perintö ruotsista, miten toimia?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
perintö ruotsista, miten toimia?

Noin 80-vuotias sisarus kuollut Ruotsissa, eikä testamenttia ole löytynyt. Suomessa muutama sisarus ainoina perijöinä, joille lähetetty tästä tiedote. He eivät ole olleet missään tekemisissä vuosikymmeniin keskenään. Ruotsin "sisaruksenomaiset" henkilöt joilla ei osuutta perintöön(ei siis testamenttia) ovat hoitaneet hautajaiset ja asianajajansa välityksellä valmiit hoitamaan peruskirjoituksen ym.

Kannattaako tässä mitään muuta tehdä kuin antaa allekirjoitukset asian hoitoon, vai kannattaisiko hankkia eturistiriidaton henkilö hoitamaan asiaa? Kalliiksiko suunnilleen tulee, ja miten toimittava? Sisaruksella asunto Tukholman keskustassa, ei tietoa onko vuokralla tai Ruotsin osaomistus/omistusasunto(Bostadsrätt), asiaa hoitava "sisaruksenomaisten" oma asianajaja ei tiedä kuulemma tätä. Mistä saisi tietää?

Mikäli antaa näiden asianajajalle oikeudet hoitaa perunkirjoitus, niin voidaanko mahdollinen perintö piilottaa laillisilta perijöiltä? Saako perilliset allekirjoitettavien perunkirjoituspaperien lisäksi(josta näkyvät velat, varat ja hautaus- ym. kulut) myös viralliset dokumentit esim. pankkitalletuksista ja asunto-omistuksesta joidenkin virallisten paperien muodossa(esim. tilin lopetustodistus ym.), vai jääkö tämä tieto vain perunkirjoitusta suorittavalle "sisaruksenomaisten" asianajajalle ja perilliset saavat nähtäväkseen vain perunkirjoituspaperin? Tarkoitus saada asia oikeudenmukaisesti ja laillisesti hoidettua ilman vedätyksiä puolin ja toisin.
 
vierailija
Ruotsista peritty asunto verotetaan kahdesti
http://www.hs.fi/talous/a1406431104694
"Asunnon periminen Ruotsista tulee kalliiksi. Kun peritty asunto myydään, siitä maksetaan Ruotsiin luovutusvoittovero. Suomessa päälle tulee vielä perintövero.

verotoimistoon asiasta onkin tullut tiedusteluita. Ihmiset kummeksuvat, miksi perintöverotuksessa ei saa ottaa huomioon Ruotsissa maksettua luovutusvoittoveroa.

"Kyllä näistä on kyselty. Varsinkin, jos kyseessä on II-veroluokan perintö, josta menee iso perintövero Suomessa ja iso luovutusvoittovero Ruotsissa."

Muut kuin lähimmät perilliset kuuluvat toiseen veroluokkaan, jossa ylin veroprosentti on 35.

Verottajan käytännön pohjana on hallinto-oikeuden viimevuotinen päätös. Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt asiassa valituslupaa.

"Myynnistä syntyvää piilevää verovelkaa ei voi vähentää perintöverotuksessa."

Perintö- ja lahjaverotuksessa saa sen sijaan vähentää muun muassa hautauskulut".
 
vierailija
Nyt tarkkana, pian voi saada velkaa perinnöksi
27.5.2015 06:02 Taloussanomat

"Eroja on myös siinä, onko perillinen vastuussa vainajan veloista. Esimerkiksi Saksassa on.

– Manner-Euroopan maissa on tavallista, että jos ottaa perinnön vastaan, perii myös velat, Helin sanoo.

Sen sijaan esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa perillinen ei vastaa henkilökohtaisesti perittävän veloista".
Lähde: http://www.taloussanomat.fi/raha/2015/05/27/nyt-tarkkana-pian-voi-saada-velkaa-perinnoksi/20156663/139

- Ruotsista ei ainakaan peri velkaa.
 

Yhteistyössä