Miten voimme olla sinulle avuksi?

Kaupallinen yhteistyö Ainu

Helpotuksen tunne, joka viestistä välittyy, kun pienen vauvan äidille selviää, että ei haittaa, vaikka Ainu Sinkkivoidetta menisikin vauvan käsien kautta hippunen suuhun tai että tutin sisälle mennyt vesi on helppo poistaa imuosaa puristamalla. Näistä vanhempien huolenaiheista ja mahdollisuudesta tarjota niihin helpotusta – niistä on Ainu-neuvonta ja myös tämä blogi tehty.

Neuvojat vai naapurin tädit?

Neuvonta sanana kuulostaa jotenkin hurjan viralliselta ja etäiseltä. Se on todella kaukana siitä mitä me kaksi terveydenhoitajaa Eila & Heidi työksemme teemme. Viime kevään aikana pyöritimme yhdessä Ainu-perhe fb-ryhmää, jossa pari perhettä tapasimme ihan livenä ja muitakin ryhmäläisiä ilahdutimme videoviesteillä. Saimme tällöin aivan ihanaa palautetta siitä, miten helposti lähestyttäviä ja aika jalat maassa -tyyppisiä naisia olemme. Tunnistamme kyllä molemmat itsemme näistä kuvailuista. Koska ihan perus kuluttajaneuvontaan liittyvä työ on usein melko etäistä, halusimme lähestyä teitä, vauvasta haaveilijoita, vauvaa odottavia tai jo pienten lasten vanhempia tällä blogilla.

Toiveissa on, että voimme tätä kautta jakaa teille kenties vinkkejä vauva ja taapero -arkeen.  Meidän omat koulutus ja työkokemukset, mutta erityisesti kaikki se tieto mitä olemme itse tässä vuosien aikana oppineet vauvaperheiden kanssa yhteistyötä tehdessämme on varmasti arvokasta jaettavaksi. Meillä Ainu-neuvojilla on yhteensä kahdeksan 7-25-vuotiasta lasta. Tämä takaa sen, että molemmilta löytyy paitsi omakohtaisia onnistumisia perhearjessa niin myös hyvin eläväisiä muistoja niistä hetkistä, kun kaikki ei mene vauvan kanssa niin sanotusti ihan putkeen.

Sitähän sanotaan, että sitä unohtaa ja näkee jälkikäteen monia asioita vaaleanpunaisten lasien läpi, kun itsellä vauva-ajat ovat ohitse. Olemme tästä kyllä hieman eri mieltä. Sitä ”huono äiti -fiilistä” kun aamulla huomaat vauvan kakanneen vaippaan ja vaippa-alue helottaa kirkuvan punaisena tai tuttipullot unohtuvat kattilaan steriloinnin yhteydessä. Niitä ei ihan hevillä unohda. Nämä kokemukset myös onneksi auttavat meitä samaistumaan pienten lasten perheiden tilanteisiin silloin, kun he kaipaavat meiltä apua ja tukea heitä askarruttaviin kysymyksiin. Olemmekin miettineet, että haluamme olla teille vähän kuin avuliaita naapurintätejä. Tätejä, joilla on takataskussa kasa erilaisia vinkkejä, joita perheet voivat sitten soveltaa omaan arkeensa ja vauvaelämäänsä haluamallaan tavallaan.

Osallistu kilpailuun!

Kuulisimme mielellämme mitä vauvojen hoitoon liittyviä juttuja tai vinkkejä meiltä toivoisit! Arvomme kaikkien 20.12. mennessä vastanneiden kesken kolme Ainu-tuotepakettia (arvo 30€).

Katso arvonnan säännöt täältä https://kaksplus.fi/yleinen/arvonnan-saannot/

Kommentit

59 kommenttia

Vinkkejä mitä on hyvä tietää taaperoiästä.

Hei!

Musta tärkeää olisi korostaa sitä, etukäteen, että avun pyytäminen vauva arkeen on tärkeää. Eikä yksin tarvitse yrittää pärjätä. Neuvolassa kannattaa olla avoin ja kertoa huolissaan.

Myös on hyvä tuoda esille, että vauvoja on erilaisia eikä vauva arki ole aina sitä mitä etukäteen oli kuvitellut. Meillä ensimmäisellä vauvalla oli refluksi, joka teki vauva ajasta haastavan, ja vieläkin muistelen lämmöllä yhtä ihanaa lääkäriä, joka auttoi meitä ja otti meidät vanhemmat tosissaan huoliemme kanssa <3

Imetysasioista olisi kiva lukea, sekä vauva-arkea helpottavia vinkkivitosia 😊

Kemikaalit ja vauvan ihonhoito kiinnostaa.. Eli onko oikeasti järkevää tunkea vauvan iholle yhtään mitään ylimääräistä vai onko se enemmän haitallista kuitenkin? Sama myös kylpiessä jne..

Minua kiinnostaisi imetys ja siihen liittyvät asiat. Voiko pumppaaminen ja vauvan pulloruokkiminen olla haitallista? Miten onnistuu pulloruokinnan ja imetyksen yhdistäminen?

Onko tutti hautaaminen suun kehitykselle? Koska siitä kannattaa luopua ja miten se onnistuu?

Vauvan uniongelmat ja mahdolliset puutostilat vitamiinien suhteen.
Kireän kieli- ja huulijänteen tuomat ongelmat.

Nukutusvinkkejä!

Olisi mukavaa, jos tekisitte tulostettavan ohjetaulukon kiinteiden maistatuksesta vauvalle (eri ruoka-aineiden aloitusajat, määrät + vinkkejä soseiden valmistukseen, säilytykseen ja tarjoiluun).

Tuttien sterilointikotelot ovat ”harmaantuneet” käytön myötä. Voiko ne pestä astianpesukoneessa?

Nukkumiseen liittyviä vinkkejä, yöunet lähinnä.

Vinkkejä mitä rasvoja/öljyjä tms. mihinkin tilanteeseen kannattaa kokeilla. Tuntuu että olen aivan sekaisin sinkkivoiteiden, vauvaöljyjen, talkkien ja erilaisten rasvojen kanssa.

Nukkumiseen/nukuttamiseen/rytmeihin liittyviä vinkkejä ☺️

Olisiko teillä hyviä vinkkejä itkuisen vastasyntyneen ja vähän isomman vauvan rauhoitteluun?

Imetykseen liittyvät vinkit ovat tervetulleita.

Toivoisin juttuja kiinteisiin ruokiin siirtymisestä, vinkkejä hyviin ruokiin siinä alkuvaiheessa ja mitä muuta kannattaisi ottaa huomioon. Yöunet myös kiinnostaa aiheena, omaan sänkyyn nukuttaminen, yms. Aivan mahtava idea tällainen neuvontablogi! 😊💕

Vinkkejä päivöuniin ja vauvan itsenäisen nukahtamisen opetteluun. Tällä hetkellä täällä vauva 3kk ja nukahtaa vaan tissille tai syliin heijaamalla.

Ensimmäiset viikot vastasyntyneen kanssa

Vinkkejä vauvan kanssa puuhailuun, loruja ja leikkejä. Ja tietenkin jos on hyviä univinkkejä.

Imetyksen vaikeudet ja miten niitä helpottaa

Uniongelmat ja univinkkejä!

Imetyksen lopettamisesta.

Joo, tuo kiinteiden aloitus taulukko ois tosi hyvä 🙂

Kaikkea vastasyntyneeseen liittyen 😀

Vinkit vauvan ihonhoitoon ja kylvetykseen ovat tervetulleita 🙂

Uni-/nukutusvinkit olisi hyödyllisiä 🙂

Vinkkejä imettämiseen liittyen

Pikkuvauvan ensimmäisistä hetkistä kotona ja muita vinkkejä.

Uudelle äidille ne vinkit, mitä toivot että oisit itsekin kuullut👌

Nukuttamiseen ja vierastamiseen liittyviä vinkkejä.

Kiinnostaa vauvan ihonhoito, vaippaihottuma iso ongelma meillä

Ja hei, myös tutti, sen hyödyt ja haitat, siitä luopuminen jne

Miten käsitellä vastasyntynyttä?

Vinkit imetykseen

Vauvan ihonhoitovinkit kiinnostaa minuakin.

Vauvan ja taaperon uniongelmat

Kuinka ottaa pullo mukaan imetyksen ohella niin, että imetys ei vaaraannu. Esim. Iltamaito toisen vanhemman syöttämänä. Minkä ikäiselle vauvalle? Ainun pullotutit; onko muita vaihtoehtoja kuin vellitutti ja se perustutti (jossa isommalle vauvalle 8kk tuntuu joskus tulevan vähän turhan hitaasti). Vai vaihtaako täysin jo tuttipullosta pois? Ja jos kyllä, niin mitä suosittelisitte?

Isompien lasten ihonhoitovinkit

Vinkkejä parisuhteen hyvinvointiin ja vanhempien jaksamiseen vauvavuoden pyörteissä.

Vauva ja isommat lapset – miten varmistaa huomiota kaikille kun kuitenkin vain kaksi kättä ja kotityöt ja töihin paluut? Koronan kotikoulut sun muut eivät tietenkään helpota asiaa.

Sellaista, että minkä ikäisenä vauva yleensä oppii mitäkin ja mitä kehittäviä leikkejä vauvan kanssa voi kotona leikkiä.

Kuinka seimen lasta hoidetaan?
Rakkaudesta kaikki alkaa.

Vauvan ja perheen ensiajat kotona.

Lapsen suunnitteluvaiheeseen, mitä kaikkea kannattaa heti ostaa ja kaikkea mitä tulee ottaa huomioon ennen perheen perustamista.

Minua kiinnostaisi eri maiden ja kulttuurien lastenhoito-ohjeet.

Minkä ikäisenä vauva yleensä oppii mitäkin ja mitä kehittäviä leikkejä vauvan kanssa voi kotona.

Imetysasioista olisi kiva lukea, sekä vauva-arkea helpottavia vinkkivitosia 😊

Voiko vauva sairastua koronaan vaikkapa synnytyslaitoksella?

Missä vaiheessa vauva oppii eri asioita.

Nukkumiseen ja nukuttamiseen vinkkejä.

Kasvua tukevia leikkejä, mitä hankkia ensimmäiselle lapselle, oppimiseen innostavia leluja/leikkejä

Vauvan kehitykseen vaikuttavia/auttavia leikkejä tai muuta tehtävään🙏

Unikouluneuvoja .

Oi, kaipaan kaikenlaisia neuvoja!

Unikouluun vinkkejä, yli 1 vuotiaalle, joka ei syö tuttia eikä juo pullosta maitoa.

ruokasuositukset, kehittävät lelut

Univinkkejä

Vauvan ihon hoito 🙂 mitä ainesosia kannattaa välttää ja mitkä ovat hyviä vauvan herkälle iholle.

Pienen vauvan kanssa talvella ulkoilusta olisi kiva tietää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi