ainutlaatuinen arki - Banneri

Tutti: turhake vai arjen apu?

Kaupallinen yhteistyö Ainu

Ostanko vauvalleni tutin, milloin se pitäisi antaa vauvalle entä millainen tutin pitäisi olla?

Näitä miettii moni raskaana oleva tai pienen vauvan vanhempi ja mitään yksiselitteistä vastausta näihin kysymyksiin ei meidän mielestämme ole.

Tiedetään, että syntyessään vauvalla on voimakas luonnollinen imemisen tarve. Se tyydyttyykö vauvan imemistarve rinnalla ollessa vai kokeeko vauvan vanhempi tutin tarpeelliseksi, liittyy vahvasti perheen omaan yksilölliseen tilanteeseen.

Vauva ilmaisee jo hyvin pienenä erilaisin elein omia tarpeitaan, mutta yleensä vauvan syntymän jälkeen vanhemmalla kestää hetken ”oppia” tulkitsemaan näitä tarpeita.

Tuttia voi alkaa tarjoamaan vauvalle siinä vaiheessa, kun vauva ilmaisee selkeästi koska hänellä on nälkä tai tarve olla rinnalla maitomäärän kasvattamiseksi ja koska hän kaipaa lohtuimemistä. Vanhemman tulee tunnistaa kummasta tarpeesta on kyse.

Mikäli vauvalla on haastetta oikean imuotteen löytämiseksi rinnalta on tutin antamista hänelle myös järkevää siirtää hieman myöhempään ajankohtaan. Näin vauva saa ensin rauhassa oppia syömään rinnalta eikä siihen käytettävän imuotteen oppiminen häiriinny.

Kun rinnalta syöminen ja vauvan viestien tulkitseminen jo sujuu, on tutti oiva apu esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

    • Vauvan ollessa levoton tai kärttyinen esimerkiksi uudesta ympäristöstä tai tilanteesta johtuen. Tällöin tutilla on rauhoittava vaikutus yhdessä muun vauvaa tyynnyttävän vuorovaikutuksen ja läsnäolon kanssa.
    • Väsynyt vauva hakee unta ja nukahtaa helpommin saadessaan itse säädellä imemistään.
    • Imeminen voi helpottaa vauvan oloa, kun hän saa hampaita. Imeminen tukee vauvan kuolan erittymistä, joka edelleen on hyväksi vauvan suun terveydelle ja puhkeamista odottaville hampaille.
    • Tutti voi yhtenä lisäkeinona helpottaa vanhempia vauvan lohduttamisessa.

Kuva: Henria Kotamäki

Valitse vauvallesi oikean kokoinen tutti!

Meillä Ainulla tutin tärkeimmät ominaisuudet ovat turvallisuus ja käyttömukavuus. Näihin molempiin liittyy oikean kokoisen tutin valinta vauvalle. Vauvan suu ja leuka kasvavat vauhdilla ja tutin tulee kasvaa vauvan mukana.

Ainu MAM tutit suunnitellaan läheisessä yhteistyössä mm. lasten hammaslääkäreiden kanssa, jotta oikean kokoinen tutti tukee suun terveellistä kehittymistä.

Vauvat kasvavat yksilöllisesti, joten tuttipakkauksen ikäsuositus on viitteellinen. ”Suuri ja vahva vauva” voi siirtyä seuraavaan tuttikokoon aikaisemmin kuin hyvin pienikokoinen ja mahdollisesti ennenaikaisesti syntynyt ikätoverinsa. Vauvalle on parempi tarjota tuttia, joka on imuosaltaan hieman liian pieni kuin liian suuri.

Ainu MAM tuttivalikoimista löytyy eri-ikäisille vauvoille sopivia tutteja ja tutit on jaoteltu iän mukaisesti: 0-2 kk, 0-6 kk, 6-16 kk ja 16 kk+.

MAM tuttien ominaisuudet

Ainu MAM tuttien itävaltalainen valmistaja MAM on ollut johtavassa roolissa alansa standardien kehittämisessä, ja on nostanut turvallisuuden tasoa koko toimialalla. Yrityksen sisäiset vaatimukset ja testauskriteerit ylittävät asetetut normit selkeästi.

Ainu MAM tutit suunnitellaan läheisessä yhteistyössä lasten hammaslääkäreiden ja muiden lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. Valmiit tutit testataan 40:llä erilaisella testillä ennen kuin ne vapautetaan myyntiin.

Ainu MAM tuttien levyosa on litteä ja symmetrisen muotoinen, jolloin tutti on aina oikeinpäin vauvan suussa. Tuttien suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota levyosan muotoiluun. Vauvan pienelle nenälle jää riittävästi tilaa ja tutti muotoutuu hyvin vauvan kasvoille eikä paina niitä.

Levyosan suuret ilmareiät ja sen alapuolella olevat pienet nystyrät edistävät ilman kiertämistä tutin ja ihon välissä, jolloin lapsen iho ei ärsyynny suun ympärillä olevasta kuolasta. Ilmareiät turvaavat myös ilman kulkemisen, vaikka vauva olisi onnistunut saamaan koko tutin suuhunsa.

Mikäli vauva kuolaa hyvin runsaasti, suosittelemme käyttämään Air-mallin tuttia, jonka levyosassa on pelkät kehykset.

Ainu MAM tutteja on saatavilla sekä silikonisella että luonnonkumisella imuosalla. Silikonisissa tuteissa imuosassa on SkinSoft -pinta jonka ansiosta imuosa on erittäin pehmeä ja siksi vauvat pitävät näistä tuteista. Luonnonkuminen imuosa on taas hieman joustavampi kuin silikoninen.

Lapsilla puruvoima kehittyy jokaisella omaan tahtiinsa ja jos silikoniseen imuosaan ilmestyy pienistä hampaista tai hampaiden aluista painaumajälkiä, on tutti hyvä vaihtaa luonnonkumiseen. Tämä siksi että luonnonkumi kestää kovaa puruvoimaa silikonia paremmin. Siltikin kannattaa muistaa, että tutti ei ole purulelun korvike vaan tarkoitettu imemiseen. Luonnonkumin haaste on siinä, että luonnonkumi vanhenee silikonia helpommin ja vanhentuessaan luonnonkumisen tutin imuosa voi suurentua, imuosan väri muuttua tai imuosasta tulee tahmea.

Kuva: Henria Kotamäki

Tutin hoito-ohjeet

Laadukaskin tutti kuluu käytössä ja siksi tuttia on vaihdettava säännöllisesti. Suositus on käyttää saman aikaisesti useampaa tuttia ja vaihtaa ne uusiin 1-2 kuukauden välein.

Jokainen vanhempi, jonka lapsella tutti on ollut käytössä tietää, että tutteja löytyy usein niin vauvan sängyn alta kuin sohvatyynyjenkin välistä, eikä tutin tarkan käyttöajan seuraaminen ole aina ihan helppoa. Tässä voi käyttää apuna esimerkiksi uusien tuttien kuvaamista ja vaikkapa ihan kalenterimuistutusta itselle tuttien vaihdosta!

Vauva-arjessa on paljon päivittäin toistuvia asioita ja tuttia käyttävän vauvan vanhemman yksi tärkeä päivittäinen rutiini on käytössä olevien tuttien päivittäinen silmämääräinen tarkastus ja siihen yhdistetty napakka vetotesti: tartu tutin imuosaan toisella kädellä ja toisella levyosaan ja vedä voimakkaasti.

Jos havaitset tutissa tai sen imuosassa löystymistä, hilseilyä, naarmuja, turpoamista tai muuta poikkeavaa, heitä tutti pois!

Ainu MAM tutit voidaan steriloida joko keittämällä niitä runsaassa vedessä 5 minuutin ajan tai kätevästi self-steriloinnilla mikrossa. Mikrosterilointiin et tarvitse mitään apuvälineitä, ainoastaan tutin oma kotelo.  Pienellä vauvalla tutit tulee steriloida tiheämmin kuin isommalla jo lattialla leikkivällä vauvalla.

Kuva: Henria Kotamäki

Tällä kertaa haluaisimme kuulla teiltä toiveita minkä värisiä tutteja Ainu MAM tuttivalikoimiin haluaisitte? Kommentoi 5.12.2021 mennessä! Arvomme osallistuneiden kesken kolme vauvan ja taaperon Ainu MAM tuotepakettia (yhden paketin arvo 30 €).

Katso arvonnan säännöt täältä https://kaksplus.fi/yleinen/arvonnan-saannot/

P.S. Seuraathan meitä jo ig:ssa: @ainuneuvoja

Kommentit

485 kommenttia
Avatar

Marimekko unikko-tutti takaisin! Ja vanhan malliset turvatutit monissa eri väreissään! Mam elements-sarjan tutit ja tuttipullon myös Suomeen. Muista väreistä punaisen eri sävyt, kirkkaan punainen, viininpunainen. Vihreä, minttu, metsänvihreä. Oranssi, ruskea, beige vaalea, tummma.

Avatar

Pastellin värisiä 😊

Avatar

Musta tai murrettuja sävyjä 😍

Avatar

Pastelli värit ois kivoja joillain eläin kuvioilla. 😊

Avatar

Tummansininen 😌

Avatar

Murrettu vaalean vihreä

Avatar

Murrettuja sävyjä 👌

Avatar

Luonnollisia värejä

Avatar

Ihanien nykyisten eläinkuvioiden lisäksi yksinkertaisia yksivärisiä tutteja esim. mustana ja beigen sävyssä. Nämä olisivat ihana lisä juhlapukeutumisessa, kun Ainu MAM-tutit on meidän 5kk pojan suosikit.😊

Avatar

Murrettuja sävyjä 😊

Avatar

Musta oranssi mintun vihreä

Avatar

Murrettuja sävyjä🥰

Avatar

Vaaleanpunaisia😍

Avatar

Jotain blingahtavaa /kaksvärisiä mitkä löytäs helposti lattioilta eri materiaaleista, kun ne tahtoo aina hävitä värinsä puolesta jonnekin, ettei huonompi silmänen niitä erota.

Avatar

Musta, kulta 😊

Avatar

Musta, pimeässä hohtava, maanläheiset värit

Avatar

Vanha roosa, keltainen ja musta.

Avatar

Musta, neon oranssi ja keltainen sekä maastonvihreä ja harmaa.itse olen tykännyt pimeässä hohtavista ja eläinten kuvista ja jos tulisi pohjoisen eläimet.

Avatar

Petrooli ja metsänvihreä olisi kauniit!

Avatar

Pastellivärejä tai vastaavasti kirkkaita värejä 😊

Avatar

Pastellin sävyjä – vanha rosa, roosa, vaalea beige, vaalea harmaa, hiekka, vaalea violetti jne 😊

Avatar

Roosa/viininpunainen,
Minttu/tumman vihreä ja
Valkea/musta (kaksivärisiä vähän juhlavampia tutteja ja jos värit erottaisi vielä esim kultaisella vinoviivalla olisi myös kivan jouluisia)

Avatar

Neutraalit värit. Musta, beige

Avatar

Musta ja okra.

Avatar

Musta, harmaan eri sävyjä, maanläheisiä värejä.

Avatar

Metsänvihreä, vedenvihreä/-sininen, greige, okra

Avatar

Pastellin värit 🍭

Avatar

Oranssi, petroolinsininen.

Avatar

Yksivärisiä vihreän ja ruskean sävyjä

Avatar

Roosa/viininpunainen,
Minttu/tumman vihreä ja
Valkea/musta (kaksivärisiä vähän juhlavampia tutteja ja jos värit erottaisi vielä esim kultaisella vinoviivalla olisi myös kivan jouluisia)

Avatar

Monivärisiä! Harvemmin on tullut vastaan. Sitten vielä keskelle joku eläinkuvio esim 🙂

Avatar

Luonnolliset värit ja kuviot on kivoja.

Avatar

Pastellin sävyisiä kivalla kuvalla 😍 meillä ollut molemmilla lapsilla vain teidän tutit mitkä kelpaa ja air malli vielä parempi 🙂

Avatar

Muitakin kukn pastellisävyjä. Neutraaleita, murrettuja sävyjä olisi kiva nähdä, esim. ruskean, vihreän, ja keltaisen eri sävyjä.

Avatar

Pastellisävyt ja myös kirkkaat vörit sellaisinaan, esim. Keltainen tai violetti. Kuvat keskellä olleet aina ihania joten niitä turhaan muuttelemaan 🙂

Avatar

Pastellinsävyisiä tai vaihtoehtoisesti neon-värisiä esim pinkki, vihreä jne🤩

Avatar

Luonnonvärejä, kuten tumman vihreää, ruskeaa, beigeä, harmaata.

Avatar

Mintun vihree ja taivaan sininen

Avatar

Maanläheisiä värejä joissa kuviona metsän eläimiä. Myös pastellinen eri sävyt olisi ihania.

Avatar

Meillä tykätään eläinkuvioisista, menevät niin tytölle kuin pojille 😀

Avatar

Neon värisiä

Avatar

Vaaleanpunainen ja okra 😍

Avatar

Pastelliset sävyt sekä musta 😍

Avatar

Metsänvihreä ja navy sininen 😍

Avatar

Leopardi-kuosia ja neon-värejä 🤩

Avatar

Vaaleanpunaisia

Avatar

Vaaleanpunainen ja okra 😍

Avatar

Maanläheisiä sävyjä

Avatar

Keltainen tutti olisi kiva 🙂

Avatar

Vihreä ja turkoosi

Avatar

Tumma vihreä ja viininpunainen 🤩

Avatar

Neonvärisiä; keltainen, vihreä, pinkki, violetti. Ja pimeässä hohtava musta 🤩

Avatar

Pastellin sävyisiä eläin kuvia 🥰🐰

Avatar

Murrettuja, luonnollisia värejä! 🧡🤎 Niiden kaveriksi sopisi esimerkiksi metsäneläimet kuviksi… 😊

Avatar

Mintunvihreä ja vaaleankeltainen. 👌🏻🦋

Avatar

Neutraalit pastellinväriset ovat mielestäni kivoja. Uusina väreinä voisi olla esim vaaleanvihreä tai persikka.

Avatar

Kaiken värisiä, oranssi, lila, vihreä, musta..

Avatar

Murrettuja värejä mm. Oranssia, vihreää, ruskeaa ja beigeä.

Avatar

Basic: esim. valkoinen, musta, ruskea, beige
Pastellit: esim. vanha roosa, minttu, vaaleansininen
Neonsävyt: esim. oranssi, pinkki, turkoosi

Avatar

Violetti, viininpunainen ja tummanvihreä olisivat omia suosikkivärejä😊

Avatar

Tumma violetti ja musta.

Avatar

Puhtaita ja kirkkaita värejä, kuten sinistä, punaista ja keltaista yksinkertaisilla eläinkuvioilla. Lisäksi pimeässä hohtavat kuvat olisivat tosi hyvä juttu.

Avatar

Pinkkejä😍😍

Avatar

Neutraalin värinen joku ”hempeä” vaalean ruskea nallekarhu tai muilla eläinkuvilla olisi söpö.

Avatar

Turkoosin tai vihreän värinen tutti on ihana

Avatar

Kirkkaan keltainen ehdottomasti

Avatar

Keltainen ja kirkkaan punainen

Avatar

Keltainen ja vihreä.

Avatar

Tummansininen

Avatar

Keltaisia🤩 ja samoin neutraaleja värejä esim. beige ja ruskea

Avatar

Joku ihana ruskea tai muu syksyinen oranssi, keltainen.

Avatar

Turkoosi ja ruskea 😍

Avatar

Musta ja ruskea

Avatar

Pastellinsävyt👌🏼

Avatar

Vaaleanpunainen ja okra 😍

Avatar

Joulun punainen, mahdollisesti joulupalloa muistuttavilla koristeraidoilla olisi ihana.

Avatar

Neutraaleja ja murrettuja värejä: beige, vanilja, okra, ruskea.

Avatar

Joulun punainen!

Avatar

Turkoosi ja lila

Avatar

Vihreä

Avatar

Pastellivärit toimivat mielestäni tuteissa hyvin.

Avatar

Olen ehkä vähän tylsä, mutta rustiikkiset maanläheiset sävyt ovat eniten mieleeni 🙂 Esimerkiksi syvän ruskea, okran oranssi ja metsänvihreä olisivat hieno combo.

Avatar

Turkoosi tai persikka

Avatar

Luonnonvärejä, kuten tumman vihreää, ruskeaa, beigeä, harmaata.

Avatar

Olen ehkä vähän tylsä, mutta itse pidän eniten rustiikkisesta värimaailmasta 🙂 Esimerkiksi kombo, jossa olisi syvän ruskea, okran keltainen ja metsänvihreä olisi mieleeni.

Avatar

Pastellin värisiä, lila, sininen, oranssi, vaaleanpunainen ja keltainen ja glow in the dark mallisto.

Avatar

Pinkki ja turkoosi

Avatar

Minttu/turkoosi ja oranssi

Avatar

Puuterin punainen, joku jouluisen punainen

Avatar

Murrettuja värejä, kuten okraa, metsän vihreää, luumua 🙂

Avatar

Metsän vihreä, lila ja oranssi

Avatar

Mustia ja murrettuja

Avatar

turkoosi

Avatar

Musta, kulta, tähti-kuosi

Avatar

Pastellinävyissä. Kuvioiksi toivoisin tutteihin tähtiä tai eläimiä.

Avatar

Okra, beige, luonnonsävyt😍

Avatar

Pastellivärit

Avatar

Maanläheisiä sävyjä, terrakotta, okra, valkoinen : )

Avatar

Keltainen, oranssi, tummanvihreä

Avatar

Turkoosi, meren sininen

Avatar

Pirteitä ja erottuvia värejä, keltainen ja oranssi esimerkiksi sekä musta olisi varmasti aika hieno.

Avatar

Joku ihana ruskea tai muu syksyinen oranssi, keltainen.

Avatar

Harmaan sävyjä

Avatar

Samassa paketissa 2 tuttia: pimeässä hohtava vaalea ja tumma tutti, jossa keskiosassa heijastin!

Avatar

Keltainen 😊

Avatar

Havinvihreä,okra,sitruunankeltainen

Avatar

Pastellivärit ja kirkkaat värit🙂

Avatar

Pastellin sävyisiä tutteja✨

Avatar

Pastillinsävyisiä🥰

Avatar

Luonnonläheiset värit

Avatar

Turkoosi

Avatar

Glitter pastellia!

Avatar

Turkoosi, musta Jollain pirteällä tehoste kuviolla. Seka pastellivärit

Avatar

Valkoinen, vaaleanpunainen, vaaleansinininen

Avatar

Neutraalin värinen joku ”hempeä” vaalean ruskea nallekarhu tai muilla eläinkuvilla olisi söpö.

Avatar

Keltainen, vaaleanvihreä ja metsänvihreä.

Avatar

Sininen, pinkki ja sateenkaaren värinen

Avatar

Värikkäitä tutteja. Esimerkiksi kirkkaan keltainen. Myös osassa tuteista voisi olla nystyröitä, jotka helpottavat ikenien kutinaa.

Avatar

Beigeä ja pastellia

Avatar

Kirkkaanpunainen, violetti🥰

Avatar

Okra ja muita luonnon värejä 😊

Avatar

Oranssi, keltainen ja vihreä 🧡💛💚

Avatar

Oranssi

Avatar

turkooseja ja neutraaleja

Avatar

Musta. Myös kuvat ovat ooeet mahtavia,meillä on ostettu kaikki karhututit mitä löydetty ja muutama jollain mukavalla tekstillä. Olen myös kaivannut,että pelkkiä yötutteja saisi paketissa,kun ne on vaan niin kätebiä. Nyt on vain 1kpl/2 kappaleen paketti.

Avatar

Kupari, kirkkaan punainen, kirkkaan sininen💙

Avatar

Ruskeita ja valkoisia, maanläheisiä sävyjä

Avatar

Ruskea tai tosi voimakas keltainen.

Avatar

Ei värillä väliä, mutta pimeässä hohtavia yli 6kk vanhalle!

Avatar

Mintunvärisiä ja neonvihreitä

Avatar

Punaisen eri sävyjä

Avatar

Persikka on kaunis väri

Avatar

Joulunpunainen, neon pinkki

Avatar

Maanläheisiä värejä: beige, nude, tumman vihreä, vaalean ruskea

Avatar

Hempeä lila

Avatar

Pastellin sävyt! Ja pimeässä hohtavat ihan parhaita! 🙂

Avatar

Lila 🙂

Avatar

Violetti

Avatar

Kirkkaan keltainen ja metsänvihreä

Avatar

Oranssi ja Okra 🥰

Avatar

Okra tai kupari

Avatar

Luonnonvärisiä 😊

Avatar

Neutraaleja, maanläheisiä sävyjä 🤎

Avatar

Pastellivärejä

Avatar

Laventelin ja salvian sävyiset sekä oikein tumma punainen jouluun!

Avatar

Ei ainakaan ”tyttöjen ja poikien värejä” eli sinisiä autoilla ja pinkkejä poneilla 🙅🏼‍♀️
Mieluiten neutraaleja, maan/luonnon/metsän värejä, luonnon/eläinten kuvilla ❤️

Avatar

Neutraaleja sekä yksivärisiä esimerkiksi musgia tai harmaita 😍

Avatar

Meidän perheessä on hullaannuttu vaaleanpunaiseen, joten semmoinen meille paras. Mut toki sit sen lisäksi muita hempeitä sävyjä.

Avatar

Maanläheisiä sävyjä, esim. beige, luonnonvalkoinen, eukalyptus (haalea vihreä), blush (haalea vaaleanpunainen).

Avatar

Keltainen olisi kiva, semmosmnen tummankeltainen ja toki nyt joulunaikaan myös kirkkaanpunainen olisi kiva 🙂

Avatar

Murrettuja värejä esim. roosa 🤩

Avatar

Pastellisävyiset on kivoja 🙂

Avatar

Violettia 💜

Avatar

Ruskean/beigen sävyjä 🙂

Avatar

Rauhoittava tumman vihreä 👌

Avatar

Minttu ja ruskea

Avatar

Violetti ja liila

Avatar

En tiedä löytyykö jo, mutta pimeässä hohtavia ja iso plussa näille tuteille paketti jossa ne ostetaan, koska siinä tutit voi myös steriloida.

Avatar

Sinapin keltainen ja limen vihreä

Avatar

Roosa, lila, ruusukulta

Avatar

Beige tai ruskea 😍

Avatar

Violetti ja ruskea

Avatar

Violetti, fuxia/aniliinin punainen, Minttu, persikka

Avatar

Musta ja maastokuvioinen, hirven ja vaikka taimenen kuva

Avatar

Tumman harmaa, kirkas limen vihreä, oranssi 🤩

Avatar

Kulta ja viininpunainen😍

Avatar

Linkkejä!

Avatar

Turkoosi, suklaan ruskea, unisex-violetti

Avatar

Värikkäitä ja kuviollisia

Avatar

Petroolin sininen, turkoosi, limen vihreä, oranssi, okra. Pimeässä hohtavienkin levyosaan väriä. Nyt ollut kotona sellaisia, joissa väritön levyosa ja jos yöllä tutti hohtava nuppi alaspäin niin ei sitä tuttia meinaa hämärässä löytää.

Avatar

Oranssi ja lila

Avatar

Poltettu oranssi ja okra 😊

Avatar

Kirkkaita värejä ,keltaista, punasta ym,.Tutti on ok kunhan sitä ei turhaan tyrkytä pienelle jos hän ei halua

Avatar

Turkoosi

Avatar

Turkoosi ja neon vihreä

Avatar

Punainen, ei mikään sävy vaan rehellinen kirkas punainen.

Avatar

Okra

Avatar

Raikkaita ja näkyviä värejä. Tällä hetkellä kaikki tutit ovat niin vaaleita ja useat vieläpä läpikuultavia, että niitä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Esikoisen aikaan löytyi myös raikkaita pinkkejä, turkooseja, vihreinä ja violetteja tutteja, mutta valitettavasti tällä hetkellä sellaisia ei vaan löydy

Avatar

Värikkäitä! Kirkkaan pinkki, keltainen yms

Avatar

Kaiken värisiä saa olla! Itse tykkäisin pastellisävyistä. Pimeässä hohtavat ovat olleet myös toimivia ja löytyvät sängystä yölläkin.

Avatar

Turhake oli ensimmäiselle kun ei huolinut, katsotaan miten käy seuraavan kohdalla 🙂 Vihreä tuttiväri olisi kiva.

Avatar

Luonnonvärisiä ja luonnollisen värisiä tutteja, myös pimeässä hohtavat tutit yön pimeyteen on käteviä 🙂 Lähtökohtaisesti värillä ei kuitenkaan ole väliä, vaan pääasia että tutti tulisi tarpeeseen ja olisi lapsen tarpeeseen sopiva.

Avatar

Pastellin sävyjä 🥰

Avatar

Okran keltainen. Kaksi aikaisempaa lasta ei ole suostunut käyttämään tutteja eikä tuttipulloja ollenkaan, 6 kk iässä mam:in nokkamukista alkanut hörppimään. Jos nyt tämä kolmas. Täytyy varmaan ostaa eri mallisia tutteja valmiiksi.

Avatar

Pimeässä hohtavia ! Semmosia todella hohtavia mitkä löytyy helposti.

Avatar

Joulunpunainen ❤

Avatar

Sinisävyisille tarvetta tulevaisuudessa jos tulokas tutin kelpuuttaa, oikein baby blue olisi ihana. Ja pimeässä hohtavia myös! Ihan parasta, kun ei tarvi metsästää tuttia käsikopelolla silmät ristissä.

Avatar

Pastellinsävyisiä ja pimeässä hohtavia 🙂

Avatar

Esim.:petroli, aprikoosi, malva, laventeli..

Avatar

Huomiovärit olisi kiva! Löytyisi tutti helpommin 🤩 Oranssi, keltainen ja vihreä 🧡💛💚

Avatar

Valkosävyisiä lisää! Ihan vaaleanharmaa tai beigekin voisi olla ok, mutta vaaleita, neutraaleja ja ”huomaamattomia”. Myös kuva olisi hillityn värinen.

Avatar

Pimeässä hohtava.

Avatar

Pastellisävyisiä

Avatar

Vaaleita ja neutraaleja. Valkoista beigä harmaata, utuista roosaa tai salviaa.

Avatar

Tummanpunainen!! Löytää helposti.

Tutti on ehkä yks parhaimmista keksinnöistä. Pelastaa monelta kiukkukohtaukselta ja sillä saa pelattua aikaa

Avatar

Murrettuja, maanläheisiä vihreän ja oranssin sävyjä olisi kiva saada.

Avatar

Luumun värinen.

Avatar

Tykkäisin kokonaan mustasta ja myös maanläheisistä hempeistä väreistä mattana, ilman mitään kuvioita. The simpler the better.

Avatar

Oliivin vihreä ja khaki.

Avatar

Luonnolliset värit. Unisex mallia. Kaupasta aina loppu juuri ”oikean” sukupuolen tutit.
Pimeässä hohtavia enemmän ja isommille, koska he yleensä ne tutit heittääkin pois. Ja sama pullojen kanssa.

Avatar

Mintunvihreä, ilman mitään kuvia 😊

Avatar

Kohta 3kk vanhalle pojalle sinistä,vihreää,harmaata…

Avatar

Kunnon värejä, keltainen, oranssi, vihreä jne. Ei aina sellaisia läpikuultavia pastellisävyjä.

Avatar

Limen vihreä ja turkoosi olisi mielestäni hienoja.

Avatar

Okra ja keltainen sopivat niin pojalle kuin tytölle. Harmaa ja vihreä.

Avatar

Kaiken värisiä, oranssi, lila, musta, vihreä.

Avatar

Violetti, vaaleanpunainen, minttu, vihreänsävyjä

Avatar

Violetti

Avatar

Oliivin vihreä

Avatar

Kunnon kirkkaan punainen! Ei mitään pastellin/murretun sävyjä.

Avatar

Okra!

Avatar

Pastellinsävyisiä kaikissa väreissä, minttu, vaaleansininen, ruskea, vaaleanpunainen, okra…

Avatar

Pastellin eri sävyt, esim. vihreänä.

Avatar

Selkeä kukkakuvio.

Avatar

Maanläheiset värit, mm. sinapinväri ja peessi.

Avatar

Ihan oikea baby pinkki ja siihen söpöjä sydämiä, eläimiä

Avatar

Eri pastelli sävyjä, mm turkoosi ja vihreä.

Avatar

Keltaisia!

Avatar

Keltaisia ja vihreitä!

Avatar

Polkkakarkin värisiä 😍

Avatar

Polkkakarkin värisiä 😍

Avatar

Ruusukulta ja minttu

Avatar

Keltaisia, punaisia, vaaleanvihreitä ja vihreitä

Avatar

mustia sekä sateenkaarenvärisiä <3

Avatar

Pastellinsävysiä kaikissa väreissä🥰

Avatar

Violetteja

Avatar

Neon värejä

Avatar

Turkoosi

Avatar

Harmaa/keltainen väriyhdistelmä

Avatar

Roosa ja turkoosi

Avatar

Beige, limen vihreä

Avatar

Keltainen, oranssi, beige. Kettu kuviolla 🦊

Avatar

Pastelli sävyjä ja kimaltavaa, vaaleenounasta ja vaaleenlilaa, punanenki ois kiva 🙂

Avatar

Limen ja vaaleansinisen.

Avatar

Vaaleansinisen ja hempeä vihreä.

Avatar

Oranssi ja limen vihreä 😊

Avatar

Tummansininen ja tummanvihreä.

Avatar

Okra ja neonvärit!

Avatar

Mintun ja limen värisiä, myös neonväriset olisi yöllä hyvät, löytää pinnasängyn valkoiselta lakanalta helposti 😀

Avatar

Turkoosi ja koralli, neonvärisiä pimessä hohtavia tutteja…

Avatar

Musta ja harmaa 🥰

Avatar

Poika värissä, tarvetta olisi

Avatar

Kaikenvärisiä on hyvä olla 🙂 vaikka meillä ei vauva tuttia kelpuutakkaan:)

Avatar

Mustaa, pinkkiä ja vihreää

Avatar

Kaikensävyisiä ja erilaisilla eläinkuvioilla yms.

Avatar

Pastellivärit olisi ihania!

Avatar

Pastellivärit!

Avatar

Lähenteli ja mintunvihreä😍

Avatar

Neonväriset pimeässähihtavat olisi kivoja yötuteiksi!

Avatar

punaisia

Avatar

Musta, metsänvihreä ja beigee.

Avatar

Mustat tutit olisi mahtavia tai sitten kirjavat tummissa väreissä

Avatar

Tummansinen/kulta ja mintunvihreitä

Avatar

Mintunvihreitä

Avatar

Turkooseja, mintunvihreitä 😍 esikoista odotan, enkä ole varma vaikka näitä jo olisi.

Avatar

Mustia, jotka löytyisivät helpoiten, kun (peti)vaatteet ovat vaaleasävyisiä. Pimeässä hohtava osuus tutteihin ois myös kätevä etenkin öisin.

Avatar

Murrettuja mattapintaisia sävyjä, ruskea, vihreä, sininen, täysin valkoinen pitsireunainen ”kastetutti” olisi myös ihana!

Avatar

yksivärisiä, murrettuja mattapintaisia sävyjä, ruskea, vihreä, sininen, täysin valkoinen pitsireunainen ”kastetutti” olisi myös ihana!

Avatar

Tumman sinisiä

Avatar

Viininpunaista tai harmaita

Avatar

Keltaisia!

Avatar

Keltaisia

Avatar

Keltaisia ja violetteja

Avatar

Metsän vihreitä.

Avatar

Maanläheisiä värejä 😊

Avatar

Värille ihan sama, kunhan nupissa ei olisi kuvaa, vaan ennemmin joku kuosi. Sellainen, joka olisi aina oikeinpäin.

Avatar

Vaaleanpunaisia.Olis söpöjä.

Avatar

Neutraaleja maanläheisiä, esim beige ja harmaa.

Avatar

Ruusukulta

Avatar

Okra

Avatar

Beige ja nude

Avatar

Ruskea ja keltainen 👍

Avatar

Pastellin värejä ja tummia sävyjä😍

Avatar

Maanläheisiä ja neutraaleja kuten nude ja joku ihana ruskee

Avatar

Musta ja sammaleen vihreä

Avatar

Keltainen

Avatar

Beesin tai ruskean maanläheiset sävyt ja mattana vielä 😁

Avatar

Murrettuja sävyjä

Avatar

Okran värisiä

Avatar

Mintunvihreä

Avatar

Murretut sävyt. Eläinkuvioilla.

Avatar

Oliivinvihreä, sinapinkeltainen, ruosteenpunainen… murrettuja värejä 🙂

Avatar

Tummansininen ja pilvikuosi/tähtikuosi.

Avatar

Yksiväriset tutit murretuissa sävyissä (havunvihreä, kullanruskea jne). Itse pidän tuteista yksivärisinä tai graafisilla kuvioilla varustettuna. Myös kirjaintutit voisivat olla kivoja, niitä ei ole osunut kaupoissa silmään.

Avatar

Sinisen sävyisiä ainakin

Avatar

Ihania luonnonläheisiä vaaleita sävyjä sekä pimeässä hohtavia tutteja. 🙂

Avatar

Violetti ja turkoosi

Avatar

Ihania pastellisia ja murrettuja sävyjä.

Avatar

Enemmän kirkkaampia värejä. Nykyiset on mielestäni aika vaisuja. Ja pastellisävyt ois kanssa semmonen mitä tulisi ostettua.

Avatar

Matta luumu ja viininpunainen

Avatar

Sitruunan keltainen 💛

Avatar

Pastellin vihreä 😍

Avatar

Marjapuuron värinen tutti ❤️

Avatar

Sammaleen vihreä, oranssi ja ruskea.

Avatar

Neon vihreä ja keltainen. Kätevä olisi vielä jos kuuluisivat pimeässä niinkuin Philipsin tutti

Avatar

Kirkkaat värit karpalon punainen, mustikansininen olisivat mukavia

Avatar

Maanläheiset murretut sävyt olisivat ihania.

Avatar

Murrettuja sävyjä 🤎

Avatar

Ihania pastillin liukuvärejä 😍

Avatar

Punaisia ja sinisiä pastellin värisiä siksi ,että pojille ja tytölle ois ovat valinta mahdollisuudet..sekä hampaita tulevalle lapselle anatominen tutti..

Avatar

Tumman vihreää, missä olisi eläinkuvioita. (Leijona, norsu, tiikeri jne). Samoin kaikki vähän tummemmat kirkkaat värit. Tutti löytyy paremmin kun tippuu ja erottuu massasta. Näitä on jo niin paljon vaaleita ja hentoja värejä. 🙂

Avatar

Kaiken värisiä, jotta kaikille löytyy mieluisia! Ja ehkä jopa ilman kuvia. Miten isompi valikoima, sitä enemmän vanhempi ja vauva/lapsi hyötyy teidän tuotteista!

Avatar

Maanläheisiä ja murrettuja sävyjä: beige, terrakotta jne.

Avatar

Musta ja kultaisia tähtiä. Meidän lapselle ovat kelvanneet ainoastaan MAMin tutit.

Avatar

Luonnon värisiä ja selkeitä kuvioita

Avatar

Laventelinlilaa ja kermanvalkoista

Avatar

Vaaleanpunaisia selkeitä kuvioita

Avatar

Hempeitä värejä tai jotain pastelli. Turkoosi myös olisi ihana.

Avatar

Musta tai maanläheiset ruskean sävyt.

Avatar

Maanläheisiä mattavärejä, esim. metsänvihreä.

Avatar

Pastellinväriset🧡

Avatar

Mustia, neonpinkkejä

Avatar

Hempeä vaaleanpunainen ja burgyndy ♡

Avatar

Mustat ja tummat värit

Avatar

Maanläheiset värit esim. oranssin, vihreän ja ruskean sävyjä.

Avatar

Vaaleansävyisiä, pastellivärejä.

Avatar

Okra

Avatar

Musta ja liila

Avatar

Keltaista ja vaalenvihreää

Avatar

Vaikka jotain läpikuultavia, kivoissa raikkaissa väreissä 💜💙💚💛🧡❤️💗

Avatar

Vanha Roosa 🙂

Avatar

Turkoosin värisiä tutteja 😍

Avatar

Murrettuja sävyjä, keltaista ja metsänvihreää

Avatar

Vaaleanpunaisia

Avatar

Lila

Avatar

Petroolin värinen, eli ihan todella tumman sini-vihreä

Avatar

Metsäisiä sävyjä.

Avatar

Ruskeita 🤎

Avatar

Pastellin eri sävyt!

Avatar

Neutraaleja värejä kuten beige ja nude.

Avatar

Värit ja kuvat/kuviot jotka sukupuolineutraaleja: Metsän vihreä, sinapin keltainen, kirkkaan keltainen, beige, läpinäkyvä kirkas keltainen. tummat: tumma ruskea, tumma sininen, musta. Neutraaleja kuvia eläimistä.

Avatar

Maanläheisiä sävyjä & eläinkuvioita.

Avatar

Vahvoja värejä, nyt lähinnä hailuja pastelleja.

(Vahva turkoosi, vahva violetti, navy blue, pääsiäisen keltainen)

Avatar

Erilaisia pastellisävyjä.

Avatar

Mintun/pastellinsävyinen vihreä olisi ihana 🤍

Avatar

Musta

Avatar

Eri vihreän ja sinisen sävyjä.
Meillä käytössä 6-16kk

Avatar

Turkoosi, ruskea, oranssi, vihreä

Avatar

Pastellisävyiset olisi ihanat 😍

Avatar

Harmaa, hiekka, luonnonvalkoinen

Avatar

Kulta ja hopea

Avatar

Beigeä ja ruskean eri sävyjä.

Avatar

Merenvihreätö, laventelia ja vaaleanharmaata.

Avatar

Hopea ja pastillisävyjä

Avatar

Vaaleita neutraaleja ja pastellisävyjä, jotka sopivat sekä tytöille että pojille.

Avatar

Sydämiä ja pinkkiä, kukkia, tähtiä, yksisarvisia ja prinsessoja. Kaikkee överi ihanaa pikku prinsessalle 😊

Avatar

Mintunvihreitä, eläinkuvioita, eriväriä sydämiä

Avatar

Keltaisen eri sävyt

Avatar

Vaaleita pastellin ja maanläheisiä värejä

Avatar

Pastellin- ja luonnonläheisiä sävyjä 🥰

Avatar

Lila

Avatar

pastelli värejä esim, mintunvihreää, vaaleanpunaista ja violettia.

Avatar

Sellsinen ketun oranssi 😄

Avatar

Sellainen ketun oranssi 😄

Avatar

Maanläheiset värit: okra, ruoste, tummanvihreä 👌🏻

Avatar

Pastellivärejä😍

Avatar

Pinkki ja liila pastellikimalle sävytyksellä

Avatar

Sukupuolineutraalit murretut värit olisivat ihania, esim. mintun vihreä, sinapin keltainen ja okran ruskea.

Avatar

Laventelin värisiä 🥰

Avatar

Vaaleanharmaita 🥰

Avatar

Vaaleanharmaita 🥰

Avatar

Oranssi yötutti😍

Avatar

Maastonvihreä tai neon pinkki 🤩

Avatar

Violetti ja luonnonvalkoinen tai ruskean sävyinen.

Avatar

Mintunvihreä

Avatar

Vihreä, kirkkaankeltainen, lehmäkuvio (mustavalk. & ruskeavalk), dalmatialainen

Avatar

Luonnonvalkoinen

Avatar

Monivärisiä esim sateenkaari, kulta/hopea, seepra yms

Avatar

Keltaisia ja oransseja 💛🧡

Avatar

Läpinäkyvä jossa on glitteriä ja toinen hempeän lila, sellainen syreenin värinen.

Avatar

Mintun ja oranssin värisiä

Avatar

Turkooseja ilman mitään kuvioita

Avatar

Erilaisia murretuja sävyjä, esim murrettu oranssi, vihreä, roosa, sininen jne 😊

Avatar

Yksivärisiä, pastellinvihreä

Avatar

Meillä tykätään kuviollisista. Tällä hetkellä on kissa & koira, muitakin on ollut. Vähän tummat olisi kiva koska vaaleat on vaikea löytää kaikkialta😅

Avatar

Vahvat luonnonsävyt, metsänvihreä, terrakotta, punamulta.

Avatar

Minttu ja vanha roosa toiveena

Avatar

Kirkkaita värejä (keltainen, vihreä,…), löytyisi helpommin sieltä sohvan välistä tai alta 😅

Avatar

Maanläheisiä ja ehkä vähän kimaltelevia värejä. Viininpunaista ja sammaleenvihreää pikkuisella kiillolla tai glitterillä.

Avatar

Iloisia kirkkaita värejä

Avatar

Värikkäitä. Pinkki, turkoosi, violetti, keltainen, oranssi.

Avatar

Yksivärisiä iloisia värejä (esim. pinkki, keltainen, oranssi), olisi kiva malli, jossa olisi vaikka pitsimäinen reuna.

Avatar

Eri värisiä glitter/kimalle tutteja pastellin sävyissä🎨💖.

Avatar

Syksyisiä sävyjä: oranssia, tumman keltaista ja metsän vihreää. 🧡💛💚

Avatar

Okra!

Avatar

Jotain kimaltavia.

Avatar

Pastellin värisiä sekä eläinkuosisia.

Avatar

Värillä ei väliä, mutta norsut olis söpöjä 🥰

Avatar

pastellin värisiä tutteja, eläinten kuvilla ja eri teksteillä olis kiva ostaa maaliskuussa syntyvälle pojalle <3

Avatar

Hopeisia tai joku glitter ois hieno.

Avatar

Neon-värisiä

Avatar

Kaikkia kirkkaita

Avatar

mustia ja eläinkuoseja 🤗

Avatar

Tummat ja vaaleat roosan ja beigen sävyt, yksivärisinä ilman mitään kuviointeja

Avatar

Mustia.

Avatar

Punaisia/viininpunaisia ja keltaisia 🍎🍋

Avatar

Mustaa ja pimeässä hohtavaa

Avatar

Tummanvihreä sekä tummanruskea.

Avatar

Olisi ihana saada tummanvihreä sekä tummanruskea valikoimiin

Avatar

Kaksivärisiä

Avatar

Laventeli ja okra olis kivoja uusia värejä. Myös aqua ja beige olis kivoja.

Avatar

Kaikki pastellinsävut ja muutenkin vaaleat värit olisivat mukavia.

Avatar

Hillityt yksiväriset tutit olisivat hyvää vaihtelua kuvallisten ja värikkäiden tuttien lisäksi, esimerkiksi beigen, puuterin tai pastellisävyt.

Avatar

Musta ja maanläheiset värit kuten ruskea, okra tai havun vihreä olisivat kivoja.

Avatar

Keltainen, viininpunainen ja harmahtavan vihreä olisivat mieluisia värejä.

Avatar

Musta, harmaan eri sävyjä, maanläheisiä värejä.

Avatar

Syksyiset murretut värit omia suosikkeja (:

Avatar

Musta 🖤

Avatar

Vaaleat pastellisävyt

Avatar

Metsänvihreä

Avatar

Ysärihenkisiä neonvärejä, pinkki, vihreä, keltainen sekä myös kontrastiksi musta.

Avatar

Yksiväriset maanläheiset sävyt olisivat kivoja esim. beige, oliivinvihreä tai okra.

Avatar

Esim; Musta ja ruskea vois olla kivan sävysiä

Avatar

Musta, okra tai sammaleen vihreä.

Avatar

Luonnollisia värejä, maanläheisiä värejä. Vihreän eri sävyjä, valkoista, sinistä, mustikanväristä yms, Suomen luontoon ja eri vuodenaikoihin pohjautuvia värejä. 🥰

Avatar

Roosa ja kullankeltainen

Avatar

Valkoinen

Avatar

Keltainen, oranssi, vihreä ja lila

Avatar

Puuteri

Avatar

Petroolin värinen olisi ihana. 😍

Avatar

Roosa ja ruusukulta

Avatar

Limenvihreä ja minttu

Avatar

Hopeinen

Avatar

Musta🖤

Avatar

Tummanvihreä tutti missä vaikka keltaisia tähtiä olisi mieleeni tai valkoinen missä tummanvihreä krokotiili.

Avatar

Luonnon värejä 🧡💚💛

Avatar

Luonnonläheisiä värejä kuten metsän vihreää ja ruskeaa 😍

Avatar

Neutraaleja värejä. Musta, harmaa, beige jne.:)

Avatar

Roosan värinen

Avatar

Mintunvihreä ja vanha roosa

Avatar

Poltettu oranssi

Avatar

Vaaleanpunaisia ja – sinisiä, mutta väriä tarkeömpiä on pimeässä hohtavuus joka on ❤️

Avatar

Pimeässä hohtavat, keltaisia, ruskeita ja mustia.

Avatar

Vanharoosa

Avatar

Neutraaleja yksivärisiä mitkä sopivat asuun kuin asuun. Esim. Beige, harmaa, v. punainen, v. sininen, oranssi…

Avatar

Vanharoosa

Avatar

Mustan ja kullan väriset olisivat mieleeni 🤗

Avatar

Pimeässä hoitavat tutit ovat näppäriä, meillä ja mummolassa niitä! Tutteja erilaisilla söpöillä kuvilla esim.kettu, ankka, pupu jne

Avatar

Mintunvihreitä, sitruunan keltaisia

Avatar

Harmaa, ruskea, musta, tumman sininen, valkoinen.

Avatar

Pastellin sävyisiä. Keltainen, vihreä, punainen, sininen.. yms <3

Avatar

Mintunvihreä 😍

Avatar

Mintunvihreä

Avatar

Vaalean keltaisia, harmaita, mintun vihreitä

Avatar

Vanha roosa 🥰

Avatar

vaaleanpunaisia

Avatar

Pastillinvärejä!

Avatar

Oranssi, sammalenvihreänä, keltainen

Avatar

Turkoosi ehdottomasti ♡

Avatar

Salvia ja joulun punainen

Avatar

Pastellin sävyt ☺️❤️

Avatar

Vaaleat murretutsävyt ♡

Avatar

Ruskean sävyjä!

Avatar

Kaikkia. Ja monivärisiä. Ei tarttis aina olla vaaleanpunainen tai sininen normi väreinä.

Avatar

Minttu ja liila.

Avatar

Violetti + maan läheiset värit olis kivoja

Avatar

Yksivärisiä, neutraaleja värejä kuten harmaa ja valkoinen 🙂🤍

Avatar

keltainen, beige ja ruskea

Avatar

Kirkkaita värejä, ei läpinäkyviä. Kuten punainen, sininen… Olis aika siisti, jos jouluna löytyis punainen/vihreä tutti, jossa joku joulukuusi, lumihiutale, tms.. 🥰

Avatar

Nyt muodissa oleva ruskea ja okra olisivat ihanat😍

Avatar

Keltainen sopii mainiosti niin tytölle kuin pojalle. Meillä on nyt tyttövauva talossa joten sanoisin vaaleanpunainen tai pinkki ja keltainen 💛💕

Avatar

Ruskan sävyjä ja voisi olla juhlateemaisia myös

Avatar

Sellainen mikä hohtaa pimeässä, niin osa mysteeri katoamisista voisi ainakin selvittää. Vai häiritseekö vauvaa?

Avatar

Pimeässä hohtavat

Avatar

Harmaita tutteja eri sävyissä

Avatar

Musta tutti ja kirkkaita värejä

Avatar

Murrettuja värejä

Avatar

Värikkäitä ja myös tummia tutteja esim musta. Eläinhahmot on kivoja.

Avatar

Muita värejä kuin vaaleanpunaista ja vaaleansinistä, joita usein tuteissa näkyy. Esim. vihreää, keltaista, violettia. Itse tykkään myös neutraaleista vaaleista ja harmaista tuteista.

Avatar

Musta, ruosteenpunainen, tumman ruskea, oliivinvihreä ja tumma oranssi 🤩

Avatar

Vaaleanpunaista

Avatar

Puhtaita pastellivärejä 🤗

Avatar

Hauskoja eläinkuoseja 😍 seepraa ja tiikeriä 😅

Avatar

Pastellin sävyjä 😍

Avatar

Hempeät murretut värit söpösille

Avatar

Metsän vihreä, okra, mokka, maitokahvi, mustikka sekä maidon valkea

Avatar