Nyt mammat haluan tämän asian selväksi: Miten vaahdotetaan voi ja sokeri???

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ei voi olla näin vaikeeta, 09.07.2009.

  1. Tosi monessa reseptissä käsketään tehdä niin. Mut kun mä heitän margariinin ja sokerin kulhoon, ja vispaan, niin ei siitä vaahtoa tule.
     
    #1
  2. vieras

    vieras Vieras

    No ei se ihan kirjaimellisesti vaahtoa ole, mutta sellaista kuohkeaa mössöä. :D Käytä voita, se on parempaa. ;)
     
    #2
  3. Edna Birch

    Edna Birch Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    9 762
    Saadut tykkäykset:
    0
    vispaat ihan järkyttävän kauan, siis tosi kauan. mielellään sähkövatkaimella. ja sen laardin tulee olla pehmeää, ei sulaa.
     
    #3
  4. vieras

    vieras Vieras

    se on vaahtoa silloin kun margariinisokerimössössä ei enää tunnu sokerin kiteitä
     
    #4
  5. vieras

    vieras Vieras

    vatkaat sähkövatkaimella niin kauan että seos on valkoista
     
    #5
  6. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vispaat..käsin??? Siinä kyllä saattaa kestää.. :saint:
     
    #6
  7. ap

    ap Vieras

    No ei tod ku koneella. Mut ei siitä siltikään vaahtoa tule, vaan sellasta voisokerimössöä.
     
    #7
  8. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, no mä kypsähdän siihen sekottamiseen melko nopeaan...olisko viis minsaa tms. Mutta ei se koskaan ole pahemmin lopputulokseen vaikuttanut...että sokerit on vielä havaittavissa pieninä rakeina.
     
    #8
  9. vieras

    vieras Vieras

    Mä vatkaan puolituntia koneella niin että se on kuohkeaa vaahtoa.Samoin jos munat ja sokeri pitää vaahdottaa.=)
     
    #9
  10. MorbidMama

    MorbidMama Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2007
    Viestejä:
    17 853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohoh..vau! Tuleeko niistä kakuista sitten kuohkeampia..siis huomattavasti???
     
    #10
  11. j

    j Vieras

    Puoli tuntia?!?!?! Mulla on tullu ihan hyviä kakkuja ja leipomuksia, vaikka vatkaan vaan pari minuuttia.
     
    #11
  12. mammutti

    mammutti Vieras

    Just näin ja pehmee voi vaahtoutuu helpommin ja sitä saa vatkata isolla teholla tosi kauan. Itse teen sen yleiskoneella et eka sillä leikkuuterällä soosiksi voi-sokeri ja sitte vaihdan vatkainterän :)
     
    #12
  13. vastaan

    vastaan Vieras

    Tulee,todella kuohkeita.Mm täytekakku pohjasta tulee aivan ihana!!Meille koulussa opetettiin tuo puolituntia vatkausta kun tilaustöitä tehtiin ja niistä tuli niin ihania aina ettei ole voinut tavasta luopua. :)
     
    #13
  14. ap

    ap Vieras

    Herranjestas, puoli tuntia! Kolme minsaa on mulle pitkä aika. Eikös vatkain ylikuumenekin, jos puoli tuntia surruttaa.
     
    #14
  15. vieras

    vieras Vieras

    Ei ainakaan mun kone. Leipomon tilaustöitä piti vatkata noin kauan ja kyllä niistä ihania tuleekin. :)
     
    #15
  16. vieras

    vieras Vieras

    Eikä siis oikeesti pidempi vatkaus - kuohkeampi kakku. Ei ihme jos et ole saanu vaahtoa aikaan kun kolme minsaa vatkaat ;)
    Kokeile seuraavaksi kunnolla riittävän pitkää vatkausta :)
     
    #16
  17. Alex

    Alex Vieras

    Voin vaahdottamiseksi riittää ihan lyhyt vatkaus. 20 sek. riittää.
     
    #17

Jaa tämä sivu