ainutlaatuinen arki - Banneri

Miten valita talvivauvalle sopivia ihonhoidon tuotteita?

Kaupallinen yhteistyö Ainu

Vauvakuulumisia Ainu-tiimistä

Meille Ainu-tiimiin odotetaan vauvaa eli kuulumisia kirjoittelen tällä kertaa äitiyslomalta! Vauvan odotus näin seitsemännelläkin kerralla tuntuu niin jännittävältä. Häntä voi hyvällä syyllä kutsua iltatähdeksi, kun ikäeroa nuorimpaankin sisarukseen tulee 8 vuotta ja vanhimpaan 23 vuotta.

Fiilis on hyvällä tavalla utelias: miten sitä sopeutuu jälleen uudestaan vauva-arkeen ja siihen että jatkossa meidän perheessämme eletäänkin taas paljolti vauvan rytmien mukaan. Entä muistuvatko vauvaelämää helpottavat asiat ja rutiinit mieleen silloin kun niitä tarvitaan. Meillä on perheessä ennestään kaksi talven pimeimpinä kuukausina syntynyttä vauvaa, yksi kesän lapsi ja kolme keväällä syntynyttä.

Keräsin alle pienen ”Talvivauva: plussat ja miinukset -listan”

  Plussat

+ Loppuraskaudessa olo ei ole ihan yhtä tukala kuin kesähelteillä ison mahan kanssa taapertaessa 

+ Kevät ja kesä houkuttelevat upeilla keleillä viettämään aikaa ulkoillen ja syksyllä ja talvella on ihan ok käpertyä omaan kotiin kotoilemaan. Tämä sopii hyvin pikkuvauva-ajan pesimisvaiheeseen. Kodin mahdollisia siivousvajeita voi tällöin myös hoitaa helposti vähentämällä vain kodin valaistusta 😊 

+ Vauvan suojaaminen auringolta on helpompaa kuin keväällä tai kesällä 

  Miinukset

–  Jatkuva pimeys vaikuttaa ainakin itselläni vireystilaan ja spontaaneille vaunulenkeille lähtö hämärään jäätihkusateeseen voi vaatia tavallista enemmän päättäväisyyttä. 

– Ulkoilu vauvan kanssa on kiinni pakkaslukemista: kovin tuulisella, kostealla tai yli -10 asteen pakkasella ulkoilua kannattaa siirtää. Talvella ulkoilun pääsee aloittamaan vasta kahden viikon iässä 15 minuutilla ja aikaa lisätään vähitellen. Eli enemmän säätöä kuin kesävauvan kanssa. 

– Enemmän säätöä myös vauvan vaatetuksen kanssa. Mikä on sopiva määrä vaatetta; jos ulkoilun jälkeen siirrytäänkin suoraan vaikkapa lämpimän auton kyytiin tai vauva nukahtaakin ulkoilun päätteeksi suojaiselle parvekkeelle pitkille päiväunille? 

Kuva: Henria Kotamäki

Miten valita vauvalle sopivia ihonhoidon tuotteita? 

Uudelleensynnyttäjällä neuvolakäyntejä on harvakseltaan ja vauvajuttuja onkin tullut pohdittua paljon omien ystävien ja työkavereiden kanssa.

Se, että työkavereina on terveydenhoitaja taustainen Eila sekä Ainulle ihonhoidon tuotteita suunnitteleva tuotekehityskemisti Laura on kyllä ollut kullanarvoinen asia, kun olen miettinyt vauvanhoitoon ja vauvantarvikehankintoihin liittyviä asioita.

Vauvan tarvikkeissa moni tärkeä arvo kuten turvallisuus ja kestävyys ovat pysyneet aivan ennallaan kahdeksan vuoden takaisesta edellisestä odotusajasta, mutta niiden rinnalle on noussut myös uusia tärkeitä arvoja. Kotimaisuus ja vastuullisuus nousevat näistä esiin tärkeimpinä.

Ainu-ihonhoitotuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinävedellä Bernerin omilla tuotantolaitoksilla. Ainu-ihonhoitotuotteisiin pyritään valitsemaan sellaisia raaka-aineita, jotka ovat helliä ja niitä on käytetty pitkään. Tällöin niiden vaikutukset iholle tunnetaan hyvin.

Lisäksi esimerkiksi peseviä raaka-aineita lisätään tuotteeseen niin vähän kuin mahdollista varmistaen, että tuote toimii, mutta on samalla hellävarainen iholle.  Suomessa on vain vähän kosmetiikan raaka-aineiden valmistusta, mutta käytämme niitä tuotteissamme mahdollisuuksien mukaan.

Esimerkiksi Ainu Suojavoiteessa on Suomessa valmistettua mustaherukansiemenöljyä ja pohjoismaalaista rapsiöljyä. Uusiin Ainu-ihonhoitotuotteisiin on valittu raaka-aineet niin, että ne ovat vegaanisia ja biohajoavia. Mitä useampi tuotteen raaka-aineista on biohajoava, sitä vähemmän niiden jäämät päätyvät kuormittamaan ympäristöä.  

Kuva: Henria Kotamäki

Talvivauvalla vauvan ihonhoitoon vaikuttavat paitsi pakkaskelit myös usein lämmittämisestä johtuva kuiva huoneilma, joka voi kuivattaa myös vauvan ihoa.

Keräsin tähän muutamia meille Ainu-neuvontaan tulleita kysymyksiä, joista toivottavasti on apua teillekin. Vastaajina ovat tuotekehityskemistimme Laura ja Ainun brand manager, tätä blogia kanssani kirjoittava Eila. 

Lauran ja Eilan vinkit talvivauvan ihonhoitoon 

Vauvani poskiin tulee pakkasella punoitusta ja niihin ilmestyy karheitä läiskiä. Mikä Ainu-tuotteista sopisi parhaiten näiden hoitoon? 

”Ainu Suojavoide tepsii hyvin kuiviin laikkuihin, koska se muodostaa iholle kosteuden haihtumista hillitsevän suojakerroksen, jolloin kosteus ei pääse tällöin niin nopeasti haihtumaan iholta.  Suojavoide pehmentää, hoitaa ja rauhoittaa ihoa. Voide sisältää myös sheavoita ja kookosöljyä, joiden ansioista se levittyy iholle pehmeästi. Suojavoide ei kirvele kuivallakaan iholla, koska se sisältää ainoastaan öljyjä ja vahoja”, Laura kertoo. 

Kuinka paljon aikaisemmin vauvan kasvoihin laitettava voide tulee levittää, jos olemme lähdössä ulkoilemaan ja ulkona on pakkasta? 

”Lapset palelluttavat ihonsa herkemmin kuin aikuiset. Erityisesti kasvojen iho on altis paleltumille. Pakkasella ulkoiltaessa lapsen iho kannattaa suojata vaatteella. Älä käytä pakkasvoidetta, koska se saattaa jäätyä iholle. Kasvojen voitelu on hyvä tehdä vähintään tuntia ennen ulos lähtemistä. Lapsen ihoa ei kannata myöskään pestä juuri ennen ulkoilua, koska luontainen rasvakerros suojaa ihoa pakkasella”, neuvoo Eila. 

Vauvan päähän on ilmestynyt karstaa, joka ei lähde pelkällä harjauksella pois. Mikä tähän avuksi? 

”Ainu Hoitoöljy auttaa karstan poistossa ja sen voi antaa vaikuttaa vauvan päässä pukemalla vauvalle päähän ohuen myssyn. Myssyn alla öljy saa muhia rauhassa, jonka jälkeen karstaa voi varovasti rapsutella pehmeällä harjalla”, vinkkaa Eila. 

Vauvani harjoittelee sormiruokailua ja hänen hiuksistaan löytyy aika usein kaikenlaista ruokaa. Hiukset kaipaavat pesua, mutta pelkään että pesuainetta voi mennä hänen kasvoilleen pesun aikana. Mitä Ainun pesutuotteiden Tear free -merkintä tarkoittaa? 

”Tutkitusti mieto Ainu Pesuneste sopii erittäin hyvin vastasyntyneen vauvan herkän ihon toistuvaan pesuun. Pehmeä Ainu Pesuvaahto & Shampoo sopii erityisen hyvin vastasyntyneen ihon ja hiusten hellävaraiseen puhdistukseen, mutta myös taaperon kylpyhetkiin. Vaahtoa on helppo käyttää, koska se ei valu. Kumpikaan tuotteista ei ärsytä silmiä. Tuotteet on testattu silmälääkärin valvonnassa vapaaehtoisilla aikuisilla ja testin tuloksena on todettu, että ne eivät kirvele silmiä ja sen perusteella niille on myönnetty Tear free -merkintä”, Laura kertoo.  

Vauvani nukkuu näin talvella pitkiä päiväunia ulkosalla ja välillä vaippa ehtii tulla unien aikana hyvinkin märäksi ja pepun iho punoittaa. Miten voisin suojata ihoa ärsytykseltä? 

”Ainu Sinkkivoide rauhoittaa ja viilentää ärtynyttä ihoa. Tuote toimii punoittavan ja ärtyneen ihon pika-apuna. Se rauhoittaa ja viilentää hoidettavaa ihoaluetta nopeasti ja antaa sille myös suojaa. Sinkkivoidetta voi käyttää tarvittaessa joka vaipanvaihdon yhteydessä ihon huolellisen puhdistamisen jälkeen. Hautunutta ihoa voi hoitaa myös antamalla ilmakylpyjä eli vauvan voi antaa oleskella ilman vaippaa. Vauvoista on ihana potkiskella ilman vaippaa lattialla pehmoisen, lämpöisen alustan päällä”, Laura neuvoo.

Kiitos Laura ja Eila vastauksista! Eiköhän näillä vinkeillä saada vauvan iho pysymään terveenä ja hyvinvoivana haastavammissakin keliolosuhteissa.

Koska nyt on joulukuu, haluamme arpoa osallistujien kesken kolme muhkeaa Ainu-tuotepakettia (arvo 50 €.). Kerro meille mitkä Ainu-tuotteet ovat sellaisia joita mielelläsi ainakin suosittelisit myös ystävillesi kokeiltavaksi. Arvomme palkinnot 8.1.2022 mennessä osallistuneiden kesken.

Katso arvonnan säännöt täältä: https://kaksplus.fi/yleinen/arvonnan-saannot/

P.S. Seuraathan meitä jo ig:ssa: @ainuneuvoja

Terveisin Heidi 

Kommentit

130 kommenttia
Avatar

Sinkkivoide ja pesuneste

Avatar

Ainu-pesuneste

Avatar

Ainu pesuvaahto/shampoo sekä sinkkivoide 😊

Avatar

Ainu MAM Easy Start – Anti-Colic tuttipullo, tutit ja sinkkivoide 🤗💕

Avatar

Hoitovoide (se pelkkää öljyä sisältävä) on lemppari! Shampoot ja pesuaineet on testaamatta!

Avatar

Ainu hoitoöljy ☺

Avatar

Sinkkivoide 👍🏻

Avatar

Sinkkivoide ja pesuneste 👍

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Hoitoöljy ☺

Avatar

Suosittelisin näitä kaikkia sillä en ole vielä itse päässyt kokeilemaan, esikoinen syntyy vasta loppuvuodelle 2021.

Avatar

Ei tietoa suositteluista, mutta ehdottomasti olisin kiinnostunut tuotteita tulevalla vauvalla kokeilemaan!

Avatar

Kylpyvaahto on meillä isompienkin suosikki. Vauvalla nyt iho kuivui pakkasella ja tuo suojavoide ollut kovassa käytössä🙂

Avatar

Hoitovoide ollut meillä kovassa käytössä

Avatar

Hoitovoide on laadukas.

Avatar

Ainu hoitoöljy

Avatar

Hoitovoide hoitaa ja rauhoittaa ihon punoitusta ja viilentää ihoa ja auttaa sitä uusiutumaan

Avatar

Kylpyvaahto ja shampoo

Avatar

Hoitovoide kuulostaa hyvältä.

Avatar

Ainu sinkkivoide ja hoitoöljy 👌🏻

Avatar

Hoitovoide. Tulisi tarpeeseen tulevalle talvivauvallemme.

Avatar

Sinkkivoide, talkki ja hellävaraset pesunesteet, siskon kaksosille ihana lahja

Avatar

sukulaislapsille ihana lahja

Avatar

Sinkkivoide on tosi hyvä 👍🏻

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Hoitovoide on aivan paras🤩
Ollaan käytetty pelkästään sitä meidän tammikuisen ihon hoitoon. Iho on pysynyt todella hyvänä.
Pahimmat ruokatarhat ihosta on ollut helppo pestä ainun pesunesteellä. Ollaan myös tykätty siitä. Kätevä pakkauskoko ja kosteuttaa hyvin ihoa.

Avatar

Hoitovoide

Avatar

En kokeillut.

Avatar

Kyllä hoitovoide on paras

Avatar

Hoito- ja suojavoide 🙂

Avatar

Sinkkivoide ja vauvaöljy.

Avatar

Ainun sinkkivoide on ollut monesti helpotus. Sekä Ainu-pupun on oltava aina mukana reissuissa!

Avatar

Hoitoöljy on hyvä tuote.

Avatar

Pesuneste.

Avatar

Sinkkivoide on ehdoton ykkönen.

Avatar

pesuneste

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Suojavoide

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Suosittelisin ystävilleni sinkkivoidetta ihoärsytykseen sekä pesunestettä hiustenpesuun.

Avatar

sinkkivoide

Avatar

Ainu hoitoöljy

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Ainun hellävarainen pesuneste,koska sillä uskaltaa tarvittaessa pestä pienenkin vauva hiukset tai pyllyn. Samoin houto öljy on meidän perheen lemppari,käytämme sitä niin pesuun,kylpyyn, hoitamaan ihoa, suojaamaan vaippa ihottumalta ja irrottamaan karstaa yms. Niin monipuolinen tuote että meillä käytössä joka päivä!

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Hoitoöljy ja -voide

Avatar

Hoitoöljy ja hoitovoide ehdottomasti

Avatar

Pesuneste ehdoton suosikki 👍

Avatar

Sinkki- ja suojavoidetta!

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Ainu-pesuneste

Avatar

Hoitoöljy

Avatar

Täällä viikon ikäinen käärö ja kaikki edellä mainitut ainu tuotteet käytössä. Suositus koko sarjalle👍

Avatar

Ainu ensipupu ja ruokailuvälineet, nämä ovat olleet meillä eniten käytössä Ainulta

Avatar

Ei ole vielä tullut vastaan Ainun tuotetta, jota en voisi suositella.

Avatar

Ehdottomasti sinkkivoide! Esikoisen aikaan oli kovassa käytössä ja tulee varmasti käyttöön nyt toisellakin.

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Ainun sinkkivoide ärtyneelle vaippapyllylly on ykkönen!

Avatar

Sinkkivoide pn ihan ehdoton vaippaihottumaan!

Avatar

Sinkki- ja suojavoide

Avatar

Suojavoide on meillä ollut todella hyvä joka hautumaan ja punotukseen.

Avatar

Meillä on ollut alusta asti käytössä sinkkivoide ja se on ollut aivan ehdoton.

Avatar

Sinkkivoide on mahtava.

Avatar

Ainu MAM 2in1 Single Breast Pump rintapumppu on ollut laadukas.

Avatar

Vauvaöljy on itsellä käytössä jo ennen lasta 😊

Avatar

Hoitoöljy ja sinkkivoide 🤗

Avatar

Sinkkivoide 🙂

Avatar

Esikoinen syntymässä tammikuussa. Vielä ei ole ollut tuotteita käytössä, mutta kaikille tuotteille varmasti olisi käyttöä! Olen lukenut niistä vain hyvää😊

Avatar

Sinkkivoide!

Avatar

Hoitovoide on aivan paras🤩
Ollaan käytetty pelkästään sitä meidän tammikuisen ihon hoitoon. Iho on pysynyt todella hyvänä.
Pahimmat ruokatarhat ihosta on ollut helppo pestä ainun pesunesteellä. Ollaan myös tykätty siitä. Kätevä pakkauskoko ja kosteuttaa hyvin ihoa.

Avatar

Sinkkivoide parasta, jo monen vuoden kokemuksella

Avatar

Sinkkivoide

Avatar

Suojavoide eli ”Pupurasva” niinkuin meidän 2.5vee sanoo

Avatar

Sinkkivoide on pop!

Avatar

Sinkkivoidetta on tullut käytettyä ja se hyvin toimii esim vaippa alueen punoitukselle. Suojavoide onkin uusi tuttavuus mutta tulevan pikkuisen talvivauvelin iholle voisi kokeillakin.

Avatar

Suojavoiteesta on ollut apua kuiviin poskiin.

Avatar

Ainu suojavoide, pesuvaahto ja hoitoöljy on ehdottomat täsmätuotteet olleet kolmen vauvan kokemuksella ja niitä suosittelisin ostamaan valmiiksi vauvalle. 👍

Avatar

Sinkkivoide on meillä ahkerassa käytössä ja sitä suosittelisin muillekin. 😊

Avatar

Sinkki- ja suojavoide

Avatar

Ainu pesuneste ja sinkkivoide!

Avatar

Hoitovoide ja suojavoide kuului vakiosettiin.

Avatar

Sinkkivoidetta olen jokaisen kolmen lapseni vauva-aikana käyttänyt säännöllisesti, ja se onkin sellainen joka on jokaiselle vauvalle ostettu jo valmiiksi. Muut ovat olleet aikalailla turhia meillä, joten siksi suosittelen kavereillekin sinkkivoidetta valmiiksi hoitopöydälle.

Avatar

Esikoinen syntyy helmikuussa joten kaikista tuotteista ei vielä löydy käyttökokemusta. Varastoon on kyllä jo ostettu ainun sinkkivoide ja hoitoöljy sekä mm tuttipulloa. Ainun tuotteista olen kuullut vain hyvää. 😊

Avatar

Ainun suojavoide on ehdoton suosikki, sitä ollaan meillä käytetty jo kuuden kuukauden ajan. Myös pesuneste ja sinkkivoide (varsinkin jälkimmäinen) on täyttä kultaa tässä taloudessa!

Avatar

Sinkkivoide ja pesuneste on tuotteita joita suosittelisin myös muille

Avatar

Kokemuksia ei tuotteista ole kuin 12 vuoden takaa kun esikoinen oli pieni. Nyt odottelen talvivauvaa ja mielelläni kokeilisin tuotteitanne 😊

Avatar

Ainu suojavoide tuli tutuksi kun toinen vauvani syntyi paahtavassq kesähelteessä. Kakka tuntui hetkessä palavan peppuun kiinni. Ystäväni suositteli syojavoidetta pesujen jälkeen joka auttoi. Hoiti ihoa ja suojasi peppua. Eli suojavoide on lempparini

Avatar

Ainun sinkkivoidetta olen muutaman kerran käyttänyt meidän yhden kuukauden ikäiselle tytölle ja se on toiminut. Pesuneste on ostettu mutta en ole vielä kokeillut 🙂

Avatar

Ainun tuotteita ei olla käytetty, tai ehkä joku perus rasva ollaan mutta muita ei olla, haluttaisi kokeilla ja sit suositella.

Avatar

Ainun sinkkivoide punaiseen pyllyyn ollut tehokas 🙏🏻 Suosittelen!

Avatar

Sinkkivoide auttoi vaippaihottumaan ja taaperolla käytössä kylvyssä edelleen vauva öljy, jota saatan laittaa muutenkin kuivaan ihoon.

Avatar

Ainu Suojavoide on ollut käytössä. Täytyy ottaa käyttöön myös sinkkivoide.

Avatar

Sinkkivoide ihan ykkönen! Tehoaa nopeasti pepun punoitukseen ja on todella riittoisa tuote.

Avatar

Ainu mam -Tuttipullot on BEST!

Avatar

Sinkkivoide oli kovassa käytössä ja suojasi pepun hyvin. Sitä voi suositella ehdottomasti!

Avatar

Ainu pesuneste ja sinkkivoide on ihan ehdottomat ainakin meidän perheessä.

Avatar

Suojavoide on yllättänyt, helppo levittää, kuni iho lämmin. Riittoisa ☺️

Avatar

Sinkkivoide on tosi toimiva tuotr👌

Avatar

Pesuneste on ollut hyvä.

Avatar

Hoitoöljy ja sinkkivoide

Avatar

Hoitoöljy ja sinkkivoide 🙂

Avatar

Sinkkivoide ja hoitovoide

Avatar

Pesuvaahtoa köytetty pikkuvauva-ajoista saakka samoin sinkkivoidetta.

Avatar

Vielä eivät ole tuotteet kovin tuttuja, kun esikoinen syntymässä vasta. Ajattelin kyllä hankkia testiin Anu-tuotteita. 😊

Avatar

Suojavoidetta olen suositellut ystävilleni ja he kaikki ovat siitä pitäneet. Loisto tuote ☺️

Avatar

Hoitoöljy

Avatar

Ainu sinkkivoide ja hoitoöljy, käy koko perheelle, ei vain pienille lapsille!

Avatar

Ainu Suojavoidetta

Avatar

Sinkkivoide!

Avatar

Sinkkivoide on aika ehdoton

Avatar

Ainun hoitovoide on ollu meillä ahkerassa käytössä ja auttanut niin punoittavaan vaippa-alueeseen kuin lievästi kuivaan ihoonkin. Ihan paras!

Avatar

Hoitovoide on käytössä ja koko perheen iholle sopiva.

Avatar

Sinkkivoide ✨

Avatar

Suojavoide ehdottomasti! Kun pepun iho on hyvässä kunnossa, suojavoide pitää sen hyvänä puhtaalle iholle laitettuna. Ulkoilun päätteeksi ja aina kylvyn jälkeen toimii myös nopeasti kuiviin poskiin, jolloin poskien iho rauhoittuu ja muuttuu pehmeäksi!

Avatar

Sinkkivoide ja hoitoöljy

Avatar

Jatkuvassa käytössä perus&sinkkivoide, öljy ja pesuneste. Loistavia tuotteita joita mielellään suosittelee muillekin! Onpa tuota sinkkivoidetta tullut käytettyä itsekin esim.kesällä kun hautui ja ärtyi iho rinnan alta..pari kertaa kun laittoi niin iho taas normaali! 👍🙂

Avatar

Hoitovoide

Avatar

Hoitovoide

Avatar

Suojavoide

Avatar

Hoitoöljy

Avatar

Suojavoide

Avatar

Ainun suojavoide on meillä käytössä ja on ihan paras sekä monikäyttöinen!

Avatar

Ainu Pesuneste on oivallinen herkän ihon pesussa, ei kuivata.

Avatar

Pesuvaahto/shampoo, sinkkivoide ja suojavoide 🤩

Avatar

Sinkkivoide on ollut paljon käytössä kaikilla lapsilla.

Avatar

Öljy

Avatar

pesunesteet

Avatar

Pesuneste

Avatar

pesuneste

Avatar

pesuneste

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Lue seuraavaksi