äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sillisalaattia parhaimmillaan

Teksti Terhi
Mulla pyörii päässä monta aihetta mistä kirjoittaa ja kun avaan bloggerin niin kerkeän kirjoittaa muutaman rivin ja sitten joku jo kaipaileekin. No kaikkihan sen tietää miten siinä sitten käy, ajatus karkaa eikä seuraavalla kerralla muista yhtään enää koko jutun juurta. Luonnoksissa on siis monta juttua odottamassa sitä kun muistan mitä pitikään kirjoittaa. Usein se on tuo meidän pienin mies joka huutelee kun heräilee ja hänet nappaa aina mielellään syliin. Päivisin on niin vähän aikaa keikkua koneella, mutta nyt kun Hugo nukkuu sylipäikkäreitä ja Ainokin meni päiväunille niin lysähdin sohvalle, otin läppärin sillain että voin kirjoittaa yhdellä kädellä (hidasta puuhaa) ja annoin Matiakselle puhelimeni jolla voi hetken pelailla ja katsoa kuvia.
Meille rantautui viimeviikon lopulla flunssa ja kaikki on nyt enemmän tai vähemmän kipeänä. Iidalla nousi maanantaina kuume ja tiistaina oksensikin kerran (onneksi vain kerran).Tänään sitten viimein pääsi kouluun ja kyllä sitä oli  odotettu. Itsellä lähinnä on mennyt vain ääni, Hugo rohisee ja nenäkin vuotaa jonkin verran ja olihan hänellä lauantaina hieman lämpöä. Aino ja Matias yskii kovasti ja Lumi on räkäinen. Ihme tauti kun kaikilla ihan erilainen. No mutta jospa tämä alkaa olemaan kohta voiton puolella.
Viikonloppuna moni juhlii Halloweenia. Muhun tuo ei ole jostain syystä iskenyt ja näin meillä ei sitä juhlita mitenkään. Iida kysyi että jos olisin voinut järjestää jotkut Halloween bileet, mutta en kyllä lämmennyt idealle (ihan tylsä äiti siis, ainakin Iidan mielestä). Ehkä se on mulle vaan niin vieras juhla, niin en pidä sitä muuna kuin turhana rahanmenona. Ehkä mä joskus vielä lämpenen tuolle juhlalle. Tässä lähestyy joulukin jo kovaa vauhtia, niin käytän sitten ennemmin rahat siihen.  Juhlitaanko teillä Halloweenia?
Päivät on kulunut tehokkaasti kaappeja läpi käymällä, sillä varasin kirppispöydän ja huomenna sitten kiikuttelen sinne myyntiin. Paljon lähti vaatetta myös Uffille. Kamalinta oli käydä läpi pieneksi jääneitä vauvan vaatteita, niihin kun kuuluu niin paljon muistoja. Mutta koska kaikkea ei voi jättää muistojen laatikkoon, on jostain luovuttava. Niinpä siinä piti vähän kyyneleitä tirautella. Oon kyllä todella huono laittamaan vauvan vaatteita kiertoon joten niitä nytkin vielä ihan liikaa kaappiin, mutta jos sitten seuraavalla kertaa pystyy luopumaan enemmän.
Täällä on myös harmiteltu tuota kellojen siirtämistä, tai siis sen ajan siirtämistä. Pimeä tulee liian aikaisin, ennemmin ne aamut saisi olla pimeämmät ja illasta valoisampi. Valitettavasti valon puute näkyy myös valokuvaamisessa. Valoa on niin vähän aikaa, että kun saan Hugon nukkumaan (muualle kuin syliin) on tehtävä jo muuta ja pian päivä onkin ohi ja alkaa hämärtää.. ja sekös harmittaa. Ostin kameraan uuden putken ja ottaa kieltämättä päähän kun en ole päässyt niin paljon kuvaileen kun haluaisin. Kevättä ja valoisuutta odotellessa.
Arki meillä sujuu edelleen hyvin, pikkumies on hurmaava tapaus, joka kuluttaa aikaansa mieluiten aina äidin sylissä hengaillen ja mielelläni häntä sylissä pidänkin. Eihän vauvaa voi ikinä pitää liikaa sylissä.♥ Yöt sujuu hyvin nykyään suurimmaksi osaksi vain yhdellä herätyksellä, wuhuu ja takaisin virtaus alkoi rauhoittumaan kun pisensin syöttövälejä kolmeen tuntiin. Päivät siis sujuu ainakin hieman paremmin. Iltaisin itkuskelua on, mutta niiden kanssa pärjäillään. Äitiä ei väsytä ja tämä uusi arki on ihanaa.
Tämmöinen sillisalaatti syntyi tällä kertaa, Toivottavasti ei ollut kamalan sekavaa luettavaa. Tänä aikana sain nimittän hytkyttää pikkumiehen uneen aika moneen kertaan, mutta nyt makoilee sylissä tyytyväisenä ja tuota tuhinaa voisi kuunnella loputtomiin.
Aurinkoista torstaita kaikille.

Näiden jo aiemmin esittelemieni tuotteiden testaus on jatkunut ja edelleen olemme tyytyväisiä. Käy lukemassa   t ä ä l t ä mistä tuotteista olikaan kyse.

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Hei kiitos vinkeistä! Meillä ainoastaan onnistuu, jos lähden ulos lenkille tms. hengailen kauppakeskuksessa tms. Imuroinnista neiti kyllä pitää ja sitä voisikin kokeilla ja muutenkin tuota hoitopöydällä oloa tässä. Kokeilen. 🙂

Avatar

Paranemisia teille sinne♡

Meillä ei muöskään juhlita halloweenia sen kummemmin. Se ei ole jotenkin ollut mulle koskaan mikään erikoinen juhlapäivä. Tyttöjen kanssa mulla oli ajatus lähteä baarikierrokselle, mutta se taitaa nyt jäädä.

Mä soitin just neuvolaan ja kysyin mitä ihmettä teen tän meidän maitomonsterin kanssa. Täällä vedetään puolentunnin välein 120-160 ml maitoa. Ohjeeksi tuli alottaa riisi tai maissi velli 😀

Ihanaa torstaita myös teille sinne ♡♡ 🙂

Avatar

Kiitos. ♡ Sais tää tauti loppua jo, varsinkin näiltä pikkuisilta.

Meneepäs siellä hyvin maitoa. 🙂 Ehkä tuolla määrällä se velli on jo hyvä aloittaa. 😀

Avatar

No joo tää syys flunssa on kyllä niin sitkeessä että.

Jep, Emily on kunnon syöppö :'D

Avatar

Niin tuntuu olevan, vois loppua jo.
Hih, ihana Emily.♥

Avatar

Ihanat te ♥ Toivottavasti pääsette pian kipeilyistä! Meillä juhlitaan halloweenia niinkuin kaikkea muutakin mahdollista. 😀 Näpyttelin juuri aiheesta postauksen!

Avatar

♡ Toivottavasti..kurjaa kun pienet sairastaa.

Pitääkin tulla lukemaan kun saan sylitakiaisen unille. 🙂

Avatar

Paranemisia sinne teille<3 Meilläki on 3/5 flunssassa.
Meilläkää ei vietetä halloweeniä, muuta kuin että esikoisella huomenna päiväkodissa halloweendisco 😉

Avatar

Kiitos ja paranemisia myös sinne. ♡

Oi kuulostaapa tollainen disco kivalta. 🙂 Meillä erikoisella jotain huomenna koulussa ja Lumilla oli tänään 4h kerhossa naamiaiset. 🙂

Avatar

Kuullostaa kivalta ja niin käydää me myös haudoilla viemässä kynttilät 🙂

Avatar

🙂

Avatar

Kuinka pidensit tuota syöttöväliä? Meillä syö kahden tunnin välein, vatsakipuja on. Nukutitko ulos vai kuinka? 🙂

Avatar

Meillä nukutaan vielä tosi huonosti vaunuissa ulkona, joten me tehtiin näin. Meillä siis syötiin 1-2 tunnin välein..aloin pidentää hiljalleen..ensin 10 minuutilla. Kun siis odotti saavansa tissiä niin seurusteltiin tai tehtiin muuta. Sitten pisensin välin 20 minuuttiin ja se aika tyyliin vietettiin hoitopöydällä kun siellä viihtyi. Sitten taas pidennettiin ja imurointi toimi tässä 😀 keskittyi niin kuuntelemaan sitä ääntä. Sitten monesti vaan sylissä pitämistä ja tutin ahkeraa tarjoamista. Kaikki mahdolliset keinot käytössä ja nyt menee hienosti kolmen tunnin välein. 🙂

Avatar

Me ei olla noteerattu koskaan halloweenia aikaisemmin, mutta nyt kun napero sai muskarin kautta kutsun halloween-juhliin, niin johan alkoi kiinnostaa 😀 Mustakin tuntuu tosi karulta, että nyt on jo ihan pimee, vaikkei kello oo ees kuutta :/

Avatar

Juhlat kuulostaa kivalta. 🙂 Varsinkin kun joku muu järkkää ne.
Tää pimeys on kyllä kaameeta..mä ootan jo kesää ja niitä valoisia iltoja ja öitä. 🙂

Avatar

Mullakin on monta luonnosta, mitkä jääny iha keske 😀 ihana kuulla, että teillä menee hyvin 🙂 flunssasta huolimatta.

Me ollaan vähän askarreltu halloween juttuja, tänään oli naamiaiset ja lauantaina mennään herkuttelemaan vanhempieni luokse 🙂

Avatar

Hih niitä aina välillä sinne kertyy. 🙂
Meidän Lumi oli myös tänään naamiaisissa ja tuo tuleva herkuttelu kuulostaa niin ihanalta. 🙂

Avatar

Hih, sinulla ja Hugolla on samanlainen ilme alimmassa kuvassa. 🙂
Minäkään en tykkää enkä vietä Halloweeniä. Meillä vietetään Pyhäinpäivää ja viedään haudoille kynttilät.

Avatar

Hih niin taitaa olla. 🙂
Hautuumaalla onkin aina valtavat kynttilämeret tuolloin.

Avatar

Inhottavaa aikaa tämmönen märkä ja viileä niin pöpöt jyllää. Paranemisia teille siis sinne ♡ Meilläkin ollaan vähän räkäsiä mutta ei onneksi pahemmin. Ja halloween! jooo meillä juhlitaan, mun mielestä se on yks parhaista juhlista! Sillon saa polttaa kynttilöitä ja pukeutua, olla hurja 😀 Ennemmin halloween kuin vappu 😀

Avatar

Kiitos ♡
Tää kyllä on..kevättä ja kesää odotellessa. 🙂

Hih siellä on edessä varmasti mukavat juhlat. 🙂 Mä en tiiä miksi en lämpene tolle juhlalle ollenkaan. Ehkä vielä joskus se ihme koetaan. 🙂

Avatar

Meillä ei vietetä halloweenia, vaan Pyhäinpäivää ja julkaisenkin tänä iltana postauksen, jossa kerron ko.päivän vietostamme enemmän http://maalaishiirenelamaa.blogspot.com

Minäkin järjestelin eilen tyttöjen pieneksi jääneitä vaatteita ja pohdin, tuleeko niille vielä käyttöä vai joutuvatko kirpparipöydälle. Itkuhan siinä melkein tuli,kun ajattelin missä tilanteissa pikkuiset ovat niitä käyttäneet. Mies ei voinut millään ymmärtää,miksi ihmeessä kukaan vetistelisi vaatekappaleiden vuoksi 😀

Meilläkin on tytöt sairastuneet flunssaan ja toivon vain, ettei miehen ensi viikon loma kulu sairastaessa. Olisi nimittäin paljon suunnitelmia, kun vihdoin voidaan suunnitella jotain muutakin kuin rehuntekoa ja ojituksia. Paranemisia teidän joukolle!

Avatar

Pitääkin tulla sitten lukemaan. 🙂 Meille tuo on aina päivä muiden joukossa. Joskus käydään haudoilla.

Täällä on ainakin niin monta kertaa vuodatettu kyyneleitä kun on käyty pieniä vaatteita läpi. 😀

Toivotaan että säilytte terveenä. Täällä pidetään peukut pystyssä. 🙂

Avatar

Tsemppiä sinne sairastelujen keskelle!Meille myös rantautui flunssa ja Nuutti päätti sitten samaan syssyyn pukata neljä poskihammasta. Eli yöunet on jääny vähän vähille…
Täältä löytyy toinen joka ei ollenkaan lämpene tuolle halloweenille. Kaupaskin lähinnä ärsyttää kaikki siihen liittyvä=) Joulua odotellessa!!!

Avatar

Kiitos ja samoin sinne. ♡
Voi varmasti on kipeä mutta toisaalta hyvä kun kaikki tulee kerralla.
Joulua täälläkin odotellaan. 🙂

Avatar

Oi toivottavasti ootte pian paranemaan päin! <3
Ja aivan ihana tuo pikku-Hugo <3 Ihan äidin näköinen 😀

Avatar

Kiitos.♥ osalla on helpottamassa, mutta osalla tauti on sitkeässä.
Hih, olit toinen joka sanoo että hänessä on minun näköä. 🙂 Kiva kuulla että on, kun kaikki lapset on kuulemma niin isänsä näköä.

Avatar

Paranemisia sinne! Meillekkin iski joku ihme pöpö, Me ollaan Avan kanssa kummatkin terveitä mutta Anni ja Alma onkin sitten kipeinä 🙁

Mekään ei juhlita Halloweenia, mun mielestä se on niin jenkkijuttu ettei oikeen innosta. Tosin nyt koversin kurpitsalyhdyn ekan kerran kun halusin kokeilla sitä, että ehkä tästä pikkuhiljaa alkaa innostua 😀

Avatar

Kiitos paranemisia sinne myös. ♡
Niin se kyllä on, siksi se ei ehkä iske.

No siitähän se sitten lähtee. 🙂 Oliks sulla sellanen pikkukurpitsa?

Avatar

Joo, se oli ihan kiva kovertaa ja sai ne siemenet sieltä paahdettua ja jeenmAt

Avatar

🙂
Meillä esikoinen niitä katteli kaupassa..niissä pienissä oli se mallikin valmiina. Ehkä mä ensvuonna voin sellasen ostaa ja tehdä kurpitsalyhdyn. 🙂

Avatar

Ai se lähetti ton kommentin 😀 kirjoitin sitä puhelimella ja sit se sekos ja ajattelin nyt tulla kirjoittaa uudestaan 😀 niin sai ne siemenet paahdettua, niitä oli tosi paljon! 🙂 Ava tykkäs ainaki kovasti 🙂

Avatar

Meillä juhlitaan kyllä Halloweenia oikein urakalla! Täällä Amerikassa siltä ei oikein voi välttyä.. En ennen itsekään oikein välittänyt Halloweenista, mutta lapsille se on ihan suosikkijuhlapäiviä kun saa pukeutua ja kiertää ovelta ovelle keräämässä karkkia. ? Paranemisia teille!

Avatar

Hih ei varmasti voi välttyä. Ihania juhlia sinne. 🙂 Lapset meilläkin on tuosta innoissaan ja saavat osallistua juhliin, mutta kotio en halua mitään laittaa. 🙂
Kiitos, me yritämme.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä