äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä ryömitään

Teksti Terhi
Siihen meni aikaa ja se vaati paljon ”sätkimistä” ja ponnisteluja, mutta viimein voi sanoa että meillä ryömitään. Se alkoi viikko sitten, ensin pienen pieninä kurkotuksina ja ja siitä hiljalleen kekattiin, että hei minähän oikeasti etenen, hih. Hugo liikkuu kyllä vielä suurimmaksi osaksi kierimällä, mutta jos edessä on sopivalla etäisyydellä lelu tai jokin muu esine, niin kyllä sinne liikutaan ryömien. Ryömimistyyli on aika hauska, mutta pääasia on se että etenee.  
Meillä kaikki lapset ovat olleet hitaita lähtemään liikkeelle, mikä on toisaalta ollut ihan mahtava juttu. Äidistä on ollut ihan kiva, kun pienin ei pidä niin kovaa kiirettä liikkumisen kanssa. En siis olettanut missään vaiheessa että Hugo olisi poikkeus ja lähtisi liikkeelle nopeammin. Tietysti tähän hitauteen on aika paljonkin varmasti vaikuttanut se, ettei Hugo yhdessä vaiheessa viihtynyt ollenkaan lattialla, saatika masullaan. Nyt lattialla viihdytään niin hyvin ja tutkittavaa riittää. Lattialta kuuluu myös monesti kovaa höpöttelyä, varsinkin jos käteen löytyy jotakin mielenkiintoista.
Nyt onkin pitänyt painottaa isommille lapsille hyvin, ettei lattialle saa jättää mitään pientä tavaraa. Silti niitä aina löytyy ja joka kerta ennen kuin lasken Hugon lattialle pitää tarkistaa mitä hänen ulottuvillaan on. Kaikki pikkiriikkisetkin jutut löytää pojan käsiin. Onneksi Hugo ei vie heti mitään suuhun vaan tykkää pyöritellä kaikkea ensin käsissään. Tässä hän poikkeaa sisaruksistaan, sillä muut ovat kyllä tunkeneet heti kaiken suuhun, mitä ovat tuon ikäisenä käsiinsä saaneet. Myös kaikki johdot kiinnostaa, joten kaiken mahdollisen olen koittanut laittaa piiloon. On niin mahtava seurata tuota pientä lattioiden valloittajaa. Kuinka hän jaksaa leikkiä lattialla löytämällänsä pompulallakin ties kuinka kauan. Ja kun se ponnahtaa kädestä koitetaan kera pienen huudon päästä sen luo mahdollisimman nopeasti. Tai jos koira makaa sopivan lähellä mennään kiireellä sen karvoja koittamaan. Hugo liikkuu vielä hitaasti, mutta ei aikaakaan kun tekniikka kehittyy niin voin vain kuvitella sen vauhdin määrän.

Hugo vie myös välillä jalkoja masun alle, joten saa nähdä koska täällä aletaan hakemaan konttaamista. Vielä sen kanssa ei kyllä ole kiire. Koitetaan nyt kaikki totutella ensin siihen että Hugo todellakin ryömii. Taas on siis yksi vaihe saavutettu ja todettu kuinka mun vauvani kasvaa koko ajan. Samaan aikaan niin ihanaa ja haikeaa.
Minkä ikäisenä teillä on lähdetty ryömimään?

Kommentit

36 kommenttia
Avatar

Hui siellä on ollut kiirus. 😀

Avatar

voi mikä söpöläinen<3:)

Avatar

Hugo on kyllä niin suloinen tapaus.♥

Avatar

Siitä se maailmanvalloitus alkaa! 🙂

Avatar

Hih, niin alkaa. Mukava seurata toisen kasvua ja lattioiden valloittamista.♥

Avatar

Vaaaau hienoa Hugo ♡♡ Mä en muista tarkalleen milloin tytöt lähti ryömimään, mutta veikkaan että siinä 7kk iässä. Molemmat alkoivat kävellä 10-11 kuisina. Apuaaa miten en nyt muista mitään 😀

Avatar

Hihii, Hugo on niin taitava.♥
Noi muuten unohtuu ihan älyttömän nopeeta. Itekkin pitänyt tarkistaa toisten vauvakirjoista tai neuvolakorteista, että miten ovat oppineet. 🙂 Ollaanpa siellä lähdetty ajoissa kävelemään. Meillä Matias lähti kävelemään 11kk ikäisenä muut pikkuisen myöhemmin.

Avatar

Ihana Hugo <3!! Meidän kuopus alkoi ryömimään jo (aivan liian) aikaisin, taisi olla jotain 6 kk! Apua, olin kauhuissani, että miten tästä selvitään! Onneksi esikoisen kanssa saimme odottaa pidempään!!

Avatar

Hugo on.♥
Iik, siellä ollut kiire. 🙂 Olisin varmaan ollut itsekin kauhuissani jos Hugo olisi lähtenyt liikkeelle tuon ikäisenä, kun on tottunut tähän hitaanpaan tahtiin. 🙂

Avatar

Hyvä Hugo! Meillä on lähetty tosi aikasin liikkeelle toisiksi nuorin lähti täyttäessään 4kk! Ois saanu vähä ootta ku oli koko ajan jumissa jossain mutta toisaalta puhe tuli 2v9kk vasta.

Avatar

Apua, no siellä vasta kiire on ollutkin. 🙂 Meillä nää on tossa vaiheessa vielä maanneet paikoillaan ja eivät tyyliin ole osanneet edes kääntyä masulleen. 😀 Niin ne lapset ovat erilaisia.♥
Ja eikö se niin mene, että jos liikkuu niin puhe tulee jäljessä ja jos puhuu niin liikkuminen tulee jäljessä. 🙂

Avatar

Vautsi, hyvä Hugo 🙂 Meillä taas kaikki mihin ylettää, menee suuhun heti ekaksi 😀 vaikkei vielä ryömikään eteenpäin, niin kurkottamallakin saa aika paljon aikaan 😀

Avatar

Hihii, Hugo on pikku lattioiden valloittaja.♥
Juu kurottamalla ne yltää yllättävän pitkälle. 🙂 Olen kyllä ihmetellyt kun jaksaa niin kauan pyöritellä käsissä, ennen kuin laittaa suuhunsa. 🙂

Avatar

Ihana♥ Meillä kaikilla lapsilla on valitettavasti ollut liikkeelle lähdön kanssa kiirus. Ajattelin jotenkin, ettei kuopus lähde yhtä aikaisin kävelemään, kun ei juurikaan mahallaan pystynyt olemaan ja lähti ryömimään sisaruksiaan myöhemmin, mutta eipä hidastanut tahtia. Kun liikkeelle lähti niin taidot tulivat sitten rytinällä kaikki.

Avatar

Hugo on.♥
Iiik, toivottavasti meillä ei taidot tule nyt ihan rytinällä. 🙂 Vielä kun totutellaan tuohon pieneen ryömiään, hih.

Avatar

Voi ihana! Se riemu on niin suloista kun tajuaa miten pääseekin eteenpäin <3
Ava ei ryöminyt oikeastaan ikinä, lähti suoraan konttaamaan. Alma rupes ryömimään päivä sen jälkeen kun täytti 6kk 🙂

Avatar

Se on, Hugolla hymy yltää aina korvasta korvaan kun pääsee juuri sinne ryömien minne halusikin.♥
Hih, Ava päätti hieman oikaista. 🙂 On sielläkin lähdetty ajoissa liikkeelle verrattuna meidän Hugoon. 🙂

Avatar

Oiiii, hienoa Hugo <3 on kyllä ihanaa se lapsen riemu kun keksii pääsevänsä eteenpäin 🙂
Meillä Kukkis lähti ryömimään siinä 6kk hollilla.

Avatar

Niin se on.♥ Ne hymyt joita saa kun huomaa onnistuvansa.♥
Sielläkin oltu ajoissa meihin verrattuna. 🙂

Avatar

Ihana, varsikin tuo eka "teräsmies" kuva <3 Näitä vauvapostauksia on välillä niin ihana lukea kun tulee mieleen kaikki oman (nyttemmin jo riiviöityneen) muksun ihanat hetket 🙂

Avatar

Hih, Hugo on usein tuossa asennossa ja sätkii siinä kunnes muistaa että osaanhan mä liikkua. 😀
Näistä nousee varmasti kyllä muistoja mieleen. Itsekin kun luen muiden blogien postauksia, joissa ihan pieni vauva, niin palaa Hugon vauva-aika mieleen.♥

Avatar

Meillä lähti vähän vajaa 7kk ryömimään ja siitä tosi äkkiä konttaamaan.. Vajaa vuoden ikäisenä otettiin jalat alle ja melkeimpä heti lähdettiin juoksemaan 😀 toivottavasti tällä seuraavalla ei ole niin kova kiire kun toinen menee vielä niin päättömästi varsinkin ulkona niin tulee äitille kova kiire!

Avatar

Hih, siellä on vauhtia piisannut. 😀 Toivotaan tosiaan että seuraavalla ei ihan noin kiirus. 🙂

Avatar

Huippua, siitä se lähtee, Hugo! 🙂

Avatar

Niin lähtee. 🙂 Kohta mennään jo kovaa.

Avatar

Meidän molemmat pojat ovat lähteneet melkein suoraan konttaamaan 6-7kk iässä. Nyt kuopus 8kk nousee itse istumaan lattialla ja seisomaan tukea vasten. Hurja mies ? Esikoinen konttasi puoli vuotta, ennen kun lähti kävelemään 1v1kk iässä. Housunpolvista ei hiutuakaan säästynyt pikkuveljelle… ?

Avatar

Iiik, siellä on kova meno kuopuksella. 😀 Todella taitava pikkuinen siellä.♥ Voin kuvitella miltä housunpolvet ovat näyttäneet. 😀

Avatar

Meillä vanhin lähti hitaiten liikkumaan, tarkkaa ikää en ryömimiselle muista. Alkoi melkein saman tien konttaamaan. Olisiko ollut tuolloin jotain 8kk. Pelkkään selältä mahalleen kääntymiseen meni puoli vuotta. Aava kääntyi jo kolmen kuukauden iässä ja muutenkin lähti aiemmin liikkumaan ja Viia veti enkkarit tuolla "seison tukea vasten" puolen vuoden iässä. Vaikka huimia eroja oli kääntymisessä ja osittain muissakin liikkumisjutuissa ensimmäisen ja toisen välillä, oppivat kummatkin kävelemään samoihin aikoihin yhden vuoden iässä. Kauhulla odoteltiin, että jos Viia lähtee jo 9kk:n iässä kävelemään, mutta vielä ei olla (onneksi) kävelyä nähty 😀

Avatar

Kääk, teidän Viia on seisonut tukea vasten kyllä todella pikkuisena. Saa tosiaan nähdä koska teillä lähdetään kävelemään. 🙂

Avatar

Voi onni ja autuus, nytkö teille jo opittiin ryömimään!!! Ihanaa<3<3

Avatar

No kyllä. 🙂 Mun vauvani kasvaa ihan hurjaa vauhtia.♥

Avatar

Ihana Hugo :* meillä jäi toi ryömimisvaihe kokonaan väliin 😀

Avatar

Hih, hän on.♥
Siellä on ollut kiire tuon liikkumisen kanssa. 😀

Avatar

Söpöliini 🙂 <3 Meillä ei varsinaisesti ryömitty. Pyöri vain navan ympäri ja peruutti. Sen jälkeen lähti sitten suoraan konttaamaan, mutta siis apua, miten mä en enää muista että milloin!! 😮

Avatar

Hugo on kyllä niin söpö tapaus.♡♡
Noi unohtuu ihan järkyttävän nopeeta. Ensimmäisen vuoden aikana tapahtuu niin paljon, ettei millään muista koska tapahtu mitäkin.

Avatar

Ihana Hugo! Meillä ei ryömitty ollenkaan, suoraan alkoi konttaus. Täällä oli kiire liikkumaan, koska jo 9kk iässä käveltiin 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä