Porsaan kasleripihvit, valmistusvinkkejä?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Pikku Mii, 18.06.2009.

  1. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aateltiin jussina herkutella, mutta kuinkas mä onnistuisin noiden piffien kanssa? :p Grilliä meillä ei ole omaa :/ Mutta talon grilli on vissiin lainattavana(meen kohta kattoo onko näin..)Jossei ni ostan ehkä kertakäyttögrillin kun niin tekis maggaraakin mieli, mut siinä tapauksessa on varmaan paras ruskistaa pihvit pannulla ja laittaa uunivuokaan? Millanen kastike ois hyvä? Löysin netistä jonku noille sopivan johon tulis paprika-pippurifraichea, puoli desiä appelsiinimehua, suolaa ja mustapippuria. Ideoita? :wave: :p :D

    Vai laittasko vaan kaveriksi valkosipulidipin tms?Lisäksi ois uusia pottuja, elilaisia salaatteja,vesimeloonia ja sitä makkaraa..
     
    #1
  2. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuuppista :wave:
     
    #2
  3. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostan vielä B)
     
    #3
  4. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kasler on sellasta että heittäisin sillä vesilintua.

    Jos grillaatte sen, niin pienllä lämmöllä hitaasti. Tämä ei onnistu kertisgrillillä.
     
    #4
  5. Pesky Pixie

    Pesky Pixie Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2008
    Viestejä:
    26 528
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko teillä parveketta? Jos on, niin heitä sieltä ja kauas. :D Anteeksi, mun mielestä kasler vaan on aina pahaa.
     
    #5
  6. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ja äkkiä kauppaan hekemaan kunnon lihaa.Sorry :ashamed:
     
    #6
  7. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivoja vastauksia :/ Mulla oli vastaavanlainen käsitys kaslerista ennen.. Mutta isän naisystävä laittoi sitä meille kun oltiin kylässä.. Se oli ihan älyttömän hyvää, niinku ois ravintolassa syönyt parempaakin pihviä..ihanan mureeta :p Eikö sitä oo erilaista vai onko kaikki vaan kiinni valmistustavasta?
     
    #7
  8. Lum

    Lum Vieras

    Sanat herkuttelu ja kassler ei tosiaan sovi samaan yhteyteen.
     
    #8
  9. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nice.. Eipä oo hirveesti varaa viskoa menemään.. ei se nyt ihan ilmasta ollut :|
     
    #9
  10. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin joo ja kerroppa sitten mikä on kunnon lihaa?
     
    #10
  11. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0
    No riippuu varmaan siitä mitäs tykkää. Mä olen nirso lihan suhteeen. Enkä ravintolassakaan aina sulata niiden lihoja, peetä sielläkin joskus saanut ja lihat laittanut vaihtoon.

    Kypsennä hitaasti miedolla lämmöllä, niin rasva sulaa. Ja oikeesti hitaasti!
     
    #11
  12. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0

    esim
    karitsan sisäfile, lampaan kyljykset, entrecote pihvit (sopii hyvin grillaamiseen) sisäfile muutenkin. Lihatiskiltä kun kysyy niin saa hyviä vinkkejä. Kannattaa kanssa kysyä kauan lihaa on riiputettu, se vaikuttaa aika paljon mureuteen!
     
    #12
  13. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en taas välitä lampaasta.. no ehkä pääsiäisenä.. Mutta nyt haluan possua :p
     
    #13
  14. TriplaIsä

    TriplaIsä Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    12 282
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaslerista saa kyllä ihan hyvän makuista mutta se on sellaista ärsyttävää suonikohjuläskiä että sitä on paskamaista syödä.
     
    #14
  15. Pesky Pixie

    Pesky Pixie Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.09.2008
    Viestejä:
    26 528
    Saadut tykkäykset:
    0
    No en mäkään mitään pahaa tarkoittanut, anteeksi vaan, itse en vaan koskaan hyvää kassleria ole syönyt, koska siellä kuitenkin on niitä huonoja osia mukana. :p Mä olen todennut, että mä olen niin köyhä, ettei kannata ostaa kassleria kun ei sitä kuitenkaan voi ihan kokonaan syödä. Pitkä valmistusaika ainakin pitää olla.
     
    #15
  16. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyit mikä on kunnon lihaa, laitoin ihan yleisesti.
    No sitten kunnon porsaan lihaa.

     
    #16
  17. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu se liha siellä välissä on ihan ok. Mutta se syöminen ja väkeräminen niiden muutaman lihapalan takia on pepusta.

     
    #17
  18. Vieras

    Vieras Vieras

    Sorry, ette oo kassleria osanneet laittaa. Sehän on porsaan tai siis sian niskaa ja rasvaista tietenkin.
     
    #18
  19. never kassler

    never kassler Vieras

    Mun on pakko kanssa valitettavasti sanoa, et good luck, jotta saat siitä lihasta hyvää...
     
    #19
  20. grillaamaan

    grillaamaan Vieras

    Kasler on sellasta "ylijäämäpalaa", possun niskaa, josta ei oikeen mitään saa tehtyä niin sille on annettu hienolta kuulostava nimi...

    On tosi rasvasta. Sopii hyvin grillaukseen siksi että siitä ei saa kuivaa millään, vaikka pitää koko saunomisajan grillissä. Marinoi ja grillaa miedolla lämmöllä. Jos ei grillaus onnistu, niin laita uuniin ritilän päälle että rasva valuu pois.
     
    #20
  21. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvännäköinen oli tuo talon hiiligrilli ja sitä lainataan huomenna, et ehkä mä kuitenkin grillaan nuo piffit, jos tulis parempaa niin? Tuleeko ne grillissä n.15min vai pitäskö niit paistaa tai uunittaa ensin?
     
    #21
  22. Williviini

    Williviini Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    6 620
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hitaammin, niin että rasva sullaa pois. Eikä kannata paistaa ja laittaa uuniin ensin. Mihin sitä grilliä sitten enään tarttee?

    ja tee kunnon hiillos :)
     
    #22
  23. Pikku Mii

    Pikku Mii Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.05.2005
    Viestejä:
    4 223
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos
    =)
     
    #23
  24. Herkkusuu

    Herkkusuu Vieras

    sinut taas pitäisi laittaa äitisi perseeseen ja nussia uudelleen kun noin tyhmä oot. Kassler on parasta grillattavaa koska siinä on sopivasti rasvaa. Fileet menee helposti kuivaksi ellei kääri pekoniin. Uskon että ap onnistuu loistavasti, uuniperunat ja salaattia lisäksi.
     
    #24
  25. Pjotr

    Pjotr Vieras

    Kasslerista saa aina hyvää grillissä, eikä sitä saa paistaa liian kauan. Kuumassa grillissä noin 5 minuuttia puoli ja mehukkuus on tallella. En ymmärrä miksi jotain sisäfileitä pidetään maukkaina. Niitä on mahdoton paistaa ilman , että niistä tulee kuivia. Entrecote sitten onkin pohjanoteeraus, niin sitkeää, että sitä ei leikkaa edes pihviveitsellä.


     
    #25

Jaa tämä sivu