Uunimakkara, miten se tehdään?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja oikeesti, 23.07.2009.

  1. oikeesti

    oikeesti Vieras

    en ole ikinä tehnyt ja nyt lapsi kun oli yökylässä kaverin luona niin oli syönyt ja tykännyt.
    lenkkiä ostin. juustoa siihen jotenkin väliin? miten kuumaan uuniin, miten kauan?
     
    #1
  2. veeras

    veeras Vieras

    teet viillon makkaraan ja sinne vaan tunget juustoa väliin :D
    pellille ja itse olen laittanut ihan 250asteeseen ja n.15min..
     
    #2
  3. Sanna80

    Sanna80 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    24.05.2004
    Viestejä:
    14 727
    Saadut tykkäykset:
    1
    No makkara uuniin. Ei se sen vaikeempaa ole. Mä laitan ihan juustosiivuja siihen päälle jonku 2-3 kpl ja uuniin joku 15 min 200 asteessa. Niin että juusto on sulaa ja vähän ruskettunut. HK:n sinisestä tulee paras.
     
    #3
  4. heliiii

    heliiii Vieras

    mä pistän myös tomaattia tai ketsuppia juuston kans
     
    #4
  5. päätön

    päätön Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    22.07.2009
    Viestejä:
    34 977
    Saadut tykkäykset:
    1 965
    sinapit, ketsupit ja kurkkusalaatit sitten kun veeraksen ohjeen mukaan olet paistanu ne ensin. jos niitä haluaa ... :p
     
    #5
  6. no

    no Vieras

    teet makkaraan viillot ja niihin juustoa. makkara vuokaan ja vuokaan hiukan vettä ja uuniin. siellä niin että juusto sulaa ja hieman ruskettuu.
     
    #6
  7. tyty86

    tyty86 Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.01.2008
    Viestejä:
    3 459
    Saadut tykkäykset:
    44
    Eilen tein ite uunimakkaraa perunamuusi pedillä :p
    Eka ihan perus muussin väsäsin, sitte lenkkimakkaraan viillot ja niihi viiltoihin juusto palaset.
    Lenkki uunivuokaan ja muusi lenkkien keskelle ( lenkit vuuan reunoille ) . Sit viipaloin sipulia toiseen päähän vuokaan ja muutama voinokare viiden päälle, toiseen päähän taas pakaste vihanneksia. Koko paketti uuniin 200c n.30min..kohan makkarat ja muusi oli ruskistunu. Nam :p
     
    #7
  8. että

    että Vieras

    etkö
    tosiaan ole ennen saanut uunimakkaraa että voi olla sellainen ihminen
     
    #8
  9. joSSSu

    joSSSu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    5 249
    Saadut tykkäykset:
    0
    kunnon uunimakkara valmistetaan HK:n sinisestä johon tehdään viillot ja sitten väliin työnnetään rutosti juustoa, itse suosin emmentalia ja sitten uuniin, mitään turhia hösötyksiä sinne on turha tunkea! huh. oisit mielummin vaik googlettanu tänkin, miten joku ei voi tietää tän ohjetta! eihän tähän ole edes ohjetta!"
     
    #9
  10. aloittaja

    aloittaja Vieras

    tämä siis herättäny oikeesti kummastusta, ja jotenkin arvasinekin. mutta enpä kyllä edes muista ettäolisin kotona syönyt mitään uunimakkaraa :D
    toki grillattua makkaraa.
    lapsi on 6v ja olen 25v hirrrrveä kamala outo poikkeus :)
     
    #10
  11. outo

    outo Vieras

     
    #11
  12. ..

    .. Vieras

    Kandee ottaa se makkaran kuori pois ettei uunissa tuu grillimakkaraa...
     
    #12
  13. hivenenhullu

    hivenenhullu Vieras

    mä teen niin että kuori makkarasta pois, pitkittäinen viilto johon laitetaan ketsuppia ja sinapia sekä paksuja juusto siivuja sitte uuniin johki 200 asteeseen, valmiita ovat kun juusto on kunnolal sulanut
     
    #13
  14. "niinpä"

    "niinpä" Vieras

    olimme kerran retkellä Lapissa jossa alettiin paistaa makkaraa niin voi hyvä jyssäys etelän tytöt rupes hk:n sinistä paistaan se muovikuori päällä.sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.itse etsin ruokaohjeita tällä hetkellä sillä toimintakyky on laskenut syykkisen sairauden takia eli kyllä tälläinenkin voi sattua periaatteessa kelle vaan vaikka olisi ennen osannutkin laittaa ruokaa jos ei pitkilleen ole laittanut vetänyt kaupan tiskistä valmista niin kyllä se unohtuu perusasiatkin.se muuten tuo uusavuttomuus ihmetyttää että miten lapsia kasvatetaan onhan nykyään koulussa kotsan tunnitaja muuta.täälläkin nyt itsekin kysellyt kaikkea ruokaan liittyvää,vaan kun toimeentulo asettaa raamit minkä sisällä ruokapuoli on hoidettava niin näitä piti alkaa ihan googletella ruokaohjeita.jäin yksin niin meni kiinnostus keittämiseen.kuinka lie moni sinkku viittii sen makkaranki ihan itelleen ruveta uunissa poraamaan.
     
    #14
  15. Niin, ja sinä ehkä saanut makkaraa liikaakin?
     
    #15
  16. Tee viiltoja nboin sentin väili ja tunge väleihinb juustoa niin paljon kuin haluat (kalu kalu kalu). Vie aurinkoon ulos esim. parvekkeelle ja anna olla 4 tuntia niin, että juusto sulaa. Vit sillä aikaa olla netissä tai hoitaa v-mäistä kakaraasi ja opettaa käytöstapoja ettei muiden tarvitse.
     
    #16
  17. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Uunimakkaraa, nam

    [​IMG]
     
    #17
  18. "Eija"

    "Eija" Vieras

    Onko palstapersu säästänyt näitä viestejä näin kauan arkistoonsa siltä varalta, ettei omien ketjujen aiheita löydy? :O
     
    #18
  19. vierailija

    vierailija Vieras

    Miten voi googlata, jos "eihän tähän ole edes ohjetta!" ??!
     
    #19
  20. Echo

    Echo Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    13 770
    Saadut tykkäykset:
    383
    Mä laitan vuokaan
    -Hk:n siniset
    -tomaattilohkoja
    -sipulilohkoja
    -päälle ripottelen oreganoa
    -lopuksi ripottelen juustoraastetta
    Uunissa kypsennys kunnes makkarat on kypsiä.

    Eivät ole muut meidän perheessä vastaanhangoitelleet. :)
     
    #20
  21. vierailija

    vierailija Vieras

    Tästä voi jokainen tehdä johtopäätökset:
    "Sisältää:
    Natriumglutamaatti (E621), Naudanliha, Sianliha, Inkivääri, Korianteri, Mustapippuri, Paprika, Valkopippuri

    Tuotteen ainesosat:
    suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, perunajauho, suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), lisätty suola (1,7 %), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
    Ei palaakaan mulle. Tuliaisenakin törkeää!
     
    #21
  22. Echo

    Echo Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    13 770
    Saadut tykkäykset:
    383
    Ilonpilaaja.
    Ei tässä ketjussa nyt oleteta että HK:n sininen on jokaisen palstalaisen pääelintarvike.
     
    #22
  23. vierailija

    vierailija Vieras

    No, lapsesta saakka olen kärsinyt siitä hajusta ja varmaan migreenistäkin, mikä siitä on tullut. Varmuudella tulisi tänäänkin, os maistaisin. Mut eipä sellaista silloin tiennyt, kun lukee vain Neurologi -nimisessä oppikirjassa, et aiheutuu tuosta natriumglutamaatista. Mutta tämän jälkeen boikotoin kaikkea, missä kolahtaa Hoo % Koo:
    http://mikkovlttil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203295-ei-minkaan-arvoinen-elama
     
    #23
  24. feger

    feger Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.09.2004
    Viestejä:
    28 421
    Saadut tykkäykset:
    247
    Meillä ei syö hookoon blöötä edes koirat :D
     
    #24
  25. Echo

    Echo Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    13 770
    Saadut tykkäykset:
    383
    En mäkään sano että HK:n sininen mitään huippuruokaa on. Mutta se on klassikko.

    Kukaan ei kuole siihen enkä usko että elinikä vähenee jos syö sitä muutaman kerran vuoteen.
     
    #25

Jaa tämä sivu