äiti ja melukylän lapset - Banneri

Luukku 15 | Kun hiukset irtoo päästä

Teksti Terhi

Joulukuun 15 luukussa paljastuu hieman tämän äidin (hiusten) kuulumisia.

Kääk, nyt se on alkanut oikein kunnolla. Niitä löytyy joka paikasta, vaikka niitä pitäisi kiinni. Suihkussa tuntuu että viemäri menee pian tukkoon ja näkisittepä hiusharjan harjauksen jälkeen. Lisäksi tuntuu että ponnari on nykyään jo ihan onnettoman ohut, nyyh. Kyllä nyt se alkoi ihan kunnolla, nimittäin mun hiukset irtoaa päästä!

Tämä hiusten irtoaminen yllättää mut joka ikinen kerta, vaikka tämä on jo viides kerta. Ja vaikka siihen valmistauduin että kohta niitä taas irtoaa ihan hirveästi, niin silti se määrä yllättää ihan joka kerta. Ja nyt kun on taas pitkät hiukset niin se vielä jotenkin näyttää että niitä irtoaisi ihan kaameesti. 
Pidän hiuksia aika paljon kiinni, varsinkin nykyään, sillä muuten Hugo roikkuu niissä koko ajan ja voi että kuinka ihanasti hiukset kietoutuu Hugon kuolassa oleviin märkiin pikku käsiin. Kun saat hiukset setvittyä niistä irti, niin huomaat että olet taas muutamaa hiusta köyhempi. Hugosta niissä taas on oikein kiva roikkua ja välillä pikkuisen jopa maistaa.
Mun viime kampaaja käynnistä on aikaa nyt…ööö..ai kauhee. En tiiä viittinkö edes sanoa, heh. No viimeksi oon käynyt pikkuisen ennen kuin Aino syntyi ja muistaakseni se oli tammikuussa 2013!! Heh, pitäisi ehkä käydä hieman useammin. Latvat onkin jo ihan kuivat ja ne kaipaisi kipeästi leikkojaa, mutta jostain syystä en saa sitä kampaajaa varatuksi. Ehkä pitäisi ensin käydä vaikka leikkaamassa huonot pois ja sitten toisella kertaa jotain muutakin. Tai sitten nappaan sakset omiin hyppysiin ja lyhennän hieman itse (joka ei kyllä ole se järkevin vaihtoehto). Mä kun en halusi enää näistä pitkistä luopua, mutta pakko niille olis jotain tehdä.
Mutta nyt saa heittää hyviä hiustenhoitotuote- ja hiustenhoito vinkkejä.
Itse kun tällään niihin yleensä suihkussa pesuaineen, jonka jälkeen hoitoaineen, jonka annan vaikuttaa hetken ja sit se olis siinä. Harjaan joka päivä ja lakkaa sun muita tököttejä en käytä päivittäin. Nyt olis tavoitteena saada nämä hiukset johonkin kuntoon ja eloisan näköiseksi.

Mukavaa tiistaita kaikille.

Kommentit

36 kommenttia
Avatar

No sepä se, se uus kasvava hius vasta onkin kaameeta. 🙂
Hei kiitos vinkistä. 🙂

Avatar

Imetyksen yksi kurja sivu oire on kyllä toi hiusten lähteminen. Biotiinilla varmaan saisi vähän korjattua asiaa. Itse oon ponnareiden suurkuluttaja, en kotona koskaan jaksa laittaa hiuksia mitenkään kivasti ja muutenkin ne olisivat vain aukinaisina tiellä 😀 Ehkä sitten joskus kun tytöt ovat isompia eikä tarvitse häärätä niin paljoa 😀

Avatar

No kyllä. Odotusaikana hiukset on niin ihanan vahvat ja nyt ihan onnettomat, nyyh. Tota biotiinia vois kyllä kokeilla. 🙂
Hih, kerkeehän sitä myöhemmin sit panostaa hiusten laittamiseen. Ponnari on ihan hyvä. 🙂

Avatar

Huh, kuulostaapa tutulta. Et oo yksin irtoilevien hiusten kanssa. Täälläki niitä lähtee, välillä niin paljon, että luulen kohta olevani kalju. Hiusharja on ihan järkyn näköinen joka harjauskerran jälkeen ja suihkun jälkeen lattiakaivo on täynnä hiuksia. Mutta kyllä se jossain vaiheessa tasoittuu! Tsemppiä!:) Ainakin on hyvä, jos hiustenhoitotuotteet ovat omalle hiuslaadulle/päänahalle sopivia, ku tuntuu, että noita pesukertojaki on saanu lisätä imetyksen myötä. 🙂

Avatar

Hiusharja näyttää kyllä ihan kaameelta harjaamisen jälkeen. Ja kun on pitkät hiukset niin näyttää vielä kaameemmalta.
Kiitos tsempeistä ja samoin sinne. Eiköhän tää taas jossain vaiheessa rauhoitu. 🙂

Avatar

Täälläkin kaljuunnutaan hyvää vauhtia… Itse olen myös niitä, jotka käyvät kampaajalla harvemmin, kuin kerran vuodessa. Viimeksi kun kävin, hän kehui hiusteni laatua, vaikka latvat kyllä olivat aika järkyt. Käytän pyyhekuiviin hiuksiin suihkutettavaa ja jätettävää Sun silk -öljyhoitoainetta. Kannattaa kokeilla!

Avatar

Onneksi on muitakin jotka käy harvemmin.:) Latvat on täälläkin kaameessa kunnossa. Hei kiitos vinkistä, tota pitääkin ostaa testiin. 🙂

Avatar

I feel you! Hiukset ollut kiinni viimeiset 2v.. ? hämmästelen aina kuin pitkiksi ne on kasvattanut. Mulla ei sen kummempia hoitovinkkejä oo.. joskus kun muistan laitan pesun ja hoitoaineen jälkeem joko öljyä, dermon jätettävää hoitoainetta tai sähköisyyttä vievää mömmöä parturista..

Avatar

Hih, jos hiukset on aina kiinni niin se kasvu voi kyllä yllättää. 🙂 Tommosta öljyä vois kyllä kokeilla. 🙂

Avatar

Mulla alkoi tällä kertaa hiusten lähteminen aika myöhään mutta sitä riittikin sitten siihen saakka kunnes imetys loppui.. Niin ärsyttävää!!
Mutta kannattaa leikkauttaa aika usein kuivaa latvaa pois niin ei tarvi sitten kerralla vetästä niin paljon. 😀 Tosin hyvähän se on mun huudella kun on oma kotiparturi. Heh.. 😀

Avatar

Mulla on tainnu kaikista alkaa suunnilleen näihin aikoihin. On tää niin ärsyttävää.
Heh, pitäiskö munkin hommata oma kotiparturi jostain. 😀

Avatar

Onhan sinulla käytössä hellävarainen Tangle Teezer harja.
Itse syön Priorin kapseleita. Se on vähentänyt hiusten lähtöä.

Avatar

Kyllä on. 🙂 Muuta en oo aikoihin enää käyttänytkään.
Ai niin noitakin on. Pitääkin tutustua niihin paremmin. 🙂

Avatar

Just oli laktivistiäidin Facebook-sivulla että hiusten lähtö ei liity imetykseen vaan hormonitoimintaan muuten vaan raskauden jälkeen. Emmä kyllä mikää laktivisti, no mut anyway mut se ei ollu pointti nyt 😀

mullaki lähtee ihan hirveesti! Nyt on ehkä vähentynyt ja on alkanu kasvaa takasin. Tavallaan lohduttaa se, että tää on vähä väistämätöntä enkä voi sille ite mitään. Ei se kyl kivaa oo. Ohimoilla oli kivat kaljut läntit joista puskee nyt babytukkaa. Todella kaunista 😀

Miten ihmeessä sulla on noin kaunis tukka jos et kampaajallakaan oo käyny? On nätti! Mä en koskaan saa kasvatettua noin pitkäks ku menee niin nopeasti huonoon kuntoon. Höh! Toisaalta emmä kyllä mitenkään erityisesti hoidakaan hiuksia, et kai mun täytyy vaan syyttää itteäni 😀 mä oon syöny tasaisen epäsäännöllisesti biotiinia, en tiedä onks sillä ollu mitään vaikutusta…

Avatar

Hormoneista tää varmasti johtuu. 🙂 Inhottava vaihe joka kestää vielä aika pitkään ja sit sitä uutta hahtuvaa puskee kohta joka puolelta, eikä niitä lyhyitä saa mitenkään asettuun hyvin. 🙂

Voi kiitos. 🙂 Tää on kasvanut kyllä aika hyvin, mutta noi latvat on aivan kaameet. Enää ei puhuta kakshaaraisista vaan haaroja on varmaan seitsemän. 😀 Mäkin hoidan kyllä näitä niin huonosti, paljon olis parannettavaa. Tota biotiinia vois kyllä testata.

Avatar

Meilläkin täällä pikkusormet on kyllä äkkiä äidin hiusten kimpussa, jos erehtyy pitämään niitä edes hetken auki.. Niitä kuolattuja ja imeskeltyjä hiuksia onkin sitten oikein ihana selvitellä 😀

Avatar

Hiuksista on niin kiva tarrata kiinni ja hieman maistella. 🙂 Mut ne kuolatut hiukset menee kyllä äkkiä takkuun.

Avatar

Sama ongelma täällä. Imetettyäni neljä kuukautta iski todellinen hiustenlähtöaika. Meidän olkkarin villamatto oli täynnä minun ja kissani karvoja. Pikku P:n kädet oli aina täynnä niitä, vaikka imuroi maton lähes päivittäin. Nyt minulle on alkanut nousta uutta tukkaa juuresta. Kävin noin kuukausi sitten kampaajalla ja hän naureskeli, että tällainen tukikerros on ihan ympäri päätä. Jännää, kasvaakohan ne ihan pitkäksi saakka?

Avatar

Täällä Hugo täyttää muutaman päivän päästä 4kk ja nyt se hiustenlähtö alkoi kunnolla. Edellisistäkin alkanut suunnilleen näihin aikoihin. Ja näitä kyllä löytyy ihan joka paikasta.
Hih, tota tukikerrosta ootellessa. Niitä hahtuvia kun ei saa ikinää asettumaan mihinkään sillain järkevästi. 🙂

Avatar

Mulla lähti kanssa viimeksi raskauden jälkeen ihan kamalasti hiuksia ja otsalle tuli sellaiset haituvat 😀 Nyt on taas kivasti hiusta kun on uudestaan raskaana, mutta saa nähdä miten käy sitten ensi vuonna 🙂

Avatar

Odotusaikana on niin ihanan vahvat hiukset. Mä muuten pistin merkille että odottaessani kun harjasin hiukset niin harjaan jäi vain muutama. 🙂 Ootko huomannut lähteekö sulla normaalia vähemmän? Nyt jää sitten oikein kunnon kasa. Toivotaan ette kärsi kauheasta hiustenlähdöstä raskauden jälkeen.

Avatar

Oma kampaajani kertoi vinkiksi syödä kunnon annoksia D-vitamiinia, itse nostin heti annosta ja niin on hiukset pysyneet päässä ;D

Avatar

Kiitos vinkistä, tota pitääkin kokeilla. 🙂 Saanko kysyä, että paljonko otat sitä D-vitamiinia päivässä?

Avatar

Nyt käytössä devisol strong jossa 50 mikrog, mutta silloin kun imetystä lopettelin ja silloin ne hiukset aina lähti niin otin 30 mikrog tablettia kolmekkin päivässä 🙂

Avatar

Ok, kiitos kun kerroit. 🙂

Avatar

Kuulostaa niin tutulta, mulla on jokaisen kohdalla ruvennut lähtemään hiuksia ihan törkeesti kun vauva on ollut noin kolme kuukautta. Jossain vaiheessa oon aina ollut varma, että koko tukka irtoaa, mutta niin sitä vain edelleen on hiukset päässä… 😀

Avatar

Joo välillä harjauksen jälkeen tuntuu siltä että jääkö mitään päähän. 😀 Aika samoihin aikoihin alkanut täälläkin tää sulkasato.

Avatar

Täälläkin painitaan saman asian äärellä 😀 hiukset ei kyllä todellakaan ole kauneimmillaan nyt eikä toisaalta ole juuri aika niihin panostakaan kummemmin… Mutta siin hiukset kyllä näyttää kuvissa aina niin kauniilta! <3 mullakin oli vielä raskaana ollessa pitkät hiukset mutta leikkasin ne aika pian Lukan syntymän jälkeen lyhyksi kun latvat oli ihan kamalassa kunnossa.

Avatar

Täälläkin nuo latvat ne pahimmat ja pakko olis leikata. Muistankin kun kävit leikkauttaan omasi lyhyemmäksi.
Voi kiitos.♡ Ja musta taas sulla on niin kauniit hiukset.♡

Avatar

Ihana seurata tätä siun blogia, kun meillä eletään niin samaa vaihetta ja monet tuntemukset ovat samoja.. Kuten tuo hiustenlähtökin.. Pitkää mustaa tukkaa löytyy joka paikasta, myös vaipasta lähes joka kerta.. Meillä on tyttö 4 kk ja poika 4 vuotias. Miun käly vinkkasi siun blogista, kun sanoi et ihan kun miun juttuja kuuntelisi. Kiitos ja ihanaa joulua teiän perheelle!

Avatar

Hih kiitos ja kiva kun löysit tänne. 🙂
Täälläkin löytyy hiuksia myös vaipasta ja vauvan kaulasta.
Onnittelut näin jälkikäteen vauvasta sinne.♡ On nämä pikkuiset niin ihania.
Ihanaa joulua myös teidän perheelle. 🙂

Avatar

Voi, miten inhottavalta tuo hiusten lähtö tuntuikaan ja sitten se haituvatukka, joka alkoi kasvaa tilalle…Itselläni on lanteille ulottuvat hiukset ja niitä irronneita hiuksiahan oli sitten ihan joka paikassa. Jossain vaiheessa viemärimme meni tukkoon ja sieltä ongittiin karvakasa, joka aluksi muistutti kuollutta rottaa, mutta paljastuikin pian minun hiuksikseni! Käytin raskaus- ja imetysaikana Multivitan Raskaus- ja imetystabletteja, jotka eivät estäneet hiusten lähtöä, mutta nopeuttivat ehkä hiusten kasvamista takaisin 🙂

Avatar

Oi sulla onkin ihanan pitkät hiukset. 🙂
Täällä olis sama edessä ja voin kuvitella että meidän viemäristä löytyy jotakin saman kaltaista.
Mä olen syönyt noita kans, tosin nyt unohtunut aika monta kertaa ottaa, pitääkin aloittaa taas niiden popsiminen sillain säännöllisesti. 🙂

Avatar

Latvoihin kannattaa hankkia joku öljy. Ja lisäksi jonkunlaisen tehohoidon/naamion käyttäminen välillä hoitoaineen tilalla voisi myös auttaa. Tehokkain keino latvoihin taitaa kuitenkin olla sakset :/

Avatar

Täytyy kyllä tänään käydä kattomassa jokin öljy ja tuota naamiotakin vois koittaa. 🙂

Avatar

Mulla sama ongelma.. mut suurimmaksi huoleksi mulla nousee se kun ne alkavat taas kasvaa, ne sojottaa tossa otsalla hiusrajassa suoraan ylöspäin ja niitä ei saa MIHINKÄÄN. Eräs kaverinivinkkasi että kokeile käyttää hirssiä imetyksen aikana. Hänen kokemuksen mukaan neljännen lapsen imetys sujui ilman hiustenlähtöä kun käytti hirssiä. Kuulemna venäläisilläkin naisilla on paksut hiukset koska ne käyttää hirssiä 😉 ajattelin kokeilla tulevan kolmannen lapsen imetyksen aikana tuota..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä