Sipuli- ja valkosipulisämpylätaikinat nousemassa

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Rieputarallaa, 05.08.2010.

  1. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkilleen ole tullut leivottuakaan. Oikein sormet syyhyää päästä upottamaan sormet taikinaan :xmas: :p
     
    #1
  2. Me

    Me Vieras

    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
     
    #2
  3. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
     
    #3
  4. Sleepis

    Sleepis Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.09.2004
    Viestejä:
    5 855
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa hyvälle!
     
    #4
  5. ohjee

    ohjee Vieras

    ohjeeeee!!! :p :p
     
    #5
  6. leipuri Hiiva

    leipuri Hiiva Vieras

    Onko miehesi leipuri?
     
    #6
  7. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä.
     
    #7
  8. vieras

    vieras Vieras

    ihan luvallako toi ne töistä?
     
    #8
  9. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ihan tavallinen sämpylätakina, suunnilleen niin teen kuin sämpyläjauhopussin kyljessä käsketään. Nyt pistin siirapin tilalle hunajaa, kun aattelin että saattaa pelittaa noiden sipulien kanssa. Niin ja sitten kuivattua sipulia ja valkosipulia rouheena.
     
    #9
  10. oi

    oi Vieras

    Sittenhän teillä on aina tuoretta leipää ja pullaa tyrkyllä!
     
    #10
  11. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. Osti siis ihan.
     
    #11
  12. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on. Mun leipomana ;).
     
    #12
  13. No

    No Vieras

    höh! Onko miehen tekemä kumminkin parempaa, näkyykö siis ammattitaito?
     
    #13
  14. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se hyvää tekee silloin harvoin kun kotona leipoo. Mutta tuo teollinen leipominen on niin erilaista kuin kotileivonta, että ei sillä suoraa siirtovaikutusta kamalasti ole.
     
    #14
  15. vieras

    vieras Vieras

    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.
     
    #15
  16. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mä teen kyllä tosi löysää, ohjeessa sanotaan, että 10 dl jauhoja, en oo varma laitanko edes sen vertaa kun en koskaan jaksa mitata jauhojen määrää. Muistittehan te lisätä rasvan sinne taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa?
     
    #16
  17. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja siis mitä löysempää, sitä kuohkeampia sämpylöitä. Ihan niin kuin pulliakin.
     
    #17
  18. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli muuten hyvää :p :p :p *ojentaa virtuaalisämpylöitä halukkaille*
     
    #18
  19. Riivinrauta

    Riivinrauta Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    4 454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mein äiti joskus aikanaan "kiros" kun sillä oli kaks leipuria kotona (mä ja mun veli, molemmat koulutukseltamme leipureita) eikä koskaan ollu tuoretta pullaa tai leipää.

    :LOL:
     
    #19
  20. vieras

    vieras Vieras

    Kyllä muistettiin. Mutta miten ne sämpylät pysyy kasassa pellillä? Meillä ainakin olisi pitänyt lusikalla laittaa pellille ja siinä valuivat littanaksi taikinaksi. 12 dl laitettiin jauhoja, kuten ohjeessa sanottiin, ja sormien läpi valui koko taikina.
     
    #20
  21. Riivinrauta

    Riivinrauta Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2007
    Viestejä:
    4 454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän ongelmaan törmättiin muuten aikanaan koulussa... jos oli tosi kostee ilma niin tuntu että jauhoja sai laittaa niiin paljon enempi ku ohjeessa että siitä sai semmosta että sitä pystyi käsittelemään.
     
    #21
  22. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just meinasin tulla kommentoimaan, että ehkä vika oli säässä.
     
    #22
  23. nina

    nina Vieras

    hyvä jos tykkäätte!
    meillä ei tykkää oikein kukaan, edes mies vaikka on sipulin ystävä.
     
    #23
  24. Rieputarallaa

    Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    48 286
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävi kaksi ystävää kylässä, hyvin näytti maistuvan sämpyt heillekin :).
     
    #24
  25. vieras

    vieras Vieras

    Namnam :p

     
    #25

Jaa tämä sivu