Osaatko tehdä munavoita

  • Viestiketjun aloittaja vierailijakokki
  • Ensimmäinen viesti
Eikä! Perinteiseen munavoihin tulee munien ja voin lisäksi suolaa. Ja kun korvaa osan voista öljytilkalla, tulee koostumuksesta kylmänäkin levitettävä.

Opittu hotelli- ja ravintola-alan koulussa joskus kauan sitte.
Eikö teillä myydä suolaista voita? Ja mihin edeleenkin tarviit ohjetta vaikka suolaa pitäisikin itse lisätä, onko makuaistissa jotain vikaa?
 
vierailija
Munien koosta riippuu paljon määrät. En laittaisi syanidisuolaa siihen ollenkaan, koska olis tarkoitus, että se pysyisi koossa eikä murenisi syliin syödessä. Juustoportilla oli tosi suolainen juusto - voi olla vieläkin - ja se mureni höylätessä. Siitä arvelin, että täytyy olla vaikutusta paakkuuntumisenestoaineella, mitä monessa suolassa on:)

Munien koolla on toki merkitystä: muistaakseni 25 kanamunaa vastaa yksi strutsinmuna, joten on tosiaan niillä ohjeillakin merkitystä. Hyvää tulee niistäkin!
 
vierailija
Osaan tehdä, mutta.. viime lauantaina oli paikallisessa kaupassa pötkö munavoita tarjouksessa hintaan 1,20 euroa (180g) . Eli arviolta 2 kananmunaa ja 50 g voita. Jos lasken raaka-aineiden hintaan lisäksi jonkin arvon työlleni (kananmunien keitto, kuoriminen, voin pehmentäminen ja munien kanssa sekoitus), niin kyllä tuo oli kannattava ostos. Ja oli oikein hyvää munavoita.
 
vierailijakokki
Tulipa mielenkiintoinen ketju.

Munavoi meillä tarkoittaa keitettyjä munia, voita ja suolaa sopivasti hienonnettuna keskenään.

Joskus teen haarukalla välillä tupperin yrttileikkurilla.
Voin pehmennän huoneenlämmössä.

Koskaan en laita munavoita jääkaappiin. Teen satsin joka kuluu päivässä.
 

Yhteistyössä