Sähkölämmitys

Hei!
Olisin kiinnostunut poaljonko teillä kuluu sähköä vuodessa? (kWh)
Tietenki se johtuu monista seikoista, mutta pääpiirteissään.
Meillä varaava sähkölämmitys, asuinpinta-alaa 145m2, takkaa lämmitetään talvella joka päivä, syksyisin ja keväisin 2-3 kertaa/viikko, rv 2004, kulutus 18200kWh, hirvittää..
 
Meillä 120 neliötä, takka lämpiää kovilla pakkasilla joka päivä, yleensä joka toinen riittää. Muuten on suora sähkölämmitys ja kulutus n. 16000 kwh. Kuivausrumpu ja pyykkikone pyörii kyllä joka päivä. Asennetaan ilmalämpöpumppu piakkoin ja seurataan nyt huvikseen tuota kulutusta ennen ja jälkeen.
 
Mies
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.11.2006 klo 10:07 vieras kirjoitti:
paljonkas kilowattitunnit on euroina, suunnilleen?
Kilowattitunnin keskihinta taitaa olla n. 8,5 senttiä (sisältää siirron ja energian).

Muistan jostain lukeneeni että 150 neliän omakotitalon lämmitykseen menee vuodessa energiaa n. 20000 kilowattituntia. Siihen lisäksi käyttösähkö. Eli kokonaiskulutus olisi n. 28000 kilowattituntia.

Jos takkaa poltetaan talvella joka päivä on talo puu/sähkölämmitteinen ja puulla voidaan korvata lähes 10000 kilowattituntia lämmitysenergiaa. Siksi tässäkin keskustelussa on käyttäjillä ollut sähkönkulutus tuo vajaa 20000 kilowattituntia. Mutta jos he eivät aktiivisesti lämmittäisi takkaa/leivinuunia, niin sähkönkulutus nousisi varmasti yli 25000 kilowattitunnin.
 
Meillä 2005 joulukuussa valmistunut talo, sisään muutettu siis silloin. Eli kokonaisen vuoden sähkönkulutustietoja ei ihan vielä ole. Joulukuun alusta 2005 syyskuun 2006 loppuun yö/pväsähkön yhteiskulutus on ollut 15 686 kwh, siihen lisäsin sit tuplat tammikuun kulutusta, joka on ollut korkein sähkönkulutuskuukausi, joten vuoden asumisen ajalta maksimikulutus on aika lailla 21 000 kwh. Siis korkeintaan, ja tässä siis käyttösähkö ja lämmitys...

Talossa siis suorasähkölämmitys, vesikiertoinen lattialämmitys kaikkialla, lämmitettäviä neliöitä 180. Ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja yösähköllä lähinnä lämminvesivaraaja käy. Varaava takkaleivinuuni, jota viime talvena lämmiteltiin aika lailla maksimissaan 3krt viikko. Keväällä/kesällä ei yhtään ja nyt syksyllä oon ahkerammin lämmittäny, alle 10 asteen pakkasilla joka toinen päivä, kovemmilla (-20astetta) joka päivä. Lapsia kun on, niin pyykinpesukone ja tiskari laulaa joka päivä, ellei useammin. Saunassakin käydään noin 4krt viikossa. Kylmä ei oo sisällä, huoneen lämpötilat alakerran tiloissa noin 21 astetta, makkareissa yläkerrassa noin 20 astetta. Yläpohjaan laitettiin lisää lämmönerit

Pari naapuria otti poistoilmalämpöpumpun, niillä molemmilla neliöitä noin 50 vähemmän kuin meillä ja sähköä kulunut 25000 kwh. Meilläkin oli harkinnassa, mut liian iso talo siihen ja kuten näkyy, ei näillä korkeuksilla kannattanutkaan. Autotalli meillä vielä kesken, sinne ei todennäköisesti lämmitystä tuu, vaikka sähköpatterit otettiinkin. Saa nyt nähdä. Ilmalämpöpumppu otettu mietintämyssyyn...
 
Country Man
Hm... Meillä 120 neliön talo joka on valmistunut vuonna -82 ja muutaman kymmenen neliön talli jossa pidän +5 asteen peruslämmön ympäri vuoden. Tallissa puuhastellessa nostan lämpötilan +20 asteen tienoille.

Talossa suorasähkölämmitys, kattosäteilijöillä. Kolme tulisijaa, takkaleivinuuni, hella ja puukiuas.

Talvella lämmitämme takkaa päivittäin ja saunassa käymme silloin kun huvittaa, tosin mitä kylmempi on sitä useammin sauna lämpiää.

Hellaa käytämme satunnaisesti, enimmäkseen tunnelman vuoksi.

Talomme sähkön kulutus on noin 10000-12000 kwh:n tietämillä vuosittain, tämä luku sisältää kaiken sähkön.

Kodinkoneet, tms. kapineet ovat kaikki uusia, emmekä muutenkaan pihtaile sähkön käytössä. Emännän harrastuksena ovat akvaariot, joita meillä on tällä hetkellä, kaksi 500L ja 200L, aikaisemmin niitä oli neljä. Näissä valot lämmittimit, yms. päällä aina.

Itse harrastelen autoja, joten tallissa sähköä kuluu jonkin verran, siitä itselläni ei oikeastaan ole mitään hajua. Harrastukset kun tuppaavat maksamaan aina jotain.

Laskin ettei meidän kannata hankkia mitään ilmalämpöpumppuja, tms. systeemejä koska ne eivät maksa itseään takaisin koskaan.
 

Yhteistyössä