Täytekakun päällisestä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija200
  • Ensimmäinen viesti
vierailija200
Kaipailisin vinkkejä täytekakun päällisestä. Jos teen kakun, missä on kolme kerrosta pohjaa ja väleissä on esim. valkosuklaamousse ja vadelmarahka, ni millä mä "verhoilen" sen kakun, että ois nätimmän näkönen? En haluis ihan vaan tavan kermavaahtoa, koska sen mausta en liiemmin tykkää. En oo kauheesti syöny täyskäreitä, joten ei oo kokemusta mitä vois olla päällä.
 
vierailijattt
No jos sä et tykkää kermavaahdosta, niin luulen, että useimmat muut söisivät mieluummin kermapäällysteistä kuin jotain kreemiä/ tuorejuustoa. Tee suklaakuorrutus? Tai kinuskikakku, kermaa vain reunoille vähän ja jätät ne syömättä.
 
No niin!!! Se se vasta herkullista on, etenkin kun vielä värjätään ja mälvätään rähmäisillä visvaisilla hikisillä käsillä erilaisiksi inhottaviksi "koristeiksi".
:whistle: aina voi käyttää kertakäyttö hanskoja kun muovailee tai sitten massan värjäyksen voi tehdä muovipussissa. Tai tadaa ostaa valmiiksi värjättyä massaa ja kaulitsee ei rähmäisin käsin ;)
 
vierailijaoks
No niin!!! Se se vasta herkullista on, etenkin kun vielä värjätään ja mälvätään rähmäisillä visvaisilla hikisillä käsillä erilaisiksi inhottaviksi "koristeiksi".
Sulla on jokin todellinen ongelma, kannattaisko siihen hakea jotain apua?

Kerman seassakin saattaa olla leipojan päästä pudonnutta hilsettä.

Ja EDELLEEN, suurinosa käyttää hanskoja tehdessään noita koristeita ja vaikka ei käyttäisikään, niin ne on KORISTEITA, tiedätkö missä kaikkialla muovikoristeet, kakkukynttilät, mansikat on olleet?

Tiedätkö minkälaisissa olosuhteissa tuttaviesi kermakakut on tehty?

Yleensä massa vain kaulitaan ja laitetaan kakun päälle, kaukana rähmäisillä käsillä tekemisestä. Yhdessä ketjussa mainitsit kissat jotka pomppivat pöydillä, samalla tavalla niitä kissankarvoja menee kermankin sekaan jos on mennäkseen
 
vierailijattt
Sulla on jokin todellinen ongelma, kannattaisko siihen hakea jotain apua?

Kerman seassakin saattaa olla leipojan päästä pudonnutta hilsettä.

Ja EDELLEEN, suurinosa käyttää hanskoja tehdessään noita koristeita ja vaikka ei käyttäisikään, niin ne on KORISTEITA, tiedätkö missä kaikkialla muovikoristeet, kakkukynttilät, mansikat on olleet?

Tiedätkö minkälaisissa olosuhteissa tuttaviesi kermakakut on tehty?

Yleensä massa vain kaulitaan ja laitetaan kakun päälle, kaukana rähmäisillä käsillä tekemisestä. Yhdessä ketjussa mainitsit kissat jotka pomppivat pöydillä, samalla tavalla niitä kissankarvoja menee kermankin sekaan jos on mennäkseen
Kaipa niitä kermakakkuja valmistetaan usealla eri tavalla, mutta koskaan en ole toistaiseksi kenenkään nähnyt käyttävän hanskoja nysvätessään sokerimassasta koristeita tai kauliessaan. Pieniä piperryksiä väsätään ihan käsin ja välillä raavitaan päätä ja persettä. Näin se käytännössä menee, ja siis eihän sitä massaa voi kukaan hyvän makuiseksi väittää.
 
vierailijaokf
Kaipa niitä kermakakkuja valmistetaan usealla eri tavalla, mutta koskaan en ole toistaiseksi kenenkään nähnyt käyttävän hanskoja nysvätessään sokerimassasta koristeita tai kauliessaan. Pieniä piperryksiä väsätään ihan käsin ja välillä raavitaan päätä ja persettä. Näin se käytännössä menee, ja siis eihän sitä massaa voi kukaan hyvän makuiseksi väittää.
Monenko ihmisen olet nähnyt niitä tekevän?

Mä en kyllä tiedä ainuttakaan ihmistä joka raapis päätään tai persettään samalla kun käsillään tekee jotain syötävää, ei siihen tarvita edes hygieniapassia, että tietää ettei niin voi tehdä. On sulla omituisia tuttavia jos niin tekevät.

Mun mielestä sen ei tarvitsekkaan olla hyvänmakuinen, se on vain ja ainoastaan koristeena siinä päällä ja oikeinlaitettuna niin ohut ja pehmeä, ettei sitä edes maista. Miksi ihmeessä sen pitäisi maistua jollekkin? Aloittelijoiden kakuissa joskus onkin niin paksu kerros massaa päällä, että maistuu kakkua syödessä.
Makealle se vain maistuu silloinkin, jos kakkua syö niin makea ei varmaan ole inhokkilistalla.

Ja jos hyvää makua haluaa, niin sitten voi käyttää marsipaania. Sekin taas on sellainen, että siitä joko tykkää tai sitten sitä inhoaa. Sen takia itse käytän sokerimassaa, koska siinä ei ole makua, maistuu kaikille. Kakku maistuu muutenkin makealle, joten sitä massaa ei sieltä kyllä erota kun tosiaan on niin ohut kerros päällä.

Mutta, onko sun aivan pakko tulla tuota samaa nysväämisjuttua selittämään joka ainoaan kakkuketjuun mitä tänne laitetaan? Mielipiteesi on kaikille tullut selväksi, sinä saat olla sitä mieltä, mutta älä nyt oikeasti ajattele, että kaikki muut ovat samaa mieltä kanssasi.
 
vierailijattt
Monenko ihmisen olet nähnyt niitä tekevän?

Mä en kyllä tiedä ainuttakaan ihmistä joka raapis päätään tai persettään samalla kun käsillään tekee jotain syötävää, ei siihen tarvita edes hygieniapassia, että tietää ettei niin voi tehdä. On sulla omituisia tuttavia jos niin tekevät.

Mun mielestä sen ei tarvitsekkaan olla hyvänmakuinen, se on vain ja ainoastaan koristeena siinä päällä ja oikeinlaitettuna niin ohut ja pehmeä, ettei sitä edes maista. Miksi ihmeessä sen pitäisi maistua jollekkin? Aloittelijoiden kakuissa joskus onkin niin paksu kerros massaa päällä, että maistuu kakkua syödessä.
Makealle se vain maistuu silloinkin, jos kakkua syö niin makea ei varmaan ole inhokkilistalla.

Ja jos hyvää makua haluaa, niin sitten voi käyttää marsipaania. Sekin taas on sellainen, että siitä joko tykkää tai sitten sitä inhoaa. Sen takia itse käytän sokerimassaa, koska siinä ei ole makua, maistuu kaikille. Kakku maistuu muutenkin makealle, joten sitä massaa ei sieltä kyllä erota kun tosiaan on niin ohut kerros päällä.

Mutta, onko sun aivan pakko tulla tuota samaa nysväämisjuttua selittämään joka ainoaan kakkuketjuun mitä tänne laitetaan? Mielipiteesi on kaikille tullut selväksi, sinä saat olla sitä mieltä, mutta älä nyt oikeasti ajattele, että kaikki muut ovat samaa mieltä kanssasi.
No mutta eikö tässä kysytty mielipiteitä. Kerroin.
 
vierailijaokf
Kyseltiin vinkkejä, ei mielipiteitä.

Aloittajaa tuskin kiinnostaa se, että mitä mieltä sinä olet sokerimassakakuista. Joku kertoi hänelle senkin vaihtoehdon kerman sijaan.
 
Miten olisi tällainen nakukakku?

Laittaisit vaikka sitä valkosuklaamoussea vähän ja sitten reilusti marjoja päälle? Mun mielestä nää on ihanan raikkaannäköisiä nyt kun pitkään on ollut pinnalla kaikenmaailman pikkutarkat, silkoiset ja sinänsä luonnottomat päälliset.
Googlaa naked cake, löytyy aivan ihania kuvia.
 

Yhteistyössä