ainutlaatuinen arki - Banneri

Mitä mukaan sairaalareppuun? Katso Ainu-perheiden vinkit

Kaupallinen yhteistyö Ainu

Äitiysloman alkaessa yksi tärkeä etappi synnytykseen valmistautumisessa on monille The sairaalakassin pakkaaminen. Toisille se tarkoittaa olalle heitettävää kevyttä laukkua ja toisille perässä vedettävää jättimäistä matkalaukkua. Se mikä yhdelle on välttämättömyys ottaa mukaan voi olla toiselle turhake, mutta jo synnyttäneiden pakkausvinkit ovat siltikin kullanarvoisia etenkin ensisynnyttäjälle.

Kysyimme Ainu-perheiltä mitä he pakkasivat mukaan sairaalakassiin ja mitkä kassin sisällöstä osoittautuivat tärkeimmiksi asioiksi ja mitkä turhakkeiksi?

Redbullit, viltti ja villasukat energiaa ja lämpöä antamassa

”Pakkasin mukaan kotiintulovaatteet itselle ja vauvalle, puhelimen laturin, jatkojohdon, snackseja, Redbullia, viltin, villasukat, tutteja, pehmolelun, ”toilettilaukun” jossa oli shampoo, hoitoaine, hammasharja ja -tahna, hiusharja, kasvovoide, kasvojen puhdistusaine ja sellaista. Tärkeimmät asiat olivat ehdottomasti ne Redbullit 😂 Ja myös viltti ja villasukat. Mulla oli ihan älyttömän kylmä sairaalassa, varsinkin kun maito alkoi nousta. Se pehmolelu oli myös hyvä, kun itkeä pillitin sen kanssa kuin lapsi kun Aarni oli teholla pari ekaa yötä. 😭 Omat pesuaineet oli myös ihan kullanarvoisia ja samoin jatkojohto, helpotti puhelimen lataamista huomattavasti.

Snackseja, joita kehotettiin joka paikassa varaamaan, en olisi tarvinnut, kun ei tehnyt niitä sitten kuitenkaan mieli mitä olin pakannut. Vasta synnytyksen jälkeen tuli mieleen juttuja, joita halusin syödä, ruokaa sai sairaalasta, hedelmiä yms, ja mun ei tehnyt mieli kauheasti edes syödä mitään. Vauvan tutit olivat turhia, melkein kaikki vehkeet vauvalle tuli sairaalasta, kun jouduttiin olemaan viikko. Olisin tarvinnut vielä enemmän lämmikettä itselleni. 🤔 Palelin siis aivan hirveästi. Ja kuulokkeet.”

Tärkeimpinä pillipullo ja pitkä laturijohto

”Mukaan pakattavia asioita oli: neuvolakortti, pillipullo, vaatteet itselle ja vauvalle lähtöpäivälle, hygieniatarvikkeet, villasukat, suklaata ja lakua, 3 m pitkä laturi puhelimelle, kuulokkeet, suihkutossut. Ehdottomasti tärkein oli metallinen pullo, jossa oli pilli, koska vesi pysyi tunteja kylmänä ja oli helppo juoda makuuasennossa. Pitkä laturinjohto oli tärkeä, koska sitä ei tarvinnut jatkuvasti siirrellä pistorasiasta toiseen, ja johto ylettyi melkein joka paikkaan huoneessa, eli vuorottelu miehen kanssa oli helppoa.

Otin itselleni liikaa vaatetta, koska olin koko ajan sairaalan mekossa. Olisin voinut ottaa mukaan vauvalle tutin. En tiedä olisiko sille tullut käyttöä, koska vauva ei suostu tuttia syömään😅 ehkä olisi eri tilanne, jos olisi jo synnärillä annettu. Olin pakannut laukun netistä löytyvien listojen pohjalta, niin meni aika nappiin. Ei ollut paljoa turhaa tavaraa, muttei myöskään puuttunut mitään elintärkeää.”

Turhakkeina välipalat

”Pakkasin mukaan vaihtovaatteet itselle ja vauvalle. Vesipullo, laturi+akkupankki, kamera, nännivoide, välipaloja, neuvolakortti, suihkutossut, liivinsuojat, hygienitarvikkeet ja hiusharja. Tärkein asia oli ehdottomasti termarimuki, jossa vesi pysyi kylmänä! Myös kameralle ja akkupankille oli käyttöä  Turhakkeita taas olivat välipalat, koska sairaalassa pelasi ruokahuolto hyvin ja lähinnä itseä janotti koko ajan  Myös liivinsuojia ja nännivoidetta sai sairaalasta.”

Kolmen kassin taktiikalla

”Mulla oli mukana kolme kassia😅😂 Oma kassi, vauvan kassi ja eväskassi. Tärkeimmät oli omat eväät, kotiintulovaatteet molemmille, mutta niitä oli liikaa. Todella tärkeitä oli puhelin, laturi, kamera ja kuulokkeet. Turhaa oli villasukat, tossut, vaipat ja vaatteita oli molemmille aivan liikaa. En kaivannut kyllä mitään, kaikkea oli mukana ja liilakin. Itsellä tosin sairaala-aika oli ainoastaan 20 h kokonaisuudessaan.”

Aivan ihania kokemuksia meidän Ainu-perheillä ja toivottavasti näistä vinkeistä on teillekin iloa! Itse ajattelin marraskuussa, kun meidän perheen vauvan on määrä syntyä, sujauttaa synnytyskassiin (tällä kertaa reppumalliseen sellaiseen) ainakin monikäyttöisen Ainu Suojavoiteen sekä itselleni että vauvaa varten, Ainu Liivinsuojia turvaamaan kotimatkan maitotulvalta sekä tietysti pienelle ihan ensimmäisen pehmon, klassisen Ainu Ensipupun.

Kotona on sitten hyvä olla valmiina odottamassa ainakin nämä Ainu-tuotteet kun pikkuisen kanssa kotiudutaan:

Terveisin Heidi

P.S Mikä sinulle olisi se tärkein asia, jonka pakkaisit mukaan sairaalareppuun? Kerro se meille 3.10.2021 mennessä. Arvomme osallistuneiden kesken aivan uuden Hai repun täynnä upeita Ainu-tuotteita (arvo yhteensä 90 €). Hai Reppu on vettä hylkivä ja sen päällinen on valmistettu muovipullojen kierrätyksessä syntyneestä materiaalista (PET). Sisällä on pehmustettu lokero tietokoneelle, läpässä on kätevä vetoketjullinen tasku ja kaikki soljet ovat metallisia. Repun kantaminen on mukavaa, koska siinä on pehmustetut olkahihnat.

Katso arvonnan säännöt täältä https://kaksplus.fi/yleinen/arvonnan-saannot/

P.S. Seuraathan meitä jo ig:ssa: @ainuneuvoja

Kommentit

444 kommenttia
Avatar

Älypuhelin

Avatar

Vaatteet molemmille kotiinlähtöä varten, laturi. Muu mitä tarvittiin, löytyi sairaalasta. Myös jatkojohto..

Avatar

Puhelimen laturi oli tärkeä, vaikken kauheasti puhelinta käyttänytkään. Myös rintapumppu auttoi maidon nousemisen jälkeen helpottamaan oloa. Kotiinlähtövaatteet sään mukaan, se ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin.

Avatar

Laturi, ponnari, kotiutumisvaatteet molemmille, silmälasit

Avatar

Pitkän odotuksen jälkeen ekana tulee mieleen tuore laku ja salmiakki 🙂 mutta ehkä tärkeimpänä kotiinlähtövatteet ja hygieniatarvikkeita.

Avatar

Lakupussi ja laturi.

Avatar

Tärkein oli lakupussi ja sitten tietenkin vaatteet millä tultiin kotio

Avatar

Jos haetaan YHTÄ tärkeää tavaraa sairaalakassissa ja mikä sujahti ensimmäisenä mukaan; puhelimen laturi 🤗

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä puhelin ja laturi 🙂

Avatar

Ekan lapsen kohdalla pakkasin mukaan ison kasan vaatteita sekä mulle, että muksulle, no sairaalan kaavuissahan sitä tuli hengailtua ja vauva oli vaippasillaan ja ihokontaktissa, toisen vauvan kohdalla tajusin olla ottamatta isoa määrää vaihtovaatteita mukaan, kotiinlähtövaatteilla mentiin. Mulle tärkeimmät oli kännykkä, laturi ja Kouvolan lakritsia pussi. Esikoisen kohdalla suurin turhake oli kyllä meikit sairaalakassiin, en meikannut kertaakaan, toisen kohdalla en meikkejä ottanut mukaan.

Avatar

Korvatulpat ja huulirasva. Näin 7:n synnyttäneenä osaa mennä jo aika minimillä😅

Avatar

Hygieniatarvikkeet. Kaiken muun voi puoliso tai joku muu tuoda kotiin lähtiessä.

Avatar

Suklaata, hygieniatarvikkeita ja kauniit kotiutumisvaatteet kummallekin ❤️

Avatar

Puhelin ja laturi, villasukat, hygieniatarvikkeet, silmälasit ja kotiutumisvaatteet kumpaisellekin 😊

Avatar

Korvatulpat!

Avatar

Huulirasva ja puhelimen laturi tärkeimmät! Mies voi raahata loput perästä 😄

Avatar

Hiusharja oli itselleni tärkeä olin ihan peikon näköinen ekan sairaalasuihkun jälkeen.. myös pienelle itselle kotiin lähtövaatteet. Puheli, Laturi ja vara-akku oli myös hyvä pakata mukaan..

Avatar

Puhelin, kuullokkeet ja vaatteet vauvalle ja itselle kotiinlähtöä varten. Ja toki toilettilaukku.

Avatar

Puhelin ja laturi, hygienia tarvikkeet,kortit (neuvola,pankki,kela) ja kummallekkin vaatteet. 😊

Avatar

Mitään muuta en ole vielä sen enempää ajatellut mutta salmiakkipussi lähtee mukaan sairaalaan varmasti. Kauhea salmiakin himo ollut koko raskauden ajan , mutta sitähän ei nykyään suositella syötävän raskauden aikana 🙈

Avatar

Suklaata ja vauvalle iiihanat kotiutumis/sairaalavaatteet. Itselle rennot ja mukavat vaatteet (jos ei viihdy sairaalavaatteissa kuten minä). Juomapullo pillillä niin voi makuultaan juoda ja rintakumit tuli ekana mieleen😇 Paljon saa itse sairaalasta sitten.

Avatar

Täyteen ladattu kännykkä ehdottomasti tärkein, jos yhden vain saa valita.

Avatar

Puhelin ja laturi 🙂

Avatar

Kamera oli itselle tosi tärkeä, samoin peseytymistarvikkeet.

Avatar

Laturit, mukavat vaatteet ja hygieniatarvikkeet

Avatar

Tärkeimmät ovat puhelin, laturi, hammasharja, -tahna ja huulirasva. Kotiinlähtöä ajatellen tietysti kaukalo ja kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle.

Avatar

Kamera + sitten ne loput 🥰📸

Avatar

Salmiakin ja lakritsin himo on niin suuri, että sellaisen ainakin nakkaan mukaan.

Avatar

Puhelin, laturi, hammasharja + -tahna, hiusharja ja hiuslenkki. Kotiinlähtövaatteita kannattaa olla muutamat eri vaihtoehdot itselle ja vauvalle, meillä ainakin kun kassia pakatessa oli viileä keli mutta kotiinlähtiessä hirveä helle 😅. Ja tietenkin ne housut, millä ajattelin kotiutua, ei mahtuneetkaan päälle 😂

Eväät oli turhia, sairaalasta sai aina välipalaa kun tarvitsisi (hedelmää, jogurttia, leipää aina saatavilla).

Imetysliivit ja liivinsuojat oli mukavat laittaa heti sairaalassa päälle. Liivit ehdottomasti kaarituettomat niin eivät paina mistään ja yölläkin mukavammat.

Terveyssiteitä oli mukava olla omia viimeistään kotiinlähtöä ajatellen ettei tarvinnut sairaalan ison vaipan kanssa kotiutua.

Avatar

Laturi ja salmiakkia.

Avatar

Vaatteet molemmille, syötävää!

Avatar

No, vaatteita pakkasin sekä itselleni että vauvalle siltä varalta et päästäisiin hotelliin. Mutta vaikka ei päästy, niin puin vauvan omiin vaatteisiinsa, koska ne sairaalan oli vähän sellaisia… no sairaalavaatteita. Mutta tärkein oli ehkä enkkulakut, joita olin raskausaikana syönyt niin että heitin ne mustat osat pois ja söin vaan värilliset kerrokset. Nyt sai vihdoin syödä ne kokonaan. 😃

Avatar

Kaikenlaista oli mukana erilaisista välipaloista lähtien. Suurin osa täysin turhia. Eniten iloa oli pillimehuista, joita en ollut itse pakannut vaan pyysin miestäni tuomaan. Hän tuli synnärille perässä ja toi haki kaupasta laatikollisen mehuja. Nauroin, että aikamoista liioittelua, mutta kolmessa päivässä kaikki meni.

Avatar

Olen pakannut odottamaan: villasukat,varpaat aina jäässä,puh laturin ja kuulokkeet,vaatetta kotimatkalle,liivinsuojat(muistan vanhasta,että olisin kaivannut niitä) omat pesujutut ja harja. Muistelen,että pärjäsin viimeksi,eli 14vuotta sitten aika vähällä – jotan näillä mennään,luottavaisin mielin.

Avatar

Tärkeimmät mukana olleet tavarat olivat kännykkä ja laturi. Niiden avulla sain pidettyä yhteyttä kotiin ja ystäviin viikon sairaalassa olon ajan.

Avatar

Kyllähän mukana oli kaikennäköistä. Omia, vauvan sekä isän tarvikkeita kun tiesimme jäävämme perhehuoneeseen ainakin pariksi yöksi.
Tärkein oli kuitenkin koko raskauden ajan himoitut pepe xxl lakut. Niitä oli varmaan 6kpl pakattuna mukaan ja ensimmäiset söin jo ennen synnytystä salissa 😅. Helpotti myös vatsantoimintaa synnytyksen jälkeen!

Avatar

Jatkojohto+laturi ja lakeria 9kk ”paaston” aiheuttamaan himoon 😄

Avatar

Vaatteita molemmille ja tietty puhelin + laturi. JA LAKUJA. 😋

Avatar

Vauvalle vaatteet, juomapullo ja villasukat. 😊

Avatar

Vaihtovaatteet itselle ja vauvalle, sekä puhelin ja laturi jotta voi ottaa kuvia pienestä kääröstä jo ensimmäisinä päivinä ❤

Avatar

Vauvalle vaatteet, juomapullo ja villasukat. 😊

Avatar

Puhelin, laturi, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, hygieniatuotteet (hoitoaine, hamasharja, tahna ja kasvojen pesu völineet), villasukat, juomapullo ja polaroid kamera.

Avatar

Laturi, villasukat ja karkkia! 😁

Avatar

Villasukat.

Avatar

Laturi, hammasharja ja vauvan vaatteet

Avatar

siskoni pakkasi mukaan kotiintulovaatteet itselleen ja vauvalle

Avatar

Puhelin, laturi ja huulirasva ne kaikkein tärkeimmät. Pakkasin mukaan myös lakua, oli kyllä hyvää kun vihdoin taas sai hyvillä mielin syödä sitä!

Avatar

Tällä hetkellä päällimmäisenä on mielessä metrilakut, ku sitä on tehnyt koko raskauden ajan aivan älyttömästi mieli.

Avatar

Lakua, villasukat ja hammasharja! Kotiinlähtökassin voi jättää kotiin isälle tuotavaksi, olettaen että siellä ainakin yksi yö vietetään.

Avatar

Vauvalle lämpimät kotiintulo vaatteet ja itselle löysät ja hengittävät. Kuulokkeet

Avatar

Villasukat! Jalat palelee aina 😀

Avatar

Puhelin, laturi ja huulirasva😌

Avatar

Pitkällä johdolla laturi helpotti puhelimen käyttöä. Tuli kuvattua paljon vauvaa ja läheteltyä viestejä lähimmäisille 😍

Avatar

En pakannut mitään kun seuranta ultrasta suoraan osastolle makaamaan ja kolmen päivän päästä syntyi pieni keskonen. Keskola aikana oli aikaa mierriä mitä tarvii kotiutus hetkellä. Vaatteet pienelle ja turvallinen istuin autoon.

Avatar

Mulla oli sairaalakassissa kotiutumisvaatteet meille molemmille, herkkuja, laturi pitkällä johdolla, hiusharja, hammasharja ja -tahna sekä kuulokkeet. Mitään ylimäärästä ei ollu, enkä kaivannut kotoa mitään. Oltiin 2 vrk osastolla vauvan kanssa. Mies tuli sitten kaukalon kanssa hakemaan.

Avatar

Kotiutumisvaatteet molemmille, puhelin ja laturi sekä oma herkkupussi, joka sisälsi mm.lakuja,suklaata ja pähkinöitä. 😄 Siinäpä ne tärkeimmät.

Avatar

Lakuja!! Ja hammasharja.

Avatar

Salmiakkia, lakua ja purukumia. Vesipullo. Omat pesuaineet, neuvolakortti, puhelimen laturi, kuulokkeet, muutamat meikit, kotiinpaluu vaatteet itselle ja vauvalle, ristikkolehti, pehmeät lämpimät sukat, flipflopit, mukavat alushousut, yöasu ja imetysliivejä. (Toiveena potilashotelliin pääsy)

Avatar

Laturi puhelimeen ja villasukat vilukissalle😊

Avatar

Puhelin, laturi ja villasukat 🙂

Avatar

Tärkein oli kännykkä latureineen. Sai kuvia otettua ja laitettua miehelleni viestiä mitä tarvii tuua. Toisessa kassissa vauvalle valmiiksi vaatteet ja sen toi mies vasta kotiutus päivänä.

Avatar

Käytetyimmät oli vesipullo, pitkä puhelimen laturi, hyvä hoitoaine hiuksille ja oma tyyny. Hirveästi oli tavaraa mukana mutta lopulta synnytyksen ajan tarvitsi vain omaa vesipulloa ja loppuja tavaroita synnytyksen jälkeen osastolla. Oma tyyny oli kuitenkin tärkein, sairaalan tyynyistä sai vain päänsäryn.

Avatar

Kännykkä niin saa ikuistettua ensimmäiset hetket pienokaisen kanssa 😊

Avatar

Omat hygieniatuotteet!

Avatar

Käsirasva ja huulirasva, pienimmän kohdalla hiusharja oli ihan turha ei nimittäin paljon tullut harjattua hiuksia.

Avatar

Puhelin, laturi, huulirasva sekä kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle. Toki mukaan tuli myös karkkia jos karkkihammasta olisi alkanut kolottamaan 😁

Avatar

Minulle tärkein asia mitä aijon pakata sairaalareppuun on suklaalevy ja lakritsia.

Avatar

Kotiutumisvaatteet vauvalle 😍

Avatar

Puhelin ja laturi, kotiutumisvaatteet, herkkuja.

Avatar

Puhelin, laturi, CHILIPÄHKINÄT, hygieniatarvikkeet ja miehen kylpytakki (oma kun ei mahdu päälle enään). Ja tietysti kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle. Ehkä myös tabletti jotta voimme miehen kanssa katsoa vaikka sarjaa jos joutuu pidemmän aikaan synnärillä nyt viettämään. (Tietysti myös laturi sekä jatkoroikka!) Mies kyllä lupasi pitää herkku/välipalat kunnossa ettei itse tarvitse niihin puuttua, mutta chilipähkinät pakkaan mukaan itse! 🥰 Tuleva synnytys jännittää ihan vietävästi kun esikoinen kyseessä, mutta mies luvannut myös pitää huolen etten unohda mitään tärkeää😅

Avatar

Parempi ottaa mukaan enemmän kuin luulisi tarvitsevansa. Reissu voi kestää suunniteltua kauemmin ja jos ei ole ketään kuka tuo lisää vaatteita yms.
Puhelin ja laturi itselle oli tärkeimmät, olin yksin synnärillä mutta puhelimen avulla tuki oli lähellä aina.

Avatar

Juomapullo. Hammasharja ja -tahna. Hiusharja tai kampa jos sen ehtii pakata. Korvatulpat vaikken niitä kyllä vauvan seurassa uskalla käyttää. Vauvalle keliin nähden järkevät vaatteet, turvakaukalo
ja sen lämpöpussi tms nb-varusteet – kasattuna valmiiksi… Laturi ja puhelin. Eikö sieltä muut vermeet saa. Todennäköisesti itellä on okei vaatteet päällä mennessä niin samoilla takaisin, vaihtopikkarit toki jos(kun) käy kosteasti mennessä…
Ja ehdottomasti lämmitettävä kauratyyny!!! Ellei sellasta sairaalasta saa.

Avatar

Vaatteet ja eväät, etenkin herkut 😀

Avatar

Vaatteet molemmille ja perus hygienia tarpeet. Jotain tekemistä varmaan olis hyvä olla ni semmoista pakkaisin.

Avatar

Villasukat pakkaisin, laturim ja pientä evästä.

Avatar

Kyllä se tärkein oli suklaa. Ja sitä sai mies tuoda lisää pariinkin otteeseen kun päiviä vietettiin sairaalassa useampia.

Avatar

Vöhemmän on enemmän meidän kokemuksen mukaan 🙂 Tärkeintä oli puhelin ja siihen pikalaturi ja kuulokkeet. Myös vesipullo, sisätossut olivat hyödyllisiä. Ja sitten yhdet mukavat vaihtovaatteet itselle, puolisolle ja vauvalle sekä pieni toilettilaukku hammasharjoineen ja kosteuspyyhkeitä. Muuta ei oikeastaan tarvitse. Esim meillä ainakin jäi snacsit syömättä, omat shampoot ja kosmetiikka käyttämättä ja monet vaatteet käyttämättä kun olin vaan sairaalakaavussa koko ajan ja suihku+pesut olivat nopeita hujauksia sairaalan pesuaineilla. Ruokaa löytyy sairaalan puolesta yllin kyllin ja kaikki ”vapaa-aika” meni nukkumiseen, joten erityistä viihdykettä ei tarvinnut. Mitä vöhemmän on mukana, sitä helpompi löytää tarvitsemansa kassista ja helpompi kotiutua.

Avatar

Kännykkä, laturi, synnytyksen odotusta varten syötävää minulle ja tarvittaessa vaimolle vaikka hän sää ruoat sairaalasta toisin kuin puoliso, lukemista yms ajan vietettä ja varavaatteet. Lapsille vaatteet ja muut tarvikkeet sitten kotiutumisen yhteydessä.

Avatar

No se neuvola/äitiyskorttihan on tärkein muistettava! Sitten muuten tärkeitä on puhelimeen laturi, mahdolliset henkilökohtaiset lääkkeet, huulirasva ja sukat koska sairaalan sukat ovat vain kangas putki. Sitten kotiutumisvaatteet, itselle ja vauvalle ainakin kahdet koska yleensä se kakkakatastrofi iskee juuri kriittisesti. Myös puolisolle kantsii ottaa semmonen rento paita jonka alla uutukaisen vauvan on hyvä ottaa kenguruhoitoa. Syötäviä oman maun mukaan mutta voi olla että jäävät syömättä. Mukaan myös rentoa, avointa mieltä! <3

Avatar

Kaikkein tärkein tais kotiutumisvaatteiden ja turvakaukalon lisäks olla lopulta vihreä tee. Sitä kun ei sairaalan valikoimista löytyny. 😄
Jopa puhelin ja laturi oli toissijaisia, kun en niitä vauvan kanssa pesiessä juuri tarvinnu.

Avatar

Kotiutumisvaatteet, kännykkä ja laturi, neuvolakortti ja varmuuden vuoksi vähän evästä 🙂

Avatar

Esikoinen tuloillaan ja olen tätä jo vähän alkanut miettimään, vaikka tammikuussa toivottavasti vasta ajankohtaista! 🤩 Vaihtovaatteet itselle ja vauvalle, villasukat, puhelimen laturi ja hygieniatarvikkeita. Salmiakkia on himottanut koko raskausajan, joten sitä pitää ehdottomasti olla mukana! Lisäksi otan oman ISON teekupin ja hyvää teetä, koska sen suhteen olen niin nirso, että yleensä joutuu joka paikassa pettymään 😉

Avatar

Hammasharja ja hammastahna! Sekä kotiutumisvaatteet vauvalle ja itselle.

Avatar

Kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle, syömistä, pepsiä ehottomasti, pitkä puhelimen laturi, villasukat, hammasharja ja tahna, tutti vauvalle ja ehkä se tärkein omasta mielestä oli pienet sisätumput vauvalle, ettei pääse raapimaan kasvojaan 🙂

Avatar

Tärkeimmät tais olla vauvalle ja mulle kotiutumista varten vaatteet. Hammasharja ja huulirasva. Sairaalassa oltiin vain noin vuorokausi tämän kolmannen kanssa.

Avatar

Jatkojohto lauturille ja itselle herkkuja

Avatar

Pehmeä ja rento oloasu sekä omat hiustenpesu tuotteet.

Avatar

Villasukat ja trippi paketti.

Avatar

Lakuja ja salmiakkia pitkän odotuksen palkinnoksi ja nyt kun luin tän niin haluan Ainun ensipupun vauvalle mukaan sairaalaan 🥰🥰 Lokakuussa syntyy neiti.

Avatar

Ensi kerralla pakkaisin mukaan perusvarusteiden lisäksi alipainepumpun valuvia maitoja keräämään sekä villasukat lämpimänä pysymiseen.

Avatar

Tarpeeksi pitkä laturijohto (tai virtapankki), mini kaiutin, kotiintulovaatteet vauvalle <3

Avatar

Tärkein viime synnytyksessä oli laturi ja hygieniatarvikkeet. Olin sairaalassa melkein 2viikkoa. Vauvalle oma pupunsa. Tällä kertaa aion ottaa mukaan myös metrilskuja, joita olen himoinnut koko raskauden ajan.

Avatar

Puhelin ja laturi👌

Avatar

Kuulokkeet ja laturi, ristikkolehti ja karkkia. Kaikki kolme synnytysreissua olleet pitkiä, viimeisin oli pisin (ma-su) joten viihykkeille ja herkuille oli kysyntää!

Avatar

Pandan suklaalakupallerot.

Avatar

Korvatulpat

Avatar

Ehdottomasti lämpimät vaatteet esim villasukat ja muuta pehmeetä puettavaa. Tutti ja pikku pipo lapselle. Tietenki kännykkä ja laturi. Naposteltavaa, neuvolakortti ja muut tärkeät paperit.

Avatar

Tärkeintä on varmasti kotiutumista varten vaatteet itselle ja vauvalle. Omat hygieniavälineet ovat mieluisammat kuin sairaalan saippuat..

Avatar

Tärkeimpiä tavaroita olivat molempien kotiutumis vaatteet, omat sisäkengät, laturi, tabletti, juomapullo sekä isän tuoma pupu pienelle.

Turhakkeita ei juurikaan ollut, mutta eväitä oli turhan paljon mukana.

Avatar

Kotiutumisvaatteet, salmiakkia, lakua ja villasukat!

Avatar

Mukavat vaatteet ja puhelin sekä laturi 👍

Avatar

Kiintopisteenä toimivat A4 värityskirjan kuvat, joista toisessa luki ”synnytys on turvallinen minulle ja vauvalleni” ja toisessa luki ”supistukset eivät voi olla vahvempia kuin minä sillä ne ovat minä”.

Avatar

Sairaalakassin pakkaus edessä ensimmäistä kertaa vasta loppuvuodesta, mutta itse koen tärkeimmäksi kassista löytyvän villasukat sekä luettavaa. Todennäköisesti kassista löytyy paljon kaikkea ylimääräistäkin, onneksi netistä löytyy pakkausta helpottavia listoja 😊

Avatar

Omasta sairaalakassista luulen tärkeimpänä löytyvän villasukat sekä lukemista tai ristikkolehti. Oman sairaalakassin pakkaus tulee eteen ensimmäistä kertaa loppuvuodesta. Onneksi netissä on paljon listoja helpottamaan pakkausta 😊

Avatar

Mulle pakattiin se puolesta jo kun jouduinki aiemmin sairaalaan ja se tuotiin sairaalaan. Mutta imetysliivit, vauvan kotiin lähtövaatteet, vaihtovaatteet itselle pariksi päiväksi, kuulokkeet, laturi, hygieniatarvikkeet ja suklaata ja iso muovinen fast:in shaker vesilasiksi 😅

Avatar

Mulla tärkeimmät oli juomapullo pillillä, laturi pitkällä johdolla sekä välipalat. (Oli karkkia sekä välipalapatukoita). Myös kookosvesi oli nesteytykseen ihan best!😍❤ Synnytyksen jälkeen on jäätävä jano ja nälkä kokoajan, koska Koronan vuoksi kumppani pääsi mukaan vain synnytyssaliin niin sitä joutui itse hakemaan kaiken ja hoitamaan kaiken. = vaikka jäätävä nälkä oli ja välipalaa olisi löytynyt keittiön kaapista niin yöllä kun koitat pitää vauvaa iholla 24/7, imettää 2h välein, tilata lisämaitoa ja pumpata myös 2h välein niin liikkuminen ”keittiöön” tuntui mahdottomalta. Ja tosiaan Koronan takia ei ollut mitään kiskaa..tms siellä auki + mies ei saanut tulla sinne vierailemaan ja tuomaan herkkuja joten kaikki piti olla heti mukana. Onneksi oltiin vain 2yötä sairaalassa.😅

Avatar

Meille tulossa toinen ihan hetkenä minä hyvänsä, laskettuaika 17.9.2021😇 Edellisellä kerralla oli lähestulkoon kaikki tarvittava mukana, ainut mitä jäi uupumaan oli kuulokkeet ja tällä kertaa otan myös pidemmän puhelimen laturin. Synnytyskassini sisältää: Herkkuja, juotavaa, vaihtovaatteet minulle+vauvalle kotiinlähtö päiväksi, omat tossut, hygieniatarvikkeet, kuulokkeet ja laturi(pitkä johto). Ja vauvalle oma viltti💙

Avatar

Suklaata ja juomista itselle, kestoliivinsuojia, tietysti perushygieniatarvikkeet, kotiutumisvaatteet, puhelimen laturi. Siinäpä varmaan ne tärkeimmät.

Avatar

Aamutakki

Avatar

Iso pillipullo vedelle oli hyödyllisintä, mitä oli pakattuna. Eväät jäi syömättä, mutta jos nyt pakkaisin, niin ottaisin mukaan esim. joitain poretabletteja, joita voisi sekoittaa veteen.

Avatar

Villasukat ja salmiakkia

Avatar

Laturi pitkällä johdolla, tossut, juomapullo, irtokarkkeja

Avatar

Villasukat, laturi ja kuulokkeet. Itse hoitajana työskentelevänsä huomannut nämä kolme olevan äärimmäisen tärkeät sairaalassa.

Avatar

Esikoisen synnytyksessä harmitti ettei ollut omia pesuaineita mukana, joten ainakin shampoo ja hoitoaine ensi kerralla mukaan. Tukka oli niin rasvainen että olo oli jo senkin takia huonompi kun ei saanut kunnolla pestyä sairaalan aineilla. Lisäksi tietty laturi, hiusharja, vaatteet itselle ja vauvalle ja hammasvälineet. Varmaan pakkaan itselle salmiakkia ja battery jungledin mukaan koska niistä on tullut pidättäydyttyä tässä jo reilu 8kk. Isäntä lupasi tuoda sushia synnärille 😂 Muuten en usko mitään ihmeitä mukaan tarvitsevani.

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle

Avatar

Kaikkein tärkein oli ehkä puhelin, jolla pystyttiin välittämään synnytyksen kulkua perheelle. Hai-reppu oisi ihana pojalle kerhorepuksi 😍

Avatar

Pitkä laturin johto! Synnytyssalissa laturin paikat saattaa olla ikävässä paikassa ja johto ei yltä sänkyyn. Itse tuli ainakin puhelinta käytettyä niin musiikin kuunteluun kun somettamiseen koska synnytyksen alku eteni hitaasti ja olin suht kivuton

Avatar

Hiusharja varmaankin. Pitkä tukka menee äkkiä takkuun, joten todella tarpeellinen olla mukana 😄

Avatar

Puhelin, koska siinä oleva kamera. Ekat päivät sairaalassa menee sumussa ja itselle ne kuvat synnytyksen jälkeen ovat kultaakin kalliimpia kun rankan synnytyksen jälkeen pää oli aivan pyörällä eikä välttämättä enää muista kaikkea kunnolla.

Avatar

Pillimehut oli kova sana! Maistuivat hyvälle huoneenlämpöisenäkin sekä niitä oli helppo juoda makuuasennostakin.

Avatar

Puhelin,laturi, sisäkengät ja kotiinlähtöä vaatteet molemmille. Mies voi tuoda, jos jotain muuta tarvitsen.

Avatar

Suklaa ja lakritsi 😁

Avatar

Puhelin ja laturi, sisäkengät ja hiuspompuloita 😀

Avatar

Fazerin chilisuklaa ja housut jotka ei kiristä, eikä purista. Mutta ehkä kolmas kerta nyt toden sanoo ja muistuu kaikki mukaan, vaikka laukku on ollut pakattuna aina pariviikkoa ennen laskettua. 😂

Avatar

Itse odotan ensimmäistä lasta tällä hetkellä, enkä ole vielä edes lukenut mistään vinkkejä mitä pakata mukaan mutta seuraavia varmasti ainakin ☺️
Itselle mukavat kotiinlähtövaatteet, samoin vauvalle. Laturi, langattomat kuulokkeet, toilettilaukku (hammasharja, hiusharja, yms.)
Villasukat! Palelen aina 😅 Termospullo vedelle, ja pussillinen lakua/salmiakkia synnytyksen jälkeiseen 😁!
Oma rintapumppu ja ehkä vauvalle tutti ☺️

Luulen että näillä pärjää jo hyvin 😁

Avatar

Puhelimen latausjohto, sai pidettyä puhelimen päällä ja soiteltua videopuheluita esikoiselle ja miehelle 🙂

Avatar

Kännykkä jossa valmiiksi tehdyt hyvät soittolistat, kuulokkeet ja laturi, kamera, korvatulpat, pähkinöitä ja muutamaa eri laatuista hyvää irtoteetä. Mukavia vaatteita molemmille. Joku pehmolelu<3

Avatar

Hygieniatarvikkeet. Kaiken muun voi puoliso tai joku muu tuoda kotiin lähtiessä tai vieerailulla😊.

Avatar

lämpimät vaatteet pikkuiselle. Itselleni mukavat housut ja vaatetta. Jotain pientä hyvää itselleni ja vauvalle pupu ❤️

Avatar

Ponnari, vesipullo!

Avatar

Korvatulpat 😁

Avatar

Irtokarkkeja ja Trippejä. Oli aivan valtavan kuuma sairaalassa eikä tehnyt juurikaan mieli syödä mitään.

Avatar

Villasukat, jotta jalat ei palele

Avatar

Suklaata 😁 Sitä on ollut joka kerta mukana. Ja tietty ne vauvan kotiutumisvaatteet yms pakolliset.

Avatar

Lakupussi!! Esikoisen kohdalla oli ihan parasta kaivaa lakupussi synnytyksen jälkeen esiin 😀
Pitkä laturinjohto ja kotiutumisvaatteet kummallekki oli sit muut erityisen tärkeät.

Avatar

Tärkeimpänä koin nänni rasvan, liivin suojat, puhelimen laturin, hiusharjan. Mukavat kotiutumis vaatteet. Omaa evästä myös hyvä olla mut se on hankala arvioida mitä tekee mieli sitten

Avatar

Ehkä ihan ykkösjuttu oli itselle mukavat kotiutumisvaatteet. Synnytyksen jälkeen on koko kroppa niin väsynyt ja sairaalakaapujen jälkeen ei mikään puristava houkuttele.

Avatar

Minä RAKASTAN pakkauslistojen kirjoittamista ja laukkujen pakkaamista. Synnytysreissua varten pakkasin kolme laukkua: synnytyssalikassi, lapsivuodeosastolle pieni lentolaukku ja lisäksi vauvan hoitolaukku. Kaiken piti olla täydellistä.

Synnytyssalikassissa oli miehelle vaihtovaatteita, aamutossut, aamutakki ihokontaktia varten, välipalaa, juomapullo, tabletti (päivitin Spotifyn premiumiin), bluetooth-kaiutin, latureita eri elektroniikkalaitteille, kamera, vauvan viltti, autolehtiä, tens-laite, Rebozo-liina ja varmuuden vuoksi miehelle kirjalliset ohjeet eri hierontatekniikoista ja spinning babies -harjoitteista.

Lapsivuodeosastoa varten pakkasin meille molemmille riittävästi mukavia oleskeluvaatteita, pesuaineet, hiusharjan, hammasharjat ja -tanhat, salmikkia, oman aamutakin ja aamutossut, villasukat ja tavallisia kuukautissiteitä. Niin ja tietenkin myös kuivattuja luumuja, imetysteetä ja kotikaljaa maidon nostattamiseksi ja vatsantoiminnan käynnistämiseksi.

Vauvan hoitolaukussa oli nännivoidetta, useammat vauvanvaatteet, vaippoja, harja ja vauvashampoo tukan pesemiseksi. Hyvin selvittiin ja pakkaisin myös seuraavalla kerralla samalla tavalla.

Avatar

Vaatteet molemmille, hammasharja, puhelin ja laturi.

Avatar

Hiusharja, hampaidenpesuvälineet, dödö, karkkipussi ja kotiutumisvaatteet. En ottanut mitään turhaa (ja ei, karkkipussi ei ollut turha nälkäisenä keskellä yötä)

Avatar

Joulukuussa edessä ensimmäistä kertaa tämän laukun pakkaaminen. Koska raskausdiabetes, niin tietyt herkut tulee olemaan korkealla listalla, ainakin ekaksi kunnon laku ja salmiakki. Muuten varmaan lähinnä vesipullo, laturi ja vaatteet mielessä. 🙂

Avatar

Ehtisin pakkaamaan omat hygieniatarvikkeet ja laturin. Onneksi otin ne edes mukaan kun vauva syntyi 3 viikkoa etukäteen enkä ollut vielä ajatellut että synnyttämään lähdetään kun sairaalaan menin tarkkailuun. Siinä huomasi, että eihän siellä paljon mitään tarvitse. Näiden lisäksi olisin pakannut vauvalle vaatetta mutta nekin ehtii tuoda myöhemmin.

Avatar

Mukavat housut itselle kotiinlähtöön on se tärkein 😅 eväitä oli myös joka lähtöön ja tripit oli synnytyssalissa tosi käteviä!

Avatar

Kotiutumis vaatteet itselle ja vauvalle. Laturi, hygienia tarvikkeet. Tutti, vauvalle viltti. herkkuja

Avatar

Laturi, vaihtovaatteet molemmille, lakua.

Avatar

Kotiin lähtö vaatteet itselle, laturi. Jotain juotavaa. Vauvalle kotiutumisvaatteet. Eipä sitä juuri muuta tarvinnut.

Avatar

Sairaalakassiin tuli mukaan tottakai kaikki perusjutut itselle ja lapsille mutta se tärkein juttu on ollut vauvojen kotiutumisvaatteet, niitä hypistelin ja valkkailin jo hyvissä ajoin ja vaihtukin muutamaan kertaan kun en osannut päättää 😂 varsinkin nyt viimeisten 7/21 syntyneiden kaksosten kanssa. Itselle ollut aina juhlan ja ylpeyden hetki kun kotiudutaan vauvojen kanssa ❤️

Avatar

Pitkä puhelimen laturi ja pillivesipullo. Ja vauvan nalle, jonka kanssa otettiin ensimmäiset kuvat ja nyt joka kuukausi saman nallen kanssa.

Avatar

Herkkuja, vesipullo, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, laturi, omat pesuaineet ja muut hygieniatarvikkeet, imetysliivit.

Avatar

Kotiutumisvaatteet sekä minulle että vauvalle, puhelin ja laturi ja hygieniatarvikkeet. Onneksi asutaan niin lähellä sairaalaa, että mies voi helposti tuoda kaiken mikä jää.

Avatar

Pakkaan mukaan kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, vaihtovaihteet myös puolisolle. Hygieniatarvikkeet ja laturi. Vauvalle uniriepu, itselle villasukat, termaripullo ja suklaapatukka.

Avatar

Villasukat, hammasharja , ainupupu ja tutti paketti

Avatar

Hygieniatarvikkeet, kotiinlähtövaatteet itselle & vauvalle, kännykkä + laturi sekä snackseja.

Avatar

Hygieniatarvikkeet ja laturi tuli sairaalassa ollessa tarpeeseen. Imetysliivit olivat myös tärkeät.
Kotiin lähtöä ajatellen mukavat vaatteet itselle ja vauvalle.

Avatar

Imetysliivit, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle. Jotain hyvää, esim. salmiakkia. Sit sairaalaan oma lämmin kauratyyny synnytykseen. Hygieniatarvikkeet, neuvolakortti, puhelin ja laturi.

Avatar

Tärkein ois varmaan villasukat. Oon vilukissa. 😀

Avatar

Omaan sairaalakassiin aion pakata ihan ekana kasan lakuja, villasukat, kuulokkeet ja puhelimen laturin. Niillä pärjää pitkälle, mutta toki kaikkea tarpeellista on muutakin. Vauvalle pakkaan lämpimän vaatekerraston, tutin ja pehmolelun.

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, laturi, juomapullo, hygieniatarvikkeet ja herkkuja 😊

Avatar

Puhelin ja laturi ollut jokaisella kerralla mukana. Kiireessä ei edellisellä kerralla ehtinyt ottaa mitään mukaan. Muutoin lämpimät kotiutumisvaatteet sekä hammasharja ja muut hygieniatarvikkeet.

Avatar

Omat hygienia tuotteet, vaatteet, vauvan kotiutumis vaatteet, tutteja, Puh laturi Ja salmiakkia

Avatar

Kotiutumisvaatteet vauvalle ja itselle,laturi,kännykkä,hygienia tuotteet. Rintaliivien suojat kannattaa myös ottaa mukaan,niitä ei minulle tarjottu sairaalassa,olisi pitänyt itse ottaa mukaan. Herkut voi vaikka puoliso tuoda mukana.

Avatar

Omat hygienia tarvikkeet ja hiusharja, niiden avulla on paljon mukavampi olo. Laturi pitkällä johdolla.. Jotain syötävää, mitä ei ole pitkään aikaan voinut syödä. Vauvalle on saatavilla hoitotarvikkeet, mutta mukaan voisi ottaa jonkun pehmolelun. Sen kanssa on hauska ottaa (myös jatkossa) kuvia vauvan kasvusta.

Avatar

Riittävästi mukavia vaatteita ja tossut sairaalaan! Vauvalle lämmintä kotimatkalle ja varmuuden vuoksi itelle suklaapatukka. Kännykkä ja laturi ja joku hyvä kirja 📚

Avatar

Kotiutumisvaatteet, laturi, hius- ja hammasharja, aamutakki, villasukat ja kirja. Sekä vähän herkkuja! Myös miehelle oli vaihtovaatteet mukana.

Avatar

Juomapullo ja puhelimen laturi

Avatar

HiusDONITSI. Joskus yksi ponnari mukana, ja paksua tukkaa solmiessa napsahtanut poikki.
Saa hikiseltä niskalta pois häiritsemästä.

Avatar

Pillimehut oli kova sana! Maistuivat hyvälle huoneenlämpöisenäkin sekä niitä oli helppo juoda makuuasennostakin.

Avatar

Lakritsia ja salmiakkia. Mitään muuta en oikeastaanbole sairaalareissuilla kertaakaan kokenut tarvitsevani.

Jaa niin, no ehkä kotiutumisvaatteet itselle ja lapselle.

Avatar

Pakkasin mukaan tutin, kotiinlähtö vaatteet, limukkaa, suklaata, omat hygienia tarvikkeet, puhelimen laturin, pankkikortin ja rahaa. Näillä pärjäsi hyvin 🙂

Avatar

Tärkein juttu on jotai herkkua itselle. Niiden lisäksi hygieniatuotteet ja kotiutumisvaatteet kummallekin. Eipä siellä mitään erikoisia mukan tarvitse.

Avatar

Pakkasin vaikka mitä ja hirveesti välipaloja mutta ehdottomasti tärkein oli hyvät kuulokkeet, puhelin ja akkupankki. Kotiinkin ois voinu lähtä samoissa vaatteissa kun tuli kun ne oli ihan puhtaat. Ainostaan vauvan kotiutumisvaatteet ja oma naamarasva oli tarpeellisia noiden tärkeimpien lisäksi. Sairaalassa toimi niin hyvin ruokahuolto etten tainnu juurikaan mun eväisiin koskea. 😂

Avatar

Omat hygienia tarvikkeet, puhelin sekä laturi tärkeimpänä. Loput olisi puoliso ehtinyt tuomaan myöhemminkin, pakattuna oli vaatteita itselle ja vauvalle sekä eväitä ja viihdykettä.. Kaikki muu taisi jäädä esikoisen haku reissulla käyttämättä, eväät syömättä ja viihdykkeet hyödyntämättä. ”Viihdettä” riitti ilmankin 26h ajan.

Avatar

Kotiutumisvaatteet molemmille. Hygieniatarvikkeet itselle. Herkkuja. Kaiken muun olen kokenut turhaksi krääsäksi.

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle.

Avatar

Korvatulpat 😁

Avatar

Tutti, vauvalle vaatteet ja lämpöinen viltti, itselle hygienia tuotteet, puhelin ja laturi. Itselle kotiin lähtö vaatteet rennot sellaiset.

Avatar

Kotiutumisvaatteet, herkut, puhelimen laturi sekä kuullokkeer

Avatar

Odotan esikoistani jonka on tarkoitus syntyä nyt lokakuussa. Koska olen ensikertalainen, en vielä tiedä mikä on se THE juttu joka tulee olemaan tärkeintä sairaalakassissa. Usein kuulee puhuttavan lakritsista, tohveleista, vesipullosta pillillä ja huulirasvasta. Nämä täytynee siis ehdottomasti muistaa pakata. Koska olen menossa synnytykseen yksin, luulen että omalla kohdallani tärkeimmäksi tavaraksi sairaalakassissa muodostuu kuitenkin niinkin tylsä ja arkinen kapistus kuin puhelin ja laturi. Lapsen isä on ulkomailla eikä koronamatkustusrajoitusten takia pääse fyysisesti paikalle synnytykseen, joten hän tsemppaa minua sitten etänä monien tuhansien kilometrien takaa. Puhelimen kyllä muistaa aina ottaa kun ovesta lähtee ulos, mutta se laturi! Olisi kamalaa jos puhelimessa akku loppuisi kesken ja yhteydet katkeaisivat. Ja onhan puhelimessa monia muita tärkeitä ominaisuuksia kuten musiikki, netti ajankuluksi sekä kamera, jotta pikkusen saa sitten heti ikuistettua valokuvaan <3

Avatar

Kosteita wc-papereita 💪💪💪Ja kokemuksen syvällä rintaäänellä oikeasti suosittelen kaikkia pakkaamaan mukaan!

Avatar

Huulirasva ja kotiutumisvaatteet!

Avatar

Kotiinlähtövaatteet tietty molemmille sekä laturi ja hiusharja

Avatar

Kotiutus vaatteet itselle ja vauvalle, puhelin, laturi, villasukat ja huulirasva! Neuvolakortti oli sähköinen. juomapullo unohtui jonka mies toi sitten jälkikäteen.

Avatar

Purentakisko! Toki perusjutut kännykkä, oma vesipullo jne… Ja Bepanthen huulirasvana.

Avatar

Oikeastaan pärjäsin ilman kaikkea muuta paitsi puhelinta ja Kouvolan lakua. Emme saaneet perhehuonetta, joten piti viestitellä ja soitella miehen kanssa. Kotiinpaluuvaatteetkin olisi mies voinut tuoda jälkikäteen. Kouvolan laku oli taivaallista 9 kuukauden lakupaaston jälkeen.

Avatar

Itselleni hoitajana oli tärkeää pitää omia vaatteita osastolla. Myös hygieniakamppeet piti olla mukana. Meikeillä tai kuulokkeilla en tehnyt mitään, kaikki aika kun meni itse nukkuessa tai vauvaa vahdatessa. Puhelimella tietenkin ilmoittelin lähisukulaisille voinnista. Suklaalla hemmottelin itseäni ja mies toi juotavaa jotta maidon sai hyvin nousemaan.
Vauvalle ei tarvinnut kuin kotiinlähtövaatteet, kaiken muun sai sairaalasta. Itselleni puhtaat kotiinlähtövaatteet ja siinähän se. Yksi lassi oli mukana ja siinäkin liikaa tavaraa 😂

Avatar

vesipullo, josta pystyi juomaan missä asennossa tahansa oli tärkein! Lisäksi myös puhelimen laturi ja Imetysliivit oli tärkeät!

Avatar

Kännykkä latureineen, koska se mahdollistaa ensihetkien tallentamisen, yhteydenpidon läheisiin ja ’viihteen’ hetkiin joihin kaipaa ajankulua

Avatar

Kotiutumisvaatteet molemmille, omat hygieniatavarat, puhelimen laturi ja vesipullo!

Avatar

Kännykkä, laturi, kuulokkeet ja omat hygienia tarvikkeet.

Avatar

Juuri pakattu sairaalasta kotiutus vaatteet äidille ja vauvalle, laturi ja puhelin mene ehdottomasti mukaan. Juomapullo kulkee nykyään myös miltei aina mukana. Neuvolakortti on yhtä tärkeä kuin lompakko kauppareissulla hoitaja ja lääkärikäynneillä. Äiti kuulemma saa eväät sairaalalta, eli niitä tuskin tule tarvitsemaan mukaan ja aina saa sitten sinne tavara viedä jos jostain jää tulevan synnytyksen jälkihoidossa puutetta. ❤️

Avatar

Juuri 12h sitten synnyttäneenä kassissa on 1 vaatekerta minulle ja vauvalle, karkkipussi ja juoma, laturi, shampoo ja hammasharja sekä tahna. Lisäksi on neulomustyö mukana.

Avatar

Puhelin ja laturi! Ensimmäinen lapsi tulossa ja tiedän jo että ystävien ja perheen tuki, ilon jakaminen, kuvien ottaminen ja mahdollisuus kuunnella musiikkia tulevat olemaan tärkeät!

Muuten sitten kotiutumisvaatteet ja hygieniatarpeet. Uskon että sairaalasta saa muuten kaiken tarpeellisen ja mies voi tuoda jos jotain sitten muka tärkeää jää 😄

Avatar

Tärkeintä on pakata itsensä mukaan, jonka jälkeen puhelin, laturi ja lapsen isä. ❤️ Plussaa tietysti kotiin lähtö vaatteet. 😍

Avatar

Huulirasva

Avatar

Eväät isille 😙

Avatar

Oltiin viikko sairaalassa jotenka pelastus oli kaikennäköiset hygienia tuotteet 😀

Avatar

Salmiakki ja lakut. Sekä tietty puhelimen laturi. Oltiin pojun kans pidempään sairaalassa niin sai pidettyä yhteyttä huolestuneisiin perheen jäseniin.

Vaatteista tietty imetysliivit ja liivin suojat oli hyvä olla mukana kotiinlähtö vaatteiden lisäksi. Ikävää oli kun maito lähti nousuun ja vaatteet oli maidossa. Muutoin melkeinpä kaiken muun saa sairaalasta.

Avatar

Lakuja ja salmiakkia pitkän odotuksen palkinnoksi ja nyt kun luin tän niin haluan Ainun ensipupun vauvalle mukaan sairaalaan 🥰🥰 Lokakuussa syntyy neiti.

Avatar

Tärkein on puhelin, jotta vauvasta saa otettua paljon kuvia ja pystyy pitämään yhteyttä perheeseen. ❤ Toki pakkaisin myös mukaan laturin, kuulokkeet, imetysliivit ja hygienia tuotteet.

Avatar

Meille tärkein oli omat kivat ja mukavat vaatteet, joissa viihtyi viisi päivää sairaalassa. Itselle tulee nuutunut ja sairas olo sairaalan vaatteissa.

Avatar

Suihkutossut, laturi ja kuulokkeet menee ykköseksi listalla.

Avatar

Laturi, puhelin ja oma tyyny (en tykkää sairaalatyynyistä) 🤭

Avatar

Ehdottomasti mukana pitää olla suklaata, laturi ja vesipullo 😁

Avatar

Valitsisin omat lämpimät villasukat!

Avatar

Oon menossa helmikuussa synnyttää ja tärkein minkä aion pakata mukaan on ehdottomasti villasukat ja energia juoma 😅

Avatar

Vajaa kk laskettuun päivään, synnärille pakkaan mukaan varmaan tärkeimpänä puhelimen ja bluetooth-kaiuttimen sekä sipsejä 😀 tottakai perus kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä hygieniatuotteet. Kauheesti en ylimääräistä jaksa raahata. Oliko tämä kommenttikenttä se mistä arvontaan sai osallistuttua? en löydä erillistä lomaketta.

Avatar

Itse aion pakata sairaalakassiin villasukat ja neuletakin itselle koska olen villikissa ja laskettu aika on tammikuussa. Lakuja ja salmiakkia aion myös pakata.
Kahdella edellisellä kerralla oli niin paljon turhaa mukana että nyt pitää muuten miettiä mitä oikeasti meinaa tarvita.

Avatar

Tärkein varmasti kotiinlähtövaatteet itselle ja vauvalle sekä puhelimen laturi.

Avatar

Laturi, puhelin ja lakuja 😄

Avatar

Imetysliivit, villasukat ja puhelin+puhelimen laturi. Kaikki muut sai sairaalasta. 👍

Avatar

Ajattelin pakata vauvalle kotiutumista varten vaatteet ja itselleni myös jotain mukavaa päälle pantavaa, kuten villasukat ja imetystoppi. Muuten tarpeellisia ehkä olisi vain puhelimen laturi ja jotain pientä herkkua itselle 🤭

Avatar

Ensin nauroin ajatukselle korvatulpista sairaalakassissa, mutta onneksi otin ne, sillä vauva olikin teholla ensimmäiset päivät, niin korvatulppien kanssa yöt olivat edes jotenkuten siedettäviä. Kuopuksen kanssa syötävää olisi voinut olla ihan pohjattomasti mukana, koska imetysnälkä oli järjetön

Avatar

Mukavat kotiutumisvaatteet itselleni ja vauvalle! shampoo ym hygieniajutut niin sai olon ihmismäisemmäksi sairaalassa ollessa.

Avatar

Puhelin latureineen

Avatar

Puhelin, laturi, hygieniatarvikkeet, kotiutumisvaatteet, herkkuja

Avatar

Puhelin, laturi, shampoo+saippua, hiusharja. Vaatteet itselle ja vauvalle

Avatar

Kuulokkeet ja musiikki!

Avatar

Puhelimen laturi, naposteltavaa, itselle ja vauvalle kotoutimsvaatteet, liivinsuojia ja nännivoidetta. Toki synnytys päätyikin viikon tehohoitoon joten kotona piti käydä sairaalakassia täyttelemässä.

Avatar

Villasukat ja collegehousut 😄

Avatar

Villasukat, puhdas paita ja suklaa olivat varmaan itselle ne kolme tärkeintä mitä oli mukana ♡

Avatar

Itselle juomapullo ja huulirasva olivat tärkeimmät, myös kuivatut hedelmät oli hyvät synnytyksen jälkeisinä päivinä osastolla napostella. Lapselle tärkein oli turvakaukalo ja kotiutumisvaatteet.

Avatar

Kaipasin lakritsia koko raskauden ajan, joten mukaan lähti ehdottomasti yksi pussi lakua. Mutta varmaan tänä päivänä tärkeimpänä ottaisin mukaan puhelimen, sekä itselle ja vauvalle kotiinlähtövaatteet.

Avatar

Veikkaan että puhelin+laturi ainakin yks tärkemmistä. Monet muut jutut semmoisia jotka mies ehtii kyllä tuoda sit osastolle jos jää matkasta,kuten vaatteet kotoutumiseen.

Avatar

Itselle tärkeimmät oli
*puhelin ja sen laturi
*oma hammasharja ja -tahna
*imetysliivit ja liivinsuojat
*sisäkengät
*kotiutumisvaatteet vauvalle

Lisäksi olin pakannut itselle kotiutumisvaatteet x2, karkkia ja pillimehua, omat shampoot+saippuat, kasvovoiteet. Näillä en sitten tehnyt mitään. Ruokaa sai riittävästi sairaalasta, eikä olisi ollut toivoakaan, että siltä väsymykseltä olisin jaksanut alkaa pesemään hiuksia sairaalassa, vartalon pesi ihan sairaalan aineilla. Saati että kasvojen hoitotuotteita olisi jaksanut kaivaa esiin. Se sairaalassa oli meni lähinnä vauvan ihmettelyyn, uusien asioiden opetteluun, ruuan syömiseen ja nukkumiseen. Kännykkä oli tärkein yksittäinen tavara, mitä ilman en olisi pärjännyt (toki sen laturi myös).

Avatar

Puhelin, laturi & kotiinlähtövaatteet. Myös omat villasukat!

Avatar

Tärkeimmät oli kuulokkeet, villasukat ja palautusjuoma synnytyksen jälkeen.

Avatar

Itselle ehdottomasti tärkein oli Tens-laite. Muuten kivunlievityksen kanssa oli ongelmia, joten yksityiseltä kärilöltä vuokrattu Tens oli kullan arvoinen. Pienet välipalapatukat ja pillimehut oli kanssa tosi jees, koska oma synnytys venyi kolmannekle vuorokaudelle. Välillä meidän tuoat ilmeisesti unohtui ja homman käydessä tosi intensiiviseksi ei olisi ruokailemaan ryhtyminen edes onnistunut, mutta jostain sitä energiaa oli saatava. Vauvalle tärkeintä oli kotiinlähtövaatteet.

Avatar

Herkut, puhelin ja laturi ja ehdottomasti kosteusvoide.

Avatar

Korvatulpat

Avatar

Kauratyyny, omat luntut, pillimehuja, salmiakkia, energiajuoma, imetystoppi, tossut, tuttipullo, rintapumppu, kukkaro, laturi, puhelin, kuulokkeet.

Puoliso toi sit kotiutumispäivänä vauvalle verhat.

Avatar

Monenlaista tuli pakattua mukaan, mutta tärkeimmiksi totesin imetysliivit ja tabletin + laturin. Kaiken muun tarvittavan sai sairaalasta.

Avatar

Tärkeimmät asiat jotka haluan pakata sairaalakassiin ovat: jotkin pillimehut, välipalaa, suklaata, vauvan ainu pupu ja vauvalle tutti. Ja itselle tietysti mukavat kotiutumisvaatteet.
Siinä ainakin tärkeimmät mutta kyllä siihen kassiin muutakin tulee!

Avatar

Ehdottomasti pillimehuja! Helppo juoda, saa nopeasti energiaa synnytyksen jälkeen ja useampi näitä koska synnytyksen jälkeen on hirveä jano!

Avatar

Langattomat kuulokkeet äänikirjoja varten 🙂

Avatar

Lanoliini-voide!

Avatar

Lakut ja niiden kaveriksi hammasharja.😉 Ja jos sairaalasta ei saisi lanoliinivoidetta rintoihin, niin sitä. Ensimmäisellä kerralla oli paljon turhaa mukana, aika meni lähinnä sairaalan vermeissä + tarvikkeita hyödyntäen ja hyvää ruokaakin riitti oikein mainiosti.

Avatar

Puhelin, laturi, tossut ja herkkuja.

Avatar

Puhelimen laturi, oma shampoo ja hoitoaine, sekä suihkusaippua ja omia sukkia. Ainoat mitä todella kaipasin sektion jälkeen. Pakkasin mukaan myös omat vaatteet, keskeneräisen virkkauksen ja kaikenlaista muuta – jotka osoittautui turhiksi. Kotiinlähtöä varten otin mukaan neulemekon, mikä oli onnistunut valinta sektiohaavan vuoksi.

Avatar

Lakritsia, auttaa myös synnytyksen jälkeen mahan toimintaan 😅

Avatar

Tärkein asia oli kännykkä + laturi ja hygienia tuotteet, niitä sairaalassa ei juurikaan ole. Ihana oli ajoittain olla suihkun raikkaana ja naama kiitti rasvasta. Näin ollen sai myös valvomisen keskellä freesimmän olon. Vaatteita pakkasin itselleni liikaa sillä sairaalan mekko oli mitä mukavin vaatetus! Lisäksi yksi tärkeä asia on ottaa mukaan korkeavyötäröiset mukavat alushousut! Sektion jälkeen ei normaaleita alushousuja hetkeen käytetykkään.

Avatar

Omat hygieniatuotteet on tärkeimmät, koska ainakin taysissa ne sairaalasta saatavat on ihan kuraa

Avatar

Tärkein/tärkeimmät mitä pakkasin mukaan niin oli puhelin, laturi molemmissa synnytyksessä toisessa synnytyksessä oli pillipullo tärkein! Ilman sitä oisin ollu ihan kuollut.

Avatar

Kotiutumisvaatteet, vähän herkkuja sekä laturin ja kuulokkeet.

Avatar

Villasukat, laturi ja juomapullo pillillä.

Avatar

Kamera (=puhelin) ja laturi sekä rintakumit.

Avatar

Laturi ja mukavat vaatteet 😌

Avatar

En ehtinyt pakata mitään, koska jouduin jäämään sairaalaan kontrollikäynnillä. Samana päivänä pyysin tuomaan kotoa tärkeimmät: puhelimen laturi, lehtiä, kirja, tabletti, hiusharja ja varmaan joku naamarasva. Seuraavan parin viikon aikana minulle tuotiin puhtaat vaatteet ja vauvan vaatteet kotiinlähtöä varten. Shampoon ja hoitoaineen ostin sairaalan kioskilta, olivat niin kalliit, että nyt pakkaisin ne mukaan ehdottomasti. Eipä siellä paljoa tarvi, kaiken muun saa sairaalan puolesta.

Avatar

Puhelin, laturi, kuulokkeet, juomapullo, herkkuja, vaatteet vauvalle ja itselle kotiin lähtöä varten.

Avatar

Kaiken tarpeellisen lisäksi tärkeintä oli iso pussillinen salmiakkia/lakritsia, jota ei raskausaikana saa syödä 🤭🙈

Avatar

Puhelin ja laturi, kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä hygieniatuotteet, erityisesti hammasharja ja -tahna. Kaikki muu suurinpiirtein on saatavilla synnärillä.

Avatar

Puhelin, laturi, pillipullo hammasharja ja -tahna hiusharja ja ponnarit oli tarpeellisia. Shampoo ja hoitoaine, perusrasva, huulirasva ja herkkuja ja ruokaa jota teki mieli koska jouduttiin olemaan sairaalassa viikon. Ja tietty vaihto-ja kotiutumisvaatteita.

Avatar

Pakkaan sairaalakassiin esikoistamme varten edesmenneen äitini kutomat töppöset. Mummikin on näin lapsen osana lapsemme elämää ensihetkistä lähtien ja töppöset pääsevät vuosien jälkeen viimein pieniin jalkoihin!

Avatar

Puhelin ja laturi. Yhteydenpito ulkomaailmaan sairaalassaolon pitkittyessä ja kuvien ottaminen ensihetkistä saakka. Kaiken muun saa vaikka kaupasta sairaalan läheltä puoliso haettua jos jotain unohtuu.

Avatar

Kotiintulo vaatteet itselle ja vauvalle, laturi ja puhelin, villasukat, hygieniatarvikkeet, juomapullo, viltti, neuvolakortti, jotain syötävää.

Avatar

Itseä varten: Kampa, pinnit, ponnarinauha, villasukat, sisustuslehti, huulirasva, roll’on, suklaarusinoita, laturi+vauvan pehmeät kotiintulotarvikkeet.

Avatar

Hygienia tuotteet, kotiutumisvaatteet, energia/urheilujuomat & salmiakki 😋

Avatar

Kotiutumisvaatteet molemmille ja hygieniatarvikkeet nyt ainakin

Avatar

Tärkeimpänä ajattelen hygieniatuotteet ja heti sen jälkeen kuulokkeet!

Avatar

Esikoiselle otan mukaan edesmenneen äitini kutomat töppöset. Monen vuoden odotuksen jälkeen ne pääsevät käyttöön, pienen pieniin jalkoihin!

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, puhelimen laturi, juomapullo ja villasukat (koska talvivauva tulossa ja palelen helposti 😅)

Avatar

Laturi, lukemista suklaata. Vauvalle lämpimän haalarin kotiinlähtöä varten ☺️

Avatar

Jos vaan olisin hokannut ottaa tutin mukaan, olisi vauvalla ollut jotain mitä imutella, kun sellaista selkeästi kaipasi. Nyt kannattaa kyllä pakata mukaan kaikki taivaan ja maan väliltä, kun korona-aikana ei saa edes osastolta aika ajoin lähteä kauppaan.

Avatar

Voimanalle joka oli mukana esikoisen synnytyksessä ja tulee mukaan tälläkin kertaa 🙂

Avatar

Jos yksi tärkein pitää valita niin se olisi varmaankin puhelin+laturi. Muut voi korvata/lainata 🙂

Avatar

Tärkeimmät on hygieniatarvikkeet ja laku sekä salmiakki 😄

Avatar

Vaihtovaatteet itselle, puolisolle ja vauvalle. Puhelimen laturi, tutti, nännisuojat, hygienia tuotteet ja ehottomasti pakko olla karkkia ja purkkaa (ilman näitä ei selviä hengissä). 😆

Avatar

Puhelin, laturi, vaatteita ja omat hygieniatuotteet.

Avatar

Jos yksi pitäisi valita, niin se olisi puhelimen laturi, jotta saa pidettyä sukulaiset ja ystävät ajan tasalla. Ja kyllähän se puhelin hyvää ajanvietettäkin on.

Avatar

Tärkeimmät varmaan kännykkä ja laturi sekä kotiutumisvaatteet molemmille. Muuten aikalailla välttämättömimmät pitäisi löytyä myös sairaalasta.

Avatar

Paljon samoja kuin jo edellisillä, oli mun kassissa. Tärkeimmät mulle oli villasukat ja juomapullo.

Avatar

Meidän tapauksessa vietimme sairaalassa 10 päivää.
Oli pakattu mukana todella paljon turhia tavaroita,esim.vaipat,vaatteet,villasukat,tutit, unilelut.
Ainoa mitä tarvitsin oli:
-Omat hygieniatarvikkeet (shampoot,hammasharja+tahna,hiuskampa ja hiuspidikkeet,dödö)
-Puhelinlaturi
-Rintapumppu. Saa sairaalastakin mutta ei oo kiva kun kätilöt koko ajan muistuttavat että on olemassa muitakin äitejä,sen takia oli oma.
-Rintakumi.
-Omat tuttipullot (koliikki ehkäisevät) on hyvä edes 1 pullo mukana jos maito ei nouse heti,sairaalan pullot oli kauheita,ostimme oma ja koliikkihuuto loppui heti.
-Varavaatteet isälle (pari paitaa,sukat,dödö) koska esim.meidän synnytys kesti yli 12 tuntia ja asumme 200 km päässä,mies ei oo ehdinnut mennä kotiin muutama vuorokautta.
-1 potkupukuvauvalle kotituloon varten.

En maininnut vauvan vaatteet koska ensimmäinen kuukausi vauva oli kapalossa. Vaatteita tarvitsimme vain koti/kauppareisussa.

Avatar

Vauvalle vaatteet, juomapullo, suklaata, hygienia tarvikkeet ☺️

Avatar

Hygieniakamat, korvatulpat ja unimaski, omat sukat, laturi, pillimehuja. Sekä tietty kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle, ja se neuvolakortti. Herkkujakin mulla oli, ei välttämätön mut erittäin kiva 😀

Avatar

Hygieniajutut, laturi, energiajuoma ja kotiutumisvaatteet.

Avatar

Pakkasin mukaan
-kotiutumisvaatteet molemmille
-hygieniatarvikkeita
-laturi
-omat tossut
-rintaliivisuojat
-kelakortti/ajokortti
-eväät
-rintaliivisuojia

Turhaa pakattuja oli
-eväät
-kuukautissuojat, koska sairaalasta sai niitä
-omat kotiutusvaatteet
-energiajuomat

Avatar

Hygienia tarvikkeet, puhelin, kuulokkeet, laturi, vesipullo, mukavat vaatteet kotion lähtiissä, neuvolakortti.

Avatar

Vielä edessä, mutta kavereilta kuullut ne tärkeimmät: laturi, jatkojohto, suklaat ja muut herkut joita radin kanssa vältellyt ja tietenkin kotiutumisvaatteet molemmille 😊

Avatar

Puhelin ja laturi varmaan tärkeimmät, niiden avulla saa soitettua puolison tuomaan mahdolliset muut tarvittavat. Mikäli siis kiireessä joutuu lähtemään😄

Avatar

Kosteusvoide, kirja ja vaatteet

Avatar

Salmiakki ja lakritsi ovat ehdottomia.

Avatar

lähtövaatteet itselle ja vauvalle, puhelin, laturi, kuulokkeet, kirja

Avatar

Puhelin
Laturi
Vaihtovaatteita
Hygieniatarvikkeet
Kuulokkeet

Avatar

Laturi, vaatteita ja hygieniatarvikkeita

Avatar

känny , laturi , lompakko ja vaihto vaatteet.

Avatar

Kännykkä yhteydenpitoa varten

Avatar

Tärkein oli yllättäen pillimehut ja purkka, koska synnytin sektiolla. Pillimehuista sai nopeaa energiaa palautumiseen helposti ja purkka laski vatsan turvotusta.

Avatar

Suklaa ja puhelinlaturi

Avatar

Jatkojohto puhelimen laturia varten. Pistorasiat olivat kaukana sängystä, ja sektion jäljiltä olin niin kipeä, etten pystynyt laittamaan itse puhelintani lataukseen.

Avatar

Varavirtalähde

Avatar

Laturin pitkä johto oli tärkeä tavara viime kerralla. Lämmin viltti ja villasukat kaiken varalle vilukissalle.

Avatar

puhelin

Avatar

Puhelimen laturi ja kuulokkeet!

Avatar

Omasta synnytyksest jo 10-vuotta mutta tärkein taisi silloin olla mukavat vaatteet itselleni.

Avatar

Tossut suihkua varten

Avatar

Suklaalevyn

Avatar

Puhelin

Avatar

Langattomat kuulokkeet

Avatar

Muutama varavirtalähde

Avatar

Varavirta lähde

Avatar

Laturi puhelimeen

Avatar

Lämmikettä ja evästä

Avatar

Suklaata, Cloettan musta auto -karkit ja villasukat!

Avatar

Pitkä laturin johto ja omat lääkkeet.

Avatar

Varmaankin laturi puhelimeen ja gluteenitonta lakritsia

Avatar

Laturin pitkällä johdolla.

Avatar

Suklaa ja kirja odotteluun.

Avatar

Kuulokkeet ja puhelimen laturi.

Avatar

Suklaata ja juotavaa!

Avatar

Vauvan kotiinlähtövaatteet ja puhelimen laturi olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Avatar

Tarpeeksi kaikkea, erityisesti omia vaatteita. Tulivat tarpeeseen, kun olimme sairaalassa lopulta kahdeksan päivää.

Avatar

Vauvan kotiinlähtövaatteet olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Avatar

Vaatteita, puhelin, laturi ja pientä rahaa.

Avatar

Puhelin ja laturi ehdottomasti. Villasukat meinaan myös ottaa mukaan, sekä omat että vauvan kotiutumisvaatteet. Eilen juuri aloin pakkaamaan saitaalakassia, kun la enää 3vk 😱😍

Avatar

Puhelin, eli siinä oleva kamera ikuistamaan pienen ihmisen elämän ensi päivät.

Avatar

Omat hygieniatuotteet, kuten hiustenpesuaineet, hiusharja, deodorantti, sähköhammasharja ja kasvovoide. Pakkasin lisäksi vaihtovaatteet itselle, liivinsuojia, puhelimen laturin, vaatteet vauvalle ja neuvolakortin. Koin hankalaksi pakata kassia etukäteen, koska suurin osa asioista oli käytössä päivittäin. Pakkasin kassin synnytyksen käynnistyttyä juuri ennen sairaalaan lähtöä.

Avatar

Vauvan kotiinlähtövaatteet sekä puhelimen laturi & hygieniatarvikkeet olisi tärkeät ja itselle jotain herkkuja:)

Avatar

Oma Kylpytakki oli paras! Turhaa oli liikaa vaatteita.

Avatar

Vähällä pärjää. Laturi ja puhelin.

Avatar

Vaatteita ja pikkunaposteltavaa

Avatar

Korvatulpat, puhelimen laturi ja energiajuoma palkinnoksi koetuksen jälkeen!

Avatar

Tärkeimmät varmasti puhelin, laturi ja vesipullo.

Avatar

Ensisynnyttäjänä ihana lukea vinkkejä! Varmasti nuo villasukat löytävät myös omaan sairaalakassiin, puhelin ja laturit toki myös. Itseni tuntien kuulokkeet tulevat varmasti myös käyttöön, musiikilla saa pelastettua niin paljon. Ja äänikirjat toimii niin saa myös tapettua aikaa mikäli siihen tarvetta.

Avatar

Kivennäisvettä, trippejä, protskupatuikoita ja karkkia evääksi saliin. Akkulaturin puhelimeen ja ne villasukat. Liivinsuojuksiakin on ollut mukana ja imetysliivit. Hygieeniatarpeet tietysti myös. Kotona oli kassissa kotiutumisvaatteet minulle ja vauvalle. Ekalla kerralla ne oli isän valittavissa. 😄 Eipä sitä paljon tarvitse kun sairaala on niin hyvin varustettu kaikella.

Avatar

Varavirtalähde että riittää virtaa puhelimeen

Avatar

Laturi ja mehupullo

Avatar

Puhelin, laturi, kuulokkeet ja tietysti järjetön pussillinen salmiakkia ja lakritsaa 🙂

Avatar

Vesipullo! Synnyttäessä tulee jano ja kukaan ei oikein ehdi täyttämään vesi mukia. Varsinkin nyt kun on ruuhkaa ja jos joutuu olemaan yksin synnärillä 🙂

Avatar

Kyllä kännykkä oli tärkein, koska siinä on kamera!

Avatar

Puhelin ja laturi on tärkeimmät. Ja lämpimät villasukat ☺️

Avatar

Vesipullo, puhelimen laturi, nännivoide, huulirasva sekä salmiakkipussi

Avatar

Vesipullo, villasukat, huulirasva, kuulokkeet ja laturi sekä tietty puhelin.

Avatar

Villasukat, laturi, oma juomapullo ja huulivoide!

Avatar

Puhelimen laturi ja kotiinlähtövaatteet itselleni ja vauvalle. Jos jotain muuta halusi, niin lapsen isän mukana kulki kyllä.

Avatar

Vaaville ja itelle kotiinlähtö kamppeet, harsoja, vaippoja, siteitä, liivinsuojia, vitamiinit, jotaki herkkua esim. suklaata. Nuo siis sairaalakassiin, tietty mukana pitää olla puhelin ja laturi.

Avatar

Sairaalakassiin pakkasin ja pakkaisin jatkossakin laturin, villasukat, lakua ja unimaskin.

Avatar

Tarvitsisin matkalaukun, koska tahdon nukkua omalla tyynyllä ja peitolla, ja palelen muutenkin aina sairaalassa. Seuraavaksi tärkein on ehdottomasti runsas juotava. Vasta sen jälkeen tulee laturi, tabletti, jne. Kolmannella sijalla, tärkeänä toki sekin, on vaatteet kotimatkalle.

Avatar

Laturi ja mehupullo

Avatar

Pitkä laturi, ja vesipullo oli tärkeimmät. Sekä kotiinlähtö vaatteet vauvalle. Loput oli ihan turhaa, en edes koskenut snackseihin🙈

Avatar

vaatteet itselle ja vauvalle,hygieniatuotteet,puhelin ja laturi,luettavaa

Avatar

Puhelin ja laturi

Avatar

Hygieniatuotteita, vaatteita itselle ja vauvalle, puhelin ja laturi 🙂

Avatar

Mukana oli kaikkea turhaa. Käyttöön tuli vaan henkkarit, neuvolakortti, hammasharja, -tahna, dödö, hiusharja ja ponnarit, puhelin ja laturi, mukavat vaatteet itselle ja vauvalle kotiinlähtöpäivälle. Toisella kerralla mukaan ottaisin noiden lisäksi oman suihkusaippuan, shampoon ja pehmeitä hyvin istuvia sukkia, koska sairaalasaippua ja sukat ei oo mitään luksusta.

Avatar

Jos laukun olisin ehtinyt pakata, olisi siellä ollut itselle villasukat ja lokoisat vaatteet sekä hygieniatarvikkeita. Vauvalle sään mukaiset kotiutusvaatteet.

Avatar

Ehdottomasti suklaa ja lakritsi 😅

Avatar

Hammasharja

Avatar

Laturi

Avatar

Villasukat😍 Vaikka olikin +30 hellettä

Avatar

Pitkät villasukat tai kuulokkeet, en osaa päättää 😁

Avatar

Puhelimen laturi. Pitää olla akku täysi, jotta saa mahdollisimman paljon kuvia vauvasta ja laitettua viestejä tärkeille ihmisille 🙂

Avatar

vaihtovaatteet itselle ja vauvalle, puhelin, laturi, kosmetiikkaa, hammasharja, hammastahna, lukemista, kamera

Avatar

Suklaata, laturin ja vaihtovaatetta.

Avatar

Laturi, juomapullo sekä lähtö vaatteet kumpasellekkin.

Avatar

Puhelimen laturi, villasukat, suklaata ja vesipullo

Avatar

Suklaa ja vaihtovaatteet.

Avatar

Puhelin, laturi, kuulokkeet, vauvalle tutti ja villasukat

Avatar

Puhelin ja puhelimen laturi!

Avatar

Hiusdonitsi, puhelin ja laturi sekä jotain makeaa. Myös miehelle puhtaat vaatteet, jos tulee suoraan töistä synnärille.

Avatar

Juomapullo, vaihtovaatteita (molemmille), suolaista naposteltavaa, pesuvermeet, harja, pampula, puhelin, laturi ja kuulokkeet… Ja jos jotain uupuisi, niin puoliso saisi kuljettaa 🙂

Avatar

Puhelimen laturin

Avatar

Mukavat vaatteet itselle ja vauvalle, jotain pientä herkkua kuten suklaata, hammasharja ja muut hygeniatarvikkeet, laturi.

Avatar

Villasukat

Avatar

Laturi, pillimehuja ja suklaata 😄

Avatar

Juomapullo toistuu jokaisessa netistä löytyvästä listasta kärkipäässä, joten luotan siihen että se on tärkein.

Avatar

vaatteet irselle ja vauvalle,puhelimen,laturin,lehtiä

Avatar

Laturi puhelimelle, nenäliinoja/pyyhkeitä ja langattomat kuulokkeet.

Avatar

Vauvalle ja itselle vaatteita. Laturi, lehtiä , välipalaa, liivinsuojia .

Turhia oli lehdet, Välipalat ja liivinsuojst 🙂

Avatar

Vesipullosta oli paljon hyötyä, sillä älytön jano tuli aina kun imetyksen aloitti, ja pientä muovimukia sai olla täyttämässä puoliso koko ajan. 🙂 myös hiuspanta oli hyvä olla messissä jo salissa.

Avatar

Vaatteet itselle ja vauvalle, puhelimen laturi, pientä evästä, hygieniatarvikkeita, liivinsuojia..

Avatar

Hygieniatuotteet itselle ehdottomasti. Oli ihana rentoutua rankan synnytyksen jälkeen ja käydä pesulla hyväntuoksuisia tuotteita käyttäen.

Avatar

Vaatteet itselle ja vauvalle, puhelin ja laturi sekä hygieniatarvikkeet

Avatar

Se kaikkein tärkein olisi varmaankin mukavat kotiinpaluuvaatteet sekä vauvalle että itselle. Lisäksi tietysti viltti, laturi ja vesipullo ehdottomat.

Avatar

Puhelin

Avatar

Vaatteet itselle ja vauvalle.

Avatar

Huulirasva, ponnari ja kotiinlähtö vaatteet ☺️

Avatar

Kahden laukun taktiikalla😁
Pienempi kassi, jos olisi tarvinnut olla osastolla, eli itselle ja vauvalle kotiutumisvaatteet sekä vesipullo, laturi ja hygienia tuotteet itselle.
Toisen laukun pakkasin isommin, jos olisi ollut mahdollisuus päästä potilashotelliin. Siellä oli vauvalle ja itselle vaatekerrat muutamalle vuorokaudelle, hygieniatuotteet, vähän viihdykettä, laturi, herkkuja ym.. onneksi tämä ”potilashotelli” kassi oli autossa varulta, sillä vietimme kaksi viikkoa vastasyntyneiden teholla.
Onneksi kaikki hyvin nyt!😊

Avatar

Hygieniatarvikkeet, laturi ja vaihtovaatteet!

Avatar

Huulirasva! Puhelin ja laturi, kuulokkeet, vesipullo. Mukavat kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle. Kaiken muun saa sairaalasta. Mies voi tuoda halujeni mukaisia eväitä.

Avatar

Lakua 🙂

Avatar

Kännykälle laturi, omat shampoo & hoitoaine, huulirasva tärkeimmät. Vauvan vaatteet tuotiin lähtöpäivänä.

Avatar

Villasukat, puhelin ja laturi. Puhelin siksi, että sai soittaa videopuheluita vuoden ikäiselle esikoiselle, kun hän ei päässyt sairaalaan vauvaa ja äitiä katsomaan koronarajoitusten myötä.

Avatar

Pakkasin vain puhelimen laturin, pienen shampoon ja hoitoaineen, hammasharjan, pillimehuja, vesipullon ja pähkinöitä. Olin laittanut kotiin valmiiksi lapsen turvakaukalon päälle lapsen vaatteet ja jos itse olisin tarvinnut toiset vaatteet olisi mies kyllä tiennyt missä minulle on vaatteita.

Avatar

Hygieniatarvikkeet ja kotiutumisvaatteet molemmille.

Avatar

Imetys topit ja liivit on ihan ehdottomat.
Omat sukat kun sairaalan sukat pyörii jaloissa. Suklaata, paljon suklaata 😚

Avatar

Vaihtovaatteet molemmille 🙂

Avatar

Kännykän laturi, vauvalle kotiinlähtö vaatteet ja imetysliivit.

Avatar

Lämmintä vaatetta, puhelin ja laturi sekä kotiutumisvaatteet.

Avatar

Puhelimen laturi ja lakut 🙂

Avatar

lähtövaatteet,puhelin,lehtiä

Avatar

Vaihtovaatteet, laturi, tohvelit, puhelin ja kuulokkeet

Avatar

Vaihtovaatteet, ihovoide, hyvää lukemista, vitamiini-juomapullo ja Snickerssiä

Avatar

lähtövaatteet,puhelin,laturi,sudokuja

Avatar

Puhelimen laturi, tutti, pari tuttipulloa, rintapumppu, kotiinlähtövaatteet minulle ja vauvalle, mieluista säilyvää evästä/naposteltavaa, kuulokkeet, puhelin.

Avatar

Kotiutumisvaatteet itselle ja vauvalle sekä juomapullo. Homman pitkittyessä muutamat herkut, jotka voi viimeistään kotimatkalla syödä 😆

Avatar

Itselle tärkein sairaalakassissa oli karkkipussi, jossa oli koko raskausajan himottaneita salmiakkeja ja täytelakuja 😊 muuten pakkasin aivan liikaa, kun synnytys olikin nopea. Perushygieniatarvikkeet, vaatteet itselle ja vauvalle ja puhelimen laturi riittäisi.

Avatar

Vaihtovaatteet, tohvelit, perusrasvaa, tutti vauvalle, laturi ja kännykkä missä kamera sekä kuulokkeet ja kotiinlähtö vaatteet molemmille.

Avatar

Vaihtovaatteet itselle, salmiakkia ja energiajuomaa, shampoo, hiusharja, vauvalle kotiutumisvaatteet, hammasharja, deodorantti, kuulokkeet ja laturi.

Avatar

Vesipullo, puhelin ja laturi

Avatar

vaatteita,puhelin,lehtiä

Avatar

Puhelin (saa kuvia vauvasta), laturi ja korvatulpat. Myös vähän herkkuja, vaikka sairaalan ruokahuolto hyvin toimiikin 🙂

Avatar

Helpot sisäkengät (esim. sandaalit) ja pitkä laturijohto!

Avatar

Pitkä laturi ja herkkuja, kun raskausdiabeteksen kanssa ei voinut moneen kuukauteen syödä mitään hahah.

Avatar

ristikkolehtiä,kirjoja

Avatar

Huulirasva, mukavia vaatteita, imetysliivit.

Avatar

Laturi kännykälle

Avatar

Pienokaiselle lämmintä vaatetta sekä tietenkin sairaalakassi sisältäisi paljon äidin rakkautta

Avatar

Kotiinlähtövaatteet molemmille. 😊

Avatar

Puhelin erityisesti kuvien ottamista varten

Avatar

Puhelin olisi varmasti tärkein. Sillä saisi kuvia, voisi kuunnella musiikkia tai vaikka kirjaa vauvan kanssa

Avatar

Puhelin ja laturi 😊

Avatar

Puhelin ja laturi sekä kotiinlähtövaatteet molemmille.😊

Avatar

Puhelin ja energiajuomaa. 🙂

Avatar

Lakritsia 🙂

Avatar

vaatteita,lehtiä,salmiakkia

Avatar

Oma tyyny,puhelin,laturi ja kuulokkeet,suklaata.

Avatar

Omat imetysliivit ja liivinsuojia! Ne sairaalan harsoviritykset oli hirveitä!

Avatar

Ensimmäisenä reppuun meni viimeinen keltainen redbull, jonka säästin nimenomaan juotavaksi synnytyksen jälkeen. Toisena hiusharja ja laturi meni just vasta lähtiessä reppuun.

Avatar

Mulle tärkeintä oli puhelimen laturi ja kuulokkeet, sekä hygieniatarvikkeet ja villasukat ja hiuspompula. Hengailin koko reissun sairaalavaatteissa.

Avatar

Vaatteita, puhelinlaturi, hammasharja ja tahna

Avatar

Herkut ja puhelin

Avatar

Puhelin, padi + laturit 😅(Tietäen että sairaalassa ollaa 2-3 pv diabeteksen takia) Ja naposteltavaa. Itselle ja vauvalle kotiin lähtö vaatteet.

Avatar

Trippimehuja piti olla 6kpl mukana, vadelmaa ja appelsiinia, ja tuc-keksejä

Avatar

Kamera

Avatar

Kotiinlähtö vaatteet molemmille, puhelin ja sisätossut. Siinäpä ne. Kaikki muut mitä mul oli mukana oli vaa repussa.

Avatar

Puhelin, laturi ja kotiutumisvaatteet.

Avatar

Paljon oli mukana mutta en oikeastaan käyttänyt kuin hammasharjaa, puhelinta ja suklaata 😁

Avatar

Oman tyynyn 🌃

Avatar

Turkinpippureita ja puhelin + laturi jotta saan ensimmäisistä tunneista heti kuvia 😊

Avatar

Lämpimiä ja mukavia vaatteita itselle

Avatar

Villasukat

Avatar

Hammasharja ja tahna oli olennaisimmat, sekä imetysliivit ja -toppi. Vauvalle lähtövaatteet ja turvaistuin tietysti.

Avatar

En kerennyt mitään kasseja pakata kun kävimme synnytystapa-arviossa, jossa kerrottiin ettei synny vielä pitkään aikaan ja saimme uuden ajan 3 viikon päähän, lasketun ajan lähelle. Seuraavana aamuna meni kuitenkin lapsivesi niin eipä ollut mukana kuin vaatteet jotka sattui päällä olemaan ja puhelin mukana, mies toi loput pyytämäni tavarat myöhemmin. ehdottomasti jälkeenpäin ajateltuna tärkeä oli raskauspäiväkirjani, jota pidin koko raskauden ajan. Kirjoitin sinne tuntemuksia myös sairaalassa vauvan syntymän jälkeen. Sitä on mukava lukea vielä tänäkin päivänä <3

Avatar

Tarpeelliseksi osoittautui pöytätuuletin, joka viilensi oloa lämpimässä huoneessa ja tuulenvire helpotti pahoinvointia.

Avatar

Imetykseen sopivat, lämpimät vaatteet tärkeintä edellisen kokemuksen mukaan! Tietysti myös omat hygieniatuotteet ja vauvalle kotiutumisvaatteet.

Avatar

Lukemista, villasukat, hamamsharja ja hammastahna, hiusharja

Avatar

Laturit ja lakuja!

Avatar

Villasukat ja laturi!

Avatar

Kuivattuja luumuja, vihoviimeinen asia mitä synnytyksen jälkeen kaipaa on ummetus 😅

Avatar

Ipad, jossa tunnelmalliset synnytysmusiikit ja rentoutus-/meditaationauhoitukset. Tällä pärjää jo pitkälle ja auttaa luomaan synnytyskokemuksesta entistä rauhallisemman ja kauniimman❤️

Avatar

iPhone ja laturi on kyl ihan ykköset.

Avatar

Kirja

Avatar

Kondomeja

Avatar

Vaihtovaatetta

Avatar

Leluja vauvalle

Avatar

Omaa vaatetta, vaatetta vauvalle, omat kosmetiikat, naposteltavaa, juomapullo, puhelintarvikkeet…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi