Paras raparperipiirakka?

  • Viestiketjun aloittaja MarjaK
  • Ensimmäinen viesti
Just tein:

4munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g marg.tai voita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min
 
täsä
pehmeä helppo ja nopea:

2 munaa
2 dl sokeria vatkataan kevyesti
lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään

seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
uunissa 30min 200 asteessa

jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria
 
Anna-Liisan piirakka


250g margariinia
1 lasi sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet pehmeään margariiniin. Ota tästä seoksesta 1 lasillinen muruseosta varten. Sekoita loppu taikinaan:

1 lasi piimää, tai kermaviiliä
1 muna

Päälle: omenalohkojaja kanelia, raparperia, viinimarjoja, vadelmia tms.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Laita taikinan päälle raparperit ja kaneli (tai marjat). Ripottele muruseos päälle. Paista uunissa 200 astetta n. 30min. Todella herkullista vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa
 
mun
suosikkini

2 munaa
2dl sokeria
100g voisulaa
2dl kermaa/maitoa
1tl leivinjauhetta
4dl jauhoja

päälle kuoritut, pilkotut raparperit ja lisäksi

50g pehmeää voita
100g jauhoja
1dl sokeria

nuo nypitään taikinaksi ja murustellaan lopuksi päälle. Sit 200 astetta ja noin 25 min uunissa
 
mamma makean ystävä
Tätä olen tehnyt jo monesti kun on niin hyvää. Ja syötävä vasta kylmänä. Eli parasta seuraavana päivänä.

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
150g margariinia juoksevana
1 muna

Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija24cm) pohjalle ja reunoille.

TÄYTE
5dl raparperipaloja (n300g) puolen sentin paksuisia siivuja
1tl kermaviiliä
1 muna
0,5dl sokeria
4rkl fariinisokeria
1tl vaniliinisokeria

Levitä taikinan päälle raparperit ja fariinisokeri. SEkoita muut aineet keskenään ja levitä raparperien päälle.

paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n.25min. Laita lopussa leivinpaperi päälle jos meinaa tummua reunat liikaa.

Tästä tulee noin 8annosta. Yhdessä annoksessa n.220kcal

 
Vepasto
3 munaa
3 dl sokeria
1dl voisulaa
1½ dl maito-kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 l raparperia

3 dl kerma-maitoa
1½ dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl perunajauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma-maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi voisula. Levitä taikina pellille ja laita raparperit päälle.
Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja sakeuta, älä keitä. Kaada kuorrutus raparperien päälle. Paista 200 asteessa.

Ja tään on sit niin hyvää, että se pellillinen katoaa todella nopeasti...
 
**
sellaseen pyöreään piirakkavuokaan...

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria

1 muna
1 prk kermaviiliä

1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

päälle raparperisilppu sekä
2 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria

uuniin 175 astetta ja tunnin saa olla (tässä siis pehmeä pohja vaikka tuleekin kermaviilipäällys)

ite laitan yleensä myös mustikoita raparperin lisäksi. Vaniljasokrua, kanelia yms. voi laittaa maun mukaan.
 
tää vieny mut mennessään
pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia

päällys:
100 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Aivan ehdottomasti paras! Just kävin kaupasta ostaa puuttuvia aineksia, kun illalla väsään vielä piirakan ja vaniljakastiketta päälle...nam, nam.
 
sini
kylläpäs näitä kokkokolmosia löytyy suomenmaasta. Toinen toistaan ihanempia reseptejä. Ja kaikki kehuu omaansa parhaaksi:D
Makuasioista ei voi kiistellä:) Kiitos paljon kaikille resepteistä. Laitoin ne talteen.

JA nyt meen takapihalle raparperejä hakemaan, että saan piirakkaa tänä iltana:) Henk.koht tykkään muuten eniten kermaviilipäälysteisistä piirakoista. Mutta tuota Vepasto veti pisimmän korren eli hänen reseptiä pitää kokeillä kun kuulosti niin hyvältä tuo erikoinen kuorrutus.
 
Missu
Onkos jollakin tiedossa sellane raparperipiirakan ohje, josta tulee uunipannullinen ja päälliseen/täytteeseen tulee maustamatonta jogurttia??
Viime kesänä sellasen tein, mutten nyt ole ohjetta nää mistään löytänyt...
 
ite
Alkuperäinen kirjoittaja mamma makean ystävä:
Tätä olen tehnyt jo monesti kun on niin hyvää. Ja syötävä vasta kylmänä. Eli parasta seuraavana päivänä.

3dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
150g margariinia juoksevana
1 muna

Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija24cm) pohjalle ja reunoille.

TÄYTE
5dl raparperipaloja (n300g) puolen sentin paksuisia siivuja
1tl kermaviiliä
1 muna
0,5dl sokeria
4rkl fariinisokeria
1tl vaniliinisokeria

Levitä taikinan päälle raparperit ja fariinisokeri. SEkoita muut aineet keskenään ja levitä raparperien päälle.

paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n.25min. Laita lopussa leivinpaperi päälle jos meinaa tummua reunat liikaa.

Tästä tulee noin 8annosta. Yhdessä annoksessa n.220kcal
 
Heimo K
Alkuperäinen kirjoittaja Malviina:
Just tein:

4munaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g marg.tai voita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min
 
Jostain syystä ei tuo raparperi oikein maistu miulle. Mutta tulipa ihan ohi aiheen mieleen kun täti kerran teki raparperipiirakan. Ison pellillisen kun oli tulossa vieraita. Jätti sen ulkoeteiseen jäähtymään, niin johan se oli hetken päästä mustanaan muurahaisia. No täti päätti ettei hyvää piirakkaa pois heitetä. Laittoi sen pakastimeen hetkeksi sen jälkeen imuroi muurahaiset pois. :LOL: Ja pokkanaan tarjosi sen vieraille.
 
maija
Alkuperäinen kirjoittaja täsä:
pehmeä helppo ja nopea:

2 munaa
2 dl sokeria vatkataan kevyesti
lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään

seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
uunissa 30min 200 asteessa

jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria
 

Yhteistyössä