Perus lihapulla-resepti?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ei jaksa kirjautua, 12.09.2008.

  1. Mikä olis semmmone perus lihapulla resepti siis?
    Siitä on niin pitkä aika ku tehny lihapullia ni ei muista niitä ainesten suhteita eikä mtn uunin lämpötilaa tai valmistusaikoja :S

    Kiitos jo etukäteen :)
     
    #1
  2. ap

    ap Vieras

    auttakaa nyt.. yritin googlesta kattoo mutta ei löytyny :/
     
    #2
  3. keiju

    keiju Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    2 647
    Saadut tykkäykset:
    0
    mä teen näin....

    400g jauhelihaa
    1prk kermaviiliä
    1pss sipulikeitto aineksia

    Sotket kaikki yhteen ja uuni 225astetta ja n.20min
     
    #3
  4. Ainomieli

    Ainomieli Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    09.11.2007
    Viestejä:
    6 835
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/sipuliset-lihapullat

    Noilla tulee superhyviä! Ite lisään vielä hiukan suolaa.
     
    #4
  5. DURACELL

    DURACELL Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    4 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    LIHAPULLAT,
    Yksinkertainen perusohje

    500 g jauhelihaa
    1 dl korppujauhoja
    2 dl vettä tai kermaviiliä
    1 muna
    1 sipuli
    1 tl suolaa
    ½ tl pippuria

    Muita sopivia mausteita: paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, grillimaustetta, valkosipulia, basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

    OHJE: Laita korppujauhot turpoamaan veteen tai kermaviiliin. Pilko sipuli hyvin hienoksi. Jos perheessä on "sipulinnyppijöitä", pehmennä sipulisilppu kuullottamalla hetki rasvatilkassa - muuten sipulisilpun voi laittaa raakana. Sekoita korppujauhoseokseen sipulisilppu, muna, mausteet ja jauheliha. Muotoile taikina pötköksi tai levyksi ja jaa veitsellä saman kokoisiin paloihin. Pyöräytä lihapullat kostein käsin ja kypsennä joko paistinpannulla rasvassa tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa n. 15 minuuttia.

    Yksinkertainen ja helppo perusohje, jota voit muunnella erilaisilla mausteilla. Kokeile esim. tuoreita yrttejä hienoksi hakattuna.
     
    #5
  6. ap

    ap Vieras

    kiitos kamalasti ! :)
     
    #6
  7. puhalilla

    puhalilla Vieras

    Täs on mun lemppari resepti:

    400g jauhelihaa
    2 kananmunaa
    1 dl vettä
    1 kpl ranskalainen sipulikeittopussi
    valkopippuria hitusen
    korppujauhoja sen verran,et tuntuu pysyvän koossa

    Paista uunissa 200 asteessa noin 45min
    Tulee muuten ihan sairaan hyviä tällä reseptillä
     
    #7
  8.  
    #8
  9. "Pekka"

    "Pekka" Vieras

    Mutta vaihdoin korppujauhot lese/näkkileipä jauhoon ja kermaviilin vesi/maustamaton jugurtti sekoituksen ja sekoitin kaksi pekonia palasina.
    Jytkyjä pullia tuli ja hyviä. Uunissa jos tekee niin muistakaa varoa ettei pullat ui nesteessä paiston aikana.
     
    #9
  10. "mamma73"

    "mamma73" Vieras

    Mä laitain vielä lisäks Cajun-maustetta, nam!
     
    #10
  11. Hei!Edesmennyt isäni paitsi oli kirurgi,myös keksijä ja hyvä tekemään maittavia aterioita,hänen erikoisuuksiin kuului niin oikeaoppisesti kypsennetyt härän sisäfileet,ankeriaat kuin ravut kaikissa muodoissaan nahkiaisia unohtamatta.Hänen kokkailustaan on pojalle jäänyt muistona isäni "isoäidin lihapullat".Ne vievät kielen mennessään ja ovat kaikkien mielestä maailman parhaita lihapullia.Toivottavasti tässä nyt osaan kertoa teille tuon salaisen reseptin parhaani mukaan.Ainekset:500g jauhelihaa,3sipulia,1,5dl kuohukermaa,1 kananmuna,3 viipaletta ranskanleipää,1,5 lihaliemikuutiota.Freesaa kevyesti öljyssä sipulit,lisää lihaliemi ja kerma,anna jäähtyä,lisää muna ja ranskanleipäviipaleet,sekoita ja tarvittaessa lisää korppujauhoja tiiviin rakenteen aikaansaamiseksi.Anna vetäytyä puoli tuntia.Pyörittele pullat uunipellille.Paista 225 asteessa 25 minuuttia.Monet ovat pelästyneet kolmea sipulia,mutta lopulta ovat "heränneet".Bon Apetit!
     
    #11
  12. "vieras"

    "vieras" Vieras

    ei mitään korppujauhoja tai muita härpäkkeitä vaan lihaa!

    jauhelihaa 400g
    kananmuna
    suolaa n. 1 tl
    jauhettua maustepippuria vajaa tl
    pieni sipuli tai sipulijauhetta reilu tl
    vehnäjauhoja 1,5-2 rkl

    paistetaan paistinpannulla voissa, eikä missään uunissa, samalle pannulle kastike ja pullat vielä sinne muhimaan. Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi :)
     
    #12
  13. "vieras"

    "vieras" Vieras

    [QUOTE="vieras";26249114]Tämä on ihan perinteinen mummon lihapullaresepti ilman mitään ylimääräistä, vanhassa vara parempi :)[/QUOTE]

    Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?
     
    #13
  14. "Vieras"

    "Vieras" Vieras

    [QUOTE="vieras";26249123]Miten niin ilman mitään ylimääräistä? Miksi siellä on kananmunaa?[/QUOTE]

    niin no... tuolla logiikallasi miksi siellä on vehnäjauhoa ja sipuliakaan, saati sitten suolaa ja pippuriakaan..? Vai?
     
    #14

Jaa tämä sivu