Naudan sisäpaistin valmistus

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja karma, 03.11.2011.

  1. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa ostettua tänään kilon verran tarjouksessa olevaa naudan sisäpaistia. Joku varmaan jo pyörittelee silmiään, että eikö mulla ole muuta tekemistä kuin kysellä kaskplussasta ruokaohjeita. No näköjään ei ole!

    Mutta siis mullahan ei ole paistimittaria! Onko tuo ihan ehdoton kapistus?

    Liha on onneksi valmiiksi marinoitua, niin ei siitä tarvitse sentään huolehtia. Mutta mitenkä tuo paistaminen nyt tulisi suorittaa? Käärinkö kauttaaltaan folioon vai pistänkö paistopussiin?

    Ja uunissa asteita paljonko? Kauanko pidetään uunissa?

    Karma kiittää!
     
    #1
  2. ..

    .. Vieras

    naudan kai voi syödä raakanakin, joten sinänsä ei oo väliä sillä mittarilla, kyllä se syöntikelpoista on jokatapauksessa. yleensähän siinä paketissa on joku ohjeellinen paistoaika ja lämpötila? laittaisin varmaan ihan siltään uuniin, etten kääris mihinkään.
    paistomittarit ei muuten oo kalliita, kohta alkaa kinkunpaistoaikakin, joten kannattaapi miettiä semmosen hankkimista.
     
    #2
  3. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä tsekkasin ton lähikaupan mittarivalikoiman. Toinen maksoi vajaat 4 e, mutta näytti just siltä, että pikkusen kun osuu uunin luukkuun niin se oli sitten siinä se 4 e. Toinen puolestaan maksoi paljon enemmän. Ehkä 30 euroa, eli tässä tapauskessa mittari olisi maksanut enemmän kuin mun pieni paisti (8 e).

    Mutta mä haluaisin siis tuosta paistista mahdollisimman mureaa. En kuivaa, mutta en kyllä raakaakaan!

    Lisää vinkkejä? :)
     
    #3
  4. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eivätkö kaksplussan mammat osaa paistia paistaa? :<

    Ja tuo liha olisi vissin ensin hyvä käyttää pannulla nopeasti?

    Tuo lämpötila nyt arveluttaa myös. Tulee varmaan parempaa, jos hitaammin kypsentää uunissa? Vai tuleeko?
     
    #4
  5. Huom harmaana

    Huom harmaana Vieras

    En kyllä tekisi ikinä valmiiksi marinoidusta sisäpaistista kokonaista paistia vaan se on enemmänkin pataan pitkään haudutukseen sopivaa lihaa. Marinoitu tosin ei kelpaa edes siihen.

    Jos "paistin" haluat, tee paahtopaistia tai sitten reilusti jotain filettä tms.
     
    #5
  6. ruutiukko

    ruutiukko Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2011
    Viestejä:
    21 144
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä sisäpaisti on juurikin sopivaa kokonaisena paistettavaksi. Sen voi pistää paistopussiin tai paistaa paljaaltaan, kumpikin käy.

    uuniin lämpöjä 150 ja mittari sisään ehdottamasti
     
    #6
  7. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon! :)
     
    #7
  8. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on liha huoneenlämmössä ja odottelen, että pääsen laittamaan uuniin. Paistomittaria mulla ei nyt kyllä ole!
     
    #8
  9. sikinsokin

    sikinsokin Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.02.2011
    Viestejä:
    4 018
    Saadut tykkäykset:
    0
    olisko tästä apua vaik mittaria siinäkin kaipaa...voitha välillä ottaa pikku siivun--näet onko punertavaa...

    Julien ruokaohjeita
     
    #9
  10. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi ohje oli aika hyvä. Kävin sitä eilen jo kurkkaamassa :)
     
    #10
  11. karma

    karma Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    1 931
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko paha, kun kääräsin folioon tuon paistin?
     
    #11
  12. sikinsokin

    sikinsokin Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.02.2011
    Viestejä:
    4 018
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuokin makuasia. Laitan usein paistopussiin kokonaisen paistin ja joskus folioon. Ei se siitä pilalle mene, vaan jos kuivuu eli paistoaika on ratkaisu, on my mind :)
     
    #12

Jaa tämä sivu