kolme tuntia pidempään kuin vaikkapa Keski-Euroopassa.

Nelimarkka aloitti viljelyn -70-luvulla yhdestä pinot noir-köynnöksestä, ja nyt lajikkeita on viinitilalla jo useampia valko- ja punaviinistä roséviiniin. Nelimarkka listaa Suomessa kasvatetun viinin ansioihin myös myrkyttömyyden.

– Kasvatuksessa ei tarvitse käyttää minkäänlaisia myrkkyjä, sillä täällä talvi hoitaa tuholaiset pois. Meillä on myös sopiva maa, missä rypäle tykkää kasvaa, ja mäkiä tarpeen mukaan, Nelimarkka listaa."

Hyvin ovat talvehtineet kaikki muutamana vuonna.
 

Yhteistyössä