pitääkö lihakeittoon tulevat lihat ensin paistaa pannulla?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ekaa kertaa teen, 07.08.2009.

  1. Vai laitetaanko raaat lihakuutiot kiehuvaan vesikattilaan?
    Naudan paistikuutioita.
    Keitänkö niitä tunnin ja sitten lisään kasvikset?
     
    #1
  2. Rytkäätys

    Rytkäätys Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.10.2007
    Viestejä:
    11 064
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me ruskistetaan kyllä lihat etukäteen.
     
    #2
  3. vieras

    vieras Vieras

    keitä vaan ne lihat ensin. Ja muista poistaa vaahto, joka tulee verestä.
     
    #3
  4. Pinki

    Pinki Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    25 036
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keität niitä niin kauan (pippureiden kera), että ovat mureita. Poista pinnalle tuleva harmaa vaahto, esimerkiksi reikäkauhalla.
     
    #4
  5. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Näin mäkin tekisin. Tosin olen sen verran pihi, etten raaski paistista tehdä lihakeittoa.

     
    #5
  6. Empä ole ennen kuullut että joku tekee lihakeittoa naudan paistikuutioista. Joku uusavuttomien juttu?
     
    #6
  7. k.l.

    k.l. Vieras

    Meillä ruskistetaan pinnat ensin pannulla.
     
    #7
  8. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Ei välttämättä uusavuttomien juttu vaan kaupan valikoimasta riippuva juttu.

     
    #8
  9. Vanha sanonta: " Ken paistetun keittää, de maun pois heittää, ken keitetyn paistaa se makian maistaa." Näin ennen opetettiin ja pitää paikkansa.
     
    #9
  10. miu

    miu Vieras

    kannatan että ruskistaa ensin pannulla. Antaa maukua keittoon =)
     
    #10
  11. miu

    miu Vieras

    makua toivottavasti ei kauheesti maukua kuulu voi naarupi luulla jonkun kissan keittoon laittaneen ^^
     
    #11
  12. nelli

    nelli Vieras

    aivan sama, millaisesta lihasta tekee, aivan hyvin voi olla paistilihaa. Kypsyypähän nopeampaa. Ei ehkä tarvitse paistaa ensin, mutta kannattaa, koska ruskistamisella saa keittoon ja lihaan hyvää makua. Myös sipulin voi ruskistaa, muttei välttämätöntä sekään.
     
    #12
  13. Wanha-Rouva

    Wanha-Rouva Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    5 755
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lihakeitto tehdään yleensä luullisesta naudanlihasta, saa parhaimman maun liemeen. Niin ja liha keitetään ensin kypsäksi ja vaahto kummataan pois, että tulee kirkas liemi. Mausteeksi suola ja kokonaiset pippurit. Niin ja koskaan en ole lihakeittoon meneviä lihoja pannulla paistanut.
     
    #13
  14. Rytkäätys

    Rytkäätys Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.10.2007
    Viestejä:
    11 064
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me ainakin ruskistetaan sitä väriä siihen pintaan ja yleensä niin että esim. valkosipulilla hangataan pannu ennen paistoa, että tulee makua.
    Esim. jäniksen lihat taas kyllä keitetään ennen paistin tekoa.
     
    #14
  15. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Mä teen lihakeiton aina niin, että keitän palan naudan etuselkää tai lapaa vedessä, jossa on pippureita, laakerinlehti ja persiljaa. Vettä vain sen verran, että liha on kokonaan veden alla. Kuorin keittämisen aikana vaahtoa pois.

    Kun liha on kypsää ja mureaa, nostan sen pois liemestä ja paloittelen. Siivilöin liemen, lisään siihen sipulin, perunat ja porkkanat sekä maun mukaan suolaa. Lopuksi ne lihat takaisin, kuumennus ja päälle reilusti tuoretta persiljaa.
     
    #15
  16. nipo

    nipo Vieras

    Yök, en söis väärin teurastettua lihaa jos verestä vaahto tulee.. taitaa kuiten tulla lihasnesteestä..
     
    #16
  17. Rytkäätys

    Rytkäätys Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.10.2007
    Viestejä:
    11 064
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, näin se on.
     
    #17
  18. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Luullinen liha olisikin kaikista parasta, mutta mä en ole täällä meidän nurkilla yhdessäkään marketissa nähnyt luullista naudan lihaa. Kauppahalleista kyllä saa. Muutenkin noissa marketeissa on varsin harvoin lapaa tai etuselkää.

     
    #18
  19. nipo

    nipo Vieras

    Onko markkinoilta poistunut Saarioisten keittoliha-nimellä oleva paketti? Sitä sai pari vuotta sitten pienistäkin kaupoista. Ja siis siinä paketissa oli joku luun palanen mukana :)
     
    #19
  20. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Ihan vieraalta kuullostava tuote mulle. Vaikka siis pari vuotta sitten syötiinkin vielä tehotuotettua lihaa. En muista nähneeni tuollaista missään.

     
    #20
  21. DURACELL

    DURACELL Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    4 574
    Saadut tykkäykset:
    0


    :wave: kyllä mie aina ostan *keittoliha*paketin soppaan...siis,on niitä kaupassa
     
    #21
  22. Pitääkin itse katsoa ens kerralla kun käy lihatiskillä.. Jäi oikein häiritsee :)
     
    #22
  23. Keittiönoita

    Keittiönoita Vieras

    Olen mä joskus ostanut keittolihapaketteja,mutta ei niissä luita ole ollut.

     
    #23
  24. Huuhkajatar

    Huuhkajatar Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.10.2005
    Viestejä:
    12 193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osso buccosta saa maittavan keiton. Minäkin keitän lihan kokonaisena monta tuntia ja sitten paloittelen ja lisään kasvikset.
     
    #24
  25. nipo

    nipo Vieras

    Saako udella mihin olette siirtyneet tehotuotetusta lihasta? Kokonaan kasviksiin?
     
    #25

Jaa tämä sivu