Mitä mukaan sairaalareppuun? Katso Ainu-perheiden vinkit ja osallistu arvontaan!

Kaupallinen yhteistyö Ainu

Äitiysloman alkaessa yksi tärkeä etappi synnytykseen valmistautumisessa on monille The sairaalakassin pakkaaminen. Toisille se tarkoittaa olalle heitettävää kevyttä laukkua ja toisille perässä vedettävää jättimäistä matkalaukkua. Se mikä yhdelle on välttämättömyys ottaa mukaan voi olla toiselle turhake, mutta jo synnyttäneiden pakkausvinkit ovat siltikin kullanarvoisia etenkin ensisynnyttäjälle.

Kysyimme Ainu-perheiltä mitä he pakkasivat mukaan sairaalakassiin ja mitkä kassin sisällöstä osoittautuivat tärkeimmiksi asioiksi ja mitkä turhakkeiksi?

Redbullit, viltti ja villasukat energiaa ja lämpöä antamassa

”Pakkasin mukaan kotiintulovaatteet itselle ja vauvalle, puhelimen laturin, jatkojohdon, snackseja, Redbullia, viltin, villasukat, tutteja, pehmolelun, ”toilettilaukun” jossa oli shampoo, hoitoaine, hammasharja ja -tahna, hiusharja, kasvovoide, kasvojen puhdistusaine ja sellaista. Tärkeimmät asiat olivat ehdottomasti ne Redbullit 😂 Ja myös viltti ja villasukat. Mulla oli ihan älyttömän kylmä sairaalassa, varsinkin kun maito alkoi nousta. Se pehmolelu oli myös hyvä, kun itkeä pillitin sen kanssa kuin lapsi kun Aarni oli teholla pari ekaa yötä. 😭 Omat pesuaineet oli myös ihan kullanarvoisia ja samoin jatkojohto, helpotti puhelimen lataamista huomattavasti.

Snackseja, joita kehotettiin joka paikassa varaamaan, en olisi tarvinnut, kun ei tehnyt niitä sitten kuitenkaan mieli mitä olin pakannut. Vasta synnytyksen jälkeen tuli mieleen juttuja, joita halusin syödä, ruokaa sai sairaalasta, hedelmiä yms, ja mun ei tehnyt mieli kauheasti edes syödä mitään. Vauvan tutit olivat turhia, melkein kaikki vehkeet vauvalle tuli sairaalasta, kun jouduttiin olemaan viikko. Olisin tarvinnut vielä enemmän lämmikettä itselleni. 🤔 Palelin siis aivan hirveästi. Ja kuulokkeet.”

Tärkeimpinä pillipullo ja pitkä laturijohto

”Mukaan pakattavia asioita oli: neuvolakortti, pillipullo, vaatteet itselle ja vauvalle lähtöpäivälle, hygieniatarvikkeet, villasukat, suklaata ja lakua, 3 m pitkä laturi puhelimelle, kuulokkeet, suihkutossut. Ehdottomasti tärkein oli metallinen pullo, jossa oli pilli, koska vesi pysyi tunteja kylmänä ja oli helppo juoda makuuasennossa. Pitkä laturinjohto oli tärkeä, koska sitä ei tarvinnut jatkuvasti siirrellä pistorasiasta toiseen, ja johto ylettyi melkein joka paikkaan huoneessa, eli vuorottelu miehen kanssa oli helppoa.

Otin itselleni liikaa vaatetta, koska olin koko ajan sairaalan mekossa. Olisin voinut ottaa mukaan vauvalle tutin. En tiedä olisiko sille tullut käyttöä, koska vauva ei suostu tuttia syömään😅 ehkä olisi eri tilanne, jos olisi jo synnärillä annettu. Olin pakannut laukun netistä löytyvien listojen pohjalta, niin meni aika nappiin. Ei ollut paljoa turhaa tavaraa, muttei myöskään puuttunut mitään elintärkeää.”

Turhakkeina välipalat

”Pakkasin mukaan vaihtovaatteet itselle ja vauvalle. Vesipullo, laturi+akkupankki, kamera, nännivoide, välipaloja, neuvolakortti, suihkutossut, liivinsuojat, hygienitarvikkeet ja hiusharja. Tärkein asia oli ehdottomasti termarimuki, jossa vesi pysyi kylmänä! Myös kameralle ja akkupankille oli käyttöä  Turhakkeita taas olivat välipalat, koska sairaalassa pelasi ruokahuolto hyvin ja lähinnä itseä janotti koko ajan  Myös liivinsuojia ja nännivoidetta sai sairaalasta.”

Kolmen kassin taktiikalla

”Mulla oli mukana kolme kassia😅😂 Oma kassi, vauvan kassi ja eväskassi. Tärkeimmät oli omat eväät, kotiintulovaatteet molemmille, mutta niitä oli liikaa. Todella tärkeitä oli puhelin, laturi, kamera ja kuulokkeet. Turhaa oli villasukat, tossut, vaipat ja vaatteita oli molemmille aivan liikaa. En kaivannut kyllä mitään, kaikkea oli mukana ja liilakin. Itsellä tosin sairaala-aika oli ainoastaan 20 h kokonaisuudessaan.”

Aivan ihania kokemuksia meidän Ainu-perheillä ja toivottavasti näistä vinkeistä on teillekin iloa! Itse ajattelin marraskuussa, kun meidän perheen vauvan on määrä syntyä, sujauttaa synnytyskassiin (tällä kertaa reppumalliseen sellaiseen) ainakin monikäyttöisen Ainu Suojavoiteen sekä itselleni että vauvaa varten, Ainu Liivinsuojia turvaamaan kotimatkan maitotulvalta sekä tietysti pienelle ihan ensimmäisen pehmon, klassisen Ainu Ensipupun.

Kotona on sitten hyvä olla valmiina odottamassa ainakin nämä Ainu-tuotteet kun pikkuisen kanssa kotiudutaan:

Terveisin Heidi

P.S Mikä sinulle olisi se tärkein asia, jonka pakkaisit mukaan sairaalareppuun? Kerro se meille 3.10. mennessä. Arvomme osallistuneiden kesken aivan uuden Hai repun täynnä upeita Ainu-tuotteita (arvo yhteensä 90 €). Hai Reppu on vettä hylkivä ja sen päällinen on valmistettu muovipullojen kierrätyksessä syntyneestä materiaalista (PET). Sisällä on pehmustettu lokero tietokoneelle, läpässä on kätevä vetoketjullinen tasku ja kaikki soljet ovat metallisia. Repun kantaminen on mukavaa, koska siinä on pehmustetut olkahihnat.

Katso arvonnan säännöt täältä https://kaksplus.fi/yleinen/arvonnan-saannot/

P.S. Seuraathan meitä jo ig:ssa: @ainuneuvoja

Kommentit

326 kommenttia

vaatteet itselle ja vauvalle,hygieniatuotteet,puhelin ja laturi,luettavaa

Vaatteet molemmille kotiinlähtöä varten, laturi. Muu mitä tarvittiin, löytyi sairaalasta. Myös jatkojohto..

Puhelimen laturi oli tärkeä, vaikken kauheasti puhelinta käyttänytkään. Myös rintapumppu auttoi maidon nousemisen jälkeen helpottamaan oloa. Kotiinlähtövaatteet sään mukaan, se ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin.

Laturi, ponnari, kotiutumisvaatteet molemmille, silmälasit

Pitkän odotuksen jälkeen ekana tulee mieleen tuore laku ja salmiakki 🙂 mutta ehkä tärkeimpänä kotiinlähtövatteet ja hygieniatarvikkeita.

Lakupussi ja laturi.

Jos haetaan YHTÄ tärkeää tavaraa sairaalakassissa ja mikä sujahti ensimmäisenä mukaan; puhelimen laturi 🤗

Korvatulpat ja huulirasva. Näin 7:n synnyttäneenä osaa mennä jo aika minimillä😅

Hygieniatarvikkeet. Kaiken muun voi puoliso tai joku muu tuoda kotiin lähtiessä.

Suklaata, hygieniatarvikkeita ja kauniit kotiutumisvaatteet kummallekin ❤️

Korvatulpat!

Huulirasva ja puhelimen laturi tärkeimmät! Mies voi raahata loput perästä 😄

Hiusharja oli itselleni tärkeä olin ihan peikon näköinen ekan sairaalasuihkun jälkeen.. myös pienelle itselle kotiin lähtövaatteet. Puheli, Laturi ja vara-akku oli myös hyvä pakata mukaan..

Puhelin, kuullokkeet ja vaatteet vauvalle ja itselle kotiinlähtöä varten. Ja toki toilettilaukku.

Puhelin ja laturi, hygienia tarvikkeet,kortit (neuvola,pankki,kela) ja kummallekkin vaatteet. 😊

Suklaata ja vauvalle iiihanat kotiutumis/sairaalavaatteet. Itselle rennot ja mukavat vaatteet (jos ei viihdy sairaalavaatteissa kuten minä). Juomapullo pillillä niin voi makuultaan juoda ja rintakumit tuli ekana mieleen😇 Paljon saa itse sairaalasta sitten.

Puhelin ja laturi 🙂

Kamera oli itselle tosi tärkeä, samoin peseytymistarvikkeet.

Laturit, mukavat vaatteet ja hygieniatarvikkeet

Tärkeimmät ovat puhelin, laturi, hammasharja, -tahna ja huulirasva. Kotiinlähtöä ajatellen tietysti kaukalo ja kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle.

Kamera + sitten ne loput 🥰📸

Salmiakin ja lakritsin himo on niin suuri, että sellaisen ainakin nakkaan mukaan.

Puhelin, laturi, hammasharja + -tahna, hiusharja ja hiuslenkki. Kotiinlähtövaatteita kannattaa olla muutamat eri vaihtoehdot itselle ja vauvalle, meillä ainakin kun kassia pakatessa oli viileä keli mutta kotiinlähtiessä hirveä helle 😅. Ja tietenkin ne housut, millä ajattelin kotiutua, ei mahtuneetkaan päälle 😂

Eväät oli turhia, sairaalasta sai aina välipalaa kun tarvitsisi (hedelmää, jogurttia, leipää aina saatavilla).

Imetysliivit ja liivinsuojat oli mukavat laittaa heti sairaalassa päälle. Liivit ehdottomasti kaarituettomat niin eivät paina mistään ja yölläkin mukavammat.

Terveyssiteitä oli mukava olla omia viimeistään kotiinlähtöä ajatellen ettei tarvinnut sairaalan ison vaipan kanssa kotiutua.

Vaatteet molemmille, syötävää!

No, vaatteita pakkasin sekä itselleni että vauvalle siltä varalta et päästäisiin hotelliin. Mutta vaikka ei päästy, niin puin vauvan omiin vaatteisiinsa, koska ne sairaalan oli vähän sellaisia… no sairaalavaatteita. Mutta tärkein oli ehkä enkkulakut, joita olin raskausaikana syönyt niin että heitin ne mustat osat pois ja söin vaan värilliset kerrokset. Nyt sai vihdoin syödä ne kokonaan. 😃

Kaikenlaista oli mukana erilaisista välipaloista lähtien. Suurin osa täysin turhia. Eniten iloa oli pillimehuista, joita en ollut itse pakannut vaan pyysin miestäni tuomaan. Hän tuli synnärille perässä ja toi haki kaupasta laatikollisen mehuja. Nauroin, että aikamoista liioittelua, mutta kolmessa päivässä kaikki meni.

Olen pakannut odottamaan: villasukat,varpaat aina jäässä,puh laturin ja kuulokkeet,vaatetta kotimatkalle,liivinsuojat(muistan vanhasta,että olisin kaivannut niitä) omat pesujutut ja harja. Muistelen,että pärjäsin viimeksi,eli 14vuotta sitten aika vähällä – jotan näillä mennään,luottavaisin mielin.

Tärkeimmät mukana olleet tavarat olivat kännykkä ja laturi. Niiden avulla sain pidettyä yhteyttä kotiin ja ystäviin viikon sairaalassa olon ajan.

Kyllähän mukana oli kaikennäköistä. Omia, vauvan sekä isän tarvikkeita kun tiesimme jäävämme perhehuoneeseen ainakin pariksi yöksi.
Tärkein oli kuitenkin koko raskauden ajan himoitut pepe xxl lakut. Niitä oli varmaan 6kpl pakattuna mukaan ja ensimmäiset söin jo ennen synnytystä salissa 😅. Helpotti myös vatsantoimintaa synnytyksen jälkeen!

Jatkojohto+laturi ja lakeria 9kk ”paaston” aiheuttamaan himoon 😄

Vaatteita molemmille ja tietty puhelin + laturi. JA LAKUJA. 😋

Vauvalle vaatteet, juomapullo ja villasukat. 😊

Vaihtovaatteet itselle ja vauvalle, sekä puhelin ja laturi jotta voi ottaa kuvia pienestä kääröstä jo ensimmäisinä päivinä ❤

Vauvalle vaatteet, juomapullo ja villasukat. 😊

Puhelin, laturi, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, hygieniatuotteet (hoitoaine, hamasharja, tahna ja kasvojen pesu völineet), villasukat, juomapullo ja polaroid kamera.

Villasukat.

Laturi, hammasharja ja vauvan vaatteet

siskoni pakkasi mukaan kotiintulovaatteet itselleen ja vauvalle

Puhelin, laturi ja huulirasva ne kaikkein tärkeimmät. Pakkasin mukaan myös lakua, oli kyllä hyvää kun vihdoin taas sai hyvillä mielin syödä sitä!

Tällä hetkellä päällimmäisenä on mielessä metrilakut, ku sitä on tehnyt koko raskauden ajan aivan älyttömästi mieli.

Lakua, villasukat ja hammasharja! Kotiinlähtökassin voi jättää kotiin isälle tuotavaksi, olettaen että siellä ainakin yksi yö vietetään.

Villasukat! Jalat palelee aina 😀

Puhelin, laturi ja huulirasva😌

En pakannut mitään kun seuranta ultrasta suoraan osastolle makaamaan ja kolmen päivän päästä syntyi pieni keskonen. Keskola aikana oli aikaa mierriä mitä tarvii kotiutus hetkellä. Vaatteet pienelle ja turvallinen istuin autoon.

Mulla oli sairaalakassissa kotiutumisvaatteet meille molemmille, herkkuja, laturi pitkällä johdolla, hiusharja, hammasharja ja -tahna sekä kuulokkeet. Mitään ylimäärästä ei ollu, enkä kaivannut kotoa mitään. Oltiin 2 vrk osastolla vauvan kanssa. Mies tuli sitten kaukalon kanssa hakemaan.

Kotiutumisvaatteet molemmille, puhelin ja laturi sekä oma herkkupussi, joka sisälsi mm.lakuja,suklaata ja pähkinöitä. 😄 Siinäpä ne tärkeimmät.

Lakuja!! Ja hammasharja.

Salmiakkia, lakua ja purukumia. Vesipullo. Omat pesuaineet, neuvolakortti, puhelimen laturi, kuulokkeet, muutamat meikit, kotiinpaluu vaatteet itselle ja vauvalle, ristikkolehti, pehmeät lämpimät sukat, flipflopit, mukavat alushousut, yöasu ja imetysliivejä. (Toiveena potilashotelliin pääsy)

Laturi puhelimeen ja villasukat vilukissalle😊

Puhelin, laturi ja villasukat 🙂

Tärkein oli kännykkä latureineen. Sai kuvia otettua ja laitettua miehelleni viestiä mitä tarvii tuua. Toisessa kassissa vauvalle valmiiksi vaatteet ja sen toi mies vasta kotiutus päivänä.

Käytetyimmät oli vesipullo, pitkä puhelimen laturi, hyvä hoitoaine hiuksille ja oma tyyny. Hirveästi oli tavaraa mukana mutta lopulta synnytyksen ajan tarvitsi vain omaa vesipulloa ja loppuja tavaroita synnytyksen jälkeen osastolla. Oma tyyny oli kuitenkin tärkein, sairaalan tyynyistä sai vain päänsäryn.

Kännykkä niin saa ikuistettua ensimmäiset hetket pienokaisen kanssa 😊

Omat hygieniatuotteet!

Käsirasva ja huulirasva, pienimmän kohdalla hiusharja oli ihan turha ei nimittäin paljon tullut harjattua hiuksia.

Puhelin, laturi, huulirasva sekä kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle. Toki mukaan tuli myös karkkia jos karkkihammasta olisi alkanut kolottamaan 😁

Minulle tärkein asia mitä aijon pakata sairaalareppuun on suklaalevy ja lakritsia.

Kotiutumisvaatteet vauvalle 😍

Puhelin ja laturi, kotiutumisvaatteet, herkkuja.

Puhelin, laturi, CHILIPÄHKINÄT, hygieniatarvikkeet ja miehen kylpytakki (oma kun ei mahdu päälle enään). Ja tietysti kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle. Ehkä myös tabletti jotta voimme miehen kanssa katsoa vaikka sarjaa jos joutuu pidemmän aikaan synnärillä nyt viettämään. (Tietysti myös laturi sekä jatkoroikka!) Mies kyllä lupasi pitää herkku/välipalat kunnossa ettei itse tarvitse niihin puuttua, mutta chilipähkinät pakkaan mukaan itse! 🥰 Tuleva synnytys jännittää ihan vietävästi kun esikoinen kyseessä, mutta mies luvannut myös pitää huolen etten unohda mitään tärkeää😅

Parempi ottaa mukaan enemmän kuin luulisi tarvitsevansa. Reissu voi kestää suunniteltua kauemmin ja jos ei ole ketään kuka tuo lisää vaatteita yms.
Puhelin ja laturi itselle oli tärkeimmät, olin yksin synnärillä mutta puhelimen avulla tuki oli lähellä aina.

Juomapullo. Hammasharja ja -tahna. Hiusharja tai kampa jos sen ehtii pakata. Korvatulpat vaikken niitä kyllä vauvan seurassa uskalla käyttää. Vauvalle keliin nähden järkevät vaatteet, turvakaukalo
ja sen lämpöpussi tms nb-varusteet – kasattuna valmiiksi… Laturi ja puhelin. Eikö sieltä muut vermeet saa. Todennäköisesti itellä on okei vaatteet päällä mennessä niin samoilla takaisin, vaihtopikkarit toki jos(kun) käy kosteasti mennessä…
Ja ehdottomasti lämmitettävä kauratyyny!!! Ellei sellasta sairaalasta saa.

Vaatteet ja eväät, etenkin herkut 😀

Vaatteet molemmille ja perus hygienia tarpeet. Jotain tekemistä varmaan olis hyvä olla ni semmoista pakkaisin.

Villasukat pakkaisin, laturim ja pientä evästä.

Kyllä se tärkein oli suklaa. Ja sitä sai mies tuoda lisää pariinkin otteeseen kun päiviä vietettiin sairaalassa useampia.

Vöhemmän on enemmän meidän kokemuksen mukaan 🙂 Tärkeintä oli puhelin ja siihen pikalaturi ja kuulokkeet. Myös vesipullo, sisätossut olivat hyödyllisiä. Ja sitten yhdet mukavat vaihtovaatteet itselle, puolisolle ja vauvalle sekä pieni toilettilaukku hammasharjoineen ja kosteuspyyhkeitä. Muuta ei oikeastaan tarvitse. Esim meillä ainakin jäi snacsit syömättä, omat shampoot ja kosmetiikka käyttämättä ja monet vaatteet käyttämättä kun olin vaan sairaalakaavussa koko ajan ja suihku+pesut olivat nopeita hujauksia sairaalan pesuaineilla. Ruokaa löytyy sairaalan puolesta yllin kyllin ja kaikki ”vapaa-aika” meni nukkumiseen, joten erityistä viihdykettä ei tarvinnut. Mitä vöhemmän on mukana, sitä helpompi löytää tarvitsemansa kassista ja helpompi kotiutua.

Kännykkä, laturi, synnytyksen odotusta varten syötävää minulle ja tarvittaessa vaimolle vaikka hän sää ruoat sairaalasta toisin kuin puoliso, lukemista yms ajan vietettä ja varavaatteet. Lapsille vaatteet ja muut tarvikkeet sitten kotiutumisen yhteydessä.

No se neuvola/äitiyskorttihan on tärkein muistettava! Sitten muuten tärkeitä on puhelimeen laturi, mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet, huulirasva ja sukat koska sairaalan sukat ovat vain kangas putki. Sitten kotiutumisvaatteet, itselle ja vauvalle ainakin kahdet koska yleensä se kakkakatastrofi iskee juuri kriittisesti. Myös puolisolle kantsii ottaa semmonen rento paita jonka alla uutukaisen vauvan on hyvä ottaa kenguruhoitoa. Syötäviä oman maun mukaan mutta voi olla että jäävät syömättä. Mukaan myös rentoa, avointa mieltä! <3

Kaikkein tärkein tais kotiutumisvaatteiden ja turvakaukalon lisäks olla lopulta vihreä tee. Sitä kun ei sairaalan valikoimista löytyny. 😄
Jopa puhelin ja laturi oli toissijaisia, kun en niitä vauvan kanssa pesiessä juuri tarvinnu.

Kotiutumisvaatteet, kännykkä ja laturi, neuvolakortti ja varmuuden vuoksi vähän evästä 🙂

Esikoinen tuloillaan ja olen tätä jo vähän alkanut miettimään, vaikka tammikuussa toivottavasti vasta ajankohtaista! 🤩 Vaihtovaatteet itselle ja vauvalle, villasukat, puhelimen laturi ja hygieniatarvikkeita. Salmiakkia on himottanut koko raskausajan, joten sitä pitää ehdottomasti olla mukana! Lisäksi otan oman ISON teekupin ja hyvää teetä, koska sen suhteen olen niin nirso, että yleensä joutuu joka paikassa pettymään 😉

Hammasharja ja hammastahna! Sekä kotiutumisvaatteet vauvalle ja itselle.

Kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle, syömistä, pepsiä ehottomasti, pitkä puhelimen laturi, villasukat, hammasharja ja tahna, tutti vauvalle ja ehkä se tärkein omasta mielestä oli pienet sisätumput vauvalle, ettei pääse raapimaan kasvojaan 🙂

Tärkeimmät tais olla vauvalle ja mulle kotiutumista varten vaatteet. Hammasharja ja huulirasva. Sairaalassa oltiin vain noin vuorokausi tämän kolmannen kanssa.

Jatkojohto lauturille ja itselle herkkuja

Pehmeä ja rento oloasu sekä omat hiustenpesu tuotteet.

Villasukat ja trippi paketti.

Lakuja ja salmiakkia pitkän odotuksen palkinnoksi ja nyt kun luin tän niin haluan Ainun ensipupun vauvalle mukaan sairaalaan 🥰🥰 Lokakuussa syntyy neiti.

Ensi kerralla pakkaisin mukaan perusvarusteiden lisäksi alipainepumpun valuvia maitoja keräämään sekä villasukat lämpimänä pysymiseen.

Tarpeeksi pitkä laturijohto (tai virtapankki), mini kaiutin, kotiintulovaatteet vauvalle <3

Tärkein viime synnytyksessä oli laturi ja hygieniatarvikkeet. Olin sairaalassa melkein 2viikkoa. Vauvalle oma pupunsa. Tällä kertaa aion ottaa mukaan myös metrilskuja, joita olen himoinnut koko raskauden ajan.

Puhelin ja laturi👌

Kuulokkeet ja laturi, ristikkolehti ja karkkia. Kaikki kolme synnytysreissua olleet pitkiä, viimeisin oli pisin (ma-su) joten viihykkeille ja herkuille oli kysyntää!

Pandan suklaalakupallerot.

Korvatulpat

Ehdottomasti lämpimät vaatteet esim villasukat ja muuta pehmeetä puettavaa. Tutti ja pikku pipo lapselle. Tietenki kännykkä ja laturi. Naposteltavaa, neuvolakortti ja muut tärkeät paperit.

Tärkeintä on varmasti kotiutumista varten vaatteet itselle ja vauvalle. Omat hygieniavälineet ovat mieluisammat kuin sairaalan saippuat..

Tärkeimpiä tavaroita olivat molempien kotiutumis vaatteet, omat sisäkengät, laturi, tabletti, juomapullo sekä isän tuoma pupu pienelle.

Turhakkeita ei juurikaan ollut, mutta eväitä oli turhan paljon mukana.

Kotiutumisvaatteet, salmiakkia, lakua ja villasukat!

Mukavat vaatteet ja puhelin sekä laturi 👍

Kiintopisteenä toimivat A4 värityskirjan kuvat, joista toisessa luki ”synnytys on turvallinen minulle ja vauvalleni” ja toisessa luki ”supistukset eivät voi olla vahvempia kuin minä sillä ne ovat minä”.

Sairaalakassin pakkaus edessä ensimmäistä kertaa vasta loppuvuodesta, mutta itse koen tärkeimmäksi kassista löytyvän villasukat sekä luettavaa. Todennäköisesti kassista löytyy paljon kaikkea ylimääräistäkin, onneksi netistä löytyy pakkausta helpottavia listoja 😊

Omasta sairaalakassista luulen tärkeimpänä löytyvän villasukat sekä lukemista tai ristikkolehti. Oman sairaalakassin pakkaus tulee eteen ensimmäistä kertaa loppuvuodesta. Onneksi netissä on paljon listoja helpottamaan pakkausta 😊

Mulle pakattiin se puolesta jo kun jouduinki aiemmin sairaalaan ja se tuotiin sairaalaan. Mutta imetysliivit, vauvan kotiin lähtövaatteet, vaihtovaatteet itselle pariksi päiväksi, kuulokkeet, laturi, hygieniatarvikkeet ja suklaata ja iso muovinen fast:in shaker vesilasiksi 😅

Mulla tärkeimmät oli juomapullo pillillä, laturi pitkällä johdolla sekä välipalat. (Oli karkkia sekä välipalapatukoita). Myös kookosvesi oli nesteytykseen ihan best!😍❤ Synnytyksen jälkeen on jäätävä jano ja nälkä kokoajan, koska Koronan vuoksi kumppani pääsi mukaan vain synnytyssaliin niin sitä joutui itse hakemaan kaiken ja hoitamaan kaiken. = vaikka jäätävä nälkä oli ja välipalaa olisi löytynyt keittiön kaapista niin yöllä kun koitat pitää vauvaa iholla 24/7, imettää 2h välein, tilata lisämaitoa ja pumpata myös 2h välein niin liikkuminen ”keittiöön” tuntui mahdottomalta. Ja tosiaan Koronan takia ei ollut mitään kiskaa..tms siellä auki + mies ei saanut tulla sinne vierailemaan ja tuomaan herkkuja joten kaikki piti olla heti mukana. Onneksi oltiin vain 2yötä sairaalassa.😅

Meille tulossa toinen ihan hetkenä minä hyvänsä, laskettuaika 17.9.2021😇 Edellisellä kerralla oli lähestulkoon kaikki tarvittava mukana, ainut mitä jäi uupumaan oli kuulokkeet ja tällä kertaa otan myös pidemmän puhelimen laturin. Synnytyskassini sisältää: Herkkuja, juotavaa, vaihtovaatteet minulle+vauvalle kotiinlähtö päiväksi, omat tossut, hygieniatarvikkeet, kuulokkeet ja laturi(pitkä johto). Ja vauvalle oma viltti💙

Suklaata ja juomista itselle, kestoliivinsuojia, tietysti perushygieniatarvikkeet, kotiutumisvaatteet, puhelimen laturi. Siinäpä varmaan ne tärkeimmät.

Aamutakki

Iso pillipullo vedelle oli hyödyllisintä, mitä oli pakattuna. Eväät jäi syömättä, mutta jos nyt pakkaisin, niin ottaisin mukaan esim. joitain poretabletteja, joita voisi sekoittaa veteen.

Villasukat ja salmiakkia

Laturi pitkällä johdolla, tossut, juomapullo, irtokarkkeja

Villasukat, laturi ja kuulokkeet. Itse hoitajana työskentelevänsä huomannut nämä kolme olevan äärimmäisen tärkeät sairaalassa.

Esikoisen synnytyksessä harmitti ettei ollut omia pesuaineita mukana, joten ainakin shampoo ja hoitoaine ensi kerralla mukaan. Tukka oli niin rasvainen että olo oli jo senkin takia huonompi kun ei saanut kunnolla pestyä sairaalan aineilla. Lisäksi tietty laturi, hiusharja, vaatteet itselle ja vauvalle ja hammasvälineet. Varmaan pakkaan itselle salmiakkia ja battery jungledin mukaan koska niistä on tullut pidättäydyttyä tässä jo reilu 8kk. Isäntä lupasi tuoda sushia synnärille 😂 Muuten en usko mitään ihmeitä mukaan tarvitsevani.

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle

Kaikkein tärkein oli ehkä puhelin, jolla pystyttiin välittämään synnytyksen kulkua perheelle. Hai-reppu oisi ihana pojalle kerhorepuksi 😍

Pitkä laturin johto! Synnytyssalissa laturin paikat saattaa olla ikävässä paikassa ja johto ei yltä sänkyyn. Itse tuli ainakin puhelinta käytettyä niin musiikin kuunteluun kun somettamiseen koska synnytyksen alku eteni hitaasti ja olin suht kivuton

Hiusharja varmaankin. Pitkä tukka menee äkkiä takkuun, joten todella tarpeellinen olla mukana 😄

Puhelin, koska siinä oleva kamera. Ekat päivät sairaalassa menee sumussa ja itselle ne kuvat synnytyksen jälkeen ovat kultaakin kalliimpia kun rankan synnytyksen jälkeen pää oli aivan pyörällä eikä välttämättä enää muista kaikkea kunnolla.

Pillimehut oli kova sana! Maistuivat hyvälle huoneenlämpöisenäkin sekä niitä oli helppo juoda makuuasennostakin.

Puhelin,laturi, sisäkengät ja kotiinlähtöä vaatteet molemmille. Mies voi tuoda, jos jotain muuta tarvitsen.

Suklaa ja lakritsi 😁

Puhelin ja laturi, sisäkengät ja hiuspompuloita 😀

Fazerin chilisuklaa ja housut jotka ei kiristä, eikä purista. Mutta ehkä kolmas kerta nyt toden sanoo ja muistuu kaikki mukaan, vaikka laukku on ollut pakattuna aina pariviikkoa ennen laskettua. 😂

Itse odotan ensimmäistä lasta tällä hetkellä, enkä ole vielä edes lukenut mistään vinkkejä mitä pakata mukaan mutta seuraavia varmasti ainakin ☺️
Itselle mukavat kotiinlähtövaatteet, samoin vauvalle. Laturi, langattomat kuulokkeet, toilettilaukku (hammasharja, hiusharja, yms.)
Villasukat! Palelen aina 😅 Termospullo vedelle, ja pussillinen lakua/salmiakkia synnytyksen jälkeiseen 😁!
Oma rintapumppu ja ehkä vauvalle tutti ☺️

Luulen että näillä pärjää jo hyvin 😁

Puhelimen latausjohto, sai pidettyä puhelimen päällä ja soiteltua videopuheluita esikoiselle ja miehelle 🙂

Kännykkä jossa valmiiksi tehdyt hyvät soittolistat, kuulokkeet ja laturi, kamera, korvatulpat, pähkinöitä ja muutamaa eri laatuista hyvää irtoteetä. Mukavia vaatteita molemmille. Joku pehmolelu<3

Hygieniatarvikkeet. Kaiken muun voi puoliso tai joku muu tuoda kotiin lähtiessä tai vieerailulla😊.

lämpimät vaatteet pikkuiselle. Itselleni mukavat housut ja vaatetta. Jotain pientä hyvää itselleni ja vauvalle pupu ❤️

Ponnari, vesipullo!

Korvatulpat 😁

Irtokarkkeja ja Trippejä. Oli aivan valtavan kuuma sairaalassa eikä tehnyt juurikaan mieli syödä mitään.

Villasukat, jotta jalat ei palele

Suklaata 😁 Sitä on ollut joka kerta mukana. Ja tietty ne vauvan kotiutumisvaatteet yms pakolliset.

Lakupussi!! Esikoisen kohdalla oli ihan parasta kaivaa lakupussi synnytyksen jälkeen esiin 😀
Pitkä laturinjohto ja kotiutumisvaatteet kummallekki oli sit muut erityisen tärkeät.

Tärkeimpänä koin nänni rasvan, liivin suojat, puhelimen laturin, hiusharjan. Mukavat kotiutumis vaatteet. Omaa evästä myös hyvä olla mut se on hankala arvioida mitä tekee mieli sitten

Ehkä ihan ykkösjuttu oli itselle mukavat kotiutumisvaatteet. Synnytyksen jälkeen on koko kroppa niin väsynyt ja sairaalakaapujen jälkeen ei mikään puristava houkuttele.

Minä RAKASTAN pakkauslistojen kirjoittamista ja laukkujen pakkaamista. Synnytysreissua varten pakkasin kolme laukkua: synnytyssalikassi, lapsivuodeosastolle pieni lentolaukku ja lisäksi vauvan hoitolaukku. Kaiken piti olla täydellistä.

Synnytyssalikassissa oli miehelle vaihtovaatteita, aamutossut, aamutakki ihokontaktia varten, välipalaa, juomapullo, tabletti (päivitin Spotifyn premiumiin), bluetooth-kaiutin, latureita eri elektroniikkalaitteille, kamera, vauvan viltti, autolehtiä, tens-laite, Rebozo-liina ja varmuuden vuoksi miehelle kirjalliset ohjeet eri hierontatekniikoista ja spinning babies -harjoitteista.

Lapsivuodeosastoa varten pakkasin meille molemmille riittävästi mukavia oleskeluvaatteita, pesuaineet, hiusharjan, hammasharjat ja -tanhat, salmikkia, oman aamutakin ja aamutossut, villasukat ja tavallisia kuukautissiteitä. Niin ja tietenkin myös kuivattuja luumuja, imetysteetä ja kotikaljaa maidon nostattamiseksi ja vatsantoiminnan käynnistämiseksi.

Vauvan hoitolaukussa oli nännivoidetta, useammat vauvanvaatteet, vaippoja, harja ja vauvashampoo tukan pesemiseksi. Hyvin selvittiin ja pakkaisin myös seuraavalla kerralla samalla tavalla.

Vaatteet molemmille, hammasharja, puhelin ja laturi.

Hiusharja, hampaidenpesuvälineet, dödö, karkkipussi ja kotiutumisvaatteet. En ottanut mitään turhaa (ja ei, karkkipussi ei ollut turha nälkäisenä keskellä yötä)

Joulukuussa edessä ensimmäistä kertaa tämän laukun pakkaaminen. Koska raskausdiabetes, niin tietyt herkut tulee olemaan korkealla listalla, ainakin ekaksi kunnon laku ja salmiakki. Muuten varmaan lähinnä vesipullo, laturi ja vaatteet mielessä. 🙂

Ehtisin pakkaamaan omat hygieniatarvikkeet ja laturin. Onneksi otin ne edes mukaan kun vauva syntyi 3 viikkoa etukäteen enkä ollut vielä ajatellut että synnyttämään lähdetään kun sairaalaan menin tarkkailuun. Siinä huomasi, että eihän siellä paljon mitään tarvitse. Näiden lisäksi olisin pakannut vauvalle vaatetta mutta nekin ehtii tuoda myöhemmin.

Mukavat housut itselle kotiinlähtöön on se tärkein 😅 eväitä oli myös joka lähtöön ja tripit oli synnytyssalissa tosi käteviä!

Kotiutumis vaatteet itselle ja vauvalle. Laturi, hygienia tarvikkeet. Tutti, vauvalle viltti. herkkuja

Laturi, vaihtovaatteet molemmille, lakua.

Kotiin lähtö vaatteet itselle, laturi. Jotain juotavaa. Vauvalle kotiutumisvaatteet. Eipä sitä juuri muuta tarvinnut.

Sairaalakassiin tuli mukaan tottakai kaikki perusjutut itselle ja lapsille mutta se tärkein juttu on ollut vauvojen kotiutumisvaatteet, niitä hypistelin ja valkkailin jo hyvissä ajoin ja vaihtukin muutamaan kertaan kun en osannut päättää 😂 varsinkin nyt viimeisten 7/21 syntyneiden kaksosten kanssa. Itselle ollut aina juhlan ja ylpeyden hetki kun kotiudutaan vauvojen kanssa ❤️

Pitkä puhelimen laturi ja pillivesipullo. Ja vauvan nalle, jonka kanssa otettiin ensimmäiset kuvat ja nyt joka kuukausi saman nallen kanssa.

Herkkuja, vesipullo, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, laturi, omat pesuaineet ja muut hygieniatarvikkeet, imetysliivit.

Kotiutumisvaatteet sekä minulle että vauvalle, puhelin ja laturi ja hygieniatarvikkeet. Onneksi asutaan niin lähellä sairaalaa, että mies voi helposti tuoda kaiken mikä jää.

Pakkaan mukaan kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, vaihtovaihteet myös puolisolle. Hygieniatarvikkeet ja laturi. Vauvalle uniriepu, itselle villasukat, termaripullo ja suklaapatukka.

Villasukat, hammasharja , ainupupu ja tutti paketti

Hygieniatarvikkeet ja laturi tuli sairaalassa ollessa tarpeeseen. Imetysliivit olivat myös tärkeät.
Kotiin lähtöä ajatellen mukavat vaatteet itselle ja vauvalle.

Imetysliivit, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle. Jotain hyvää, esim. salmiakkia. Sit sairaalaan oma lämmin kauratyyny synnytykseen. Hygieniatarvikkeet, neuvolakortti, puhelin ja laturi.

Tärkein ois varmaan villasukat. Oon vilukissa. 😀

Omaan sairaalakassiin aion pakata ihan ekana kasan lakuja, villasukat, kuulokkeet ja puhelimen laturin. Niillä pärjää pitkälle, mutta toki kaikkea tarpeellista on muutakin. Vauvalle pakkaan lämpimän vaatekerraston, tutin ja pehmolelun.

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, laturi, juomapullo, hygieniatarvikkeet ja herkkuja 😊

Puhelin ja laturi ollut jokaisella kerralla mukana. Kiireessä ei edellisellä kerralla ehtinyt ottaa mitään mukaan. Muutoin lämpimät kotiutumisvaatteet sekä hammasharja ja muut hygieniatarvikkeet.

Omat hygienia tuotteet, vaatteet, vauvan kotiutumis vaatteet, tutteja, Puh laturi Ja salmiakkia

Kotiutumisvaatteet vauvalle ja itselle,laturi,kännykkä,hygienia tuotteet. Rintaliivien suojat kannattaa myös ottaa mukaan,niitä ei minulle tarjottu sairaalassa,olisi pitänyt itse ottaa mukaan. Herkut voi vaikka puoliso tuoda mukana.

Omat hygienia tarvikkeet ja hiusharja, niiden avulla on paljon mukavampi olo. Laturi pitkällä johdolla.. Jotain syötävää, mitä ei ole pitkään aikaan voinut syödä. Vauvalle on saatavilla hoitotarvikkeet, mutta mukaan voisi ottaa jonkun pehmolelun. Sen kanssa on hauska ottaa (myös jatkossa) kuvia vauvan kasvusta.

Riittävästi mukavia vaatteita ja tossut sairaalaan! Vauvalle lämmintä kotimatkalle ja varmuuden vuoksi itelle suklaapatukka. Kännykkä ja laturi ja joku hyvä kirja 📚

Kotiutumisvaatteet, laturi, hius- ja hammasharja, aamutakki, villasukat ja kirja. Sekä vähän herkkuja! Myös miehelle oli vaihtovaatteet mukana.

Juomapullo ja puhelimen laturi

HiusDONITSI. Joskus yksi ponnari mukana, ja paksua tukkaa solmiessa napsahtanut poikki.
Saa hikiseltä niskalta pois häiritsemästä.

Pillimehut oli kova sana! Maistuivat hyvälle huoneenlämpöisenäkin sekä niitä oli helppo juoda makuuasennostakin.

Lakritsia ja salmiakkia. Mitään muuta en oikeastaanbole sairaalareissuilla kertaakaan kokenut tarvitsevani.

Jaa niin, no ehkä kotiutumisvaatteet itselle ja lapselle.

Pakkasin mukaan tutin, kotiinlähtö vaatteet, limukkaa, suklaata, omat hygienia tarvikkeet, puhelimen laturin, pankkikortin ja rahaa. Näillä pärjäsi hyvin 🙂

Tärkein juttu on jotai herkkua itselle. Niiden lisäksi hygieniatuotteet ja kotiutumisvaatteet kummallekin. Eipä siellä mitään erikoisia mukan tarvitse.

Pakkasin vaikka mitä ja hirveesti välipaloja mutta ehdottomasti tärkein oli hyvät kuulokkeet, puhelin ja akkupankki. Kotiinkin ois voinu lähtä samoissa vaatteissa kun tuli kun ne oli ihan puhtaat. Ainostaan vauvan kotiutumisvaatteet ja oma naamarasva oli tarpeellisia noiden tärkeimpien lisäksi. Sairaalassa toimi niin hyvin ruokahuolto etten tainnu juurikaan mun eväisiin koskea. 😂

Omat hygienia tarvikkeet, puhelin sekä laturi tärkeimpänä. Loput olisi puoliso ehtinyt tuomaan myöhemminkin, pakattuna oli vaatteita itselle ja vauvalle sekä eväitä ja viihdykettä.. Kaikki muu taisi jäädä esikoisen haku reissulla käyttämättä, eväät syömättä ja viihdykkeet hyödyntämättä. ”Viihdettä” riitti ilmankin 26h ajan.

Kotiutumisvaatteet molemmille. Hygieniatarvikkeet itselle. Herkkuja. Kaiken muun olen kokenut turhaksi krääsäksi.

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle.

Korvatulpat 😁

Tutti, vauvalle vaatteet ja lämpöinen viltti, itselle hygienia tuotteet, puhelin ja laturi. Itselle kotiin lähtö vaatteet rennot sellaiset.

Kotiutumisvaatteet, herkut, puhelimen laturi sekä kuullokkeer

Odotan esikoistani jonka on tarkoitus syntyä nyt lokakuussa. Koska olen ensikertalainen, en vielä tiedä mikä on se THE juttu joka tulee olemaan tärkeintä sairaalakassissa. Usein kuulee puhuttavan lakritsista, tohveleista, vesipullosta pillillä ja huulirasvasta. Nämä täytynee siis ehdottomasti muistaa pakata. Koska olen menossa synnytykseen yksin, luulen että omalla kohdallani tärkeimmäksi tavaraksi sairaalakassissa muodostuu kuitenkin niinkin tylsä ja arkinen kapistus kuin puhelin ja laturi. Lapsen isä on ulkomailla eikä koronamatkustusrajoitusten takia pääse fyysisesti paikalle synnytykseen, joten hän tsemppaa minua sitten etänä monien tuhansien kilometrien takaa. Puhelimen kyllä muistaa aina ottaa kun ovesta lähtee ulos, mutta se laturi! Olisi kamalaa jos puhelimessa akku loppuisi kesken ja yhteydet katkeaisivat. Ja onhan puhelimessa monia muita tärkeitä ominaisuuksia kuten musiikki, netti ajankuluksi sekä kamera, jotta pikkusen saa sitten heti ikuistettua valokuvaan <3

Kosteita wc-papereita 💪💪💪Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä oikeasti suosittelen kaikkia pakkaamaan mukaan!

Huulirasva ja kotiutumisvaatteet!

Kotiinlähtövaatteet tietty molemmille sekä laturi ja hiusharja

Kotiutus vaatteet itselle ja vauvalle, puhelin, laturi, villasukat ja huulirasva! Neuvolakortti oli sähköinen. juomapullo unohtui jonka mies toi sitten jälkikäteen.

Purentakisko! Toki perusjutut kännykkä, oma vesipullo jne… Ja Bepanthen huulirasvana.

Oikeastaan pärjäsin ilman kaikkea muuta paitsi puhelinta ja Kouvolan lakua. Emme saaneet perhehuonetta, joten piti viestitellä ja soitella miehen kanssa. Kotiinpaluuvaatteetkin olisi mies voinut tuoda jälkikäteen. Kouvolan laku oli taivaallista 9 kuukauden lakupaaston jälkeen.

Itselleni hoitajana oli tärkeää pitää omia vaatteita osastolla. Myös hygieniakamppeet piti olla mukana. Meikeillä tai kuulokkeilla en tehnyt mitään, kaikki aika kun meni itse nukkuessa tai vauvaa vahdatessa. Puhelimella tietenkin ilmoittelin lähisukulaisille voinnista. Suklaalla hemmottelin itseäni ja mies toi juotavaa jotta maidon sai hyvin nousemaan.
Vauvalle ei tarvinnut kuin kotiinlähtövaatteet, kaiken muun sai sairaalasta. Itselleni puhtaat kotiinlähtövaatteet ja siinähän se. Yksi lassi oli mukana ja siinäkin liikaa tavaraa 😂

vesipullo, josta pystyi juomaan missä asennossa tahansa oli tärkein! Lisäksi myös puhelimen laturi ja Imetysliivit oli tärkeät!

Kännykkä latureineen, koska se mahdollistaa ensihetkien tallentamisen, yhteydenpidon läheisiin ja ’viihteen’ hetkiin joihin kaipaa ajankulua

Kotiutumisvaatteet molemmille, omat hygieniatavarat, puhelimen laturi ja vesipullo!

Kännykkä, laturi, kuulokkeet ja omat hygienia tarvikkeet.

Juuri pakattu sairaalasta kotiutus vaatteet äidille ja vauvalle, laturi ja puhelin mene ehdottomasti mukaan. Juomapullo kulkee nykyään myös miltei aina mukana. Neuvolakortti on yhtä tärkeä kuin lompakko kauppareissulla hoitaja ja lääkärikäynneillä. Äiti kuulemma saa eväät sairaalalta, eli niitä tuskin tule tarvitsemaan mukaan ja aina saa sitten sinne tavara viedä jos jostain jää tulevan synnytyksen jälkihoidossa puutetta. ❤️

Juuri 12h sitten synnyttäneenä kassissa on 1 vaatekerta minulle ja vauvalle, karkkipussi ja juoma, laturi, shampoo ja hammasharja sekä tahna. Lisäksi on neulomustyö mukana.

Puhelin ja laturi! Ensimmäinen lapsi tulossa ja tiedän jo että ystävien ja perheen tuki, ilon jakaminen, kuvien ottaminen ja mahdollisuus kuunnella musiikkia tulevat olemaan tärkeät!

Muuten sitten kotiutumisvaatteet ja hygieniatarpeet. Uskon että sairaalasta saa muuten kaiken tarpeellisen ja mies voi tuoda jos jotain sitten muka tärkeää jää 😄

Tärkeintä on pakata itsensä mukaan, jonka jälkeen puhelin, laturi ja lapsen isä. ❤️ Plussaa tietysti kotiin lähtö vaatteet. 😍

Huulirasva

Eväät isille 😙

Oltiin viikko sairaalassa jotenka pelastus oli kaikennäköiset hygienia tuotteet 😀

Salmiakki ja lakut. Sekä tietty puhelimen laturi. Oltiin pojun kans pidempään sairaalassa niin sai pidettyä yhteyttä huolestuneisiin perheen jäseniin.

Vaatteista tietty imetysliivit ja liivin suojat oli hyvä olla mukana kotiinlähtö vaatteiden lisäksi. Ikävää oli kun maito lähti nousuun ja vaatteet oli maidossa. Muutoin melkeinpä kaiken muun saa sairaalasta.

Lakuja ja salmiakkia pitkän odotuksen palkinnoksi ja nyt kun luin tän niin haluan Ainun ensipupun vauvalle mukaan sairaalaan 🥰🥰 Lokakuussa syntyy neiti.

Tärkein on puhelin, jotta vauvasta saa otettua paljon kuvia ja pystyy pitämään yhteyttä perheeseen. ❤ Toki pakkaisin myös mukaan laturin, kuulokkeet, imetysliivit ja hygienia tuotteet.

Meille tärkein oli omat kivat ja mukavat vaatteet, joissa viihtyi viisi päivää sairaalassa. Itselle tulee nuutunut ja sairas olo sairaalan vaatteissa.

Suihkutossut, laturi ja kuulokkeet menee ykköseksi listalla.

Laturi, puhelin ja oma tyyny (en tykkää sairaalatyynyistä) 🤭

Ehdottomasti mukana pitää olla suklaata, laturi ja vesipullo 😁

Valitsisin omat lämpimät villasukat!

Oon menossa helmikuussa synnyttää ja tärkein minkä aion pakata mukaan on ehdottomasti villasukat ja energia juoma 😅

Vajaa kk laskettuun päivään, synnärille pakkaan mukaan varmaan tärkeimpänä puhelimen ja bluetooth-kaiuttimen sekä sipsejä 😀 tottakai perus kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä hygieniatuotteet. Kauheesti en ylimääräistä jaksa raahata. Oliko tämä kommenttikenttä se mistä arvontaan sai osallistuttua? en löydä erillistä lomaketta.

Itse aion pakata sairaalakassiin villasukat ja neuletakin itselle koska olen villikissa ja laskettu aika on tammikuussa. Lakuja ja salmiakkia aion myös pakata.
Kahdella edellisellä kerralla oli niin paljon turhaa mukana että nyt pitää muuten miettiä mitä oikeasti meinaa tarvita.

Tärkein varmasti kotiinlähtövaatteet itselle ja vauvalle sekä puhelimen laturi.

Laturi, puhelin ja lakuja 😄

Imetysliivit, villasukat ja puhelin+puhelimen laturi. Kaikki muut sai sairaalasta. 👍

Ajattelin pakata vauvalle kotiutumista varten vaatteet ja itselleni myös jotain mukavaa päälle pantavaa, kuten villasukat ja imetystoppi. Muuten tarpeellisia ehkä olisi vain puhelimen laturi ja jotain pientä herkkua itselle 🤭

Ensin nauroin ajatukselle korvatulpista sairaalakassissa, mutta onneksi otin ne, sillä vauva olikin teholla ensimmäiset päivät, niin korvatulppien kanssa yöt olivat edes jotenkuten siedettäviä. Kuopuksen kanssa syötävää olisi voinut olla ihan pohjattomasti mukana, koska imetysnälkä oli järjetön

Mukavat kotiutumisvaatteet itselleni ja vauvalle! shampoo ym hygieniajutut niin sai olon ihmismäisemmäksi sairaalassa ollessa.

Puhelin latureineen

Puhelin, laturi, hygieniatarvikkeet, kotiutumisvaatteet, herkkuja

Puhelin, laturi, shampoo+saippua, hiusharja. Vaatteet itselle ja vauvalle

Kuulokkeet ja musiikki!

Puhelimen laturi, naposteltavaa, itselle ja vauvalle kotoutimsvaatteet, liivinsuojia ja nännivoidetta. Toki synnytys päätyikin viikon tehohoitoon joten kotona piti käydä sairaalakassia täyttelemässä.

Villasukat ja collegehousut 😄

Villasukat, puhdas paita ja suklaa olivat varmaan itselle ne kolme tärkeintä mitä oli mukana ♡

Itselle juomapullo ja huulirasva olivat tärkeimmät, myös kuivatut hedelmät oli hyvät synnytyksen jälkeisinä päivinä osastolla napostella. Lapselle tärkein oli turvakaukalo ja kotiutumisvaatteet.

Kaipasin lakritsia koko raskauden ajan, joten mukaan lähti ehdottomasti yksi pussi lakua. Mutta varmaan tänä päivänä tärkeimpänä ottaisin mukaan puhelimen, sekä itselle ja vauvalle kotiinlähtövaatteet.

Veikkaan että puhelin+laturi ainakin yks tärkemmistä. Monet muut jutut semmoisia jotka mies ehtii kyllä tuoda sit osastolle jos jää matkasta,kuten vaatteet kotoutumiseen.

Itselle tärkeimmät oli
*puhelin ja sen laturi
*oma hammasharja ja -tahna
*imetysliivit ja liivinsuojat
*sisäkengät
*kotiutumisvaatteet vauvalle

Lisäksi olin pakannut itselle kotiutumisvaatteet x2, karkkia ja pillimehua, omat shampoot+saippuat, kasvovoiteet. Näillä en sitten tehnyt mitään. Ruokaa sai riittävästi sairaalasta, eikä olisi ollut toivoakaan, että siltä väsymykseltä olisin jaksanut alkaa pesemään hiuksia sairaalassa, vartalon pesi ihan sairaalan aineilla. Saati että kasvojen hoitotuotteita olisi jaksanut kaivaa esiin. Se sairaalassa oli meni lähinnä vauvan ihmettelyyn, uusien asioiden opetteluun, ruuan syömiseen ja nukkumiseen. Kännykkä oli tärkein yksittäinen tavara, mitä ilman en olisi pärjännyt (toki sen laturi myös).

Puhelin, laturi & kotiinlähtövaatteet. Myös omat villasukat!

Tärkeimmät oli kuulokkeet, villasukat ja palautusjuoma synnytyksen jälkeen.

Itselle ehdottomasti tärkein oli Tens-laite. Muuten kivunlievityksen kanssa oli ongelmia, joten yksityiseltä kärilöltä vuokrattu Tens oli kullan arvoinen. Pienet välipalapatukat ja pillimehut oli kanssa tosi jees, koska oma synnytys venyi kolmannekle vuorokaudelle. Välillä meidän tuoat ilmeisesti unohtui ja homman käydessä tosi intensiiviseksi ei olisi ruokailemaan ryhtyminen edes onnistunut, mutta jostain sitä energiaa oli saatava. Vauvalle tärkeintä oli kotiinlähtövaatteet.

Herkut, puhelin ja laturi ja ehdottomasti kosteusvoide.

Korvatulpat

Kauratyyny, omat luntut, pillimehuja, salmiakkia, energiajuoma, imetystoppi, tossut, tuttipullo, rintapumppu, kukkaro, laturi, puhelin, kuulokkeet.

Puoliso toi sit kotiutumispäivänä vauvalle verhat.

Monenlaista tuli pakattua mukaan, mutta tärkeimmiksi totesin imetysliivit ja tabletin + laturin. Kaiken muun tarvittavan sai sairaalasta.

Tärkeimmät asiat jotka haluan pakata sairaalakassiin ovat: jotkin pillimehut, välipalaa, suklaata, vauvan ainu pupu ja vauvalle tutti. Ja itselle tietysti mukavat kotiutumisvaatteet.
Siinä ainakin tärkeimmät mutta kyllä siihen kassiin muutakin tulee!

Ehdottomasti pillimehuja! Helppo juoda, saa nopeasti energiaa synnytyksen jälkeen ja useampi näitä koska synnytyksen jälkeen on hirveä jano!

Langattomat kuulokkeet äänikirjoja varten 🙂

Lanoliini-voide!

Lakut ja niiden kaveriksi hammasharja.😉 Ja jos sairaalasta ei saisi lanoliinivoidetta rintoihin, niin sitä. Ensimmäisellä kerralla oli paljon turhaa mukana, aika meni lähinnä sairaalan vermeissä + tarvikkeita hyödyntäen ja hyvää ruokaakin riitti oikein mainiosti.

Puhelin, laturi, tossut ja herkkuja.

Puhelimen laturi, oma shampoo ja hoitoaine, sekä suihkusaippua ja omia sukkia. Ainoat mitä todella kaipasin sektion jälkeen. Pakkasin mukaan myös omat vaatteet, keskeneräisen virkkauksen ja kaikenlaista muuta – jotka osoittautui turhiksi. Kotiinlähtöä varten otin mukaan neulemekon, mikä oli onnistunut valinta sektiohaavan vuoksi.

Lakritsia, auttaa myös synnytyksen jälkeen mahan toimintaan 😅

Tärkein asia oli kännykkä + laturi ja hygienia tuotteet, niitä sairaalassa ei juurikaan ole. Ihana oli ajoittain olla suihkun raikkaana ja naama kiitti rasvasta. Näin ollen sai myös valvomisen keskellä freesimmän olon. Vaatteita pakkasin itselleni liikaa sillä sairaalan mekko oli mitä mukavin vaatetus! Lisäksi yksi tärkeä asia on ottaa mukaan korkeavyötäröiset mukavat alushousut! Sektion jälkeen ei normaaleita alushousuja hetkeen käytetykkään.

Omat hygieniatuotteet on tärkeimmät, koska ainakin taysissa ne sairaalasta saatavat on ihan kuraa

Tärkein/tärkeimmät mitä pakkasin mukaan niin oli puhelin, laturi molemmissa synnytyksessä toisessa synnytyksessä oli pillipullo tärkein! Ilman sitä oisin ollu ihan kuollut.

Kotiutumisvaatteet, vähän herkkuja sekä laturin ja kuulokkeet.

Villasukat, laturi ja juomapullo pillillä.

Kamera (=puhelin) ja laturi sekä rintakumit.

Laturi ja mukavat vaatteet 😌

En ehtinyt pakata mitään, koska jouduin jäämään sairaalaan kontrollikäynnillä. Samana päivänä pyysin tuomaan kotoa tärkeimmät: puhelimen laturi, lehtiä, kirja, tabletti, hiusharja ja varmaan joku naamarasva. Seuraavan parin viikon aikana minulle tuotiin puhtaat vaatteet ja vauvan vaatteet kotiinlähtöä varten. Shampoon ja hoitoaineen ostin sairaalan kioskilta, olivat niin kalliit, että nyt pakkaisin ne mukaan ehdottomasti. Eipä siellä paljoa tarvi, kaiken muun saa sairaalan puolesta.

Puhelin, laturi, kuulokkeet, juomapullo, herkkuja, vaatteet vauvalle ja itselle kotiin lähtöä varten.

Kaiken tarpeellisen lisäksi tärkeintä oli iso pussillinen salmiakkia/lakritsia, jota ei raskausaikana saa syödä 🤭🙈

Puhelin ja laturi, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä hygieniatuotteet, erityisesti hammasharja ja -tahna. Kaikki muu suurinpiirtein on saatavilla synnärillä.

Puhelin, laturi, pillipullo hammasharja ja -tahna hiusharja ja ponnarit oli tarpeellisia. Shampoo ja hoitoaine, perusrasva, huulirasva ja herkkuja ja ruokaa jota teki mieli koska jouduttiin olemaan sairaalassa viikon. Ja tietty vaihto-ja kotiutumisvaatteita.

Pakkaan sairaalakassiin esikoistamme varten edesmenneen äitini kutomat töppöset. Mummikin on näin lapsen osana lapsemme elämää ensihetkistä lähtien ja töppöset pääsevät vuosien jälkeen viimein pieniin jalkoihin!

Puhelin ja laturi. Yhteydenpito ulkomaailmaan sairaalassaolon pitkittyessä ja kuvien ottaminen ensihetkistä saakka. Kaiken muun saa vaikka kaupasta sairaalan läheltä puoliso haettua jos jotain unohtuu.

Kotiintulo vaatteet itselle ja vauvalle, laturi ja puhelin, villasukat, hygieniatarvikkeet, juomapullo, viltti, neuvolakortti, jotain syötävää.

Itseä varten: Kampa, pinnit, ponnarinauha, villasukat, sisustuslehti, huulirasva, roll’on, suklaarusinoita, laturi+vauvan pehmeät kotiintulotarvikkeet.

Hygienia tuotteet, kotiutumisvaatteet, energia/urheilujuomat & salmiakki 😋

Kotiutumisvaatteet molemmille ja hygieniatarvikkeet nyt ainakin

Tärkeimpänä ajattelen hygieniatuotteet ja heti sen jälkeen kuulokkeet!

Esikoiselle otan mukaan edesmenneen äitini kutomat töppöset. Monen vuoden odotuksen jälkeen ne pääsevät käyttöön, pienen pieniin jalkoihin!

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, puhelimen laturi, juomapullo ja villasukat (koska talvivauva tulossa ja palelen helposti 😅)

Laturi, lukemista suklaata. Vauvalle lämpimän haalarin kotiinlähtöä varten ☺️

Jos vaan olisin hokannut ottaa tutin mukaan, olisi vauvalla ollut jotain mitä imutella, kun sellaista selkeästi kaipasi. Nyt kannattaa kyllä pakata mukaan kaikki taivaan ja maan väliltä, kun korona-aikana ei saa edes osastolta aika ajoin lähteä kauppaan.

Voimanalle joka oli mukana esikoisen synnytyksessä ja tulee mukaan tälläkin kertaa 🙂

Jos yksi tärkein pitää valita niin se olisi varmaankin puhelin+laturi. Muut voi korvata/lainata 🙂

Tärkeimmät on hygieniatarvikkeet ja laku sekä salmiakki 😄

Vaihtovaatteet itselle, puolisolle ja vauvalle. Puhelimen laturi, tutti, nännisuojat, hygienia tuotteet ja ehottomasti pakko olla karkkia ja purkkaa (ilman näitä ei selviä hengissä). 😆

Puhelin, laturi, vaatteita ja omat hygieniatuotteet.

Jos yksi pitäisi valita, niin se olisi puhelimen laturi, jotta saa pidettyä sukulaiset ja ystävät ajan tasalla. Ja kyllähän se puhelin hyvää ajanvietettäkin on.

Tärkeimmät varmaan kännykkä ja laturi sekä kotiutumisvaatteet molemmille. Muuten aikalailla välttämättömimmät pitäisi löytyä myös sairaalasta.

Paljon samoja kuin jo edellisillä, oli mun kassissa. Tärkeimmät mulle oli villasukat ja juomapullo.

Meidän tapauksessa vietimme sairaalassa 10 päivää.
Oli pakattu mukana todella paljon turhia tavaroita,esim.vaipat,vaatteet,villasukat,tutit, unilelut.
Ainoa mitä tarvitsin oli:
-Omat hygieniatarvikkeet (shampoot,hammasharja+tahna,hiuskampa ja hiuspidikkeet,dödö)
-Puhelinlaturi
-Rintapumppu. Saa sairaalastakin mutta ei oo kiva kun kätilöt koko ajan muistuttavat että on olemassa muitakin äitejä,sen takia oli oma.
-Rintakumi.
-Omat tuttipullot (koliikki ehkäisevät) on hyvä edes 1 pullo mukana jos maito ei nouse heti,sairaalan pullot oli kauheita,ostimme oma ja koliikkihuuto loppui heti.
-Varavaatteet isälle (pari paitaa,sukat,dödö) koska esim.meidän synnytys kesti yli 12 tuntia ja asumme 200 km päässä,mies ei oo ehdinnut mennä kotiin muutama vuorokautta.
-1 potkupukuvauvalle kotituloon varten.

En maininnut vauvan vaatteet koska ensimmäinen kuukausi vauva oli kapalossa. Vaatteita tarvitsimme vain koti/kauppareisussa.

Vauvalle vaatteet, juomapullo, suklaata, hygienia tarvikkeet ☺️

Hygieniakamat, korvatulpat ja unimaski, omat sukat, laturi, pillimehuja. Sekä tietty kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, ja se neuvolakortti. Herkkujakin mulla oli, ei välttämätön mut erittäin kiva 😀

Hygieniajutut, laturi, energiajuoma ja kotiutumisvaatteet.

Pakkasin mukaan
-kotiutumisvaatteet molemmille
-hygieniatarvikkeita
-laturi
-omat tossut
-rintaliivisuojat
-kelakortti/ajokortti
-eväät
-rintaliivisuojia

Turhaa pakattuja oli
-eväät
-kuukautissuojat, koska sairaalasta sai niitä
-omat kotiutusvaatteet
-energiajuomat

Hygienia tarvikkeet, puhelin, kuulokkeet, laturi, vesipullo, mukavat vaatteet kotion lähtiissä, neuvolakortti.

Vielä edessä, mutta kavereilta kuullut ne tärkeimmät: laturi, jatkojohto, suklaat ja muut herkut joita radin kanssa vältellyt ja tietenkin kotiutumisvaatteet molemmille 😊

Puhelin ja laturi varmaan tärkeimmät, niiden avulla saa soitettua puolison tuomaan mahdolliset muut tarvittavat. Mikäli siis kiireessä joutuu lähtemään😄

Kosteusvoide, kirja ja vaatteet

Salmiakki ja lakritsi ovat ehdottomia.

lähtövaatteet itselle ja vauvalle, puhelin, laturi, kuulokkeet, kirja

Puhelin
Laturi
Vaihtovaatteita
Hygieniatarvikkeet
Kuulokkeet

Laturi, vaatteita ja hygieniatarvikkeita

känny , laturi , lompakko ja vaihto vaatteet.

Kännykkä yhteydenpitoa varten

Tärkein oli yllättäen pillimehut ja purkka, koska synnytin sektiolla. Pillimehuista sai nopeaa energiaa palautumiseen helposti ja purkka laski vatsan turvotusta.

Suklaa ja puhelinlaturi

Jatkojohto puhelimen laturia varten. Pistorasiat olivat kaukana sängystä, ja sektion jäljiltä olin niin kipeä, etten pystynyt laittamaan itse puhelintani lataukseen.

Varavirtalähde

Laturin pitkä johto oli tärkeä tavara viime kerralla. Lämmin viltti ja villasukat kaiken varalle vilukissalle.

puhelin

Puhelimen laturi ja kuulokkeet!

Omasta synnytyksest jo 10-vuotta mutta tärkein taisi silloin olla mukavat vaatteet itselleni.

Tossut suihkua varten

Suklaalevyn

Puhelin

Langattomat kuulokkeet

Muutama varavirtalähde

Varavirta lähde

Laturi puhelimeen

Lämmikettä ja evästä

Suklaata, Cloettan musta auto -karkit ja villasukat!

Pitkä laturin johto ja omat lääkkeet.

Varmaankin laturi puhelimeen ja gluteenitonta lakritsia

Laturin pitkällä johdolla.

Suklaa ja kirja odotteluun.

Kuulokkeet ja puhelimen laturi.

Suklaata ja juotavaa!

Vauvan kotiinlähtövaatteet ja puhelimen laturi olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Tarpeeksi kaikkea, erityisesti omia vaatteita. Tulivat tarpeeseen, kun olimme sairaalassa lopulta kahdeksan päivää.

Vauvan kotiinlähtövaatteet olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Vaatteita, puhelin, laturi ja pientä rahaa.

Puhelin ja laturi ehdottomasti. Villasukat meinaan myös ottaa mukaan, sekä omat että vauvan kotiutumisvaatteet. Eilen juuri aloin pakkaamaan saitaalakassia, kun la enää 3vk 😱😍

Puhelin, eli siinä oleva kamera ikuistamaan pienen ihmisen elämän ensi päivät.

Omat hygieniatuotteet, kuten hiustenpesuaineet, hiusharja, deodorantti, sähköhammasharja ja kasvovoide. Pakkasin lisäksi vaihtovaatteet itselle, liivinsuojia, puhelimen laturin, vaatteet vauvalle ja neuvolakortin. Koin hankalaksi pakata kassia etukäteen, koska suurin osa asioista oli käytössä päivittäin. Pakkasin kassin synnytyksen käynnistyttyä juuri ennen sairaalaan lähtöä.

Vauvan kotiinlähtövaatteet sekä puhelimen laturi & hygieniatarvikkeet olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Oma Kylpytakki oli paras! Turhaa oli liikaa vaatteita.

Vähällä pärjää. Laturi ja puhelin.

Vaatteita ja pikkunaposteltavaa

Korvatulpat, puhelimen laturi ja energiajuoma palkinnoksi koetuksen jälkeen!

Tärkeimmät varmasti puhelin, laturi ja vesipullo.

Ensisynnyttäjänä ihana lukea vinkkejä! Varmasti nuo villasukat löytävät myös omaan sairaalakassiin, puhelin ja laturit toki myös. Itseni tuntien kuulokkeet tulevat varmasti myös käyttöön, musiikilla saa pelastettua niin paljon. Ja äänikirjat toimii niin saa myös tapettua aikaa mikäli siihen tarvetta.

Kivennäisvettä, trippejä, protskupatuikoita ja karkkia evääksi saliin. Akkulaturin puhelimeen ja ne villasukat. Liivinsuojuksiakin on ollut mukana ja imetysliivit. Hygieeniatarpeet tietysti myös. Kotona oli kassissa kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle. Ekalla kerralla ne oli isän valittavissa. 😄 Eipä sitä paljon tarvitse kun sairaala on niin hyvin varustettu kaikella.

Varavirtalähde että riittää virtaa puhelimeen

Laturi ja mehupullo

Puhelin, laturi, kuulokkeet ja tietysti järjetön pussillinen salmiakkia ja lakritsaa 🙂

Vesipullo! Synnyttäessä tulee jano ja kukaan ei oikein ehdi täyttämään vesi mukia. Varsinkin nyt kun on ruuhkaa ja jos joutuu olemaan yksin synnärillä 🙂

Kyllä kännykkä oli tärkein, koska siinä on kamera!

Puhelin ja laturi on tärkeimmät. Ja lämpimät villasukat ☺️

Vesipullo, puhelimen laturi, nännivoide, huulirasva sekä salmiakkipussi

Vesipullo, villasukat, huulirasva, kuulokkeet ja laturi sekä tietty puhelin.

Villasukat, laturi, oma juomapullo ja huulivoide!

Puhelimen laturi ja kotiinlähtövaatteet itselleni ja vauvalle. Jos jotain muuta halusi, niin lapsen isän mukana kulki kyllä.

Vaaville ja itelle kotiinlähtö kamppeet, harsoja, vaippoja, siteitä, liivinsuojia, vitamiinit, jotaki herkkua esim. suklaata. Nuo siis sairaalakassiin, tietty mukana pitää olla puhelin ja laturi.

Sairaalakassiin pakkasin ja pakkaisin jatkossakin laturin, villasukat, lakua ja unimaskin.

Tarvitsisin matkalaukun, koska tahdon nukkua omalla tyynyllä ja peitolla, ja palelen muutenkin aina sairaalassa. Seuraavaksi tärkein on ehdottomasti runsas juotava. Vasta sen jälkeen tulee laturi, tabletti, jne. Kolmannella sijalla, tärkeänä toki sekin, on vaatteet kotimatkalle.

Laturi ja mehupullo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi