Tyhmä kysymys leivonnasta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija1000002
  • Ensimmäinen viesti
vierailija1000002
Ahaa, okei. Mutta jos kerran on jo vaivautunut voitelemaan vuoan, eikö ole sama sitten jättää leivinpaperi pois? Pesemään sen vuoan sitten joutuu kuitenkin.

Leivinpaperia kun ymmärtääkseni käytetään siksi ettei tarvitsisi voidella, ja että säästyy vuokien hinkkaukselta. Mitä funktiota sille enää tässä jää? :)
 
vierailija
Ahaa, okei. Mutta jos kerran on jo vaivautunut voitelemaan vuoan, eikö ole sama sitten jättää leivinpaperi pois? Pesemään sen vuoan sitten joutuu kuitenkin.

Leivinpaperia kun ymmärtääkseni käytetään siksi ettei tarvitsisi voidella, ja että säästyy vuokien hinkkaukselta. Mitä funktiota sille enää tässä jää? :)
Älä leivo jos teet asiasta niin suuren ongelman. Jos olet jo päättänyt, että kun voitelit vuoan niin leivinpaperi on turha, niin miksi kysyt asiaa täällä.:rolleyes:
 
vierailija1000002
Älä leivo jos teet asiasta niin suuren ongelman. Jos olet jo päättänyt, että kun voitelit vuoan niin leivinpaperi on turha, niin miksi kysyt asiaa täällä.:rolleyes:
No hei, ei se ole minulle mikään ongelma, eikä estä leipomasta, ja käytän ihan iloisesti leivinpaperia ilman voitelua... Mutta kysyn koska asia vaikuttaa oudolta ja haluan tietää, mikä ajatus siinä on takana.

Uteliaisuus kuuluu ihmisluonteeseen, ja voin kysellä vaikka kyselemisen ilosta. (Tykkään myös lähetellä kysymyksiä Kysy mitä vain -palveluun :D )"Miksi kysyt, ei tuollaista tarvitse miettiä" -asenne ei ainakaan ole koskaan tuottanut mitään hedelmällistä.

Toisinaan "Mutta miksi" -asenne sen sijaan on tuottanut suuria oivalluksia ja keksintöjä. (Tuskinpa kuitenkaan tässä kysymyksessä :D )
 
vierailija
Se paperi jää paremmin "kiinni" vuokaan, jos et voitele, niin ei se paperi tahto pysyä paikoillaan ja jää helpommin kupruille. Rasvalla tavallaan liimaat sen vuoan pintaa vasten.

Leivinpaperin kanssa ei tarvitse käyttää mitään korppujauhoja tms, mikä muuttaa leivonnaisen rakennetta ja sen ulkonäköä. Pelkkää rasvaa käyttäessä se leivonnainen ei välttämättä irtoa kokonaisena.
 
vierailija
Yksi syy voisi olla sekin, että jos taikina pääsee ohi leivinpaperin, niin voitelu varmistaa, ettei taikina juutu kiinni.

Toki voithan tehdä niinkin, että voitelet vuoan ulkopuolelta ja levinpaperin laitat sisäpuolelle. Joskus luin (en muista mistä) , että joku oli leipoessan voidellut vuoan ulkopuolelta, koska ei tiennyt eikä ymmärtänyt voitelun merkitystä.
 

Yhteistyössä