Odotusajan "kiellettyt" ruoka-aineet

Hei kanssaodottajat. Aloin miettimään täällä Espanjassa thl:n listaa kielletyistä ruoka-aineista ja sen järkevyydestä. Itse ajattelin neuvolasta listan saatuani ja itse elintarvikealan ammattilaisena mietin, että meneekö se taas sääntöSuomi maalaisjärjen edelle.

Miten te olette noudattaneet tuota kieltolistaa? Pilkuntarkasti vai omaa järkeä käyttäen?

Ymmärrän asian vakavuuden mitä esimerkiksi listeriasta voi seurata, kyse ei ole siitä.
 
Jokainen tekee omat ratkaisunsa.

Itse en ota mitään riskiä ja välttelen täysin kaikkea neuvolan ohjeistamaa koko odostusajan. Se 40-viikkoa elämässä ei kuitenkaan ole niin pitkä aika, etteikö voisi varman päälle pelata.

Toki nuo riskit on pienet, mutta johonkuhun se salama kuitenkin osuu. Jos osuus omalle kohdalle, niin ei paljoa pienet riskiluvut lohduta.
 
  • Tykkää
Reactions: Theran
Maalaisjärjellä ja omia tuntemuksia kuunnellen. En syö esim. päivämäärältä vanhaa ruokaa muutenkaan enkä syö nyttenkään. Ja kylmäketjun säilyminen on tärkeämpää kuin minkä juuston kaupasta valitsee. Suomessa lähes kaikki on pastöroitu.. Verenpaine on muutenkin alhaalla ni lakua sietää syödä. Jouluna graavataan itte lohet, sitähän on pakko saada. :p ja niin edelleen.
 
Neuvolassa sanoivat esim. juustoista, että kahtoo onko pästöroituja, jos on nii ei hätää. Ihte kun tykkään fetasta niin hirmusesti :) kaikkia kalojahan ei saa vissiin syödä, mutta justiin toi graavilohikin, nii jos tekkee ihte nii ei hätää, kun se vakuumipakkaus on se misä se listeriariski kasvaa. Että maalaisjärkeä vaan:)
 
Tällä reissulla on aika mahdoton katsoa jokaisen ruoan perään, kunhan katsoo vähän mitä syö. En ainakaan itse henkilökohtaisesti halua olla elämättä elämääni raskausaikana ja varoa kaikkea mahdollista. Uskon, että maalaisjärjellä pärjää niin maailmalla kuin Suomessakin.
 
Maalaisjärki on valitettavasti katoava luonnonvara ja siksi tarvitaan joka asiassa joku holhoamaan ja opastamaan. Osaako sitä kohta kukaan käydä vessassakaan ilman Eviran ohjeita? :ROFLMAO:
Listerioosiin sairastuu vuosittain hyvin vähän ihmisiä, hyvin sairaita ihmisiä. Raskaana olevia sairastuu 0-2vuodessa. Jokaisen ihmisen arvioidaan saavan listeriabakteereita elämänsä aikana, eniten kasviksista.
Graavilohta syön yleensä vain jouluaterialla, joulu on lempijuhlani ja ateriasta en tingi! Jos se listeria jouluaterialla kolahtaisi, olisi se arviolta yhtä todennäköistä kuin kuun tippuminen niskaan iltalenkillä. Ja ainahan ne taudit ja sairaudet jollekulle osuu.

Suomessa listerioosia löytyy kasviksista yhtälailla kun graavilohesta, mutta kasviksien pois jättämistähän ei voi kukaan suosittaa. Esim salaatti on yksi pahin ruokamyrkytysten aiheuttaja. (Eri bakteerien aiheuttamia ruokamyrkytyksiä Suomessa n. 7000 vuodessa eli listerian todennäköisyys siihenkin nähden pieni)

Espanjassa olisin kyllä hyvin tarkkana, en ostaisi kojuilta ruokaa / kasviksia ja vesihän nyt muutenkin pitää ottaa pullosta. On monta maata mihin en edes lähtisi ruokamyrkytysvaarojen takia, vaikka en ulkomaillakaan pelkäisi epätodennäköistä listeriaa vaan nimenomaan näitä yleisiä bakteereja.

Neuvolan ohjeita en noudata orjallisesti jos seuraa kuinka usein ne muuttuvat edestakasin ja tuntuu etteivät he välillä ittekkään osaa päättää mikä on heidän mielestään "oikein".
Mutta jokainen päättää totteleeko neuvolaa, tutkijoita, tilastoja, kirjoja, kaveria, äitiään, opettajaan, koiraansa vai naapurin Penttiä. (y) Eiköhän siitä huolimatta Suomessa lapsikuolleisuus pysy aika minimissä.
 

Yhteistyössä