Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Vaippakakku

Teksti Terhi
DIY -vaippakakku

Vaippakakku on oiva lahja vauvakutsuille, juuri syntyneelle vauvalle, ristiäislahjaksi tai vaikka syntymäpäivälahjaksi. Vaippakakku on kauniin näköinen ja siitä on käyttäjälleen iloa. Lisäksi, mikä parasta, sellaisen voi tehdä ihan itse. 🙂

Vaippakakkuun käytetään luonnollisesti vaippoja, mutta sekaan saa laitettua oikeastaan ihan mitä vain. Esimerkiksi tutteja, karkkia, pyyhkeen, viltin, pehmolelun, helistimen, tuttipullon, sideharson, ruokalapun, bodyn, ihan mitä vain. 🙂 Kun päätin järjestää ystävälleni baby shower-juhlat, halusin ilman muuta tehdä hänelle vaippakakun. Kerrankin pääsin sellaisen jollekkin kyhäilemään. 🙂
Näin minä rakensin ystävälleni vaippakakun.
Otin ison palan paksua pahvia, johon piirsin ympyrän kakkutarjottimeni avulla. Liimasin päälle valkoista paperia ja siihen päälle pitsireunuksisen kakkupaperin. Pohjakerrokseen käytin Liberon 4-koon vaippoja (näin kakku on pitkäikäisempi). Pyöritin vaipat rullalle ja solmin paperinarun avulla. Tarvitsin kakun keskelle jonkin pilariksi ja kelmu oli sen verran lopussa, joten otin putkilon siitä. Putkilon ympärille sitten sidoin pohjakerroksen vaipat sekä rasvan ja talkin.
Seuraavaan kerrokseen tuli putkilon ympärille muumin käsipyyhe ja sen ympärille kiedoin Liberon 2-koon vaippoja. Ylimpään kerrokseen tuli myöskin 2-koon vaippoja, mutta niitä tuli vain muutama hassu. Vaippojen päälle laitoin istumaan Teddykompaniet pupu soittorasian, lisäksi kakun reunoilla roikkuu tutteja ja samaa sarjaa pupun kanssa oleva tuttiketju. Lisäksi pienet ihanat vihreät tennarit koristavat kakkkua, tuoden hieman väriä. Jokaiseen kerrokseen kiedoin vielä ruskeaa sifonkia, josta sai myös kivat ja muhkeat rusetit.
Kun kaikki ihanuudet on aseteltu kakkuun niin pakataan koko komeus vielä sellofaaniin. Itse laitoin vielä tuota samaa nauhaa siihenkin ja lisäksi askartelin pienen vaipan mallisen kortin, jonka päällystin osittain ikean lahjapaperilla ja sisälle kirjoitin kaiken mitä vaippakakku sisältää, silloin kaikki tulee varmasti käytetyksi ajallaan. 🙂

Lisäksi tein vielä jokaiselle juhliin osallistuneelle pienen kiitoskortin. Tein ne samalla tyylillä kuin tuon kortin vaippakakkuunkin. Eli ensin leikkasin vaipan mallisen pohjan, jonka päällystin osittain tuolla lahjapaperilla, sisälle kirjoitin runon ja kiitokset osallistumisesta juhliin. Mielestäni niistä tuli ihan kivoja tuolla tyylillä, vaikka käsinkirjoitus on tuossa kyseisessä mallissa epäsiistiä..muissa onneksi hieman siistimpää. 🙂
Tässä kuvaa muutamasta kutsukortista.

Että mä voisin kyhäillä noita kakkuja vaikka kuinka. Nyt äkkiä vaan kavereille vauvoja lisää niin pääsen näitä tekemään. Vaikka J:lle jo uhkasin, että teen tämmösiä aina kun ostan pikku S:lle lisää vaippoja. 🙂 No en kai nyt sentään. 🙂

Mutta tässä vielä kuva koko komeudesta paketissaan.

Joko saa tehdä toisen? 🙂

Huomenna vihdoin pääsen pitämään kutsut ystävälleni,
joten aiheeseen liittyviä postauksia tulee vielä lisää. 🙂

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Hih. 😀

Avatar

Vau miten hieno!!

Samalla tavalla mekin tehtiin kaverimme vaippakakku – tukikepin nappasimme juuri sopivasti loppuneesta talouspaperirullasta, siitä tosin riitti vain hiukan tukea ylimpään kerrokseen. Onneksi sellofaani ja narut kuitenkin tukivat riittävästi. 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂
Tota oli kyllä kiva tehdä..voisin tehdä näitä vaikka kuinka monta. Kivaa iltapuuhaa. 🙂

Avatar

Onpa hieno! 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂

Avatar

Vau, tosi hieno! Olet kyllä ollut ahkera! 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂
Tämän tekemiseen kului jonkin verran aikaa, mutta nautin todella tämän tekemisestä. 🙂

Avatar

Tosi hieno! Huomaa että on tehty huolella ja oikeasti ajateltu kakun saaja. 🙂
Minäkin olen päässyt tekemään pari vaippakakkua, niihin mm. tuli vauvansukista rullattuja ruusuja. Sain itsekin viimekesänä ihanan vaippakakun. 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂
Noiden tekeminen on kyllä niin mukavaa puuhaa. 🙂 Jä käy tosiaan muutenkin lahjaksi kuin vain näihin vauvajuhliin. Näistä kun pystyy tekeen kivoja vähän vanhemmallekkin vaippaikäiselle. 🙂

Avatar

On kyllä huippuihana lahja! Ja tulee tarpeeseen!! 🙂

Avatar

Tää kyllä tulee varmasti tarpeeseen. 🙂

Avatar

Lindiz: Tää nakkisormi vahingossa poisti sun kommentin. 🙁 Puhelimella tulee aina sählättyä.
Mutta kiitos kuitenkin kommentista..mustakin tuo on aika ihana 🙂

Avatar

Ihana vaippakakku tuli 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂

Avatar

Googlettelin vaippakakkuja ja löysinkin tänne! 😀 mietin miten tämä postaus on mennyt ohi, mutta onkin julkaistu meidän hääpäivänä, joten ihmekös tuo! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä